Onze welvaartsstaat

Screenshot_47

Dat onze welvaartsstaat het gewoon maar niet lukt om wat meer afvalbakken te plaatsen . . . !

(Door: Bert)

Dit keer even wat serieuzer. Even geen grappen. Geen vliegen of slakken of wat dan ook. Het gaat over u, de lezer van “E.J. Bron”. Hou je vast. Wij die kunnen werken, krijgen eigenlijk alleen maar de zure regen en nu ook de rotte appels. U werkt en betaalt netjes uw inkomstenbelasting, iets van 42% of zo. U gaat met uw autootje benzine tanken. De kostprijs is meer taks dan wat u krijgt. Maar daar komt dan wel weer btw heffing overheen. Het is dus belasting over belasting over belasting of zie ik het fout? U moet dat voertuigje verzekeren en met de premie die u betaalt,  tja, met btw natuurlijk. En dan is er ook nog zoiets als motorrijtuigbelasting. Hoe verzin je het. Met uiteraard de btw. Ik beng mijn banden op de juiste spanning, en ja hoor, ik moet betalen voor… lucht. Het staat er niet bij, maar ik denk hier ook dat er btw inzit.

Goed. Ik ga boodschapjes halen. Gewapend met de bonuskaart wordt dus alles wat je koopt geregistreerd. Dit is gevaarlijk, want ze delen het gewoon wel of niet bewust met wie de info maar wil. Ze zien dat u sigaretten haalt, een kratje bier of een flesje wijn. Dan bent u ongezond en uw ziektekostenpremie kan weer wat omhoog . Heeft u wat terug gezien van uw ziektekosten? Nee, eigen risico wordt dat genoemd. U komt  in de drugswinkel. . . correctie, apotheek. Ook hier kun je afrekenen, maar wel weer zoveel procent btw. Ik een plantje gehaald om bij mijn pa op zijn graf te zetten… niet dat ik er zo vaak kom, maar weer die kloten btw. Maar dit keer vind ik het pijnlijk. Krijgen we in het begin van het jaar al reinigingsbelasting, hoe verzin je het, maar met btw…  Nog iets, zoals ze dat noemen OZB, met natuurlijk btw.

Rijdt u te hard… waar gaat dit nu weer over? Nou, ik reed 56 waar 50 is toegestaan. Goed, ook ik maak fouten, maar € 60,- met uiteraard btw. Oh, er zijn tegenwoordig ook administratiekosten en daarover natuurlijk de btw. Koop een pakje shag en zie dat de prijzen de pan uit reizen, maar ook daar weer de btw. Wie kijkt er nou niet uit als iemand de brief krijgt van de jaarlijkse huurverhoging. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Ontvangt u ook de jaarlijkse inkomensverhoging soms? Ben ik nou de enige die dat ziet? Ook hebben we ook een minister gehad die verpakkingsbelasting voorstelde. Deze man heeft een IQ waar wij niet aan kunnen tippen. Waarom is er nog geen getijdenbelasting? We hadden van de week eindelijk onze eigen tsunami. De mensen die “E.J. Bron” lezen zijn misschien intelligenter dan ik, maar ik zou graag uw reactie willen zien. Er is nog geen zonsondergang-belasting, maar voor hoe lang nog? Voor iedereen die morgen naar zijn werk gaat: voor wie werk je dan? Voor jezelf of voor de overheid?  Welterusten allemaal.

Door:
Bert
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

40 reacties op Onze welvaartsstaat

 1. Charles zegt:

  Wij allen zijn financiële slaven van de (R)overheid, die ook nog de nepglobal warming aangrijpt om ons verder financieel uit te kleden/wurgen

  Geliked door 2 people

 2. Japio zegt:

  Ja Bert, misschien moeten we straks ook nog opgeven hoeveel keer sex je hebt per maand om daar gelijk maar op afgerekend te worden middels btw. Ik denk dat een werkende persoon misschien 1/4 van z’n bruto inkomsten in z’n eigen zak mag houden en dat is nogal positief denk ik.

  Geliked door 1 persoon

 3. bigljohn zegt:

  Ik zal nooit vergeten de periode na het overlijden van mijn vader in Februari 1999. De successie die ik naar de belastingdienst diende over te maken (aanslag) bedroeg maar liefst 33 1/3 % van mijn erfenis. Ik diende het verschuldigde bedrag in zijn totaal binnen 2 maanden over te boeken naar de belastingdienst. Mijn vader had met zijn bakkerij een groot deel van zijn leven lang gezwoegd van half 5 in de nacht tot half 7 in de avond, zes dagen in de week. Administratie deed hij op zondagen bij zijn broer die boekhouder was, en die naast hem in het bovenhuis boven de bakkerij woonde. Dan ook nog de tijd die hij aan de inkoop en bijbehorende administratie kwijt was. Over zijn opgespaarde geld wat hij verdiend had tijdens zijn leven had de belastingdienst ook al middels aanslagen een flink deel ingevorderd. De aanslagen die ISIS pleegt zijn verschrikkelijk, maar die aanslagen die de belastingdienst op ons allemaal pleegt zijn minstens zo erg. Het is daar net de Mafia; betalen, of anders…..

  Geliked door 5 people

  • Japio zegt:

   Zeer triest bigljohn, witteboordencriminelen zijn het.

   Geliked door 1 persoon

  • Henk (wie anders) zegt:

   Wees blij met de 33% erfbelasting. Mijn moeder heeft 4 jaar in een verzorgingshuis gewoond. Omdat zij nog een eigen huis bezat waren de kosten euro 2400 per maand. Gelukkig zonder btw. Dit moest elke maand opgehoest naast de vermogensbelasting.
   Overheid pakt liever 100% bij leven dan 33% na de dood.
   En als je vraagt “dan was de zorg toch wel optimaal zeker?” dan schiet ik spontaan in de lach.

   Geliked door 3 people

   • bigljohn zegt:

    Henk; Erg triest van je moeder. Mijn vader werd voor zijn sterven dement en verbleef 3 jaar in het verzorgingstehuis. Daar had ik het eigenlijk niet over in mijn eerdere reactie. Hij moest daar maandelijks €600,- betalen. Geen €2400,- maar toch alles bij elkaar genomen ! Waarom dat mijn vader – goedkoper – uit was dan jou moeder weet ik niet. Misschien heeft het te maken met een bepaalde stad, dorp, een ander gewest, cq verzorgingstehuis…..Ik zou het niet weten. Feit is dat we allemaal flink leeggezogen worden door diegene die zich vadertje Staat durft te noemen !

    Geliked door 1 persoon

   • Mirjam zegt:

    Het is ook zo, zoals je zegt: de staat plukt haar burgers ook leeg, daarin is ze heel slim, maar ook heel onmenselijk. Dat is de grootste inkomenspost in de belastingen. De erfbelasting is een neverending story, want de erfgenaam erft die story mee. Als je al betaald voor je erfenis en jijzelf vererft het door, dan betaald die persoon die het erft ook weer diezelfde belasting op het bedrag, waar jij al belasting op hebt betaald, dus er blijft niets over en dat staat krijgt uiteindelijk zelfs meer dan de oorspronkelijke 33 1/3 % op een bedrag dat al tig keren belast is geweest. Bovendien is de realiteit dat het bedrag voorheen meestal spaargeld in de vorm van loon was dat de betroffene met werken heeft verdiend en daar, dat weten we allemaal, is ook belasting op betaald. Dus het mag met recht diefstal onder het mom van recht genoemd worden, wat de overheid doet.

    Geliked door 1 persoon

   • Elisah zegt:

    Wat je moet betalen in een verzorgingshuis of bij bijv thuiszorg is afhankelijk van het inkomen/bezit. Mensen die alles over de balk gegooid hebben en bijv niet zo hard gewerkt en gespaard hebben krijgen de zorg voor een habbekrats. De mensen die krom gelegen hebben gespaard hebben en/of een woning hebben, die betalen de hoofdprijs. Daarom is het verstandig om familie iets te geven met een warme hand ipv met een koude hand.

    Geliked door 1 persoon

 4. carthago zegt:

  Vergeten! De nederiglanderbelasting! Dat is de belasting op het bezitten van het originele lidmaatschap en /of geboortebewijs in de bananenrepubliek,met daarbij een blank uiterlijk, het spreken van nederlands, en een voorkeur hebben voor een kalifaatrattenvrije straat. Ook wel de motorblok belasting genoemd.

  Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Zo iets bestaat hier al, dat noemen ze ingezetenen omslag.
   Ingezetenen zijn we dus allemaal en omslag is weer zo’n verkapt woord voor belasting.
   Dus je betaald belasting omdat je aanwezig bent.

   Like

 5. Williaan zegt:

  Bééé, snik, snik

  Geliked door 1 persoon

 6. renato zegt:

  Afvalstoffenheffing Rotterdam werd tot voor kort voor alleenstaande ouderen zoals ik met een AOW en een klein pensioentje tot 2015 kwijtgescholden. Vanaf 2015 werd er 70% kwijtgescholden en in het belastingjaar 2016: 60%. In dit jaar nog slechts 55%. Met een zoon in huis die een tussenjaar tot de start van zijn studie heeft genomen en voorlopig ingeschreven staat bij zijn ouwe vaar, dient het volledige bedrag te worden afgedragen om de gemeentebegroting wegens parasiterende meevreters, dus stijgende overheidsuitgaven dekkend te maken. Mijn zoon heeft van het hele jaar 2017 slechts bij elkaar opgeteld twee maanden het ouderlijk riool bevuild. Ik ga B&W hierover nog benaderen, maar formeel staat hij bij mij voor een heel jaar ingeschreven, dus wordt het weer een strijd zonder eind. Maar @#%&*+ ik ga er voor. Het totaal waarmee ik wordt afgezet bedraagt €. 332,90 per jaar. Dit is overigens wel te overzien en te overleven, maar er zijn grenzen aan de psychische absorptie van de in het pak genaaide samenleving. Gelukkig heb ik geen auto. Ik pak de fiets wel.

  Geliked door 2 people

  • Beschouwer zegt:

   @ renato; ik hoop echt dat het je lukt kwijtschelding te krijgen. Het is echt vals en laag om mensen te treiteren met een rekening van een paar honderd euro terwijl er hier wekelijks vele gelukszoekers komen die in de watten worden gelegd. Dat kost enorme bakken met geld. Reken maar !

   Like

  • Taljaard zegt:

   @renato
   Ze moeten mij mijn auto niet afpakken.
   Ben invalide en woon op het platteland.
   Kan dus niet zonder, want fietsen gaat niet meer.
   Heb mijn motor (Honda Gold Wing) ook al moeten wegdoen.
   Plus mijn jachtveld en mijn geweren.
   Al meer dan genoeg ingeleverd ducht mij zo, vooral wanneer ik 2 jaar geleden een dikke naheffing/aanslag van de belastingdienst van…..24.000 euro moest betalen van het geld waar ik op mijn krukken 5 jaar lang voor gewerkt had
   Dat vee van de :Laban!
   En een scootmobiel is wel handig voor in het dorp, maar vooral `s winters en met slecht weer een ellende en ongeschikt voor afstanden boven de 10 km.

   Like

  • BertG. zegt:

   Als je zoon nou 1 of 2 weken bij je gewoond heb, en meer niet, dan kan je het nog onder een hardheidsclausule laten vallen vanwege onredelijkheid.
   Met 2 maanden geef ik je weinig kans.

   Like

 7. Taljaard zegt:

  Wanneer iedereen straks gedwongen wordt om zonnepanelen (met 21&% BTW) op het dak te leggen gaan ze een heffing op zonuren verzinnen. natuurlijk ook met 21% BTW..
  Dan gaat de zon in Nederland nooit meer voor niks op.
  En wanneer iedereen straks gedwongen wordt om elektrisch te rijden moet je straks een torenhoge verwijderingsbijdrage voor die accu’s in maandelijkse termijnen betalen, als compensatie voor de brandstofaccijns. Uiteraard ook met 21% BTW.

  Like

 8. Beschouwer zegt:

  Dit geeft alweer aan het slavenbestaan en de afroming van de verdiensten door de elite van dit energievretende slavenbestaan..

  Like

 9. Sabeltant zegt:

  Tja, als je het zo eens op een rijtje zet lijkt het verdomme wel diefstal!

  Like

  • Marian zegt:

   Sabeltant, het is diefstal. Alles wat je koopt wordt nooit je eigendom. je blijft betalen en als je niet betaald worden je spullen onder je kont weggehaald.

   Like

 10. Henk der Niederlànder zegt:

  Ik heb je artikel goed gelezen Bert en ook de reacties.
  Het gevolg is dat Ik blij ben dat Ik besloten heb om naar een land te verhuizen waar men een vlaktax heeft van 10 procent.
  Ik heb het al jaren gezien hier en het word elk jaar maar slechter en slechter hier in west Europa.
  Allemaal terwille van het tuig wat uit Afrika komt.
  Aankomend maart of april ben Ik weg en laat deze hele rotzooi achte me.

  Geliked door 1 persoon

  • tinekevanschagen zegt:

   @Henk
   Mag ik dan met je mee?

   Like

   • Henk der Niederlànder zegt:

    Hehehe Tineke zou je waarschijnlijk niet echt willen.
    Het is nl. Bulgarije en dan zou je het cirylisch schtift moeten leren om de krant te lezen.

    Like

  • Marian zegt:

   Henk, ik zit hier ook al over na te denken. Makelaars lopen toch al te zeuren naar woningen. Er staan er maar in Haarlem 400 te koop. Voor vele te duur, maar de Amsterdammers leggen wel wat meer op tafel. Dan maar verkopen en weg wezen. Ik wacht het nog even af.

   Like

   • Henk der Niederlànder zegt:

    Marian om een huis te kopen in Bulgarije ben je geslaagt voor tussen de vijftien en twintigduizend Euro dus dat is wel te doen met de hedendaagse rentestand

    Like

 11. Mary zegt:

  Belasting over belasting over belasting etc. betalen is gewoon diefstal, te zot voor woorden!!!.

  Like

 12. Rene zegt:

  Precies zoals Bert het zegt…zo zie ik het al jaren. Gr uit almere

  Like

 13. Jade zegt:

  Het valt me mee dat wij nog niet allemaal een weegschaal
  in de WC-pot hebben die via Wifi doorgeeft hoeveel we schijten.
  De flitspaal in de pot, zeg maar…

  Geliked door 1 persoon

 14. ildiko zegt:

  ik moet wegens een klein gedeeld pensioen van 250 eu wat van mijn ex krijg een belasting van 1086 euro te betalen, ik vroeg of ik in termijnen mag betalen, ja wel zei die man van de belastingdienst maar dan krijg ik 4% nog extra belasting erbij!!!!!!! dus dan maar in een keer alles betalen. ROVERHEID ! inkomstenbelasting is ook onwerkelijk, boven alle grens, en toch gaan we nog steeds niet de straat op ????

  Like

 15. Steven zegt:

  En dat is nou juist de ELITE HUN WELVAART, door u een belastingaanslag te sturen, en over het totaalbedrag nog een keer belasting te heffen.
  Want 60% van uw inkomen gaat gewoon op aan … BELASTING BETALEN!

  En dat is natuurlijk weer GOED nieuws voor de NIETS bijdragende asielparasieten, want die krijgen dan weer een MIELE, uitkering + toeslagen en kunnen daarna weer met kratten vol met bier op de fiets BLIJ naar de door u gefinancierde riante eengezinswoning om daar in volle rust van een lekker koud biertje te genieten, gekoeld uit een ECHTE BOSCH koelkast wachtend op de volgende maandbetaling.

  Heeft u wel de wekker gezet om 5 uur? want dan mag u weer opstaan om … BELASTING te betalen!

  Geliked door 1 persoon

 16. het ergste zijn de hoge kosten van immigratie die steeds worden verzwegen door parlement en publieke omroepen; het is 7 miljard euro per jaar

  Like

 17. bert zegt:

  intussen gaan ze gewoon door over klimaatverdragen en hun belastingen. ooit in IJmuiden of Roergebied geweest? roken is slecht voor u. die schoorstenen daar gooien er in 1 minuut neer uit dan heel rokend Europa in 10 jaar. maar u word wel verzocht om spaarlampjes te gebruiken. met btw uiteraard. goed voor het milieu. groene stroom komt volgens mij net zo makkelijk vanuit de milieu vriendelijke kolencentrales. ik steek er nog eentje op. weer 21% aan btw in rook op.

  Like

  • Marcel zegt:

   Bleef het daar maar bij bert.
   Een pakje van de goedkoopste tabak kost € 7,90. (meer als 17 gulden !)
   Daarvan is anderhalf tot 2 euro voor de tabak, de handel, verpakking, en distributie.
   De grootste mep eroverheen zijn de tabaksaccijns, rond de 5 euro / 50 gram.
   Plus dan inderdaad nog de BTW over de accijns en de rest.

   En vergeet niet dat je dat koopt van inkomen waar je ook al belasting en premies over betaald hebt.

   Al met al bedraagt de belastingdruk in dit land zo’n beetje 80%, linksom of rechtsom.
   En dan schat ik het nog laag in.

   Like

 18. Republikein zegt:

  Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, en dat je soms wenst dat de tijd van gaan is gekomen.
  Voor de dood heb ik geen angst, maar voor het doodgaan wat meer.
  Het is hier in dit land van vele uitvindingen, zie VOC, altijd een dievenbende geweest, ze hebben het uitgevonden, die Hollanders.
  Wie niet steelt of erft zal werken tot ie sterft.

  Like

 19. Elisah zegt:

  Ik krijg net een berichtje van iemand dat hij weer vast staat met de trein….er is iemand gesprongen….net zoals vorige week….het komt door de ellende waarin we moeten leven.
  Er is geen behoorlijke zorg of hulp voor mensen met problemen, tenzij ze van de andere kant van de wereld komen.

  Like

 20. Cathja zegt:

  Wij werken in eerste instantie voor de (r)overheid, en met het geld wat we maandelijks overhouden, dus waar we onze levensmiddelen etc. van moeten aanschaffen (anders maken we het niet lang meer) en waarvan we onze vaste lasten moeten zien te betalen, moeten we opnieuw een deel afdragen aan onze (r)overheid. Op de kassabon vinden we keurig vermeld hoeveel van ons geld in de schatkist vloeit.

  Ik weet nog dat er geen BTW bestond. Dat waren mooie tijden. Maar sinds die vervloekte BTW is ingevoerd is er vrijwel niets meer waarover je géén BTW verschuldigd bent.
  Heb je teveel spaarcentjes, omdat je je hele leven heel zuinig bent geweest, om iets over te houden voor je oude dag, dan weet de Belastingdienst je ook te vinden. Tot op de cent nauwkeurig weten ze wat je aan het begin en het eind van het jaar op je rekening had staan….

  Met zóveel BTW-inkomsten zou de overheid geen staatsschuld mogen hebben. Er komt meer dan genoeg binnen! Maar die sukkels hebben er nog nooit van gehoord dat je inkomsten en uitgaven op elkaar af moet stemmen.
  De meeste huisvrouwen hebben een veel beter inzicht in hun financiën dan onze overheid…!
  Die lijken het nooit te leren. En omdat ze niet in staat zijn hun zaakjes op orde te brengen en te houden, knijpen ze de burgers uit als de tekorten te hoog oplopen.

  Makkelijk toch?

  Like

 21. ildiko zegt:

  WIJ MOETEN EEN BELASTING OPSTAND ORGANISEREN !!!!

  Like

 22. Qvic zegt:

  We klagen nu wel, maar de volgende serie belastingen staan al op de rol. Door de nu nieuwe techniek van Internet Of Things (IoT) Veel mensen hebben al een smartmeter(s) in hun meterkast en in de toekomst worden alle elektrische apparaten voor in huis aan gesloten op het internet via WiFi, zodat jij deze via je mobieltje kunt regelen. Maar alles wat via internet gaat, kan de overheid traceren en kunnen daardoor alles controleren en manipuleren in jou huis. Dan worden we 24/7 gecontroleerd wat wij zoal doen en denken. Dan duurt het niet lang voordat we daar weer belastingen over krijgen incl. BTW. Zoals dat je een beperkte tijd krijgt wanneer je mag stofzuigen of de wasmachine aan mag, want anders betaal jij daar extra belasting voor of zo iets dergelijks.
  Of dat je maar een beperkte hoeveelheid per dag aan elektra mag verbruiken, want anders betaal jij daar een boete over voor jou meer gebruik. Zulke betuttelingen gaan we wel krijgen in de toekomst, als de overheid precies weet wat wij in ons eigen huis doen. We betalen inmiddels 87% belasting over het totaal. Dus die 13% die wij nog vrij te besteden hebben, wordt in de toekomst nog verder uit geperst, als het aan de overheid ligt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s