Abou Jahjah begint nieuwe politieke partij

Screenshot_108

De Vlaams-Libanese “activist” Dyab Abou Jahjah komt met een eigen politieke partij, heeft hij bekendgemaakt op Twitter. Samen met de voormalige linkse politicus Ahmet Koç (foto boven) wil hij volgend jaar meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Vlaanderen en Brussel. Een naam of een programma voor de nieuwe partij is nog niet bekend.

Abou Jahjah is in België en Nederland omstreden. Als voorzitter van de Arabisch-Europese Liga, een organisatie die opkomt voor de belangen van Arabische immigranten, vond hij onder meer dat Israël als staat moest verdwijnen. Hij sympathiseert met de Hezbollah-beweging en moest zich voor een Belgische rechter verantwoorden voor het aanzetten tot geweld. In hoger beroep werd hij in die zaak vrijgesproken.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Vlaanderen. Bookmark de permalink .

27 reacties op Abou Jahjah begint nieuwe politieke partij

 1. Edjan zegt:

  Als mijn vermoeden/vrees juist is, zitten er in Nederland al 1,7 miljoen = 10% mohammedanen.
  Dus zijn ze virtueel goed voor bijna 15 zetels.
  Na deze regeerperiode zijn het er al 2 miljoen, goed voor 17 zetels. Over 10 jaar 23 zetels.
  Het is dus logisch dat er nu mohammedanen partijen ontstaan. Of we het nu leuk vinden of niet.

  Like

  • Edjan zegt:

   Ik bedoel: zetels in de tweede kamer.

   Like

  • Luchtpint zegt:

   Leuk of niet, als zo’n partij succes heeft, zal dat alleen maar aantonen dat de integratie mislukt is. Van Turken wisten we dit al een tijdje, misschien wordt het op die manier aantoonbaar dat dat ook voor anderen geldt. (waaronder Marokkanen)

   Dus als de kloof tussen autochtonen en allochtonen breder wordt, dan zou dat wel eens het voordeel van de duidelijkheid kunnen opleveren voor autochtonen in het algemeen, en dan speciaal ook vooral diegenen, die tot nu toe altijd de kar van moslims proberen te trekken.

   1) de kloof verbreed en autochtonen zullen het dan wel ruimer beginnen doorhebben
   2) (groen-)links kan het vergeten om nog langer moslims aan te trekken omdat zo’n partij moslims uit hun gelederen zuigt met het bijkomend voordeel dat links op de duur niks meer voorstelt electoraal.
   3) zou tof zijn als ook christen-democratische en liberale slijmerds hier de gevolgen van ondervinden, het is in elk geval niet denkbeeldig

   Elk nadeel heb se voordeel, zei een grote filosoof met sterke benen ooit.

   Like

   • Edjan zegt:

    Luchtpint. Zoiets dacht ik ook even in een optimistische bui. Dat zo tegen de tijd dat de mohammedanen een partij hebben met 25 zetels er toch een stel Nederlanders wakker zouden worden. Maar nee, ik ben die droom alweer vergeten. Want tegen die tijd zitten de mohammedanen samen met de socialisten, de christenen en de liberalen overal in Europa in de regering. En de Nederlanders hebben dan wel een grote bek en denken dat zij geweldig goed en slim zijn, maar in opstand komen????

    Like

   • Edjan zegt:

    Luchtpint. Klopt wat je zegt. Naarmate de mohammedaanse partijen groeien, zullen er meer Nederlanders wakker worden. Helaas zal de links, confessionele, liberale “elite” dan gaan roepen dat er steeds meer Nederlanders gaan discrimineren en dat het racisme onderdrukt moet worden. En reken maar dat ze het gaan bestraffen. Dat spelletje kunnen ze nog een hele tijd volhouden. Maar nog vóór 2060 zijn er meer mohammedanen in ons land dan Nederlanders en is het “passé defini”

    Liked by 1 persoon

   • Luchtpint zegt:

    Ik begrijp wel wat je daar zegt.

    “Helaas zal de links, confessionele, liberale “elite” dan gaan roepen dat er steeds meer Nederlanders gaan discrimineren en dat het racisme onderdrukt moet worden. En reken maar dat ze het gaan bestraffen.”

    Stel je evenwel de volgende hypothetische situatie voor zoals ik het heb voorgesteld

    1) Groen-/ Links is verschrompeld tot quasi niets in electorale zin en bevat tegelijk ook geen mosilims meer, die zijn allemaal verhuisd naar de moslimpartij
    2) Andere traditionele partijen blijven standhouden en ook daar zijn er geen moslims meer
    3) Alle moslims zitten in / stemmen op een moslimpartij
    4) Traditionele partijen (de niet-linkse dan) worden volledig door autochtone stemmen overeind gehouden, de linkse alleen door een miezerig zootje autochtone linkse mongolen zonder realiteitszin

    Hoe geloofwaardig kan het autochtone electoraat in landen als Nederland of België dat discriminatie-discours nog blijven vinden, zowel van links als de andere partijen ? Want voor hun eigen winkel preken doen ze in dat geval niet meer als hun partijen nog exclusief door autochtonen worden bevolkt ! Zie je fundamentele splijting die zich in dat geval voordoet ?

    Als die partijen dat gezeur willen volhouden, dan zegt men daar eigenlijk: “Er is een wet voor autochtonen die alleen voor autochtonen geldt, en een wet die alleen maar voor moslims geldt, en dat in één en hetzelfde land. Ongeacht het feit dat wij alleen maar autochtone stemmers trekken, moeten autochtonen dus even veel respect betonen voor moslim kiezers die exclusief stemmen op een moslimpartij, die eigenlijk ontstaan is om druk op de samenleving uit te oefenen om een land met twee snelheden te creëren, en waar wij (als autochtone partijen) geen banden mee hebben. Maar dat mag geen bezwaar zijn, de anti-discriminatie wetten t.o.v. moslims zullen nog strenger worden. Dus iedereen moet zijn bek houden”

    Dan kan je je de vraag stellen of de autochtone kiezer daarmee geen wapen in handen heeft om de traditionele partijen te doen leeglopen, aangezien die volledig door autochtone kiezers worden gesteund. Waarom namelijk blijven pleiten voor en hameren op anti-discriminatie als het eigen kiespubliek alleen uit autochtonen bestaat en in een zo’n gespleten maatschappij daar het nut niet van kan inzien omdat de moslims al volledig gesegregeerd zijn in politieke zin ?

    Daar zit volgens mij de echte splijtzwam:

    1) men creëert een misbaksel van een land dat op twee wetgevende snelheden werkt, en creëert daarmee nog meer van die gewraakte “islamofobie” tot het helemaal ongeloofwaardig wordt
    2) tegelijk is het overeind houden van traditionele partijen gebouwd op een heel wankele basis: de autochtone kiezers kunnen op de duur zelf beslissen om eventueel op niemand van hen meer te stemmen of zelfs eigen partijen op te richten, waardoor er een soort revival van partijen-voor-het-volk ipv partijen-voor-elites zou kunnen ontstaan.

    Dan is natuurlijk een louter hypothetisch model, maar ik zeg: als alle moslims naar een moslimpartij zouden verhuizen, dan moeten partijen die van dan af alleen autochtonen aantrekken zelf beslissen of ze die dwaasheid willen blijven volhouden met het risico dat die partijen gewoon niet meer bestaan op de lange termijn.

    Ik zie liever alle moslims verhuizen naar een moslim partij dan dat ze zouden blijven vastplakken in traditionele partijen waar ze hun anti-discriminatie gezeur kunnen blijven volhouden zonder al te veel kritiek van binnenuit. Dat zou pas duidelijk zijn voor de gemiddelde kiezer. Net als wat we met de Turken hebben gezien: de schellen zijn daar van onze ogen gevallen, ze zijn niet daadwerkelijk te integreren. Hoe cynisch het ook lijkt, ik wens Jahjah om die reden alleen al alle succes toe. Polariseer de samenleving naar hartelust tot ALLE autochtonen beginnen door te krijgen wat de traditionele politiek heeft veroorzaakt met al dat anti-discriminatie gezwam !

    Ik vraag me trouwens af hoeveel gewicht een linkse partij, die op hetzelfde élan wil blijven doorgaan, dan nog in de schaal kan werpen in zo’n geval ? Of zal de gemiddelde autochtone kiezer dan gaan zeggen “doe maar een beetje normaal, jullie gezeur is achterhaald ?”

    Like

  • Aegolius cs zegt:

   Ik vrees met u dat uw berekening zal kloppen voor NL En zoals ex minister Donner ooit zei dat de meerderheid uiteindelijk beslist of staatrechtelijk o.a. de sharia zal worden ingevoerd………hoeven we niet al te lang op te wachten:

   Filmpje Demografie Europa 2009 en voor de massa-immigratie

   Like

  • Cathja zegt:

   Maar zolang onze Grondwet van kracht is, zullen ze zich daar tóch aan moeten houden!
   Of wordt in elk EU-land binnenkort de Grondwet (onder dwang) afgeschaft, zodat ze ons kunnen maken en breken?

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Nou Edjan.
   Nu weet je tenminste dat de integratie mislukt is.
   Gemakkelijk. Je plaatst ’n reactie.
   Heel intelligent en verder alles wat je maar wilt maar…’n ander vult ‘m toch nòg intelligenter verder voor je in.
   Tòch is het zo. Zul je moeten toegeven.

   Jij wist gewoon nog niet dat de integratie mislukt was.
   Goed dat er hier dan toch mensen zijn die je daar op wijzen.

   Liked by 2 people

   • Edjan zegt:

    Je hebt gelijk, Paulzwueste, de integratie van witmensen in de nieuwe moslimmaatschappij wil nog niet erg vlotten. Veel witmensen spartelen nog tegen. En zoals Luchtpint al opmerkte: hoe meer mohammedanen, hoe meer witmensen gaan tegenspartelen. Kijk: hoe meer moslims hun door allah gegeven plaats innemen, hoe meer witmensen er gaan discrimineren. Gelukkig zal de elite van de witmensen daar steeds strenger tegen optreden!

    Liked by 1 persoon

 2. Die zouden ze meteen moeten verbieden.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Och jé, de kolerelij’er heeft een báárd laten staan! Bij zo’n figuur weet je dan meteen, hoe laat het is!
  Kom je nog eens uit de kast, lúl? Het lag er allang dik bovenop, dat je meer was, dan een “Derde Wereld- vrijheidsstrijder”of zoiets!
  Ëigen partij…..” België uittrappen moesten ze je! Je bent een regelrecht gevaar voor de westerse samenleving! Klootzak!!!

  Like

 4. Ivanhoe zegt:

  Er werd nog een naam gezocht.

  “Cockroach Europe”?

  Ow wacht,

  Die had ik al voor het Brusselse bedacht.

  Like

 5. Drs.P. zegt:

  Iedere fuckbooslim kan hier blijkbaar zomaar zijn eigen kolere pedovolgerclub beginnen.
  Moeten wij eens in hun klote landen proberen, dan is het heel snel een houten jas aan.
  Belgie is ook een knettergek land met ene gay verhofstadt en ander gespuis.
  https://www.google.co.uk/imgres?imgurl=http://www.europa-nu.nl/9353000/1/j4nvh0qavhjkdqd_j9vvj9idsj04xr6/vj5bhhvmppzm%3Fsizew%3D170%26sizeh%3D215%26lm%3Dmetcef&imgrefurl=https://www.europa-nu.nl/id/vi5sadlyjhzs/g_m_m_l_guy_verhofstadt&h=215&w=170&tbnid=tlxsa58vBhBCCM:&tbnh=172&tbnw=136&usg=__QroGvTkbHAH1YMK30qhtUMLYspk=&vet=10ahUKEwjvkIXF1-fTAhWKkywKHf2MBocQ_B0IkQEwCg..i&docid=TfGuiX7TOa-lBM&itg=1&sa=X&ved=0ahUKEwjvkIXF1-fTAhWKkywKHf2MBocQ_B0IkQEwCg&ei=3kMUWe-pPIqnsgH9mZq4CA

  Like

 6. rightie zegt:

  Ik zou zeggen wen er maar vast aan. Kopvodden verplicht voor de dames, het hebben van honden verboden, geen alcohol meer, en nog veel meer van dat soort zaken. Met een beetje hulp van links, en dat zal wel een beetje boel worden, binnen vijf jaar in Nederland.

  Like

  • rightie zegt:

   En nou ik er verder bij stil sta, misschien moeten de Nederlanders wel zo benaderd worden over deze ongeluksgodsdienst. Als vooral linkse mensen tot de ontnuchterende conclusie komen dat de dertienjarige dochter een kopvod op moet, dat de woef woef niet langer welkom is in de maatschappij en dat het dagelijks biertje niet langer verkrijgbaar is, misschien dat men dan wakker wordt en zegt “ho, tot hier en niet verder”? Ligt daar misschien de oplossing, mensen in detail onderrichten over wat die verschrikkelijke islam in de praktijk voor ze gaat betekenen?

   Liked by 1 persoon

 7. Ik pleit nu, voor de duur van het karwei, voor een staatsgodsdienst. Die van de katholieken lijkt me wel wat. Maar dan de versie van 500 jaar of zo terug, met die bloedraden en inquisities, verbrandingen van ketters en kokende olie voor Welkomstmeisjes. Bidden kan ik al als de beste en elke zondag even naar de kerk en dan naar de kroeg is gewoon even wennen. Wedden dat ’t hier dan heel, heel erg rustig wordt met dat zwartepieten-, dobbernegers- en deugwijvengedoe.

  Like

 8. oeps48 zegt:

  Die Tralala moet teruggaan naar zijn eigen land. Hij kan daar veel meer goeds doen, dan hier. Daar is heel veel op te bouwen. Daar hebben ze behoefte aan “goeie” mernsen, die inzicht hebben, die leiding kunnen geven. Daar is eer voor hem te behalen. Hier niet. Hier hebben we je niet nodig. Oost west, thuis best.

  Like

 9. Cathja zegt:

  Ik snap niet dat een zó omstreden figuur als Abou Jahjah het recht heeft een politieke partij op te zetten. Als de overheid dit toestaat, zal het nog sneller gaan met de islamisering van België.
  Als hij zo nodig de politiek in wil, laat hem dan maar naar zijn land van herkomst gaan. Ik begrijp niet dat men moslims in Europa zóveel rechten toekent.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ja Catha.
   En dan moet je weten dat die Abou met baard en al, enkele jaren geleden uit België is gevlucht en of gezet als ongewenst vreemdeling.
   Hij had toen voor heel grote ongeregeldheden en rellen in Brussel gezorgd.

   Nu begint meneer gewoon opnieuw.

   Liked by 1 persoon

 10. boorzalf zegt:

  Naam is nog niet bekend van de partij, “Abou Baba en zijn veertig Rovers”.

  Liked by 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   @boorzalf: 15.57. uur. Die is goed, en past zeker bij deze moslimclub!

   Like

  • Edjan zegt:

   PTR. Partij Tegen Racisme.

   Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Abou Jahja is ’n Libanees.
    Toch heel raar dat er tegenwoordig politieke partijen worden opgericht door buitenlanders in een ander land.
    Hoog tijd dat ze dat 2e paspoort gaan verbieden.
    In feite kàn een tweede nationaliteit totaal niet.
    Hoe kun je nou Libanees en tegelijkertijd Belg zijn?
    Hoe kun je Turk en Nederlander zijn?
    Nog véél erger: Hoe kun je mocro en tegelijk Nederlander zijn?
    Tegenwoordig vinden we waanzin heel gewoon.
    Alles wat gewoon was werd verboden, omdat daar waanzin voor in de plaats moest komen.

    En het Nederlandse en alle andere volkeren in Europa keken er naar en zagen dat het goed was…
    Tijd voor actie…!

    Liked by 1 persoon

 11. Steven zegt:

  Die gaat een 2e DENK partij oprichten. Die ziet zijn kans schoon nu het hele land vol loopt met asielparasieten

  Like

 12. elisah zegt:

  Abah Neenee.

  Like

 13. Luchtpint zegt:

  Ik denk niet dat Jahjah met zijn gelul echt stand houdt of geloofwaardig is onder moslims in het algemeen. Hij heeft ooit wel eens met zijn kliek slagers, (vanwege varkenskoppen), slijterijen en nachtwinkels die ook alcohol verkochten afgedreigd in het Antwerpse, en daarvoor werd hij buiten gekegeld. Toen het voor zijn crypto-Hezbollah kloten te heet werd in Libanon is hij teruggekeerd. Logisch want vechten tegen soennieten zou hij nooit doen, de schijter.(te bang voor, maar wel net genoeg “kloten” om narcistisch te poseren met een AK-47 voor de camera, dat wel, daar moet je natuurlijk niet veel voor kunnen)

  Ik zou niet graag in zijn schoenen staan moest hij een bende salafisten tegenkomen, want als ex-Hezbollah kan hij onmogelijk zeggen dat hij alle moslims vertegenwoordigd, zoiets blijft voor een geharde salafist altijd aan je kont kleven. Hij spreekt wel altijd over moslim-identiteit in Europa e.d., maar dat kan hij zelden militant uit de doeken doen, hij draait gemakkelijk rond de pot en zegt eigenlijk nooit wat daar concreet onder verstaan moet worden, en op grond van dat wollig gezemel krijgt hij bij VRT de status van intellectueel aangemeten.. En dat in tegenstelling tot salafisten zelf, die daar een heel duidelijk beeld van hebben, terwijl bij moslims de tendens bestaat om meer op te schuiven naar pure Islam. Bij mijn weten was zijn beweging destijds gericht op moslims-die-de-kantjes-er-van-aflopen, vooral dan jongeren met jeansbroeken, gympen en een leren jas aan. En niet die moslims die de Islam echt ernstig willen nemen tot in de kleine details.

  Koç is maar een gefrustreerde meeloper die zich net als Jahjah gedraagt als een “moderne” moslim. Ook die gaat de basis van die strontbeweging niet verbreden, denk ik.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s