Ondanks schuldencrisis: Voor dure bewapeningsprojecten heeft Griekenland genoeg geld

screenshot_84

F-16 van de Griekse luchtmacht.

(Vertaling: E.J. Bron)

Griekenland heeft weliswaar geen geld om zijn schulden af te lossen bij het IMF, maar blijkbaar wel voor dure bewapeningsaankopen. De regering in Athene heeft nu besloten om miljarden euro´s aan gevechtsvliegtuigen uit te geven. Het gaat o.a. om € 1,2 miljard voor F-16 gevechtsvliegtuigen uit Amerikaanse productie.

duits-zuerst

Volgens een intern document werd op aanwijzing van minister van Defensie Panagiotis Kammenos “het proces van het upgraden van de F-16 gestart”. Tegenover de Amerikaanse regering zou men aangegeven hebben geïnteresseerd te zijn in het upgraden van al bestaande machines evenals in de koop van hypermoderne F-35 gevechtsvliegtuigen.

Volgens informatie uit het ministerie van Defensie in Athene zouden de kosten voor het upgraden en moderniseren van de huidige 155 Griekse F-16 gevechtsvliegtuigen evenals de bedoelde nieuwe aankoop zelfs vier tot vijf miljard euro kunnen bedragen. Bovendien zou de regering onder minister-president Tsipras onlangs nog een akkoordverklaring met Rusland hebben ondertekend over het onderhoud van het raketafweersysteem S-300. Kosten: € 9,5 miljoen.

De Griekse publieke opinie zou wel eens weinig begrip kunnen opbrengen voor de nieuwe bewapeningskosten – de meeste Grieken lijden onder de harde bezuinigingspolitiek en de werkloosheid in het land bedraagt op dit moment ruim 23%.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Griekenland, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Ondanks schuldencrisis: Voor dure bewapeningsprojecten heeft Griekenland genoeg geld

 1. Peter selie zegt:

  Wat is er nog mooier dan om andere landen, zoals b.v. Nederland die daar gek genoeg voor is, je rekeningen te laten betalen? In Nederland kunnen de oudjes nog best wat verder worden uitgeknepen; ze hebben immers geen vuist meer!

  Peter Selie

  Like

 2. Tom zegt:

  Dat is oud nieuws. Halverwege de crisis (is de crisis afgelopen?) was Griekenland het derde land op de lijst van landen met de hoogste wapenimport. Dit alles, zo was de reden, om zich te beschermen tegen Turkije (die ook flink aan de weg timmert op het vlak van bewapening). Zowel Turkije als Griekenland zijn NAVO landen.

  http://beleggen.com/grieken-kopen-tanks-en-goud/amp/

  “Duitsland is niet alleen een belangrijke schuldeiser van Griekenland, maar ook het Europese land dat het meest heeft geprofiteerd van de vele Griekse wapenaankopen. Duitsland is goed voor 15% van de Griekse wapenimport. Frankrijk volgt met 10% op de tweede plaats. Grote druk om op defensie te besparen was er nooit. Integendeel. In het verleden zaten in het gevolg van de Duitse en Franse toppolitici tijdens hun staatsbezoeken aan Athene steevast mensen die wapencontracten hoopten te slijten. Vooral de Duitse duikbootdeal in 2010 (de aankoop van twee onderzeeërs en de modernisering van een derde onderzeeër ter waarde van 1,3 miljard euro), staat symbool voor de Duitse hypocrisie. 2010 is immers ook het jaar van het eerste Europese hulppakket aan Griekenland ter waarde van 110 miljard euro aan leningen, dat echter vooral diende om Europese banken af te betalen (en te redden).”

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Met een volstrekt onbetrouwbare en onberekenbare dictator als Erdogan aan je landsgrenzen is het begrijpelijk dat de Griekse regering zijn defensie in orde wil houden. Zie de kwestie Cyprus.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 3 people

   • Tom zegt:

    Uiteraard, maar juist in zake deze kwestie kan men de onzin van de EU en de NAVO zien. De inhoudsloosheid van kreet “nooit meer oorlog” blijkt dus maar weer eens uit de Turkije – Griekenland kwestie. Het bizarre is dus dat Europese landen, die Griekenland financieel steunen, hetzelfde Griekenland voorzien van duur oorlogstuig. Daarnaast geven we Turkije de macht om te laten beslissen wie er Europa binnen mag komen en zijn we aan het onderhandelen over toetreding van Turkije tot de EU. Tijdens deze jarenlange onderhandelingsperiode zijn er al meerdere miljarden aan Turkije geschonken door de EU. Als je daar over na ga denken dan kom je tot de conclusie dat het allemaal volslagen krankzinnig is.

    http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/11/miljarden-naar-turkije-zolang-eu-gesprekken-lopen-405455/

    Geliked door 1 persoon

 3. Scheermes zegt:

  Wij worden al vanaf deze roverheid aantrad al belazerd!Nout wellink zei samen met die smerige de jager van het CDA dat wij al ons geld van de Grieken met RENTE TERUG zouden krijgen !Toen dat voor iedereen duidelijk was dat het PUUR BEDROG WAS wat de heren vertelden waren BEIDE heren van het toneel verdwenen! Maar de beide heren zijn met deze vorm van OPLICHTING wel vertrokken met een zak vol geld !ONS BELASTINGGELD .!ONGESTRAFT!

  Like

 4. Dit is niet te geloven. Rutte vertelde laatst dat er in juli weer een flink bedrag geld uit het pakket naar Griekenland wordt overgemaakt. Ik hoop echt dat ze daar nog tegen die tijd nog een stokje voor zullen steken.

  Like

 5. Zij moeten goede wapens hebben voor Turken …

  Geliked door 2 people

 6. aquarius4422 zegt:

  Besef wel dat Turkije een steeds groter gevaar voor Griekenland (en de rest van Europa) begint te worden onder de machtsgeile islamiseerder Erdogan met zijn machtsdroom om het Ottomaanse rijk te herstellen.
  Een sterke moderne luchtmacht is wel een eerste vereiste om Erdogan tot voorzichtigheid te manen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Anna zegt:

  Griekenland is wel de grens tussen de islam en het vrije westen…. het is de buffer tussen vrijheid en slaafse onderwerping zeker met Erdogan in islamitische opkomst….
  Bewapenen is zo slecht nog niet…. want geen enkel land in de NAVO kan zichzelf nog verdedigen….

  Geliked door 3 people

  • Tom zegt:

   Turkije hoort ook bij de NAVO.

   Like

   • Ron zegt:

    Ik verwacht dat Erdogan met de Navo op precies dezelfde manier omgaat als met Democratie.
    “Democratie is als een trein, je reist mee totdat je op de plaats van bestemming bent”.
    De Navo is net zo’n trein. Turkije is lid zolang het handig is, maar als ze hun ottomaanse rijk gaan hetstellen is de Navo net een oude jas die bij het afval gegooid wordt. Of ze zijn alleen voor de vorm lid, als garantie dat ze niet door Navo worden aangevallen als ze Griekenland binnenvallen, want Navo valt immers zichzelf niet aan.

    Geliked door 2 people

 8. Turkije is de poort van Azië.

  Like

 9. Marlies zegt:

  Griekenland, Turkije, NATO, wapens uit Duitsland, Frankrijk, etc. etc. Ik ben die voor ons dure spelletjes zo enorm zat. Hoeveel N-bommen heb je nodig om Turkije iets duidelijk te maken? Misschien nog één voor Iran als waarschuwing (daarom ook is dat Obama-Iran deal zo godslasterlijk verwerpelijk). Ik hoor iedereen al schande roepen dat er vele doden zullen vallen, het is inhumaan, duivels zelfs.
  Hoeveel doden zullen er vallen als de islamitische invasie op volle sterkte haar bloeddorst gaat tonen aan ons, Europeanen? Wij kunnen niet meer beschermd worden door onze legers, want wegbezuinigd, politie dan? remember WW2? Wat kunnen wij zelf doen zonder wapens? Submission! of toch niet?

  Like

 10. Guardiacivil zegt:

  Ik ben het eens met Ron, het laatste uit zijn comment kan wel eens waar zijn.
  Turkije en Erdogan is niet te vertrouwen dat heeft hij zelf inmiddels bewezen.
  Hij zal alle middelen gebruiken voor eigen doeleinden en gewin en daarom is het een grote maffiapraktijk die hij bezigt ten aanzien van Europa.
  Ook daar moet snel een bom op vallen zodat ie voorgoed is uitgeschakeld.

  Like

 11. Petra DeBoer zegt:

  Griekenland moet zich wel verdedigen, en beschermd daarmee ook de Balkan wat ooit bij het Ottomaanse rijk hoorde. Daarnaast is Turkije momenteel boos op Griekenland en ze hadden al een confrontatie op zee.

  http://www.nu.nl/buitenland/4438359/opgelopen-spanningen-turkije-en-griekenland-marine-actie.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s