Duitsland op weg naar verbod op boerka

Screenshot_22

Duitse ambtenaren, onder wie militairen en rechters, mogen tijdens het werk geen gezicht bedekkende kleding meer dragen. Daartoe heeft de Bondsdag, de Duitse Tweede Kamer, donderdagavond besloten.

Metro

Angela Merkel

In december vorig jaar had de Duitse bondskanselier Angela Merkel een verbod gevraagd op sluiers die het gezicht volledig bedekken. De nieuwe wet moet nog wel groen licht krijgen van de Bondsraad, de vertegenwoordiging van de zestien deelstaatregeringen. Het verbergen van het gezicht uit religieuze of ideologische overtuiging is volgens de wet in strijd met de neutraliteitsplicht die publieke functionarissen hebben. In de nieuwe wet zijn ook gesluierde vrouwen voortaan verplicht hun gezicht te laten zien als ze zich moeten identificeren.

Tolerantie

“Integratie betekent ook dat we duidelijk moeten maken waar de grenzen van onze tolerantie zijn”, aldus de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière. “Het wetsontwerp waarover we het eens zijn geworden is een belangrijke bijdrage daartoe.” In februari besliste de deelstaat Beieren al om boerka’s te verbieden op school, universiteiten, regeringsgebouwen en stemlokalen.

Bron:
www.metronieuws.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Duitsland, Islam. Bookmark de permalink .

11 reacties op Duitsland op weg naar verbod op boerka

  1. tippelaar zegt:

    onzin, moslims integreren niet

    Geliked door 1 persoon

    • paulzwueste zegt:

      Ik zou tegen die moslima’s willen zeggen: “Niet op reageren Lena…!”
      Want zoals we weten is het altijd leuk en aardig kiezers te lokken met vastberaden wetsvoorstellen.
      Als de wet wordt aangenomen is er nog helemaal niks aan de hand.
      Dan komt fase 2, verordenen van het toepassen of uitvoeren van die wet.
      En daarna pas komt fase 3, het zogenaamde “handhaven”.
      Nou en wat dat “handhaven” betreft, ook daar zijn weer alle mogelijke uitzonderingsposities op te bedenken.
      Nee. Het is te gek voor woorden om in Duitsland eerst miljoenen moslims binnen te willen halen en dan pas te bedenken dat zo’n boerka, of hoe heten die spleetjurken nog meer, zogenaamd ineens niet kan…
      Zoiets kan niet opgelost worden door ’n wetje, maar door consequent beleid te voeren, en dat staat en valt met de mate van de harde hand die gebruikt wordt.
      Zonder werkelijk keihard die vervloekte moslims aan te pakken kom je nergens met die lui.
      Je moet ze eerst dood slaan voordat ze begrijpen dat de islam flauwekul is als ze merken dat die 72 maagden niet bestaan..
      Ik stel dus voor te beginnen om een wet aan te nemen die het toelaat elke moslim zolang te slaan totdat hij/zij ontdekt heeft dat die 72 maagden al ontmaagd zijn door ’n collega van ‘m.

      Nou als we zo ver zijn, zijn we al overlopen door die moslims.

      Like

  2. Stef zegt:

    Publieke functionarissen alleen !?!?!?
    Als er een gesluierde politieagente bij mij aan de deur komt geef ik ze meteen een stop voor de kop want ik denk dat het een spook is.

    Geliked door 1 persoon

  3. Eindelijk wat goed nieuws uit Duitsland.

    Geliked door 1 persoon

  4. Tom Hendrix zegt:

    Dat moet ik nog eerst eens zien. De “socialistische kerk”, in Duitsland en de “gutmenschen”, zullen het er wel NIET mee eens zijn.

    Like

  5. scheermes zegt:

    Ik zou het mooi zo laten;Nu nog duidelijk erkenbaar.Als ze wakker word doet ze de sluier wel af .

    Like

  6. Golden Girl zegt:

    hadden al die moslims niet Europa in gekomen hoefde Duitsland geen nieuwe wet te maken, ze zijn elke keer hun grenzen aan het verleggen tot hoever ze kunnen gaan en het westen alles maar pikt, het is gewoon treiteren, ze komen naar vrije landen en willen al hun gewoontes door onze strot duwen, Oostenrijk wil tzt vrouwen verzoeken om hoofddoek te dragen, die president is ook compleet de weg kwijt

    Like

    • Nemesis zegt:

      In Nederland hebben we al een wet die gezichtbedekkende kleding, maskers en helmen verbied. Zo een gelijke wet bestaat ook in Duitsland. zo’n wet. Hoeven dus geen nieuwe wetten worden gemaakt, alleen maar aanvullingen op de bestaande wetten. Dus geen lappen op het hoofd met een paar gaten voor de ogen o.a. De enige uitzondering hierop zijn de commando’s, politie en/of militair tijdens het uitvoeren van hun missies.

      Like

  7. elisah zegt:

    Nu nog de boerka’s uit het openbare leven weren, op straat wens ik ook geen onderdrukte vrouw-slaven te zien.

    Like

    • Nemesis zegt:

      Zit me hierbij net te bedenken, wat als de damesmode nu weer eens het dragen van lange rokken en mantels als de nieuwste modegag gaat lanceren. Wat denk je hoeveel vrouwen daar niet in mee zouden gaan.
      Je moet natuurlijk dit soort mode dan ook bij de C&A kunnen kopen natuurlijk, niet alleen bij de dure modehuizen.

      Like

  8. elisah zegt:

    Een busschauffeur in Duitsland die onlangs weigerde een boerka-figuur in zijn bus te laten, heeft daar zware problemen door gekregen en zou een boete tot 10.000 euro kunnen krijgen.
    Dus het is in Duitsland nog niet verboden op straat, ik heb ze trouwens daar onlangs nog zo door de stad zien waggelen.

    Like

Plaats een reactie