CITAAT Gerard Reve

(Klik op de afbeelding voor groter beeld)

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “boorzalf”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Islam, koran. Bookmark de permalink .

24 reacties op CITAAT Gerard Reve

 1. tippelaar zegt:

  niets aan toe te voegen omdat er niets veranderd is

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Sinds ze vanaf de jaren ’30 -’40 met het Westen in aanraking zijn gekomen door de olie,
  hebben ze wel bepaalde dingen uit EU / US overgenomen.
  B.v. op het gebied van de “ZORG”.
  Maar ze gaven er wel een eigen “invulling” aan. !
  Hier een GGZ- hulpverlener in Saoudie Arabië…………………..

  Geliked door 1 persoon

 3. Jade zegt:

  Wijze woorden…
  En Den Haag blijft dan crapuul maar importeren,
  net zo lang totdat de vlam in de pan slaat.
  Het is gewoon moord met voorbedachte rade.

  Like

 4. Feniks zegt:

  Eigenlijk zegt Gerard v h Reve vlgs mij ..
  Fuck die hele Islam..
  Althans. dat is wat ik uit zijn woorden begrijp..?

  Like

 5. Petra DeBoer zegt:

  Off topic: de nieuwsbrief van deze week van pastoor Daniel Maes die in Syrië woont.

  Klik om toegang te krijgen tot 2017_08_11_Daniel.pdf

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Een geweldig schrijven Petra.
   Ik heb het met respect en instemming gelezen.
   Ik las ooit een brief van een indiase ambassadeur die er tot 2012 geweest is.
   Over het samenleven van verschillende geloven schreef hij hetzelfde.
   Het blijkt weer dat de hele rotzooi met behulp van de soros-club, Brussel en natuurlijk Obama met Clinton, via het FSA begonnen is met hun samenkomsten in Geneve.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @louis-portugal, ik lees sinds eind 2016 pastoor Daniel Maes zijn nieuwsbrieven en heb de vorige ook allemaal gelezen. Die zijn hier te vinden:
    http://vcd-vl.be/source_brieven/source_brieven.html

    Daniel Maes schrijft meestal wekelijks een nieuwsbrief behalve als hij voor een paar weken voor verlof in België is. Verder volg ik een paar betrouwbare twitter accounts van Syriërs die een seculier Syrië willen behouden en heb me goed in gelezen om te weten dat deze twitter accounts en de brieven van Daniel Maes de waarheid en niks dan de waarheid schrijven. De meeste Syriërs die moslim zijn willen niks maar dan ook niks met het wahabisme of het moslimbroederschap van doen hebben. Ik merk dat deze moslims vaak een groot respect hebben voor de christenen in Syrië en zeker de alawieten waar Assad ook toe behoort.

    Ik vind het zo triest dat een land en een bevolking wat niemand tot last was en waar zoveel cultureel erfgoed is, zo kapot is gemaakt door een stel gekken uit Amerika met de hulp van gekken uit Frankrijk, Saoedi Arabië, Qatar, Turkije, Het verenigd koninkrijk en Israël. Ik moet niks van de islam hebben maar als moslims in vrede samen met christenen, jezidi’s en andere minderheden in een land leven, waar haalt Amerika dan het recht vandaan om middels het moslimbroederschap een fake Arabische lente te forceren en een soeverein land kapot te maken en vele slachtoffers te veroorzaken. Koenders heeft inmiddels ook toegegeven dat het geen burgeroorlog is maar een proxyoorlog.

    Like

  • ildiko zegt:

   ALS DAAR ALLES ZO PERFECT IS OF HET WAS DAN HEEFT ALLES AAN ASSAD TE DANKEN ! GRATIS ALLES EN TOCH RIJKDOM ????

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @ildiko. Syrië heeft natuurlijk net als alle andere landen ook wel tekortkomingen maar Assad is er voor zijn volk en steekt de inkomsten uit de olie niet in eigen zak maar investeert het in gratis onderwijs en goede gezondheidszorg. Hij heeft geen persoonlijke beveiliging en zet zich heel erg in voor de burgers. Zijn vrouw idemdito. Ze hadden als ze wilden kunnen vluchten, maar ze zijn gebleven voor het Syrische volk. Hun kinderen worden ook als ieder ander opgevoed met veel respect voor ouderen heb ik inmiddels meegekregen. Het is gewoon ontroerend om te zien op beeldmateriaal hoe geliefd hij bij Syriërs is die een seculiere land voorstaan en dat zijn de meesten. Je merkt aan hem en zijn vrouw dat ze niet bejubeld willen worden en naar mensen toe komen uit werkelijke interesse in de mensen. Het beeld wat het westen van hem heeft gemaakt klopt dus ook voor geen meter. Hij is geen dictator maar als een goed leider hield hij wel alle bewegingen van met name het moslimbroederschap (Turkije) en het wahabisme van Saoedi Arabië in Syrië in de gaten en mensen die deze doodcultus aanhangen kregen met sancties van doen. Zou Nederland ook moeten doen maar wij laten het moslimbroederschap lekker infiltreren en het wahabisme/salafisme krijgt hier ruim baan.

    Like

 6. Johan zegt:

  Islam is louter kwaadaardigheid. Het moet met alle mogelijke middelen bestreden worden.

  Like

  • abouneenee zegt:

   Als de krachten die zich tegen Trump, de democratisch gekozen president, blijven keren, zich zouden richten op de islam was het mooi geweest, maar Amerikanen willen geen vooruitgang, vooral de democraten niet en een goed deel republikeinen heeft ook al lang en breed de handdoek in de ring gegooid ten overstaande van schreeuwde democraten. Zo hebben wij Democraten66 onder leiding lijding van Pechtold met z’n sneue uitstraling.

   Like

 7. koddebeier zegt:

  Jammer, dat het bij de botte domme koppen in Den Haag maar niet wil doordringen !!!
  Hersens is bij veruit de meeste van hen overbodige luxe !
  Islam een monster zonder waarde !

  Like

 8. Reve had het goed gezien , net als Fortuyn en Churchill

  Like

 9. Cathja zegt:

  Ware woorden van Gerard Reve! Ik ben het helemaal met hem eens.

  Like

 10. Thoth zegt:

  (..)islam : het fatalisme, alles geschiedt door wil van allah, het is helemaal geen religie

  Yep, dat was tijdens een (religieuze=massamoord) burgeroorlog tussen de Algerijnse overheid en gewapende islamitische groeperingen, die duurde van 1991 tot 2002, toen Reve nog leefde. En, er is niets aan veranderd, het is alleen nog erger geworden. Nu hebben wij het ook in Europa.

  Like

 11. Marian zegt:

  Eens me Gerard.

  Like

 12. jantjeuitnl zegt:

  Net als alle Franse filosofen, Dante en noem maar op. Iemand die zelfstandig nadenkt heeft bezwaar tegen de islam.

  Like

 13. MHB zegt:

  Oud nieuws, was het niet dat Michiel de Ruyter nog een keer terug moest keren naar Algiers, omdat een Moslim niet gebonden is door een belofte of vredesverklaring met een Christen..

  Lees eens, en zoek maar op:
  Beschrijving der Staten van Barbarije, door R. van der Pyl, Anno 1816

  Blz 12:
  Karakter der Mooren. — Er wordt inderdaad niet veel bijzondere studie vereischt , om het karakter der Mooren te leeren kennen; men kan hen met korte woorden aldus beschrijven : zij zijn trotsch, onwetend, listig, vol bedrog, gierig en ondankbaar. In al hunne handelwijzen , het zij staatkundige of commercieële , trachten zij anderen te bedriegen. Te vergeefs behandelen hen de Europeanen met vriendelijkheid en naauwgezetheid; zij achten geene van beiden. Zij zien op alle Christenen met verachting neer, en haten hen. Indien zij iemands persoon of bezittingen onaangeroerd laten, dan geschiedt zulks niet uit gevoel van regtvaardigheid, of menschelijkheid , maar , of uit vrees , of uit eigenbelang. Het eerste gunstige oogenblik dat zich aanbiedt om iemand te bedriegen, zal men dadelijk hunnen haat, en hun diefachtig karakter bespeuren…..

  Like

 14. Renske zegt:

  Idd ze nemen geen enkele verantwoording voor daden. Ik heb boeken gelezen over deze cultuur. Als ze te laat komen is het: Allah heeft het gewild. En dat doen ze daar met alles. Als Allah het wil dan…….Daar komt bij het stiekeme van deze cultuur. NIets is wat het lijkt. Onveilige cultuur om in op te groeien.Altijd oppassen wat je zegt/doet.Vrouwen worden onderdrukt en pas als ze zonen krijgen dan gaan ze op hun beurt hun macht weer uitleven op de schoondochters, waar de zonen mee thuiskomen. En zo gaat dat generatie na generatie door (1400 jaar)

  Like

 15. Ron Soeverein Mens zegt:

  Dit moet iedereen die regelmatig op deze site zit doorsturen naar alle partijen in de 2e kamer en naar de redacties van de telegraaf, ad etc

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s