Screenshot_10

(Vertaling: E.J. Bron)

Het als “muezzin-wet” bekend staande wetsvoorstel, dat het gebruik van luidsprekers in gebedshuizen moet verbieden, werd gisteren in eerste lezing door het Israëlische parlement, de Knesset, aangenomen.

Bij de wet gaat het om een aangepaste versie van het oorspronkelijke wetsvoorstel, dat het gebruik van luidsprekers op ieder moment van de dag wilde verbieden. De nu aangenomen wet verbiedt het gebruik van luidsprekers alleen ´s nachts.

Desondanks vonden er voor en na de stemming luidruchtige discussies in het parlement plaats. De voorzitter van de Arabische Gemeenschappelijke Lijst, Ayman Ude, verscheurde het papier van het wetsvoorstel in het parlement en moest daarna de vergadering verlaten. Ook de parlementariër Achmed Tibi deed hetzelfde als zijn partijvoorzitter en verscheurde het papier op het spreekgestoelte.

 

De burgemeester van de Arabische stad Baqa al-Gharbiyye reageerde op heel bijzonder wijze op het aannemen van de wet. Hij gaf opdracht om vanaf nu tweemaal daags de oproep van de muezzin tot gebed via de luidsprekers op het dak van het stadhuis te laten klinken. Ook riep hij de parlementariërs van de Knesset ertoe op nogmaals na te denken over hun beslissing met betrekking tot de wet. Ze zouden beter wetten kunnen aannemen die de democratie en de gelijkberechtiging in het land zouden dienen.

Een imam van een moskee in het noorden van het land zei dat men de wet zou negeren en via luidsprekers tot gebed zou blijven oproepen. De regering zou de moslims en de islam bestrijden.

Voordat de nieuwe wet in werking zal treden, moet hij nog in drie andere lezingen door de Knesset goedgekeurd worden.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Arabieren, democratie, demoniseren, Heilige Land, Islam, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodendom, Jodenhaat, Moslims, Rotzakken. Bookmark de permalink .

6 reacties op

 1. guusvelraeds zegt:

  De ongelovigen of mensen met een ander geloof dan de islam moeten 5 x daags aanhoren dat Allah de allergrootste is. Maar pas op als je met een kruisje, davidsster of keppeltje gezien wordt. In dat geval komen de soldaten van allah in aktie.

  Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   Juist opgemerkt, @ guus!

   De volgelingen van allah denken overal ter wereld dat ze onaantastbaar zijn, en menen dat zij het recht en de plicht hebben om datgene te doen wat hun god en zijn zogenaamde profeet hen heeft voorgehouden.
   Wij, gelovigen of niet-gelovigen ‘mogen blij zijn’ dat ons nog een plekje op deze aardbol wordt gegund……

   Like

 2. Elena zegt:

  Achterlijk gedoe met versterkers oproepen tot gebed.
  Iedereen heeft een klok en/of een GSM.
  De Soennieten, cq. salafisten willen leven, zoals in de tijd van Mohammed.
  Nu zij hadden in die tijd GEEN speakers, laat staan versterkers.
  Hypocriete mohammedanen met dat kudtlawaai.

  Ik wil op geen enkele wijze geconfronteerd worden door middel van geluids overlast met hun religie.
  Ik raad een ieder aan…tijdens de gebedsoproep alle ramen en deuren te openen en uw geluidsapparatuur op volle sterkte met beatmuziek het oproepen tot gebed luidkeels te overstemmen.

  Like

 3. tippelaar zegt:

  Ik vind het idee van Elena origineel. Eens kijken of de politie op de geluidsoverlast af komt. I nederland sturen ze dan direct een moslimagent die korte metten met je maakt.

  Like

 4. Hoe gelovig zijn de gelovigen, dat je versterkers nodig hebt voor het oproepen tot gebed?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s