Het meten met twee maten bij illegale moorden

screenshot_139

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

De reacties van democratische regeringen op illegale moorden varieert enorm, afhankelijk van het feit welk land ze uitvoert. Dat kan concreet als volgt weergegeven worden: het toepassen van het meten met twee maten tegen Israël – wat een kernelement van antisemitisme is – is ook wat betreft illegale moorden heel duidelijk te herkennen.

Dat kwam onlangs in een nieuw Frans boek opnieuw op de voorgrond te staan, waarvan de titel met “Dodelijke fouten” vertaald kan worden. De auteur van het boek is de Franse journalist Vincent Nouzille; hij beweert dat de Franse president François Hollande van 2013 tot 2016 voor minstens veertig illegale moorden toestemming zou hebben gegeven. Enkele daarvan werden door het Franse leger of de geheime diensten van het land uitgevoerd, anderen door geallieerde landen op basis van door Frankrijk ter beschikking gestelde informatie van de geheime dienst.

Over deze moorden is in de grote Engelstalige media bijna geen informatie te vinden. Dit relatieve zwijgen verschilt enorm van de immense veroordeling van Israël na de executie van sjeik Ahmed Yassin. In 2004 doodde Israël deze leider van de terreurorganisatie Hamas. Hij was rechtstreeks verantwoordelijk voor zelfmoord bomaanslagen en vele andere dodelijke aanslagen op Israëlische burgers.

Daarop werd Israël massaal verbaal aangevallen. De toenmalige secretaris-generaal van de VN, Kofi Annan, zei bijvoorbeeld: “Ik veroordeel de doelbewuste moord op sjeik Yassin en de anderen die met hem stierven. Zulke handelingen zijn niet alleen in tegenspraak met het volkerenrecht, maar ze doen helemaal niets om te helpen zoeken naar een vreedzame oplossing.” In de VN-veiligheidsraad moesten de VS gebruikmaken van hun vetorecht om een veroordeling van Israël te voorkomen.

Na de dood van sjeik Yassin zei de woordvoerder van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken, Hervé Ladsous: “Frankrijk veroordeelt de tegen sjeik Yassin uitgevoerde daad, net zoals het altijd het principe van iedere illegale moord als tegenstrijdig aan het volkerenrecht heeft veroordeeld.”

De moord op sjeik Yassin door Israël werd door de voormalige Britse minister van Buitenlandse Zaken, Jack Straw, “onacceptabel” en “ongerechtvaardigd” genoemd. De officiële woordvoerder van de toenmalige minister-president van Labour Tony Blair veroordeelde de “illegale aanval” en merkte op: “Wij hebben herhaaldelijk onze oppositie tegen Israël´s gebruik van doelgerichte dodingen en moorden duidelijk gemaakt.”

De meest duidelijke demonstratie van het wijdverbreide westerse meten met twee maten betreft echter de vergelijking tussen de moord op sjeik Yassin en die op Osama bin Laden door de VS in het jaar 2011. De Obama-regering had enorme bedragen geïnvesteerd om deze terrorist op te sporen en te vermoorden.

De toenmalige secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon, zei: “De gisteravond door president Obama verkondigde dood van Osama bin Laden is een keerpunt in onze globale strijd tegen het terrorisme.”

De Franse president Nicolas Sarkozy bejubelde de dood van Bin Laden als een klap in de strijd tegen het terrorisme. Hij belde president Obama op, prees zijn vastberadenheid en zijn moed en die van de anderen, die de chef van Al Qaida tien jaar lang achtervolgd hadden. Sarkozy voegde er aan toe dat de beide staatschefs waren overeengekomen de rechtvaardige en noodzakelijke strijd tegen terroristische barbarij en tegen diegenen die deze ondersteunen, voort te zetten.

De toenmalige Britse premier David Cameron feliciteerde president Obama met de succesvolle moord op Osama bin Laden. Hij beschouwde deze als enorme stap voorwaarts in de strijd tegen het extremistische terrorisme. De voormalige premier Blair verwelkomde de executie van Bin Laden.

Net zoals de Fransen heeft de Britse regering-Cameron eveneens illegale moorden begaan. In 2015 bevestigde Cameron dat Groot-Brittannië twee buitengerechtelijke executies op Britse burgers pleegde, die in Syrië voor ISIS vochten. Ze werden doelgericht door een Britse drone beschoten. Een derde Britse Jihadist werd volgens informatie van Cameron door een speciale luchtaanval van de VS gedood.

Behalve het meten met twee maten met betrekking tot Israël bestaat er nog een andere belangrijke conclusie: Israël executeerde illegaal een Palestijnse vijand. De Fransen en Britten vermoordden hun eigen staatsburgers. Maar voor de Israël-haters maakt dat vermoedelijk geen enkel verschil.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", antisemitisme, Barbarisme, Censuur, demoniseren, Desinformatie, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jihad, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, meningsdictatuur, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Verenigde Naties, verloedering, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Het meten met twee maten bij illegale moorden

 1. Witte raaf zegt:

  http://nieuws.tpo.nl/2017/01/29/brandstichtende-syrische-eritreese-en-afghaanse-asielzoekers-kinderen-zich-vervelen/

  17 jongeren die 24/7 door 15 hulpverleners begeleiding krijgen!!
  En onze ouderen kunnen wegrotten in een onderbemand verzorgingshuis.
  Schandalig gewoon!!😡😡

  Geliked door 1 persoon

  • ReaGluurder zegt:

   Het zgn. INBURGEREN kost 150 milj / jaar!!! Die 100 extra voor de zorg is gewoon een QUDTFOOI !! Reken maar niet dat Ruudje Lubbers oid de luier verschoont krijgt achter een gordijntje!! Of Kok, Ivootje, van Agt en al die andere landverraders!!

   Like

 2. BertG. zegt:

  sjeik Ahmed Yassin, dat was toch dat ouwe kereltje in een rolstoel met een lange grijze baard.
  Of was dat weer iemand anders.

  Like

 3. Jan Wandelaar zegt:

  lees ipv. moord ……… Terechtstelling en/of executie

  Like

 4. jantjeuitnl zegt:

  Ze willen het natuurlijk niet toegeven, maar “eigen” staatsburgers gaat hen waarschijnlijk ook te ver. Anders zouden ze ze niet afschieten.

  Like

 5. Onno zegt:

  Moord is altijd illegaal. Hoe stop je (of berecht je achteraf) echter een grote zieke gek (onder een ‘mask of sanity’) met staatsmacht?

  De USA en GB komen aldus (en onverdroten verder raggend “over lijken” van bijv. kleine landen/jurisdicties) nog steeds weg met een waarlijk abjecte (anti-menselijke = psychopaat /aanstichter Churchill zijn psychopathisch!!! project, ‘pure evil’ walgelijk onder dekmantel van oorlog) horror-crime: het in ca. 1 1/2 uur, met een kleine tussenpoos om ‘pure evil’ hulpverleners uit de omgeving de stad in te lokken, bommentapijten volledig cremeren en tot moes slaan van 1,2 miljoen ongewapende burgers (meest vluchtelingen, oorlogsgewonden, vrouwen, kinderen, bejaarden en dwangarbeiders) met ca. 28 kiloton zwaar overbemeten conventionele middelen, waaronder voor het eerst napalm, maar ook gruwelijke witte-fosfor en ENORME 1945 type luchtmijnen (dunwandige vaten met i.c. tot 10 ton “1945 verbeterd” TNT die op tientallen meters boven straatniveau -i.c. elkaar tegelijkertijd overlappend detonerend- ontploffen en onvoorstelbare drukgolven veroorzaken, die in een kleinere straal tot ca. 1 km, niet onderdoen voor de enkele Hiroshima kernfissie drukgolf).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s