Steeds meer Grieken verliezen hun geloof in de EU en de euro

Screenshot_89

(Vertaling: E.J. Bron)

Peilingen in Griekenland bewijzen: Steeds minder Grieken geloven dat hun land nog langer in de EU en in de eurozone kan blijven. Na jaren van bezuinigingen zijn ze bang voor nog meer bezuinigingsplannen uit Brussel. Veel Grieken verliezen de hoop.

Die Freie Welt

Griekenland worstelt zichzelf door de bezuinigingsprogramma´s. En er is geen einde in zicht. Nu zijn de Grieken bang voor nieuwe bezuinigingsprogramma´s uit Brussel. Het geloof dat alles no een keer ten goede zou keren, verdwijnt zienderogen.

Zoals de Britse krant “Express” berichtte, blijkt uit nieuwe peilingen van het Griekse opinieonderzoeksinstituut Dianeosis dat de instemming met de EU en de euro is afgenomen.

In de afgelopen twee jaar zou het aantal Grieken dat voor een verblijf in de eurozone is van 73,9% naar 59,6% gedaald zijn. Als deze trend zich voortzet, zal weldra ongeveer de helft van alle Grieken voor het afscheid van de euro zijn.

Het aantal Grieken dat zelfs voor een uittreding van het land uit de EU is, is van 17,4% naar 26,2% gestegen. Steeds meer Grieken denken bovendien dat de EU weldra in twee delen uit elkaar zou kunnen vallen.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, euro, EUSSR, gezond realisme, Griekenland. Bookmark de permalink .

19 reacties op Steeds meer Grieken verliezen hun geloof in de EU en de euro

  1. paulzwueste zegt:

    Nou ja, alle beetjes helpen…

    Like

  2. Beschouwer zegt:

    Die euro blijft wel. Het kan een soort peseta of lire worden en niet zoiets als de mark of de guldens destijds wat sterke munten waren.

    Geliked door 1 persoon

  3. Fred zegt:

    Het keert pas ten goede voor Griekenland als het totale land volledig is leeggeroofd door de banken, multinationals en andere belanghebbenden.
    Niet eerder.

    Like

    • hans-e-pans zegt:

      Er zal, als dit zo doorgaat, voor de Grieken niets/weinig overblijven waarmee ze hun eigen kost kunnen verdienen en dus voorzien in hun eigen onderhoud.

      Enige tijd geleden had men het binnen de EU over een uniform minimumloon en alle salarissen en dus ook het gelijktrekken in alle landen binnen de EU. Als Griekenland dus als maatstaf genomen gaat worden dan zullen de inwoners in rijke noordelijke landen van de EU flink moeten zakken met hun inkomen.

      Een soort allemaal even arm, of misschien wel een nieuwe armoede zodat het handelsblok EU weer zal kunnen concureren met de arme Oost-Aziatische landen of de huidige lagelonenlanden.

      Like

    • hendrikush zegt:

      De Grieken hebben zwaar te lijden gehad onder de islamitische terreur van de Turken.
      Daardoor zijn ze gewiekst geworden in het ontwijken van de overheid en het saboteren van regelingen en belastingen.
      Hollanders kunnen daar nog iets van leren.

      Like

  4. Ik hoor niemand meer over die 300 miljard die we in Griekenland gestoken hebben……

    Like

  5. Zullen binnenkort wel verkiezingen zijn, dan krijg je deze onderzoeken met voor de een of de ander welgevallige uitkomsten.

    Like

  6. Jules Vismale zegt:

    Sterker nog, vrijwel alle Europeanen (uitgezonderd natuurlijk een groot aantal linkse bestuurders en onbekende pro-EU actiegroepen) hebben hun vertrouwen in de EU en de euro allang verloren! Veel onderzoekers voorspelden al dat de euro en de EU zichzelf gaan vernietigen en ook in geen eeuwigheid blijven bestaan en hoe geweldig vindt ik het om hier op E.J. Bron te lezen dat een aantal EU-bestuurders en partijen zoals de PVDA en SDU aan het verliezen zijn!
    Zelfs die arrogante Franse Macron kan zich niet gedragen als een soort afgod die even denkt dat hij heel Europa de les leest en nou krijgt de EU-elite, na hem eerst te hebben gefeliciteerd met zijn overwinning van het presidentschap, een soort walging van hem. Die lui kunnen zelfs onderling niet een front vormen door hun verdeeldheid en als de dag komt dat Griekenland, en hopelijk meer EU-landen, voorgoed uit de EU en de euro vertrekken dan hoop ik dat we hier allemaal op E.J. Bron en daarbuiten uitbundig zullen gaan feestvieren! En doet de webmaster daar dan eventueel ook aan mee?

    Like

  7. Republikein zegt:

    En waar gaan we zitten Jules?
    Niet bij Bert, zoals ik het zie.

    Like

  8. jeremy zegt:

    Wie gelooft er nu nog in een EURO ? er moet 80 miljard per maand door de ECB in gepompt worden om hem overeind te houden. Een Euro is geen geld maar een gigantische berg schuld !

    Like

  9. Guardiacivil zegt:

    Italië is failliet en moet worden gered. De financiële markten beginnen zich te roeren.
    Afgelopen tijden zijn megawinsten binnen gehaald door beleggers.
    De Europese grootbanken gaan streken uithalen samen met de EVB.
    De rente staat op 0 %
    Ons spaargeld moet opbrengen dus komt er een negatieve renteboete die we gaan betalen.
    De staat en de Fiscus rekenen nog steeds 4 % die niet meer bestaat.
    Pure diefstal van ons geld.
    De volgende crisis is al in de maak en manifesteert zich nog voor 2020
    Mijn advies is ……..neem al uw geld op en leg de banken plat.

    Geliked door 1 persoon

  10. Wat een gemartel met die Grieken, die kunnen er beter maar uitstappen.

    Like

Plaats een reactie