Griekenland: IMF eist nog steeds een schulddelging

Screenshot_23

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Bij het IMF heeft men ingezien dat de huidige weg voor Griekenland eenvoudig niet te doen is. Men blijft vasthouden aan een schulddelging, anders zou het IMF niet aan nog meer hulppakketten deelnemen.

Contra magazine

Al jarenlang is het voor iedereen die kan rekenen duidelijk dat Griekenland de enorme schuldenberg, inclusief de daaraan verbonden verplichtingen, gewoon niet kan dragen. Maar om binnenlandse politieke redenen willen vooral de regeringen van Duitsland, Oostenrijk en enkele andere eurolanden niet akkoord gaan met een schuldsanering en complete herstructurering van de Griekse verplichtingen.

Ook bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) was dit lange tijd geen onderwerp, totdat de IMF-economen enkele maanden geleden plotseling van mening veranderden. De chef financiële markt van het IMF, Tobias Adrian, bevestigde nu het standpunt van het instituut tegenover “Focus”. Zonder een schuldkwijtschelding zou het IMF niet deelnemen aan een derde hulppakket.

Het zou niet duidelijk zijn hoe Griekenland gezien de nog steeds zwakke economische groei “zonder merkbare schuldenverlichting uit de crisis moet komen. Dit IMF-standpunt is niet gewijzigd.”Adrian bekritiseerde tegelijkertijd dat veel eurolanden zich niet aan het euro stabiliteitspact zouden houden en eiste meer financieel-politieke discipline. “Het is een fundamenteel probleem van de EU dat landen er niet toe gedwongen kunnen worden zich te houden aan de begrotingsregels”, zei Adrian.

Hij waarschuwde bovendien – ook met het oog op de handelsbalansen en de omstandigheid dat de schaar tussen arme en rijke landen steeds verder opengaat – voor economische onevenwichtigheden over een langere periode, die “een belastingproef voor de eurozone zouden kunnen worden”. “Daarom zou het zeer wenselijk zijn dat de landen er uit zichzelf weer snel toe zouden overgaan om zich te houden aan de schuldencriteria van Maastricht”, verklaarde de chef financiële markt van het IMF.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ECB, euro, Eurocrisis, Europa, EUSSR, Griekenland, IMF. Bookmark de permalink .

3 reacties op Griekenland: IMF eist nog steeds een schulddelging

 1. hslot4 zegt:

  Wel handig als je op vakantie gaat naar griekenland .
  Ga je uit eten in een duur restaurant komen ze met de rekening presenteer je gewoon de tegenrekening kijk zoveel krijgen wij nog van jou en als ze die niet kunnen of willen voldoen gaan ze zelf maar afwassen in hun eigen keuken ………………. en bedankt he !

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Op weg naar de afgrond! Heel Europa wel te verstaan, want de bron van alle ellende is; de EU ofwel de Ellende Unie. De gek Draghi, drukt elke dag Euro biljetten erbij, net alsof het een Monopoly spel is. Allemaal geld, wat niet gedekt is door enige tegenwaarde, zoals bv. goud. We zijn gedoemd, als we niet snel van dat rode gedrocht der EUSSR afkomen!

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s