Arib haalt uit naar Baudet om speech in Latijn: ‘We spreken hier Nederlands’

Screenshot_135

(Door: Elif Isitman)

Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet (foto) heeft tijdens zijn maiden speech direct al een uitbrander gekregen van Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib. Baudet begon zijn speech in het Latijn, en daar was Arib niet van gediend.

‘Quo usque tandem factionem cartellum et officiorum magina, patientia nostra abuditur dum navis praetoria resurrectionis ad profiscendum parata est?’  waren de eerste woorden van Baudet tijdens zijn speech.

Baudet hekelde het ‘partijkartel’, een term die ook vaak in zijn campagne terugkwam, dat de Haagse politiek in zijn greep zou hebben.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Forum voor Democratie. Bookmark de permalink .

60 reacties op Arib haalt uit naar Baudet om speech in Latijn: ‘We spreken hier Nederlands’

 1. BertG. zegt:

  Ze hadden ‘m er uit moeten sturen met ze interessant doenerij.
  Een gruwelijke hekel heb ik aan mensen die graag andere willen laten weten hoe goed ze iets kunnen en hoe geleerd ze wel niet zijn.
  Ik heb niks met Arib, maar ze heeft groot gelijk.

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  Een Nederlander die in Nederland de les wordt gelezen door een Marokkaan.
  Och, het zal nog wel veel gekker worden.

  Geliked door 4 people

 3. Tistochwat zegt:

  Spraken ze op straat ook allemaal maar Nederlands!

  Geliked door 1 persoon

 4. Japio zegt:

  Ze had liever Arabisch gehad die trol.

  Geliked door 3 people

 5. Moet ze tegen die moslims die hier al tig jaren wonen en nog geen letter Nederlands spreken. Ik vond Baudet schitterend, dat hij zijn speech in het latijn begon.

  Geliked door 2 people

 6. oeps48 zegt:

  Mes Pays Bas, quo vadis? (Mijn Nedertland, waar gaat het heen?)

  Geliked door 1 persoon

  • oeps48 zegt:

   Thierry Baudet, dat was grote klasse !!!
   Dat was nog eens wat anders, dan het gewauwel van de politiek correcte Yasser Feras. Thierry zet al meteen de punt op de i. Dat belooft vuurwerk in Rutte III. Ga zo door !!!

   Geliked door 1 persoon

 7. Sgian Dubh zegt:

  Geliked door 1 persoon

 8. Harry zegt:

  Vond het ook wel een beetje een rare actie , dat Latijn , zeker als je voor de eerste keer wat mag vertellen .
  Niet dat ik ook maar enig begrip voor Arib heb , die moet haar islamitische kop houden tegen beschaafde mensen . Zitten en kop dicht , zeg maar .

  Enig idee wat zijn bedoeling nou was ?

  Misschien om het hele stel af te bluffen , dat hij de hoogst opgeleide is in de hele kamer ?
  Een nieuwe vorm van parlementair woordgebruik dat ook de politici niet meer kunnen volgen ?

  Ze zullen nog wel vaker hoofdpijn van hem krijgen .

  Geliked door 2 people

  • oeps48 zegt:

   Thierry Baudet heeft zijn maiden speach geopend met een volzin in het latijn. Daarna heeft hij de vertaling gegeven. Hij heeft daarmee aangegeven, dat hij wel iets meer in zijn mars heeft, dan die slinkse schoolverlaters, die zonder diploma en met een pretpakket van de MAVO kwamen, leuk konden spelen op de computer en goed waren in sport, edoch helemaal niet weten, waar Abraham de mosterd vandaan haalt. Maar Arib heeft kennelijk, ondanks haar hoge educatie en haar enorme ervaring en grote reputatie als kamervoorzitter, onvoldoende inzicht om deze stunt van Thierry te doorzien.

   Geliked door 2 people

 9. Tom Hendrix zegt:

  Hoewel Baudet volkomen gelijk heeft; wat het partijkartel betreft, lijkt het mij ook niet verstandig om het Latijn te bezigen in de huidige 2e Kamer. Hij had kunnen weten; dat de andere partijen; net als bij de PVV; alles in het werk zullen stellen om hem te vloeren. Want zoals we weten; gaat het allang niet meer om de inhoud; maar om de toon van het debat. Daar heeft links; en de politieke-elite wel voor gezorgd.

  Like

 10. scheermes zegt:

  Aangezien thierry goed van de tongriem is gesneden ,zie ik de komende debatten met plezier tegemoed !!Hij is een ware verrijking in de tweede kamer !! Hij heeft al de nodige kritiek van links gekregen ,vanwege dezelfde kijk op de islam als de pvv !! Het siert thierry dat hij de dingen durft te benoemen ,waar de andere partij leiders angstvallig over zwijgen !! Hij kan een goed duo vormen met geert wilders ,tegen al die linkse homo”s in de tweede kamer !! Al die linkse homo”s dekken elkaar !! Voor de niet wilders stemmers, is thierry een goed alternatief !! Het gat op rechts heeft thierry goed gezien ,en is daar handig op ingesprongen ,wat rechts toch weer een stuk sterker maakt !! Het zetel aantal van thierry zal flink groeien de komende tijd ,waardoor links steeds meer terrein zal gaan verliezen !!Goeie speech van thierry overigens !!Alleen is te hopen dat hij niet weer de fout maakt, door een man als aboutaleb voor te dragen op een belangrijke post ,aangezien de moslims allemaal een dubbele agenda hebben !! Hij moet nog groeien in zijn rol ,en zal door de kritische bronlezer naar behoren bijgekleurd worden indien nodig !!

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Als hij al abu laadklep wil voor dragen voor iets belangrijks, dan kan je toch wel bedenken hoe dat mannetje in elkaar zit.
   Thierry heeft niet zo een probleem met moslims.
   Dus waarom zoveel mensen hem zo hoog hebben zitten is voor mij een compleet raadsel.
   Met hem zullen het er niet minder worden.

   Like

   • scheermes zegt:

    Ik ben die dingen volkomen met jou eens bert ,hij zal ten opzichte van de islam hardere standpunten in moeten nemen ,zoals de koran verbieden enz ,en moet nog veel leren !!Maar zijn inbreng in de tweede kamer ,is stukken beter dan al die andere huigelaars !!Aangezien thierry op rechts toch een ander soort publiek heeft die op hem stemmen ,wordt rechts hier toch weer sterker door .De mensen die echt wakker zijn blijven wel op de pvv stemmen !! Hopelijk kunnen de pvv en de f.v.d straks samen een regering vormen !! De mildere toon van thierry spreekt veel kiezers op rechts aan,wat uit veel commentaren te horen is !! De enige die onze stem echt verdient in ons land ,is geert wilders !! Diegene die het hier niet mee eens is ,is of blind ,of slechtziend!!!!!

    Geliked door 2 people

   • Giny zegt:

    BertG.
    Op 29 maart 2017 16:15

    Ben het helemaal met u eens, of de anderen het nu leuk vinden of niet.
    Deze man heeft niets met politiek, zit er alleen voor zijn eigen ego.
    Heb in het verleden heel wat over hem gelezen, nou iedereen kan zijn borst nat maken, ook nog eens een sta in de weg voor Geert, die het vuile werk heeft opgeknapt en meneer komt in een opgemaakt bedje, om vervolgens de boel weer te verprutsen. Hoe haal je het in je hoofd om Aboutaleb een ministerspost te geven, de man die Pim zo verketterd heeft, deze Marokkaan heeft toch ook een dubbel paspoort???
    Poetin investeerd in zijn club en nog meer duistere figuren!
    De LPF is er eerdaags niets bij!

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Met dat beetje latijn heeft hij de simpele boerenlul helemaal overdonderd.
    Daar kijken ze toch wel tegen op, want dat kon alleen mr pastoor, waar ze ook al tegen op keken.
    Ze zijn nu helemaal zwaar onder de indruk van dit “talent”.

    Like

  • anna zegt:

   Als hij Aboutaleb laat vallen ben ik zeer te spreken over hem ….

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Scheermes. Kon ik het maar zo zeggen… Klasse!

   Geliked door 1 persoon

 11. Moet zij zeggen die Khadija met haar gebrekkige mocrodialect. Thierry is gewoon een talentalent, wat zij voorlopig niet kan zeggen met haar gestamel door de microfoon. Zij kan dan wel het zielige kwetsbare voorzittersvrouwtje spelen achter de microfoon, maar ondanks de 30 jaar dat ze hier zit spreekt ze nog steeds geen vloeiend Nederland.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Precies Wim.
   Dit was het toppunt van naast je schoenen lopen…
   Nog nooit zoiets stoms horen stamelen.
   Dat kun je alleen van ’n omhooggewaaide mocro verwachten.
   Tijd dat ze afgevoerd wordt want dit kan echt niet meer in de Kamer.

   Like

 12. Pietersen zegt:

  Arib schoot een enorme bok deze maiden speech te onderbreken. Waarschijnlijk wist ze niet eens dat het latijn was, kun je nagaan wat haar werkelijke niveau is. Ook Nederlands beheerst ze niet met haar gelispel. Heel kleinzielig om iemand die echt gestudeerd heeft zo in de rede te vallen.
  Verder vond ik de toespraak zeer geslaagd !

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Ach ja. Ze kunnen nog zo goed een natuurlijk geaarde beschaving huichelen.
   Op ’n goede dag komt het toch uit dat haar vader op de markt stond in Marrakech en haar moeder de was deed bij ’n rijke familie.
   Niks om op neder te kijken hoor.
   Maar als je ’n man van het niveau Baudet de les wil spellen moet je eerst weten wat je niet en wat je wèl kunt en mag zeggen in onze Tweede Kamer.
   Maar ja, als je jezelf al verlaagd door het normaal te vinden dat er ’n schurftig boek als de Koran op haar bureau mag liggen naast onze Bijbel dan geef je dit soort achtergebleven onderontwikkeld volk uit de zevende eeuw n.Chr. ijdele gedachten…

   Geliked door 1 persoon

   • scheermes zegt:

    Paul zegt; Beste paul; Als je weet wat in de koran staat ,moet zelfs het latijns je toch als muziek in de horen klinken !! Dit zou voor haar een verademing moeten zijn !!Iemand in de tweede kamer met twee paspoorten als voorzitter !!Echt te gek voor woorden !!

    Geliked door 2 people

 13. maar toen die Turk van DENK in het Arabisch sprak………………….toen hoorde je die gorgelende kamervoorzitster NIET. Nee, die taal VERSTOND ze wel………..Kan dat ook in andere landen, iemand met twee paspoorten een KAMERVOORZITTER LATEN WORDEN ?

  Geliked door 1 persoon

 14. elisah zegt:

  Persoonlijk vond ik hem net meneer pastoor die de mis in het Latijn ging geven, maar ik kon hem toch grotendeels verstaan.
  In de tekstbalk bij het RtlZ nieuws staat dat het Latijn van Baudet rammelde en lachwekkend was.
  Of het rammelde weet ik niet, maar de uitspraak was wel erg op z’n Hollands…

  Like

 15. Jan zegt:

  Die stupide Marokkaanse doos begreep niet dat het om een tijdloze uitspraak gaat en dus ook nu nog actueel is.

  Geliked door 1 persoon

 16. Joannes den Hollander zegt:

  De enige Latijnse spreuk die ik regelmatig gebruik is Pugna pro Patria. (Ik vecht voor mijn Vaderland)
  Ik hoop dat velen zich hierdoor aangesproken voelen.

  Geliked door 3 people

 17. Roeland zegt:

  Is “maiden speech” Nederlands? Is “time out” Nederlands? Ach ik kan nog wel uren doorgaan.
  Je hoort niet anders dan dat deze “volksvertegenwoordigers”, voorzitters en “ministers” deze engelstalige uitspraken doen. Dan zeuren over Baudet en een vreemde taal? Wie de schoen past trekke hem aan!

  Geliked door 2 people

 18. leefbarbaar zegt:

  Maar ze heeft wel gelijk. Eigenlijk zou het in de wet moeten staan; Nederlands is de taal van het Nederlands bestuur.
  Want, inderdaad, het gekwek in het latijn goed vinden, zet de deur open voor het koeterwaals van allochtonen. En denk niet dat het zo ver niet komt, in Rotterdam werd gerust turks gesproken in de deelgemeenten.

  Geliked door 1 persoon

 19. Asgard zegt:

  We kunnen concluderen dat de Nederlandse politiek, Islamitisch gekleurd en georienteerd is,…Er is afgerekend met de Nederlandse staatsburgers,…Kijk naar Hans Janmaat (Gedemoniseerd), Pim Fortuyn (Gedemoniseerd) Geert Wilders (Gedemoniseerd),…alle 3 kwamen/komen ze op voor de Nederlandse burgers en alle 3 werden/worden ze gehaat tot op het bot door de bestuurlijke Elite, wat uitgedragen word door onze Rutte en kontelikkers bende politici,….honderden Moskees in Europa, echt het grootste verraad ooit in de geschiedenis die heeft plaats gevonden, een groter verraad aan het Europese volk bestaat er niet en is er nooit geweest, heeft niets met diversiteit te maken of multiculti,..dit is gewoon een beschaving uitroeien,..gewoon perverse ideeen wat er op na worden gehouden, het versmelten van rassen en culturen hoe pervers wil je het hebben, hoe ziek zijn deze van zichzelf noemende hoogopgeleiden geestelijke gestoorden wel niet,….Gewetenloos en terminaal ziek ben je als Minister president wanneer je weet dat je verloren hebt, en een partij uitsluit die de morele overwinnaar is waar 2 miljoen burgers op hebben gestemd, 2.000.000 burgers die in de stront kunnen zakken, die de tering kunnen krijgen, een dikke middelvinger dus, die gewoon weer in de buidel mogen tasten wanneer er weer een debiele belasting maatregel word genomen waar ook de PVV stemmers aan mee moeten betalen, ondanks dat de PVVers dit hele kabinet zooitje niet wilt hebben,…dus eigenlijk moet je het zo zien dat een buurman die aan jou een hekel heeft en ook andersom ook zo is, toch elke maand je portemonnee komt leeg roven waar je nog bij staat ook,….nou die kogel zal niet lang op zich laten wachten,..het volk roert zich echt nog wel, ben ik geheel overtuigd van, er gaat zeker bloed vloeien, dat gaat niet lang meer duren,..Rutte dat je de kolere mag krijgen en de tyfes erbij.

  Geliked door 1 persoon

 20. Wim zegt:

  Er is niets mis met die redevoering van Baudet. Iedereen met een beetje ontwikkeling begreep direct dat dit een parafrase was van de beroemde redevoering van Cicero tegen Catilina. Bovendien gaf Baudet zelf direct daarna de complete vertaling, dus het argument dat hij Nederlands moest spreken, slaat als een tang op een varken, hij heeft alleen een citaat geparafraseerd, met de vertaling erbij. Maar ja, zo ontwikkeld om dat te kunnen begrijpen is die Arib waarschijnlijk niet…

  Geliked door 1 persoon

 21. Tja… Wat moet je daar nu van vinden?
  Nederlands is de voertaal. Uiteraard.
  Latijn maakt deel uit van onze cultuur.
  Maar Marokkanen kennen geen Latijn, natuurlijk. Dus onze voorzitter ook niet.

  Like

 22. De kamervoorzitter spreekt hooguit met mocrodialect, dus zeker geen latijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s