Rusland wijst 245 Amerikaanse diplomaten uit – Moskous reactie op “arrogante” VS

Screenshot_4

De Russische president Vladimir Poetin.

(Door: Rosemarie Frühauf – Vertaling: E.J. Bron)

Moskou zal het aantal Amerikaanse diplomaten drastisch beperken: 245 ambassademedewerkers moeten Rusland verlaten – als vergelding voor de nieuwste sancties.

epoch times

Als reactie op de nieuwe Amerikaanse sancties heeft Moskou een tegenmaatregel genomen: per 1 september beperkt de Russische regering het aantal medewerkers in de Amerikaanse ambassade tot 455 personen – net zoveel ambtenaren als er in de Russische ambassade in de VS werken. Dat bericht RT onder verwijzing naar een persbericht van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, dat vrijdag werd gepubliceerd. Nu moeten 245 Amerikaanse diplomaten Rusland verlaten.

Bovendien besloot het Kremlin om vanaf 1 augustus het gebruik van een diplomatiek kast van een huis op te schorten dat diende ter ontspanning. Ook vallen alle opslagruimtes in Moskou weg die door de Amerikaanse ambassade gebruikt werden.

In december vorig jaar hadden de VS in totaal 35 Russische diplomaten uitgewezen. Moskou reageerde echter niet.

Geduld ten einde

President Poetin had donderdag al aangekondigd dat Rusland vergeldingsmaatregelen wat betreft het brutale gedrag van de VS zou moeten nemen. De woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskow, noemde het besluit van de Amerikaanse Senaat de druppen die het vat deed overstromen.

Rusland´s antwoord op “arrogante” VS

In de Russische mededeling werd gezegd dat de nieuwe sancties “de extreme agressiviteit van de VS in internationale aangelegenheden” zouden bevestigen.

“Doordat de VS zich achter hun ´bijzonderheid´ verbergen, negeren ze op arrogante wijze de standpunten en belangen van andere landen´, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken volgens MSN.com.

“Onder het absoluut verzonnen voorwendsel van Russische inmenging in hun interne aangelegenheden bedrijven de Verenigde Staten op agressieve wijze de ene anti-Russische actie na de andere. Dit alles is een schending van de principes van het internationale recht.”

Screenshot_6

De Amerikaanse ambassade in Moskou.

Hoeveel Amerikanen werken daar?

Een anonieme medewerker van de Amerikaanse ambassade zei tegen Reuters, dat er ongeveer 1100 diplomatieke en extra medewerkers op de ambassade zouden werken, waaronder Russen en Amerikaanse burgers.

Nu zouden de VS moeten beslissen welke banen er verdwijnen.

De meeste diplomaten, waaronder 300 Amerikaanse burgers, werken in de ambassade in Moskou. Anderen zijn gestationeerd in de consulaten in Sint Petersburg, Vladivostok en Jekaterinenburg.

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Rosemarie Frühauf

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Rusland, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

22 reacties op Rusland wijst 245 Amerikaanse diplomaten uit – Moskous reactie op “arrogante” VS

 1. Geronimo zegt:

  Terechte beslissing van Poetin. Hij heeft meer dan genoeg geduld gehad. Een blaam voor de USA met hun inderdaad agressieve buitenlandse politiek.

  TRUMP zelf kon hieraan weinig verhelpen, want zowel zijn republikeinse tegenstanders, en dat zijn er heel wat meer dan velen denken, als zijn democratische vijanden, zagen met de hele Rusland-hoax in het achterhoofd hun kans schoon om zijn toenaderingspogingen tot Rusland te boycotten. Nog maar eens een nederlaag voor deze door beide kanten ongewenste outsider in de politiek. Had hij zijn veto gesteld, dan zou dat meteen gebruikt zijn geweest als het zoveelste bewijs dat TRUMP en Poetin wel degelijk onder één hoedje hadden gespeeld om zijn verkiezing tot president te bewerkstelligen. Hij kon dus maar één kant meer op. Dat heet iemand in de tang hebben. Mac Cain kan nog maar eens grijnslachen.

  De Amerikanen zullen het nooit leren, en ook TRUMP maakt daar eigenlijk geen uitzondering op. Zie maar zijn aanval op Syrië. Hij heeft één excuus: hij is is geen doorgewinterde politicus.

  Geliked door 1 persoon

 2. Marc zegt:

  Ik vind het buitengewoon triest dat Trump en de Republikeinen zich op deze manier profileren. Aanvankelijk leek Trump een gematigde toon naar de Russen te zetten, leek hij Assad te respecteren. Maar de tegenstrijdigheid begon al bij de harde toon richting Iran. Begrijp met niet verkeerd, ook Iran is een islamitisch land en als zodanig volkomen geschift. Lees het werk van Khomeini erop na, dat laat je geen andere conclusie dan met een barbaarse wereldbeschouwing te maken te hebben. Maar sinds een maand of drie heeft Trump zijn koers 180 graden gedraaid.
  Ik zie de oorzaak daarvan als volgt.

  Centraal staat de keiharde haat tussen sjiieten en soennieten, in het bijzonder de twee centrale landen Iran en Saoedi-Arabië. Hoe verhouden de diverse landen en regio’s in de wereld zich met de controverse tussen deze twee landen / religies?

  1. Israël: gedurende de Eerste Wereldoorlog zochten met name de Engelsen steun bij de Arabieren in hun strijd tegen de Ottomanen. In ruil voor hun steun zouden de Arabieren hun eigen onafhankelijke republiek krijgen. Die hebben ze ook gekregen: Saoedi-Arabië en Irak. Hun leider Faisal echter meende de controle te krijgen van de Rode Zee tot aan de Middellandse Zee, en van de Golf tot aan de huidige Turkse grens. Dat liep dus anders. Bij het Verdrag van Versailles aanvaardde hij met grote tegenzin de stichting van een joods thuisland, maar voor het overige claimde hij alle andere gebieden. Dit liep, dankzij Franse rancune jegens de Engelse controle over het gebied anders: Syrië en Libanon werden onafhankelijke staten, evenals Irak.
  Voor Israël lijkt de acceptatie door Faisal van een joods thuisland een geruststelling. Maar volgens mij is dat een schijn die bedriegt. Ik kom er zo op terug.

  2. Alle voormalige Sovjetrepublieken ten zuiden van Rusland, Afghanistan en Pakistan worden soennitisch geregeerd. Bewust van de islamitische drang tot verovering voelen de Russen zich enorm bedreigt. Poetin zoekt dus strategische bondgenoten tegen deze soennitische machten en vind deze bij Iran. Dit land lieert zich aan Assad.

  3. Europa wordt vooral bedreigd door het wahabitische soennisme van de Saoedi’s. De negatieve consequenties van deze leer ervaren elke dag weer door talloze aanslagen, islamisering van westerse samenlevingen, in het bijzonder in het Westen. West-Europa en Rusland worden dus door een en dezelfde soennitisch-islamitische ideologie bedreigd!

  De tegenstelling Iran en Saoedi-Arabië blijkt uit de steun van Iran voor Hamas en de Palestijnse zaak. Logisch is die steun niet: een sjiitisch regime dat een soennitische zaak steunt? Toch wel als je bedenkt dat Iran, uiteindelijk een kleine sjiitische minderheid in een zee van soennitisch volken, strategische partnerschappen zoekt. Aangezien de Saoedi’s een goede relatie met Israël lijken te verkiezen boven die van de eigen Arabieren (Palestijnen zouden eigenlijk deel hebben moeten uitmaken van dit land, evenals Jordanië!) geeft dit Iran een prachtig handvat om onder de Arabische publieke opinie goede sier te maken. En dat doen ze op een manier dat het grote publiek in de Arabische wereld het liefst hoort: dood aan Israël! Maar onthoud hierbij dat de dood van Israel niet echt een Iraans belang is!

  Waarom laten de Saoedi’s Israël met rust? Omdat het voorrang geeft aan de al millennia sluimerende strijd tegen Iran. En die oorlog gaat binnenkort echt uitbreken. Het voorspel hiervan zijn de oorlogen in Syrië en Jemen, waar de sjiitisch-soennitische tegenstelling uitgespeeld worden. Bedenk hierbij dat Saoedi-Arabië ongeveer het dertigvoudige spendeert aan militaire uitrusting dan de Iraniërs.

  Betekent dit dan dat Israël veilig is voor Saoedi-Arabië? Integendeel: zodra de Iraniërs verslagen zijn zal Riyad overgaan tot het inpalmen van de hele regio, incluis Israël.
  De Israëlisch houden echter vast aan de band met Riyad, mijns inziens tegen beter weten in. Wellicht speelt de illusie van een veilige grens in het zuiden hen parten.

  Alles bijeen genomen zou het logisch zijn dat er een bondgenootschap Rusland, Europa, VS, Israël en Iran tot stand zou komen. Dit is niet het geval. Enerzijds wordt West-Europa beperkt door de overheersing door een politiek-correcte elite met duidelijk zakelijke belangen (wapens, olie). Anderzijds doordat Israël zich ten onrechte veilig waant achter een dikke Saoedische rug.

  Wat heeft Trump met dit alles te maken? Ik maak mij sterk dat zijn joodse schoonzoon hier alles mee te maken heeft. Deze zal het standpunt van de regering Netanyahu vertolken. En die is gekant tegen Iran en dus pro-Saoedisch. Vandaar de shift van Trump door drie maanden terug Assad te bestoken met raketten vanwege een veronderstelde gifgas-aanval op de eigen bevolking, terwijl ieder weldenkend mens beseft dat dit zeer onwaarschijnlijk is.

  Wat zijn de consequenties van deze plotse ommekeer?
  1. Assad wordt niet langer meer als legitieme president ervaren
  2. De anti-Iran toon wordt buitengewoon virulent.
  3. Rusland als bondgenoot van Iran en Assad krijgt plots te maken met Amerikaanse sancties.

  Begrijp mij goed, ik erken Israël als geen ander. Maar duidelijk moet worden dat de belangen van Israël tegengesteld zijn aan die van Rusland en het Westen. Ten minste, zolang de Israëlische regering meent meer te moeten vrezen van Iran dan van de Saoedi’s.

  Ik denk dat als Israël overtuigt zou kunnen worden van het feit dat ze de verkeerde strategische partner hebben gekozen, dat er vanuit Washington een hele andere wind zou waaien richting Iran, Assad en Poetin. Tegelijk ben ik mij ervan bewust dat met name West-Europa voor Israël een zeer dubieuze en onbetrouwbare bondgenoot is. En hiermee zijn we terug bij af: zolang de islamisering van West-Europa naar wahabitisch-soennitische snit vanuit Riyad door blijft gaan, zolang blijft Europa voor Israël onbetrouwbaar, en zolang zullen zij de band met Riyad goed willen houden.

  Als Europese bevolking dienen we het pro-Palestijnse sentiment onder het publiek danig te temperen, op zo’n wijze dat Israël meer vertrouwen in Europa krijgt en de band met Riyad kan laten vieren. Zodra dit gebeurt zal Teheran hun anti-Israël retoriek temperen, en komt mogelijk toch die alliantie tussen Iran, het Westen, Israël en Rusland tot stand.

  Geliked door 3 people

  • erik zegt:

   Ik mis turkije in dit verhaal, speelt dat land/erdogan niet een belangrijke rol in de onrust van het mo?

   Geliked door 1 persoon

   • Marc zegt:

    @Erik
    Die heb ik hier uitgelaten om de huidige tegenstelling tussen het Westen en Rusland enerzijds, en de belangen van Israel anderzijds duidelijk te maken.

    Als je Turkije hierin opneemt, zoals je terecht opmerkt, moet je de islamitische Broederschap ook hierin opnemen. Vandaar uit moet ook Egypte zijn plaats krijgen.
    Feitelijk strijden in het kleine gebied van het Midden-Oosten vier regionale machten om overheersing: Turkije, Iran, Saoedi-Arabië en Egypte. Daarboven op spelen de demografisch zwakke, maar financieel rijke gebieden als de VAE en Qatar een buitengewoon aanjagende functie op de al bestaande twisten tussen deze landen.
    Terwijl Riyad in Syrië het zogenaamde Vrije Syrische Leger financiert (evenals overigens het leger van Libanon!), financiert Qatar in Syrië al Qaida, dat als oorspronkelijk Saoedische organisatie uiteindelijk uit is op de val van het Saoedische koningshuis.

    De Broederschap zijn de grote vrienden van Erdogan, maar ook van Morsi (die nu dus, dankzij Sisi, lekker in de bak zit). De Broederschap stelt zich binnen de soennitische wereld het liefst in de plaats van het Saoedische wahabisme, waarmee de strijd tussen tussen hen samen met Turkije tegen Riyad duidelijk wordt, maar ook tegen al Sisi. Daarom zijn al Sisi en Riyad nu dikke vrienden.

    Je ziet, het Midden-Oosten is een groot drama!

    Geliked door 2 people

   • Erik zegt:

    Bedankt voor je antwoord.
    Zo’n ingewikkelde knoop is moeilijk uit elkaar te halen, wat zou het mooi zijn als je alle onschuldige, goede mensen even aan de kant kon zetten en dan de kwaadwillenden, sorry dat ik het zeg, op te ruimen.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Als je alle kwaadwillende personen hebt opgeruimd en het land in vrede kan leven, zijn ze na 60 jaar weer terug omdat die vrede toch zo saai was…
    Die stammenstrijd is in de Arabische wereld is nog steeds niet uitgewoed.
    Kan ook niet anders als je weet dat ze vanaf 624 n.Chr. zijn blijven stilstaan.

    Like

  • Anna zegt:

   Marc; Een goed stuk! Ik denk dat u het geopolitiek gezien bij het rechte eind heeft….. zeker ook met de aan vullingen . Dank!

   Like

 3. Hans zegt:

  Eindelijk. Heb respect voor Putins geduld.

  Geliked door 1 persoon

 4. Marian zegt:

  Ik vind het dom van Amerika. Het lijkt wel of er overal stront aan de knikker is. Hoe gaat dit allemaal aflopen?

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   De Amerikanen zijn nu eenmaal niet erg slim bezig geweest met hun buitenlands beleid.
   Ondanks het enorme aantal ontzettend knappe mensen in overheidsdienst maken ze bijzonder grote fouten.
   Dan is Rusland met Poetin 10 X intelligenter bezig.
   Oh ja, voor al die mensen die Poetin voor een moordenaar en een boosaardige maniak uitmaken.
   Hoeveel personen hebben de Clintons eigenlijk vermoord…?

   Wie het weet mag het zeggen.

   Like

 5. Oeps48 zegt:

  @ Marian (30 juli 2017 om 09:34)
  Goede morgen Dames en Heren.
  Er is momenteel heel veel politiek gedoe in de wereld en het wordt met de dag erger. Het gezonde verstand is verdrongen door barbaarse driften en onderbuikgevoelens.

  Like

 6. tippelaar zegt:

  Bedankt voor je analyse Marc, zo had ik het nog niet gezien.

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Trump klonkt over Rusland en Syrië HEEL anders VOOR de verkiezingen.
  Triest dat hij zoveel veranderd is.
  Vooral gezien dat de Ukraine cq. Krim affaire het werk is van Obama met Killary.
  Victiria F… the EU Nuland zei het al op 13-12-2013 voor een verzameling russen en amerikanen in Kiew..
  Amerika had al 5 miljard dollar in de democratisering van de Ukraine geïnvesteerd.

  Like

 8. Mirjam zegt:

  Israël is het, volgens mij, meest moedige land op aarde. Het wordt omringt door allemaal (potentiële) vijanden, die het willen veroveren en neersabelen, ondergeschikt maken en aan hun eigen landen willen bijvoegen. En als dat lukt dan draait de koers en wordt het gemeenschappelijke doel Europa.
  Israël kan zich geen vertrouwen in wie dan ook veroorloven en dat doen ze ook niet, ze maken wel gebruik van strategische technieken, om de vrede zolang mogelijk te waarborgen en zich de meeste agressors van het lijf te houden, iets dat slim en wijs is, maar dat niet wil zeggen dat ze zich voegen naar de wensen van die landen en hun leiders: ze wekken alleen de hoop en het idee dat dit zo is. Het is een overlevingsstrategie die ze wel moeten hanteren, want iedereen wil Israël onder gezag krijgen.

  Trump heeft bewondering voor Israel en voor zijn bevolking, maar dat is niet de hoofdmoot waardoor hij nu zo’n tegenkoers voert tegen Rusland, ook niet de voorkeur voor zijn schoonzoon en zijn visie. Vergeet niet dat men in Amerika Trump probeert in de senaat kapot te maken. Hij, Trump, moet even echter een stap terugdoen en zal dan later dit weer herstellen. Hij is niet pro westen, omdat zij ook niet pro Amerika zijn. Het westen heeft geen hoge dunk van Trump, maar Trump heeft wel, op zijn beurt, begrip voor hoe Poetin in elkaar zit en heimelijk geeft hij hem gelijk. Toch blijf er één ding op de belangrijkste plaats bij Trump staan en dat is Amerika en de toekomst het volk. Vergeet niet dat hij een zakenman is, en weet hoe hij dingen en machten kan sturen zodat hij uiteindelijk dat krijgt wat hij wil. Tussen Poetin en Trump komt het weer in orde en dit wat nu gebeurt kan men onder strategie en ‘kat en muis’ spel plaatsen.

  Het westen krijgt me dit de indruk dat Trump totaal van koers veranderd is en contra Poetin is, dus worden zij weer wat meer pro Trump, maar Trump is pro niemand, behalve zijn land, en dus onvoorspelbaar. En door deze onvoorspelbaarheid is hij niet voor één gat te vangen. Hij vaart zijn eigen koers, maar weet precies waar hij naartoe wil en zal daar ook komen. En net als Poetin heeft hij lak aan iedereen. Soort zoekt soort en kent soort.

  Like

 9. Stef zegt:

  Naar mijn bescheiden mening heeft Marc het bij het rechte eind.
  De rol van Turkije zal als soenitische voorpost met reeds grote legers in Europa en eerdere daden in de geschiedenis,het vuile werk op moeten knappen voor de saoedisch.
  Trump zit in een slangenkuil maar ik ben er van overtuigd dat hij een heilige afspraak heeft met Poetin.

  Geliked door 1 persoon

 10. Oeps48 zegt:

  Goede morgen Dames en Heren.
  Er is momenteel heel veel politiek gedoe in de wereld en het wordt met de dag erger. Het gezonde verstand is verdrongen door barbaarse driften en onderbuikgevoelens. Egoïsme, hebzucht, wraak, rancune en agressie zijn aan de orde van de dag. Men drijft door tot het uiterste en nog een beetje verder. Een actie hier, een reactie daar. De druk wordt alsmaar opgevoerd. In plaats van samen te werken, wordt het conflict opgezocht. De een wil nog meer scoren, dan de ander. De grenzen van het acceptabele worden opgezocht en overschreden. Fair play is ver te zoeken. Het loopt naar een climax. Hoe lang gaat dit nog goedgaan? Ik vrees niet lang meer. Een climax eindigt meestal in een anticlimax. We kunnen erop wachten. De kruik gaat te water tot ie barst. Eerdaags zal er wel ergens iets gebeuren, waardoor de emmer gaat overlopen. Dan barst de bom en is Leiden in last. De oorlog is dichterbij, dan we vermoeden. De grote supermachten America en Rusland staan tot aan de tanden bewapend tegenover elkaar. Het Americaanse congres tart de Russische beer tot het uiterste. Hoeveel geduld heeft Poetin nog ? WO3 kan nu zo maar opeens losbarsten. Maar die oorlog brengt niets anders, dan ellende. Als de wapens weer zwijgen, zal de wereld grotendeels verwoest zijn en de straling doet de rest. En dan is alles verloren en er helemaal geen toekomst meer. Oorlog is zo zinloos.
  Het is inmiddels 5 voor 12. Het wordt hoogtijd dat de internationale politiek het roer radicaal gaat omgooien. Beëindig het gedoe. Trump en Poetin ga met elkaar praten. Ga de uitdaging aan. Zoek naar onderlinge overeenkomsten in plaats van naar onderlinge verschillen. Doe over en weer water in de wijn. Geven en nemen is de crux van het leven. Zoek het positieve in plaats van het negatieve. Zoek het constructieve in plaats van het destructieve. Ga leiding geven in plaats van naar macht te grijpen. Help elkaar. Zet samen de schouders eronder. Laat het gezonde verstand weer zegevieren. Alleen dan kan het ergste nog worden voorkomen. Dan gloort er weer een mooie toekomst aan de horizon. Een toekomst van vrede, welvaart, liefde en vooruitgang. Laat het zonnetje weer schijnen.

  Like

 11. Jade zegt:

  Logische stap van Poetin…
  Helaas voor mij, ik had gehoopt dat Amerika
  en Rusland nader tot elkaar zouden komen.

  Like

 12. Beschouwer zegt:

  Die rotrepublikeinen zitten onder leiding van de halfdemente John Mc Cain Trump continu te pesten. Trump wil betere relaties met Rusland en dat is goed mogelijk maar door deze achterbakse ruplibikeinse stoorzenders wordt die goede intentie verstoord.

  Like

 13. D. G. Neree zegt:

  John McCain is afgeschreven. Hij heeft een agressieve vorm van hersenkanker en praat alleen nog maar onzin. Denkt dat Obama nog president is. Mensen noemen hem nu zielig. Hij die honderdduizenden doden en het bloed van kinderen aan zijn handen heeft in Lybië en Syrië.

  Like

 14. Petra DeBoer zegt:

  Poetin heeft gelijk en Amerika maakt er een zooitje van ook voor Europa en met name voor Nederland.

  http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2185461-amerikaanse-sancties-doen-pijn-in-rusland-maar-ook-in-europa.html

  Like

 15. Jules Vismale zegt:

  In 1997 waren het echter de inwoners van New York, en de burgemeester, die het brutale wangedrag van talloze criminele Russische diplomaten goed zat waren! Dezen gingen daar op plundertocht, gingen meestal dronken achter het stuur zitten, veroorzaakten soms fatale verkeersongelukken, betaalden verkeersboetes niet en waren vreselijk agressief tegen agenten totdat de laatsten uiteindelijk toch een stel van dat tuig helemaal in elkaar sloegen!
  Rusland is trouwens een land waar de inwoners en de regeerders, wat zowel het binnen- en buitenland betreft, zich haast gedragen zoals de inwoners uit het dorp van Asterix & Obelix. Als dezen al niet tegen de Romeinen vechten dan maken ze onderling wel ruzie en meestal over vis van slechte kwaliteit. De Russen en niet-Russen vochten in de geschiedenis ook geregeld tegen de Fransen, Duitsers, Finnen, Zweden, Turken, Polen, Tartaren enz. en ook tegen elkaar waarbij miljoenen doden vielen!
  Tegenwoordig maakt elk land bijna overal een zootje van en hoeven ze niet eens diplomaten meer naar elkaar toe te sturen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s