Minder immigratie, minder service voor niet-EU-buitenlanders: Conservatieven gaan naar rechts

Screenshot_116

(Vertaling: E.J. Bron)

De Britse Conservatieven schrijven zichzelf gezien tegen de Brexit-achtergrond een duidelijk minder “internationaal gerichte” immigratiepolitiek voor. In hun nieuwe verkiezingsprogramma, dat nu in de havenstad Halifax werd gepresenteerd, zijn talrijke eisen te vinden die ook opduiken in de programma´s van rechtse Europese partijen.

Duits - Zuerst

Zo dienen ondernemingen in het vervolg meer te betalen voor het te werk stellen van geschoolde arbeiders die niet uit de EU komen. Niet-EU-buitenlanders dienen ook meer te betalen voor service van de National Health Care.

De zogenaamde “Immigration Skills Charge” wordt sinds enkele maanden in Groot-Brittannië geheven. De heffing geldt voor de immigratie van geschoolde arbeiders uit niet-EU-landen en bedraagt per jaar omgerekend ongeveer € 1166,-. Dit bedrag moet, als het aan de Conservatieven ligt, verdubbeld worden. De inkomsten dienen gebruikt te worden voor de kwalificatie van Britse arbeidskrachten.

Premier Theresa May bevestigde haar bedoeling om het aantal immigranten duidelijk te verminderen en ook de vrije vestiging voor EU-buitenlanders op te heffen. In totaal dient het immigratieoverschot tot minder dan 100.000 buitenlanders per jaar beperkt te worden. Daarmee wordt het verschil tussen immigratie en emigratie bedoeld. Onlangs waren dit 273.000 mensen. “Een te snelle en te grote immigratie bemoeilijkt de opbouw van een samenleving die bijeen blijft”, zei May ter motivering van haar eis.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

6 reacties op Minder immigratie, minder service voor niet-EU-buitenlanders: Conservatieven gaan naar rechts

 1. Mirjam zegt:

  Goed zo!

  Like

 2. Marian zegt:

  PRIMA !!!!!!!!!!!!

  Like

 3. Mary zegt:

  Engeland zal er wel mee varen uit die EU maar dat was voor iedereen al duidelijk tot grote nijd van Juncker en de zijne.

  Like

 4. Marcf zegt:

  Dat is wat wij ook al die jaren al zeggen!

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Het is een begin. Maar ook in Engeland, zie ik nog geen licht aan het einde van de tunnel. Laat de Conservatieven hun woorden, maar eerst eens in daden omzetten.

  Geliked door 1 persoon

 6. Taljaard zegt:

  Zoiets kun je alleen maar doen wanneer je je uit de houdgreep van Brussel weet.
  Maar aan de andere kant bestaat er in het VK helaas ook nog steeds een vrij sterk links, politiek correct en eurofiel blok en zijn de Brusselse en Duitse eurocraten al geruime tijd aan het stoken en intrigeren in Schotland..
  Ze zijn zogenaamd gekant tegen nationale sentimenten, maar spelen deze nationale sentimenten nu juist in Schotland uit, met het doel het VK intern te destabiliseren.
  Een heel vies en gevaarlijk spelletje!
  En het is te hopen dat de Schotten dit bijtijds kunnen doorzien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s