De mensen kopen alleen maar pepperspray, omdat de staat gefaald heeft

Screenshot_175

(Vertaling: E.J. Bron)

Over het bericht van “TAG24” met de titel “Steeds meer politieacties; wanneer pepperspray een wapen wordt”, verklaart de woordvoerder Binnenlandse Zaken van de fractie van de AfD in het deelstaatparlement van Sachsen, Sebastian Wippel, het volgende:

journalistenwatch

“In principe geef ik Hagen Husgen van de Duitse politievakbond (GdP) afdeling Sachsen gelijk: de staat bezit het geweldsmonopolie, moet voor de veiligheid van de burgers zorgen en daarom veel meer nieuwe politieagenten aanstellen dan tot nu toe gepland. De AfD bood in de begrotingsonderhandelingen 2000 banen bij de politie aan. De bewapening van de burgers ter zelfverdediging – ook al is het maar met pepperspray – kan niet de oplossing vormen die een regering als normale toestand accepteert.

Desondanks heb ik begrip voor de mensen die zichzelf willen beschermen. Want bij de hele waarheid behoort immers ook dat de CDU en de SPD gefaald hebben bij de binnenlandse veiligheid en overvallen, vooral in de grote steden, inmiddels aan de orde van de dag zijn. Wanneer in deze situatie één op de drie mensen pepperspray aanschaft, dan is dit geen uitdrukking van maatschappelijke verruwing. Veelmeer reageren de gedupeerde burgers op invloeden die ze niet besteld hadden. Ze reageren op een subjectieve en objectieve verslechtering van de veiligheidssituatie, waarbij nieuw geïmmigreerde daders in groepen met messen hun criminele belangen najagen.

Het juiste gebruik van pepperspray maakt het mogelijk om bij een aanval de nodige seconden tijd te winnen voor de eigen vlucht. Dat is absoluut legitiem, vereist echter een zekere oefening. Van eigenrichting mag echter geen sprake zijn.

Overigens wil ik graag al diegenen die zich in hun vrije tijd vrijwillig voor de bescherming van zijn medemensen wil inzetten, verzoeken om erover na te denken deel te nemen aan de beveiligingswacht in Sachsen. Wie het werk van de politie wil ondersteunen, is hier beter op z´n plek dan bij een burgerwacht. Minister van Binnenlandse Zaken Ulbig moet de dienst bij de beveiligingswacht echter aantrekkelijker maken. Het is bijvoorbeeld een absoluut onding dat de vrijwillige politiehelpers maar een bedrag € 6,- onkostenvergoeding per uur krijgen. De AfD eist al lange tijd deze onkostenvergoeding te verhogen naar het minimumloon (op dit moment: € 8,84) en het aantal plaatsen bij de beveiligingswacht uit te breiden.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), Allochtonen, asielwaanzin, burgermoed, Criminaliteit, Duitsland, Eurabië, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, migrantengeweld, Multiculti, Overheid, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op De mensen kopen alleen maar pepperspray, omdat de staat gefaald heeft

 1. louis portugal zegt:

  Het volk heeft ooit de geweldsoverdracht, aan de staat, toegestemd door de belofte van de staat om voor veiligheid te zorgen.
  Net sla bij vele ander gevallen houdt de staat zich niet aan zijn afspraken.

  Like

 2. Sjaak zegt:

  Over falen gesproken !

  Like

 3. eva110 zegt:

  Het belasinggeld wat wij betalen voor justitie is weggegooid geld, in plaats daarvan zou het dan niet zinvol zijn om per stad of per regio een politiecorps aan te stellen waaarvan de corpschef door de burger kan worden gekozen maar ook bij niet voldoen kan worden weggestemd.
  Ik persoonlijk zou graag bereid zijn daarvoor te betalen op voorwaarde dat men ook inspraak krijgt bij eventuele aanstellingen.

  Like

 4. Johan zegt:

  Extra gas geven helpt misschien ?

  Like

 5. Marian zegt:

  Dat kunnen ze van mij krijgen traangas.

  Like

 6. tippelaar zegt:

  Je zou ook kunnen denken aan een vrijwillige buurtwacht (georganiseerd zoals de vrijwillige brandweer) die in groepen van 10 man door de buurt surveilleert, uiteraard voorzien van handboeien, gummiknuppel, stroomstootwapen, pepperspray en natuurlijk volledig herkenbaar gekleed. Niet alleen te voet maar ook op de fiets en voorzien van verbindingsmiddelen. Het zou de buurt een stuk leefbaarder maken. Mocht het tot conflicten komen met moslimbendes ( en die komen er dat staat vast) dan kunnen die buurtwachtpatrouilles een beroep doen op de reguliere politie die hen met wapens ondersteunt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s