Samen met “Europa” (de EU) komen we er (niet) uit

Screenshot_44

(Door: Wim van Schaik)

CDA-leider Sybrand Buma noemt het mislukken van de gesprekken met GroenLinks “ongelofelijk en onbegrijpelijk.” Volgens hem ontbreekt het bij die partij aan “politieke bereidheid om de migratieproblemen samen met Europa aan te pakken.” Buma zegt “zeer teleurgesteld” te zijn dat het “ondanks de vele inspanningen” niet is gelukt om tot afspraken te komen waar ook GroenLinks mee kan leven. “Het migratievraagstuk moet van een antwoord worden voorzien. Dat is één van de grootste opgaven voor een nieuw kabinet.”

Als je met het CDA te maken hebt, lopen flarden van waarheid en slinkse restricties altijd door elkaar. Ook nu weer. Ja, het migratievraagstukprobleem moet van een antwoord worden voorzien. Maar om te doen alsof dit samen met Europa de EU gaat lukken, is regelrechte misleiding. De EU is onderdeel van het probleem.

Gisteren zag ik informateur Tjeenk Willink op de persconferentie (nu al niet meer terug te zien). Ik hield daar een nare smaak aan over. Ogenschijnlijk een bedachtzame man, die ook nog wel eens probeerde een grapje te maken. Maar hoe komt het dat ik die gemaakt vriendelijke lachjes en de vele malen dat de hand op het hart ging, wantrouwde?

Dat wantrouwen veranderde in verontwaardiging toen deze superregent met veel omhaal van woorden uitlegde (iets over wettelijke kaders en verdragen) dat Nederland maar weinig invloed heeft op wat uiteindelijk besloten wordt over de vluchtelingenstromen, omdat Europa (de EU dus) dit regelt.

Mijn verontwaardiging werd woede, toen deze oude man met een superieur glimlachje uitlegde dat “wij” dit in het verleden zo gewild hebben. Fout! Hij had moeten zeggen, wat op zijn gezicht te lezen stond: “Ons zelfbestuur hebben wij, de elite van dit land, jullie zogenaamde vertegenwoordigers, democratisch weggesluisd.” Lieden als Tjeenk Willink hadden van meet af een politieke unie in gedachten, maar wisten door kleine stapjes te nemen in de Tweede Slaapkamer dat landverraad slim te verdoezelen.

Het alsmaar aangaan van supranationale verplichtingen heeft ertoe geleid dat Nederland nu nagenoeg machteloos is. Steeds vaker wordt ons land overstemd of teruggefloten door een meerderheid van staten of door het anonieme collectief van bureaucraten in Brussel of Straatsburg. Dat zal bij ‘het migratievraagstuk’ (Buma) niet anders zijn.

Het invasieprobleem (laten we het beest maar bij zijn echte naam noemen) wordt daarom door Den Haag niet opgelost. Ook niet al zouden én de PVV én het FvD samen aanschuiven bij de besprekingen. Tjeenk Willink sprak – met een venijnig lachje – de waarheid: Europa (weer fout, EU) regelt dit. En de ervaring van de afgelopen jaren heeft geleerd dat van de EU op dit dossier niets goeds valt te verwachten.

Extreme problemen vragen om extreme oplossingen. Oude verdragen en afspraken zijn hoognodig aan herziening toe. Neem het vluchtelingenverdrag dat nog uit 1951 stamt. En de EU moet gestopt worden bij het vernietigen van de rechten van nationale soevereiniteit.

Voorlopig echter gaat het met de EU, waar Buma zijn heil van verwacht, van kwaad tot erger. De fase van soft despotisme loopt op z’n eind. Dat is de fase waarin de burger mag en moet zeggen wat het EU-Politbureau vindt dat hij moet denken en zeggen. De ‘European Council on Tolerance and Reconcilliation’(ECTR), een soort ministerie van meningsuiting, hört mit. De fase van harde repressie van onwelgevallige opvattingen staat voor de deur. Zeker weten dat we met deze EU er niet uitkomen, maar dieper en dieper het moeras worden ingezogen.

Met de drie partijen die wanhopig op zoek zijn naar een vierde komen we er ook niet uit. Ze behoren tot de oude politiek. Vinden het prima dat Nederland ijverig internationale verdragen ondertekende en verschuilen zich nu graag achter die verdragen, die in rangorde boven onze grondwet staan. Nog steeds keuren ze nieuwe en aanvullende verdragen goed. Liefst als hamerstuk. En als ze tegengas krijgen, zoals bij het Oekraïne-verdrag, zijn ze boos. Onbeschaamd zetten ze hun hakken in het zand als wordt voorgesteld (SGP) om het moeilijker te maken om verdere macht uit handen te geven.

Samen met ‘Europa’ gaan we er uitkomen? Dacht het niet. Wie dat denkt, is als een gevangene die verwacht dat de cipier wel mee zal werken aan zijn ontsnapping.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", democratie, dictatuur, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, politici, Rotzakken, soevereiniteit, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

14 reacties op Samen met “Europa” (de EU) komen we er (niet) uit

 1. Petra DeBoer zegt:

  Dat klopt dat je er met de EU niet uitkomt…dus nexit

  Like

 2. Oeps48 zegt:

  Toen de dominee zonder geweten, wilde gaan regeren met de lachende liberale leugenaar en het ondemocratische beest van D666 en de groen-linkse landverrader, zag de Almachtige, dat het niet goed was en heeft Hij ingegrepen en de duivelse plannen verhoedt. Halleluja !!!

  Like

 3. elvimaran zegt:

  Goed stuk, ik vind dat je helemaal gelijk hebt. Waarom zijn mensen zo gemakkelijk te manipuleren. Hoe slecht moet het gaan voor ze gaan nadenken?

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Samen met Europa zitten we nu met zijn allen in de E.U. gevangenis. We mogen er van de E.U. van ons leven niet meer uit komen. Vluchten kan niet meer, weet u wel ? Wel worden er in onze cel steeds meer mensen gepropt van Noord Afrikaanse afkomst. Moslims wel te verstaan. Zij hoeven zich niet aan de regels te houden en mogen met ons doen wat ze willen. Zo gauw wij daartegen protesteren krijgen wij extra straf opgelegd. Zo voel ik de wereld anno nu aan waar in wij heden ten dage leven !

  Geliked door 1 persoon

 5. renato zegt:

  Het gros kan en wil niet denken. Niet meer. Uit luiheid, gemakzucht, intellectuele incompetentie en gezapigheid. De Chinees is om de hoek, de Kuip zit altijd vol, onze Olympische zwemkampioene toont haar flamous, de rijdende rechter houdt koers en Max slijt zijn sloffen in de haarspeldbochten. Verder is er nog steeds bier en de koelkast zit ook vol. Niks aan de hand… Toch???

  Like

 6. Taljaard zegt:

  @Wim
  Bravo!
  Je hebt helemaal gelijk.
  Maar het eeuwig stomme gepeupel snapt dat toch niet.
  En het interesseert ze ook niet.
  Daarom laten ze zich ook voorliegen, bedriegen en kaalplukken.

  Like

 7. tjonge zegt:

  de eu is het probleem, NOOIT de oplossing !

  Like

 8. Fred zegt:

  Tjeenk Willink, de advocaat van de duivel.
  Ook deze landverrader sluit de PVV uit.
  En dat zegt alles.

  Like

 9. 4sjun zegt:

  Europa pakt niks aan behalve het vrij besteedbare inkomen in West-Europese lidstaten en de aanmoedigingspremies van George Soros. Daarom wordt het tijd voor een NExit en bewustmaking van het hele Europese electoraat over de rol van Brussel met betrekking tot islamisering en daarbij meekomende maatschappelijke veranderingen.

  Like

 10. 4sjun zegt:

  Gelukkig gaan steeds meer burgers de ogen open voor Eu-spraak

  Merkels Staatsgeheimnis Flüchtlinge sind Siedler!

  Like

 11. 4sjun zegt:

  Merkels Flüchtlingsgruft

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s