Shell en BP bevestigen: Rusland blijft tot 2035 Europa´s belangrijkste leverancier van aardgas

screenshot_143

(Vertaling: E.J. Bron)

De Russische aardgasgigant Gazprom heeft het afgelopen jaar zijn aandeel op de Europese aardgasmarkt met 34% verhoogd. De Europese energieconcerns Royal Dutch Shell en BP bevestigden dat Rusland tot 2035 de grootste leverancier van aardgas van Europa zal blijven.

rt

“Verleden jaar hebben we 179,3 miljard m³ aardgas aan Europa geleverd. Dat is 12,5% meer dan in het jaar 2015. Ons marktaandeel is gestegen naar 34%”, verklaarde onlangs de plaatsvervangende bestuursvoorzitter van Gazprom, Alexander Medvedev.  “Europa was altijd en zal altijd een vooraanstaande markt voor Gazprom zijn”, voegde Medvedev er aan toe.

Verleden week bevestigde de grootste olie- en aardgasonderneming ter wereld, Shell, in een uitzending dat Rusland minstens tot 2035 de belangrijkste leverancier van aardgas van Europa zal blijven. De Britse energieonderneming BP deed in januari een gelijksoortige uitspraak.

Daarentegen stagneerden de leveringen van vloeibaar aardgas uit Qatar verleden jaar. Evenals de Amerikaanse schaliegas productie. Deze kon haar eigen verwachtingen op grond van uitvallende opdrachten en te hoge prijzen niet vervullen, berichtte de financiële website Bloomberg.

“Rusland zal hoogstwaarschijnlijk minstens de komende twee decennia Europa´s grootste leverancier van aardgas blijven”, becommentarieerde de BP-chef-econoom Vladimir Drebentsov in Moskou.

Gazprom zal zijn markt beheersende positie ook niet verliezen wanneer de stijgende Europese vraag door vloeibaar aardgas producten wordt bediend, sloot de econoom af.

In het jaar 2016 importeerde Europa 34% van haar behoefte aan aardgas uit Rusland. Nog eens 24% kwam uit Noorwegen. 13% van de energiepartners stelden vloeibaar gas producten ter beschikking en 11% kwam uit Algerije.

Bron:
https://deutsch.rt.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Rusland. Bookmark de permalink .

8 reacties op Shell en BP bevestigen: Rusland blijft tot 2035 Europa´s belangrijkste leverancier van aardgas

 1. Thom zegt:

  Vroeger kwam veel% van het fruit, groenten, bloemen enz. In Rusland uit Nederland. Dankzij de politiek van de EU draaien ze nu de appels en peren door en maken er biogas van. Ga zo door.

  Liked by 2 people

 2. Cynisch mensch zegt:

  Heel goed want aardolie is goed en fossiele brandstoffen zoals steenkool en bruinkool zijn heel heel erg goed. U gebruikt ze dagelijks. Ook de bakfietsers van D66 en Groen Links. Het zit namelijk op hun banden en schoenzolen die aardolieprodukten. Afschaffen ervan is stom hypocriet en onzin

  Het klimaatsprookje is onzin dussssssss

  Besparen van energie is ook goed. Zonnepanelen plaatsen op daken van bedrijventerreinen en zo (meubelboulevaardsgebouwen en zo) is een heel goed idee. Warmtepompen in de bodem maken is een goed idee en wordt nu al hier en daar gedaan. Ook erg goed dit alles voor het vakmanschap der Nederlandse machinebouw bedijvigheid die machines op maat kan maken uit een stuk staal en zo.

  Liked by 2 people

 3. Sabeltant zegt:

  Nog een reden voor die omhooggevallen EU dictatortjes om niet teveel tegen de schenen van de Russen te schoppen.

  Liked by 2 people

 4. Vervelende Russen, dus daarom zijn onze geallieerden in Polen bezig om hun legers te ontplooien. Aanval op en verovering van Rusland met gelijktijdig mollen van installaties en pijpleidingen zodat we dan gelukkig aan het schaliegas kunnen. Schaduwen en grote gebeurtenissen.

  Liked by 2 people

 5. Die Russen doen ons niets waarom dan maar blijven door jennen, hef die sancties op dan kan er weer handel gedreven worden.

  Like

 6. williaan zegt:

  Maar goed dat Poetin, zijn achterban NOG in de hand kan houden.

  Like

 7. Qvic zegt:

  Die hetze tegen Rusland van uit het westen is bedoeld tegen alle blanken autochtonen Europeanen, want die zouden de hoogste prijs moeten gaan betalen als er een oorlog tegen de Russen ontstaat. De vele moslims in Europa zouden dan voor een proxy leger zorgen, die zo Europa en Rusland in chaos zal storten. Door deze chaos en instorting van beide economieën zorgen de beide energie reuzen, dat zij de Gasprom bronnen veilig kunnen stellen voor hen zelf. Het is eigenlijk gewoon landje pik, maar dan op wereld schaal. Dit beleid laat de laatste tien tallen jaren zien dat met regiem chance door het westen de desbetreffende landen ontdaan worden van hun delfstoffen. Nu Trump aan de macht is, is dat een streep door het beleid. Want die wil het via handel aan deze delfstoffen komen. Dit is onder de streep veel goedkoper en zorgt er tevens voor dat niet de gehele wereld geïslamiseerd wordt. Alle politieke partijen die tegen Trumps beleid zijn, zijn ook tegen alle blanken (autochtonen) bevolkingen die hun eigen land met hun eigen nationale normen en waardes willen behouden. De linkse korte termijn visie mensen beseffen niet dat zij ook het loodje leggen, als de islam hier in Europa voor het zeggen krijgen. Door hun rosse bril visie willen ze tegen beter weten in het niet in zien ook al leg ze alle feiten voor hun voeten. Dit is meer omdat zij niet op lange termijn kunnen denken en het principe van actie/reactie totaal niet begrijpen. Van deze psychische afwijking maken multinationale bedrijven grof misbruik van, door hun voor te spiegelen dat verenigde landen economisch altijd sterker zijn, dan enkel nationale landen en dat de islam een religie is van de vrede. Voor de multinationale bedrijven zorgt dit niet allen voor goedkopere werknemers, maar ook dat ze niet met elk afzonderlijk land de wet en regelgeving behoeven te onderhandelen en dat er meer consumenten in dat bepaalde gebied wonen. Dat alles levert meer winsten op voor de aandeelhouders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s