Komt de euro-crash met de instorting van Italië?

Screenshot_171

(Vertaling: E.J. Bron)

Wie zich intensief met de politieke situatie in de EU bezighoudt, weet waarschijnlijk al dat Italië op dit moment € 2,3 biljoen schulden heeft, die de schulden van Duitsland dus nog overtreffen – en dat hoewel Italië sowieso economisch minder sterk is dan Duitsland.

Contra magazine

Voor het land is deze schuldenlast niet te dragen en dat het zo niet verder kan gaan, dat weten de Italianen het best. Het lijkt absoluut uitgesloten dat Italië op natuurlijke wijze de schuldenlast kan verlichten en het lukt om door overschotten schulden af te lossen. Per slot van rekening is de schuld tot ongeveer 150% van het jaarlijkse bbp gestegen.

Dit is sowieso al een bijna onoverkomelijke hindernis en als je je voorstelt dat de rente weer gaat stijgen, dan wordt de situatie helemaal onhoudbaar. Absoluut niet behulpzaam in deze situatie is het feit dat ook de banken in Italië meer dan ziek zijn en onlangs nog – uiteraard op staatskosten – gered moesten worden.

Maar wat nu? Bestaat er überhaupt een mogelijkheid om Italië te helpen? Welnu, Italië zou een wezenlijk sterker economisch vermogen moeten hebben, wat eigenlijk heel misschien alleen met een aanpassing van de waarde van de munt te bewerkstelligen zou zijn. Maar precies daar zit ´m de kneep. Want terwijl men de Italiaanse Lire gewoon zou hebben kunnen devalueren, zodat Italiaanse producten in het buitenland plotseling goedkoper worden en de economie een kans had om te herstellen, is dit in tijden van de euro niet zonder meer mogelijk.

Weliswaar wordt hierover wild gespeculeerd – in het kader van de zoektocht naar oplossingsmogelijkheden – en men denkt er over na of het mogelijk zou zijn om een extra munt, zogezegd een I-Euro, in te voeren, die dan in vergelijking tot de euro een desbetreffend lagere waarde zou hebben en voor de Italianen pluspunten wat betreft de economie zou opleveren. Maar dit is vermoedelijk alleen al vanwege de andere landen, die op dit moment binnen de EU economisch in de knel zijn geraakt, niet mogelijk. Want als die dit ook zouden doen, dan zou het waarschijnlijk voorbij zijn met de euro.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, Eurocrisis, EUSSR, Italië. Bookmark de permalink .

43 reacties op Komt de euro-crash met de instorting van Italië?

 1. Marian zegt:

  Als dat eens waar kon zijn.

  Geliked door 2 people

  • louis-portugal zegt:

   Marian. De €uro gaat echt kapot.
   Het is nog moeilijke te zeggen wanneer, maar veel jaren gaat het niet meer duren

   Geliked door 1 persoon

   • Marian zegt:

    Louis ik kan je wel zoenen.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    De euro zal inderdaad klappen want met de euro belanden we allemaal in de armoede en daarna in allemaal burgeroorlogen. Wie wil nu als ondernemer hard werken en niks overhouden na aftrek van allemaal kosten zoals personeel kosten e.d. omdat ze moeten werken voor landen met hele hoge staatsschulden. De vicieuze cirkel waar we met de euro en de EU in zitten brengt ons alleen rampspoed. Muziekfestivals die ten onder gaan vanwege de hoge kosten om terreur en verkrachtingen te bestrijden, winkeliers die iets verkopen wat een socialist, moslim of gekwetste donkere mens niet aanstaat en kunnen opdoeken, boekwinkels die boeken verkopen wat deze groep niet aanstaat enz. Het MKB heeft het al erg moeilijk en juist zij zijn de kurk waar de economie op draait. Daarnaast worden de boeren kapot gemaakt en ook zij leveren een grote bijdrage aan de schatkist. Dat zal wegvallen en als de regering steeds minder geld heeft kunnen ze steeds minder geld uitgeven aan politie, defensie, de zorg e.d. Het socialisme is tegen het kapitalisme en zo gaan we met zijn alleen ten onder als er tenminste niet snel iets gebeurd om uit deze vicieuze cirkel te komen.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Die vervloekte EU zal zichzelf door zijn eigen beleid vernietigen.
   Het einde van de EU zal getekend worden door extreme armoede in de Zuid-Europese landen.
   Waarschijnlijk zullen de leiders van de EU direct daarna voor het Internationaal Strafhof worden gedaagd…

   Geliked door 1 persoon

 2. Jade zegt:

  De gulden terug, en Neurenberg 2.0 !!!

  Geliked door 2 people

 3. dutchdl zegt:

  Dit is op dutchdl herblogd.

  Like

 4. Henk der Niederlànder zegt:

  Een I pleuro zou voor Brussel een ramp betekenen want daarna volgt onwillekeurig een Drachme pleuro peseta pleuro enz.
  Het gevolg zou zijn dat de macht van Brussel sterk zou verminderen en daar zitten de plutocraten nou niet echt op te wachten.
  Zo veel zal wel duidelijk zijn

  Geliked door 2 people

 5. Statler & Waldorf zegt:

  Brussel zal wederom alles uit de kast trekken om de Italianen binnen boord te houden.
  Wij hebben inmiddels de zotte kunstgrepen kunnen waarnemen zoals de maandelijkse 80 miljard die de ECB in de EU-economie pompt, geld dat is verzonnen en dus niet bestaat maar wel degelijk zal moeten worden opgehoest op termijn.
  Drie keer raden wie dat mag gaan betalen.
  For starters …..
  Er ligt nog 1200 miljard Euro aan Nederlands pensioengeld op de plank in Brussel en die gaat er straks aan, mark my words.

  Geliked door 6 people

  • biebie zegt:

   Kort nadat Markje het kruisje gezet had voor de overdracht van die € 1.200.000.000,-
   pensioen spaarpot naar de EU werd Fransje plotseling gepromoveerd tot vise voorzitter.
   Maar dit was ook kort na MH-17 ……………
   Waaraan heeft Fransje dit nou te danken?

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Statler & Waldorf.
   Mooie nickname overigens…
   Als dat zou gebeuren zal in omvangrijke mate de volledige Pleuris vergezeld van het complete arsenaal aan de allerergste tropische en inheemse ziektes uitbreken…!

   Geliked door 1 persoon

   • Statler & Waldorf zegt:

    Zoals te doen gebruikelijk zal de EU het in de altijd gefaseerde slimme vaagheden verhullen en dan heeft de onnozele Nederlander niets in de gaten.
    Kikker in de pan met koud water en dan opwarmen i.p.v …. enfin je snapt mij wel.

    Like

   • Henk der Niederlànder zegt:

    Heb trouwens afgelopen week ergens een artikel gelezen over een aantal ziekten die onze nieuwe raketgeleerden zoal meebrengen.
    Zitten een aantal toffe tussen zoals schurft, polio, verschillende vormen van geslachtziekten, en er zouden 40gevallen van ebola in Italie in afzonderingen hebben gezeten.
    Het laatste heb Ik niks meer over kunnen vinden overigens.
    Helaas kan Ik niet meer zeggen op welke site dat was, maar bij enig zoeken is dat wel terug te vinden.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Ik snap het…
    Ik houd het er op dat de verantwoordelijken minimaal door het volk gelyncht zullen worden.
    Als je het volk, dat decennialang in relatieve luxe en welvaart heeft geleefd confronteert met plotselinge armoede en volledige uitzichtloosheid, terwijl hele woestijnstammen hier op onze kosten worden gevoederd, dan vraag je om ’n catastrophe.
    De toekomst ziet er n.m.m. dramatisch uit…

    Like

 6. Trucker zegt:

  Video is in de context want is in het (eens) mooie Italië opgenomen, en gaat over een islam(ieten) in vodden gehuld vrouwmens die voortdurend “show me the law” uitschruweld.
  Volgend dat in vodden verpakte islam(ieten) vrouwmens was dat in London niet nodig en daar kan ik goed inkomen want de Britten hebben in London een islamiet als burgemeester gekozen en die legt zijn broeders (en zusters) geen strobreed in de weg.
  Was ik security hoofd in Italië liet ik dat islamieten wijf eruit lichten en linea recta naar een zwaarbeveiligde gevangenis (voor vrouwen) waar er ook poten tussen zitten, konden deze dat foorwijf eens hun “law” tonen.
  Andere optie is humaner (strijk soms eens over mijn hart) en terugsturen (wel in bagage afdeling en zodanig behandelen) van waar ze komt én ongewenst verklaren in Italië.
  Daar heb ik dus echt een probleem mee, SOORTEN die geen benul hebben van democratie, gelijke rechten of wat dan ook dat inherent is aan onze (Vrije Westerse Wereld) waarden en normen die deze dan wel gaan gebruiken tegen ons…

  Geliked door 1 persoon

  • Steven zegt:

   Gewoon toegang weigeren… 1x vertellen dat als ze niet meewerkt ze er niet doorkomt en dan weglopen.
   Het is tegenwoordig al zo erg dat ze er al vanuit gaan dat wat ZIJ willen ook zo moet…en als zij iets NIET willen jij dat maar klakkeloos moet accepteren.
   Gewoon aanpakken die kuth**r…dan gaat ze maar lopen naar die zandbak…haha

   Geliked door 1 persoon

 7. Steven zegt:

  Ik heb liever gisteren dan morgen dat de hele EU in elkaar klapt…en ieder voor zich..net als vroeger..

  Geliked door 1 persoon

 8. Jean zegt:

  Kijk ook maar eens naar de Belgische schuld…..ook niets om fier over te zijn nl. groter dan 100%.
  Jullie kennen België wel, dat is dat kleine landje met ± 10.000.000 Belgen waarvan 65% Vlamingen zijn maar geterroriseerd en beroofd worden door Walen, dat kleine landje met 6 regeringen, 7 parlementen, 10 provincies, een familie die nog niet tevreden is met een kostenplaatje van ± 45.000.000 euro jaarlijks, ze noemen zich coburger….., dat landje met open grenzen voor vreemd tuig dat maar één doel nastreeft “parasiteren & terroriseren”.

  Geliked door 2 people

 9. wauso zegt:

  Een tweede munt naast de Euro is ONZIN ! De schulden moeten betaald worden in Euro’s. Ik heb dan weliswaar meer export en werkgelegenheid, maar dat wordt teniet gedaan door de lagere waarde van die 2e munt. Alles m.b.t. die 2e munt is domme speculatie.
  Het probleem m.b.t. financiering betreft de gehele EU. Die onzin van moslim profiteurs en andersoortig uitkeringstrekkers die vanuit de gehele wereld hier komen profiteren, dat is de meegesleepte last die zal leiden tot de ineenstorting van de EU met daarna een Burgeroorlog (of iets wat er op lijkt). Bijna niemand haalt het aan dat we dat buitenlandse krapuul niet meer geldelijk kunnen onderhouden ! Die klap komt straks in Zeer korte tijd. Ik hoop dat de Politieke Hoeren er de rekening voor krijgen, maar ik ben bang…..RechtsKnechten hebben geen ‘guts’!

  Geliked door 1 persoon

 10. Ivanneau zegt:

  Als het fout gaat in Italië zal dit worden aangegrepen voor meer Europa. Het wordt een keus van alle schulden op een hoop of totale instorting. Drie keer raden waar onze “Leiders” voor gaan kiezen. Deze sneltrein davert in volle vaart op de afgrond af. De hoofdmachinist is dronken en zijn kornuiten zijn al jaren zo zwakzinnig dat ze alleen nog maar kunnen knikken. De bevolkingen die hun lot in de handen van deze zwakzinnigen hebben gelegd zijn zo mogelijk nog wezenlozer want ze stemmen nog steeds op diezelfde kornuiten. Leuker kunnen we het niet maken.

  Geliked door 2 people

  • Jean zegt:

   Uit welk land komt die dracula van de ECB? Welk land…..?

   Like

   • Ivanneau zegt:

    Precies. Uit Italië. En dat is tegelijk de sleutel. Hij zal voorstellen de schulden te verdelen over alle EU landen, precies wat ze in Brussel zo graag willen. Om dat te bewerkstelligen zal het noodzakelijk zijn dat alle landen hun ministeries van Financiën degraderen tot penningmeester van Brussel (voor zover ze dat al niet zijn). Dat zal alleen gaan door vrijwel alle macht, die er nog overgebleven is, over te dragen aan Brussel. Dit is precies waar al jaren naartoe gewerkt wordt en dat door vrijwel de hele Eerste en Tweede Slaapkamer wordt gesteund. Maak je geen illusies en kijk naar de pensioenpotten. Eerst de zeggenschap overdragen en dan als mosterd na de maaltijd vragen gaan stellen. Zo zal het hier ook mee gaan. Er zal een crisis uitbreken die acuut en direct maatregelen vereist. Vervolgens zal alle macht over de financiën worden overgedragen en rest niets anders dan mosterd na de maaltijd. Rutte en de hele club landverraders zullen “geschokt” zijn en zeggen dat er geen andere manier was om Europa te redden. Anders was er oorlog uitgebroken. De bevolking zal opgelucht adem halen dat onze “Grote Leider” weer zo adequaat heeft gehandeld en verder gaan met Goede Tijden Slechte Tijden. Tenslotte is er, behalve voor de lezers van E.J. Bron, niets belangrijkers dan brood en spelen.

    Like

  • Asgard zegt:

   Ivanneau….Jho stemmen is een illusie die ze het volk hebben gegeven om dom te blijven, zelfs nu geloven ze er nog in, die kom je hier ook nog volop tegen bij E.J Bron,..vergeet dat stemmen,…al 50 jaar is het al een zooitje ongeregeld, gewoon wakker worden allemaal!


   .

   Like

 11. Oeps48 zegt:

  Europa, of liever gezegd de EU is een kaartenhuis, dat op omvallen staat. Het wordt met kunst en vliegwerk overeindgehouden. Hoe eerder het in elkaar stort hoe beter het is. De EU is niets anders dan het “Vierde Rijk”. Deze criminele dictatuur heeft niet veel goeds in petto. Het keert zich zelfs tegen de eigen bevolking. Laten we in godsnaam teruggaan naar de situatie van vroeger. Ieder volk in zijn eigen land, gesloten grenzen, ieder land zijn eigen munt en alle allochtonen terug naar het land van herkomst met inlevering van het tweede paspoort. Het wordt hoog tijd voor een tribunaal waarin de eurocraten worden berecht en gevonnist. De Hongaarse premier Orban heeft een speech afgestoken, waarin hij de vloer aanveegt met Europa. Hij heeft helemaal gelijk. Hij heeft ook behoorlijk uitgehaald naar Soros.

  https://pauwnieuws.nl/news/1089/orban-vs-soros-en-eussr

  Like

 12. tippelaar zegt:

  De euro staat op instorten. In de eerste plaats voor de rest van Europa en niet voor Italie. Ze lachen zich kapot daar in Rome. signor Dragi strooit de hele EU zand in de ogen door de geldpersen te laten draaien en de Italianen en de grieken te bevoordelen.. Deed Hitler ook. De duitsers voelden zich eerst rijk. Later voelden zij zich beetgenomen. Ze vergaten dat ze het zelf gewild hadden. Ik denk dat de duitse geschiedenis zich zal herhalen. Maar nu ten koste van de rest van de europse unie. Ik heb mijn hoop gevestigd op o.a. Hongarije en Polen. Die protesten in Polen tegen de benoeming van de rechterlijke macht door de politiek is ook onzin want in Nederland gaan we al jaren gebukt onder politieke benoemingen van velerlei aard en daar hoort de rechterlijke macht (of wat daarvoor doorgaat) ook bij.

  Geliked door 1 persoon

 13. Leon zegt:

  De EU is net als de Titanic. De bevolking wordt meegesleept de diepte in door een stel EU fanaten. Overal moet op bezuinigd worden om de EU in stand te houden en de vluchtelingencrisis te faciliteren. Bah, je wordt er zo langzamerhand schijtziek van. Ik ben voorstander van een sterk Europa, maar tegen een zwakke EU.

  Like

  • H J zegt:

   Die snap ik ff niet, serieus. Sterk Europa tegen zwakke EU. Wil je dat misschien toelichten?

   Like

   • Asgard zegt:

    HJ,…een sterk Europa, bedoeld ie als een Europa voor Europeanen die wilt zoals Europa is zoals het altijd al is geweest, en niet het Europa wat het nu is,…de EU bedoelt ie mee zoals de EU zich nu presenteert naar buiten toe met meer diversiteit, meer migranten.

    Like

 14. Qvic zegt:

  Het schulden probleem kan als sneeuw voor de zon opgelost worden, maar dat zou betekenen dat de Euro verleden tijd wordt en dat de ECB/BIS-bank geen geld meer mag maken of uit mag geven. Dan komt het geld maken in handen van de staat en niet meer van particulieren instellingen zoals nu. Want iedere soeverein land is bevoegd om een eigen munt te hanteren en uit te geven. Dan vervallen ook alle rente schulden in die landen, want de staat behoeft geen rente te betalen aan zich zelf. Maar dit wordt niet te spraken gebracht, omdat het dan ten koste gaat van het Rotschieldsimperium en de Rockefellers. Want tenslotte is de Euro crisis een bankenprobleem en een op te grote voet levende politici probleem, die de gemaakte kosten en uitgaven willen verhalen op de gewone werkende bevolking.

  Geliked door 1 persoon

 15. Onno zegt:

  De euro zal inderdaad klappen want met de euro belanden we allemaal in de armoede en daarna in allemaal burgeroorlogen.
  —————————
  Die burgeroorlog had er in Nederland in 1945 moeten (!) komen, toen Bernhard en Wilhelmina, om met hun (staatkundig) gruwelijke verraad van 1940 weg te komen, ons land ijskoud in handen speelden van de USA/GB ‘deep state’ (die wilden wegkomen met het walgelijkste anti-menselijke oorlogsmisdrijf uit de geschiedenis tot op heden: de gruwelmoord op de 1,2 miljoen mensen te “vluchtelingenkamp Dresden met ca. 28 kiloton 1945 type hoog explosief TNT verpakt in honderden monsterlijke luchtmijnen tot 10 ton, duizenden overbemeten vliegtuigbommen en voorlopers van bunkerbusters tot 2000 ponders, clusterbommen, witte fosfor en -voor het eerst- napalm) en waarvan je nu -door deze psychopaten in diepe slaap gesust- een vazalstaat bent.

  Op een rotter fundament kun je voor zover mij bekend niet aan het bouwen slaan…….dus……

  Like

 16. Onno zegt:

  Dan komt het geld maken in handen van de staat en niet meer van particulieren instellingen zoals nu. Want iedere soeverein land is bevoegd om een eigen munt te hanteren en uit te geven. Dan
  ————————-
  Probleem opgelost! Laat Prins Bernhard, Adolf Hitler, Josip Broz “Stalin”, Idi Amin, Papa Doc (of huidige figuren met een vergelijkbare -‘alien’- ‘mindset’) het geld maken……

  Men vergeet hierbij, dat de jurisdictie een goed is.
  Alle huidige landen, hebben dat goed proactief gewelddadig gestolen van de eigenaar.

  De eigenaar van een fiets of een fabriek, is immers degene die de fiets of fabriek gemaakt/uit de grond gestampt heeft, of deze, met door andere grote inspanning verdiend inkomen, later van de eigenaar of diens erfgenamen gekocht heeft.

  Bij de Europese jurisdicties stuit je al snel op onregelmatigheden. Zo heeft Nederland (een klein voorbeeld) nooit de eigenaren van van met duur geld of inspanning gekochte zgn. leengoederen of ook zgn. allodiale goederen betaald en is er geen sprake van vrijwillig afstaan aan de Staat der Nederlanden waar Van Nassau dan als enige gebaat bij is.

  De diefstal begint overigens al eerder in het huidige Duitsland, waar (foute, mogelijk in de Middeleeuwen met geen mogelijkheid te herkennen psychopathische) leenmannen op een gegeven moment de hun toevertrouwde gebieden als hun eigendom gaan beschouwen en a.h.w. tegen hun verhuurder, die het christelijk Europa -niet zozeer voor zichzelf en zijn eigen portemonnee, maar ter liefdevolle ordening en ter voorbereiding van de wederkomst van Christus- met enorme inspanning en lasten heeft gesticht zeggen: Als je de overeengekomen huurpenningen wilt hebben, dan kom je ze maar halen…….kom maar op, ik heb inmiddels een grote knots voor je klaarliggen waarmee ik zo je schedel insla.

  Nee, we moeten EERST (!) dergelijke (immers door hun persoonlijkheidsstoornis geen ECHTE verantwoordelijkheid -maar deze wel “acterende als Draghi”- kennende) psychopaten de pas afsnijden, door te gaan TESTEN EN UITNEMEN en dan gaan kijken wie GEDEKT geld mag gaan uitgeven…….

  Anders is het DWEILEN MET DE KRAAN OPEN.

  Like

 17. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE (on WP) herblogd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s