“Mainstream media nu politieke oppositie” – voormalige minister van Reagan schrijft scherp commentaar

screenshot_138

Donald Trump, omringd door journalisten.

(Door: Paul Craig Roberts – Vertaling: E.J. Bron)

Nadat de Amerikaanse president Donald Trump de media scherp had aangevallen, doet een voormalig minister van Ronald Reagan er nog een schepje bovenop: Paul Craig Roberts beschuldigt de mainstream media van handlangerschap bij miljoenvoudige massamoord in door de VS aangevoerde oorlogen. En hij vindt dat eerlijke media belangrijk zouden zijn om de Trump-regering te helpen.

epoch-times

De Amerikaanse ex-politicus en journalist Paul Craig Roberts heeft de mainstream media in een nieuwe blog scherp aangevallen en hen beschuldigd van handlangerschap bij miljoenvoudige massamoord.

Roberts was onder Reagan minister van Financiën en had meer banen en adviserende functies bij de Amerikaanse regering, voordat hij journalist werd. De voormalige mede-uitgever en columnist van de “Wall Street Journal” is tegenwoordig alleen nog maar op zijn eigen blog en in de alternatieve media te lezen – daar neemt hij echter geen blad voor de mond.

Met zijn nieuwste blog knoopt Roberts aan bij de uitspraak van Trump en zijn chef-strateeg Stephen Bannon. Deze had tegen de “New York Times” gezegd dat de mainstream media als “politieke oppositie” zouden ageren, ze zouden “hun mond moeten houden en gewoon een keer moeten luisteren.”

Hier Roberts´ commentaar. Minimaal samengevat voor een beter begrip:

“De media zijn nu de politieke oppositie”

 “Bannon heeft gelijk dat de Amerikaanse media – ja, de hele westerse gedrukte en tv-media – niets anders zijn dan een propagandamachinerie voor de heersende elites. De “presstituees” bezitten geen integriteit, moreel geweten en respect voor de waarheid. Hoe deze geestelijk minder bedeelden de persvrijheid als “de vrijheid om de publieke opinie te beliegen” definiëren, kan men hier in de comments lezen.”

“Wie, anders dan de afschuwwekkende westerse media, rechtvaardigden de enorme oorlogsmisdaden die door de regeringen onder Clinton, Bush en Obama in negen landen tegen miljoenen mensen werden gepleegd – in Afghanistan, Irak, Libië, Pakistan, Jemen, Syrië, Somalië, Palestina en in de Russische gebieden van de Oekraïne?”

“Wie, anders dan de afschuwwekkende westerse media, rechtvaardigden de binnenlandse politiestaten die in de westerse wereld in naam van de ´oorlog tegen de terreur´  opgericht werden?”

“Samen met de oorlogsmisdadigers van het Clinton-, Bush- en Obama-regime zou men de westerse media vanwege hun medeschuld bij deze enorme misdaden tegen de menselijkheid voor de rechtbank moeten slepen.”

“De inspanningen van de westerse media om het hoge spanningsniveau tussen het Westen en Rusland in stand te houden, zijn een gevaar voor de hele mensheid, een directe bedreiging voor het leven op aarde. Gorbatsjov´s waarschuwingen zijn correct. Desondanks verklaren de “presstituees” dat Trump, mocht hij de sancties opheffen, daarmee zou bewijzen dat hij een Russische agent zou zijn. Het is paradox dat de Democraten en de liberaal-progressieve linksen uitgerekend de anti-oorlogbeweging mobiliseren om zich op te stellen tegenover de anti-oorlogs-politiek van Trump.

“Doordat de westerse media weigeren hun leugens – die zij nu eufemistisch “Fake News” noemen – toe te geven en zich hiervoor te verontschuldigen, hebben ze tegenover de mensheid nog op andere manieren gefaald. De media hebben bijvoorbeeld, door bewust leugens te verbreiden, ook meineed en valse verklaringen gelegitimeerd bij de veroordeling van onterecht aangeklaagden […] door het Amerikaanse “justitiesysteem”, dat ongeveer net zoveel met gerechtigheid te maken heeft als volkerenmoord met erbarmen. Wanneer de media over de gebeurtenissen in de wereld kunnen liegen, dan kunnen de politie en officieren van justitie ook over misdaden liegen.”

“Door met betrekking tot Trump de rol van politieke oppositie over te nemen, hebben de media zichzelf in diskrediet gebracht en kunnen zij geen eerlijke kritiek meer zijn over de thema´s waar Trump deze nodig zou hebben, bijvoorbeeld bij het thema milieu of tolerantie met betrekking tot onderdrukkende methodes bij de politie. De “presstituees” hebben iedere kans verspeeld om de prestaties van Trump door kritische verslaggeving te verbeteren.”

“Trump zou matiging bij de thema´s milieu, politie en oorlog tegen de terreur nodig hebben. Trump moet begrijpen dat ´de islamitische bedreiging´ een door de neoconservatieven en het militaire en geheime dienst complex gecreëerde zwendel is, waarbij de ´presstituees´ handlangers zijn, om de hegemonieagenda, het budget en de macht van de CIA, van het Pentagon en van de bewapeningsindustrie te dienen.”

“Zodra de VS ermee ophouden moslims te bombarderen en af te slachten en er ook mee ophouden krachten op te leiden en te bewapenen die ongehoorzame regeringen ten val brengen, zoals in Syrië, Irak en Libië is gebeurd, zal de ´islamitische bedreiging´ verdwijnen.”

“Misschien zal Trump zich nog aan de agenda zetten om de zes mega mediaconcerns, die 90% van alle media bezitten, kapot te slaan in honderden kleine stukjes en deze te verkopen aan individuele en onafhankelijke eigenaars zonder verbinding met de heersende elites. Dan zou Amerika weer media kunnen hebben, die met behulp van de waarheid de regering in toom houden in plaats van met leugens voor of tegen de regering te werken.”

Bron:
www.epochtimes.de
Auteur: Paul Craig Roberts

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Donald Trump, establishment, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

20 reacties op “Mainstream media nu politieke oppositie” – voormalige minister van Reagan schrijft scherp commentaar

 1. Mary zegt:

  Zo waar, echter de elite hier en daar zullen alles op alles zetten hun “waarden” te behouden, wat ze nog niet willen weten is dat deze nieuwe weg die ingeslagen is door mensen zoals Wilders, Poetin, Trump en anderen niet meer omkeerbaar is en de waarheid verkondigen kan de elite niet (dat zal hun ware intenties blootleggen) en zal hun totale ondergang worden.

  Like

 2. Filantroop zegt:

  Even terzijde. Het gezamenlijke links-islamitische jammerkoor over het Amerikaanse inreisverbod uit bepaalde islamitische landen was het zingen even vergeten toen islamitische landen een inreisverbod aan Israëlische staatsburgers oplegden. Ik kan er eentje over het hoofd gezien hebben, maar in de volgende landen zijn ze niet welkom: Algerije, Bangladesh, Brunei, Djibouti, Iran, Jemen, Koeweit, Libanon, Libië, Maleisië, Pakistan, Saudi Arabië, Soedan, Somalië, Syrië, Verenigde Arabische Emiraten.

  Like

 3. geheel juiste analyse van de stand van zaken

  Like

 4. Harry zegt:

  Er komt steeds meer bevestiging van wat wij al lang vonden en vermoedden .
  Kan Trump dit een hele termijn lang volhouden , dan ziet de wereld er over vijf jaar heel anders uit .
  Denk ik nu .
  En als ie in dit tempo doordendert zoals nu , heeft ie over een paar weken al zijn doelstellingen bereikt .
  Kan ie met Obonobo gaan golfen en hem om z’n zwarte flaporen slaan met de resultaten .

  En het leuke is die bijval die ie krijgt , hopelijk komen er nog veel meer ” uit de kast ” die dat vanwege de linkse terreur niet durfden .
  Nu DOORPAKKEN , mensen !

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Omdat ik merk dat er hier onder de lezers van Bron nog veel onduidelijkheid bestaat over de inspanningen van Trump, en zijn plannen voor de toekomst, het volgende:

   Trump heeft met het Amerikaanse Congres, zowel als met de voltallige Senaat afgesproken dat hij de komende acht jaar de Amerikaanse president zal zijn.
   Daarna zal zijn schoonzoon het stokje van hem overnemen.
   Trump kan dan op de achtergrond de zaak verder in de hand houden.
   Over zijn uitdager, die hem voor de vorm na zijn eerste vier jaar zou moeten uitdagen,
   kon Trump nog niets zeggen.
   In ieder geval zou “Dat mopshondje van Obama”, andere omschrijving voor de vrouw van de voormalige president Obama, niet in aanmerking komen.
   Ze mag als zwarte vloermop bij de schoonmaak solliciteren, zoals Trump zegde.

   Trump heeft al door laten schemeren dat hij de verkiezing van een nieuwe President na vier jaar wil schrappen.

   Tot zover.

   Geliked door 1 persoon

   • Thom zegt:

    Trump kan afspreken wat hij wil met het Congres en de Senaat. President wordt degene die de verkiezingen wint. Het heeft niks met afspraken met Congres en/of Senaat te maken. Als Rutte in Nederland met de Eerste – en Tweede Kamer afspreekt dat hij tot zijn 65-ste jaar minister-president zal zijn dan is dat gewoon niks waard. Wie hier minister-president wordt bepaalt de coalitie en niet door de Kamers

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Thomthom.
    Je bent duidelijk de weg kwijt Thom.
    Heb je dan helemaal geen gevoel voor humor?
    Zit ik hier dan de hele tijd te schrijve voor de kat zu k t… ?
    Zeg dat ’t niet waar is…!

    Like

  • BertG. zegt:

   Ook daar komen de verkiezingen er aan.
   En dan krijg je dat soort uitspraken.

   Like

   • ieznogoedh zegt:

    Precies, Er wordt weer een blik leugens opengetrokken want anders gaat reichskanzler merkel het niet redden bij de verkiezingen.
    Overigens, een rapport van de Duitse ambassade in Niger gaat over concentratiekampachtige toestanden in Lybië. Dus binnenkort worden de parasieten daar opgehaald met het vliegtuig want anders verdrinken er misschien een paar.Zal waarschijnlijk wel de enige reden voor dat rapport zijn, nog meer Fürchterlingen ophalen.

    Like

 5. Mary zegt:

  Eh Merkel gaat stug door, fouten? dit waren zeer bewuste acties het enige wat fout voor hen uitgepakt heeft is dat Trump nu aan de macht is gekomen inplaats van dat de Islamiet zijn derde termijn kon beginnen via Clinton, dat een Poetin nu een medestander heeft, dat er verkiezingen aan komen in bepalende landen die een DDR dictator als Merkel en haar even zo dictatoriale EU club verafschuwen etc. en vooral dat de waarheid een gewoonte begint te worden. Nu moeten de adders terug kruipen, de rampen zijn niet te overzien voor ze, ik hoop dat er een moment komt dat ze veroordeeld worden, en niet alleen via verkiezingen, voor hun daden.

  Geliked door 1 persoon

 6. Fred zegt:

  Dat handlangerschap is ook van toepassing op de EU en de NATO.
  De twee gevaarlijkste organisaties ter wereld.

  Like

 7. Thoth zegt:

  Links geleuter, waar waren ze doen dit werd gereguleerd en dat in Mekka slechts moslims konden komen?

  Like

 8. Pingback: Westerse mainstream media zijn nu de oppositie | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s