Trump wil de Saoedi´s ertoe bewegen de asielchaos op te lossen

screenshot_19

(Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse president Donald Trump wil vluchtelingen in het Midden-Oosten ter plaatse helpen met veiligheidszones. Daarvoor heeft hij nu de ondersteuning van koning Salman van Saoedi-Arabië gekregen.

freie-zeiten

De rijke Arabische Golfstaten worden ervan beschuldigd geen verantwoordelijkheid voor de vluchtelingensituatie in landen zoals Syrië op zich te nemen. In plaats daarvan zouden ze werkeloos toekijken hoe miljoenen Arabieren naar Europa reizen om daar asiel aan te vragen.

In een telefoongesprek met koning Salman zondag lukte het de nieuwe Amerikaanse president Trump echter om de Saoedische koning ertoe te bewegen veiligheidszones in Syrië en Jemen in te richten, waarin vluchtelingen uit nabijgelegen conflicthaarden een toevlucht vinden.

De beide regeringschefs werden het er volgens Reuters over eens om naar verdere oplossingen te zoeken om vluchtelingen ter plaatse te kunnen helpen.

Het staatsnieuwsagentschap van Saoedi-Arabië berichtte eerst niet over de overeenkomst. Later zei men dat de koning erin zou hebben toegestemd veiligheidszones in Syrië in te richten. Jemen werd echter niet genoemd. Daar voert Saoedi-Arabië oorlog tegen de door Iran ondersteunde sjiitische Houthi-rebellen.

Bron:
www.freiezeiten.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Jemen, Midden-Oosten, Saoedi-Arabië, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

26 reacties op Trump wil de Saoedi´s ertoe bewegen de asielchaos op te lossen

 1. hans zegt:

  Nou ik had bedacht dat als die moslimlanden of iets dergelijke vijandige ander uitschot in Afrika zijn illegale burgers niet terugneemt alle buitenlandse en vaak in de westerse hemisferen gestalde kapitalen op rekeningen GEWOON BLOKKEERT OF DEFINITIEF VERBEURD VERKLAART!!
  Dan is het probleem zo opgelost en gaan ze allemaal terug!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Driek zegt:

  DE TELEGRAAF

  Jesse Klaver: Rutte legitimeert ’rot op naar eigen land’
  1 uur geleden

  UTRECHT – Premier Mark Rutte legitimeert dat mensen migranten ’rot op naar je eigen land’ naar het hoofd slingeren. Dat vindt GroenLinks-leider Jesse Klaver. Hij zette de VVD-voorman maandagavond in het rijtje van Geert Wilders, Marine Le Pen en Donald Trump.

  Rutte voert een politiek van verdeeldheid en van vijandigheid tegen migranten, zei Klaver tijdens een campagnebijeenkomst in Utrecht. Dat zou nog eens zijn gebleken uit de oproep die de premier vorige week deed aan mensen die „het hier niet bevalt” om dan maar uit Nederland weg te gaan. Met die „sneaky” open brief „speelt Rutte doelbewust mensen uit elkaar, alleen maar om verkiezingen te winnen”, aldus de GroenLinks-voorman.

  De VVD-lijsttrekker is daarmee een grens van democratisch fatsoen overgegaan, vindt Klaver. „Hij wil premier van rechtse Nederlanders zijn en niet van alle Nederlanders. Daarmee heeft hij zichzelf gediskwalificeerd.”

  Klaver wil „een premier die niet mensen, maar problemen het land uit helpt” en vraagt de kiezer daarom hem de sleutels van het Torentje toe te vertrouwen. De GroenLinks-leider heeft Rutte al langer op de korrel, maar bediende zich niet eerder van zulke harde en persoonlijke bewoordingen.

  Volgens Rutte maakte hij in de gewraakte brief geen onderscheid tussen Nederlanders zonder en met migratie-achtergrond, maar tussen Nederlanders die zich gedragen en die zich misdragen.

  Like

  • daiyu-ninja zegt:

   De VVD-lijsttrekker is daarmee een grens van democratisch fatsoen overgegaan, vindt Klaver. „Hij wil premier van rechtse Nederlanders zijn en niet van alle Nederlanders. Daarmee heeft hij zichzelf gediskwalificeerd………………………………………………………

   Goh, is dat zo, Jesse? Als Rutte zichzelf daarmee gediskwalificeerd heeft, dan heb jij dat ook. Want jij wilt alleen premier zijn van Linkse Nederlanders.
   In mijn ogen ben ook jij niets meer dan een kwaadaardige manipulator en smerige leugenaar.

   Like

 3. Wil zegt:

  Als hij dit voor elkaar krijgt,binnen een week dan kunnen zijn voorgangers in een donkere grot kruipen en er nooit meer uitkomen.
  En de rest van zgn. Wereld leiders ook.
  Het is pas een begin. Onvoorstelbaar wat een agressie en protesten tegen deze man.
  Ben benieuwd naar de reactie van Rutte en consorten, ratten.
  Jesse heeft toch ook Arabische / Afrikaanse roots, die moet dit toch geweldig vinden.
  Mouwen opstropen en samen met de Saoadi broeders de asielchaos oplossen. Levert veel stemmen op.
  Misschien samem met Silvana en DENK. Lekker spelen in de zandbak met Salman.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Jesse zal ook wel ’n moslim zijn . Staat op z’n Marokkaanse paspoort.
   Als hij dat heeft tenminste.
   Anders zal hij er discreet wel over liegen als hij in de Schildersbuurt reclame gaat maken voor “Alibaba de grote”…De arabische naam van zijn vader dan natuurlijk.

   De eerste moslimPresident van NL.!

   Like

 4. Sjaak zegt:

  Ik vrees dat oplossen gaat alleen maar met zoutzuur !

  Geliked door 1 persoon

 5. Geert zegt:

  Koop gewoon je olie in Rusland en Venezuela, laat die geiteneukers lekker creperen.

  Geliked door 2 people

 6. abouneenee zegt:

  Als dit waar is toont dit voldoende aan in ieder geval Nederlandse politici het volk hebben voorgelogen door te zeggen dat “opvang in de regio” prioriteit zou krijgen en, erger nog, dat men er welbewust voor heeft gekozen de Europese volkeren te vervangen door de asielstroom. Wolfgang Schlaube heeft al geprobeerd het Duitse volk ervan te doordringen dat het nodig is om de volkeren van de aarde met elkaar te laten paren. Er is een reden dat vele blanke vrouwen zijn gehersenspoeld met het idee dat blanke mannen niet interessant zijn en dat gekleurde vrouwen gehersenspoeld zijn met het tegenovergestelde. De manipulatie der volkeren is al lang bezig, maar als dit Trump gelukt is betekend dat oneindige lof voor Trump van iedereen op deze planeet die inziet dat de genetische spelletjes niet meer zijn dan een abnormaal tijdverdrijf voor verveelde types als een Soros, Rutte of Merkel. Zelfs Pechtold wil het en Klaver kan ook alleen maar schoppen tegen alles wat in zijn ogen niet politiek correct is.

  Like

 7. Fred zegt:

  Alle vluchtelingen naar SA?
  Dat zal nooit gebeuren net zo min als er ooit een kerk in SA gebouwd zal worden.
  Want islam.

  Geliked door 1 persoon

 8. Peterdm zegt:

  Luister, de kliek van S.Arab hebben niets te willen Trump is hun beschermheer, De arabieren hebben Clinton honderden miljoenen gegeven, en dat is Trump niet vergeten. Trump gaat de arabieren verplichten miljarden te betalen voor gebieden in het M.O. waar de vluchtelingen naar toe kunnen. Daarna gaat Donald verder want Islam genereert jihadisten!

  Like

 9. kruisridder zegt:

  Wat Obama niet lukte (of wilde), krijgt Trump voor elkaar. De harde maatregelen werpen dus hun eerste vruchten af. De EU zal nu ongetwijfeld ontzettend gaan tegensstribbelen als het de Amerikanen lukt iedereen daar in de regio onderdak te krijgen. Een enorme streep door de rekening van de (linkse ) elite.

  Geliked door 1 persoon

 10. Petra DeBoer zegt:

  Rusland is akkoord met veiligheidszones maar op voorwaarde dat Assad het er ook mee eens is.

  Like

 11. Jan zegt:

  Het korte geheugen van linksvolk

  Hussein Obama wilde een muur

  Like

 12. Anna zegt:

  Als dit bericht waar is dan is dit wel heel bijzonder.
  Obama boog als een knipmes voor deze opper dictator islamiet en heeft dit nooit voor elkaar gekregen……zoals hij immers nooit iets voor elkaar kreeg….. en nu heeft hij na 10 dagen al kritiek op Trump… hoe hypocriet….. PAS OP VOOR OBAMA HIJ WORDT IN DE WEERSTAND TEGEN TRUMP HEEEL GEVAARLIJK………

  Goed dat Trump de inreis beperking niet voor Saudie Arabië laat gelden…… Hij gaat hem eerst paaien… nu mag hij meewerken aan het wereld probleem…… wat zal de dictator krullen van plezier….. En dan zal trump het net sluiten….. ( hij lijkt wel een echte diplomaat!)

  Like

 13. tippelaar zegt:

  Trump gaat goed. Doorgaan dus. En wij? Op naar 15 maart. Het gaat gebeuren. PVV de grootste. Niet dat ik daarvan de oplossingen verwacht maar het zet wel een groot aantal zaken politiek op scherp. En daar gaat het om.

  Like

 14. Pete zegt:

  Eindelijk.. Weer die Trump die de waarheid durft te zeggen.. Pussies uit Europa schijten bagger voor die sala’fisten’….

  https://scontent.fbkk5-3.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/16002769_1820143074922922_447130703677893070_n.jpg?oh=cd2b1b2ce12a60840f5870acf3784525&oe=58FE61BE

  Hoop dat die afbeelding ‘aanklikbaar’ is..anders

  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1620352778235287.1073741828.1620295554907676&type=3

  https://www.facebook.com/Deutschland-DECKT-AUF-1620295554907676/

  (afbeelding…Duitsland 4000 km….SA 0 km)

  Like

 15. Sabeltant zegt:

  Onbetrouwbaar leugenachtig volk, daar kun je geen afspraken mee maken.
  Die moet je vertellen wat de regels zijn onder bedreiging van vernietiging.
  Geweld is de enige taal die ze begrijpen.
  Bij het niet nakomen van de afspraken meteen een bom erop.

  Like

 16. Marcel zegt:

  Eerst zien dan geloven. Het wordt wel tijd dat de rijke Arabische landen (moslim)vluchtelingen gaan opvangen in plaats het als wapen te gebruiken om Europa verder te islamiseren. Hier in Nederland zijn we het wel zat dat cluhtelingen voorrang krijgen bij de toewijzing van een sociale woning, een uitkering krijgen terwijl je als kaaskop door de UWV wordt vernederd tot het bot als je werkloos bent geworden. Dat is blijkbaar beleid om de “kaaskop”Nederlander zoveel mogelijk achter te stellen ten gunste van de vluchtelingen en de gelukszoekers. Dat beleid worden meer en meer mensen zat.

  Like

 17. Elena zegt:

  Gezien een stukje geschiedenis zal het Trump lukken !!!
  Die theedoekkoppen zijn al vele jaren vazallen van Amerika.

  http://www.ncpn.nl/archief/grond/saoedi.htm

  Like

 18. Mirjam zegt:

  Trump vertrouwt Saoedi Arabie ook niet, maar ‘handelt’ met hen. Wat Trump nu al voor mekaar krijgt, toont aan dat het gewoon opzet was, dat dit niet eerder door Europa en Amerika onder Obama voor mekaar is gekregen. Er was een plan om Europa ondergeschikt te maken aan dictators en de islam. Dit plan is Trump aan het vernietigen en hij zal het voor mekaar krijgen. Hij is een man die doet wat hij zegt en niet zoals Obama, Clinton en Europa, alleen zegt wat hij doet. Hij gaat alleen om geld. En Trump weet wat er speelt. Hij is zeer intelligent en is de ‘tegenmacht’ altijd vijf stappen voor. Hij vertrouwt niemand, want niemand is te vertrouwen. Prima!

  Like

 19. Thoth zegt:

  Saudi-Arabië, ze hebben 100.000 tenten in Mina, ze staan altijd leeg (op vijf dagen), ze hebben airco en zijn 8×8 meter…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s