Wat de Oekraïne-oorlog van andere moderne oorlogen onderscheidt

(Door: Thomas Röper – Vertaling: E.J. Bron)

De oorlog in de Oekraïne onderscheidt zich in één punt fundamenteel van andere moderne oorlogen. Westerse media zullen daar echter nooit op wijzen.

Westerse militaire deskundigen wijzen er steeds weer op dat de oorlogen zich sinds de 20e eeuw heel erg van de oorlogen in vroegere periodes onderscheiden. Het grote verschil is dat in vroegere oorlogen bijna uitsluitend soldaten slachtoffers van de oorlog werden. Burgers hebben alleen maar geleden wanneer ze de pech hadden dat een leger door hun gebied trok, omdat legers hun nodige voorraden vaak bij de plattelandsbevolking bij elkaar geplunderd hebben.

Dat veranderde uiterlijk met de Tweede Wereldoorlog, toen eskaders bommenwerpers complete steden diep in het achterland van de tegenstander in puin konden gooien. En natuurlijk ging de Tweede Wereldoorlog ook gepaard met bloedbaden op de burgerbevolking. Genocide heeft weliswaar bestaan sinds de menselijke civilisatie er is, maar de mogelijkheden van de moderne wapens hebben de omvang van de vernietiging van burgers in de Tweede Wereldoorlog naar een ongekend niveau gebracht.

Amerikaanse militaire deskundigen stellen daarom nuchter vast dat bij moderne oorlogen 90% van alle slachtoffers geen soldaten meer zijn, maar burgers. En dat klopt ook wanneer je kijkt naar de oorlogen van de VS. Of het nu de bombardementen op Duitse steden in de Tweede Wereldoorlog zijn, of Agent Orange in de Vietnam-oorlog, of de vele dode burgers in de Joegoslavië-oorlog. Om maar helemaal te zwijgen over Irak, waar tot een miljoen burgers het slachtoffer geworden zijn van de illegale invasie van de VS.

Maar hoe zat dat maar weer met de precisiewapens, waarop de VS altijd pochen? Of ze zijn niet zo precies, of ze worden bewust op civiele doelen afgevuurd. Uit mijn ervaring aan het front in de Oekraïne kan ik zeggen dat de Amerikaanse wapens inderdaad heel nauwkeurig zijn. Ik heb van een geval gehoord waarbij meerdere HIMARS-raketten op een Russische commandobunker werden afgevuurd en de ene na de andere exact dezelfde plaats getroffen hebben om door de meerdere lagen beton heen te breken die de bunker beschermen. Het was het geluk van de Russen dat de laatste raket, die in de bunker doorgedrongen zou zijn, een blindganger was, die niet ontploft is.

Desondanks onderscheidt zich de oorlog in de Oekraïne heel erg van al die oorlogen die de VS gevoerd hebben, want in de Oekraïne is de verhouding andersom: het overgrote deel van de slachtoffers aan Oekraïense zijde zijn soldaten, geen burgers. Met de stand eind maart 2024 heeft de oorlog in de Oekraïne aan 10.810 burgers het leven gekost.

Het aantal gesneuvelde Oekraïense soldaten wordt door Rusland met iets meer dan een half miljoen aangegeven, waarbij niemand de aantallen werkelijk kan controleren. De door de Oekraïne gemelde aantallen zijn weliswaar veel geringer, maar uitgesproken onrealistisch. In ieder geval zijn in de Oekraïne, waarin Rusland zogenaamd zo wreed optreedt, veel minder dan 10% van de slachtoffers burgers. Dat is bij de laatste oorlogen, die het Westen in de afgelopen honderd jaar voerde, nooit het geval geweest.

Dat onderscheidt de oorlog in de Oekraïne van alle oorlogen die het Westen voert.

Bron:
anti-spiegel.ru
Door: Thomas Röper

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Wat de Oekraïne-oorlog van andere moderne oorlogen onderscheidt

  1. Ravian zegt:

    “Of het nu de bombardementen op Duitse steden in de Tweede Wereldoorlog zijn, of Agent Orange in de Vietnam-oorlog, of de vele dode burgers in de Joegoslavië-oorlog.”

    De Amerikanen hebben gedurende de tweede wereldoorlog nooit moedwillig Duitse steden gebombardeerd, de Amerikaanse 8th Air Force viel altijd enkel militaire doelen aan, waarbij wel vaker ook onbedoeld burgerdoelen geraakt werden.

    Degenen die moedwillig, en op massale schaal, de Duitse steden en de Duitse burgerbevolking aanvielen dat waren de Britten, die daarmee een zeer zware oorlogsmisdaad begingen, waar ze nooit voor bestraft zijn.

    Oekraïne valt inmiddels al tien jaar lang bewust burgerdoelen aan, en richt zich daarbij zelfs speciaal op scholen, marktpleinen, en (bus) stations, met het doel zoveel mogelijk etnische Russen te vermoorden, wat een zeer zware oorlogsmisdaad is.

    Minimaal sinds 2022 worden ze bij die oorlogsmisdaden geassisteerd door het Pentagon en de NAVO.

    Oekraïne kan namelijk enkel (burger)doelen raken met medewerking van het Pentagon en de NAVO, omdat de Westerse wapens die ze gebruiken doelinformatie benodigen die enkel het Pentagon en de NAVO kunnen leveren.

    En daarbij zijn dan ook nog (noodzakelijk) grote aantallen Westerse militairen betrokken om de betreffende wapens te programmeren en te prepareren.

    Het Westen, waaronder Nederland, zit dus tot aan zijn nek in de oorlogsmisdaden, initieel gepleegd tegen etnische Russen, en inmiddels tevens gepleegd tegen Russische staatsburgers.

    En nu zijn de Westerse politici er wel aan gewend dit soort onfrisse zaakjes onder het tapijt te kunnen laten verdwijnen, maar ik kan u garanderen dat die vlieger in dit geval niet op zal gaan, omdat we hier niet met het een of andere derde wereld land maar met Rusland te maken hebben.

    Ik kan u garanderen dat de betrokken oorlogsmisdadigers vroeg of laat allemaal een keertje een zware pijp gaan roken…

    Geliked door 5 people

    • jantjeuitnl zegt:

      “De Amerikanen hebben gedurende de tweede wereldoorlog nooit moedwillig Duitse steden gebombardeerd, de Amerikaanse 8th Air Force viel altijd enkel militaire doelen aan, waarbij wel vaker ook onbedoeld burgerdoelen geraakt werden.”

      Dit is een bullshit verhaal. Dresden is platgegooid, terwijl de oorlog eigenlijk al was gewonnen.

      Net als dat vele andere steden compleet zij vernietigd en niet alleen de industriegebieden.

      Geliked door 4 people

      • Ravian zegt:

        Yeah, en die zijn allemaal door de Britten platgegooid, en niet door de Amerikanen.

        Lees eens een geschiedenisboek Jantje…

        Geliked door 1 persoon

      • 007lucia zegt:

        OOK HET VERHAAL VAN HIROSHIMA EN NAGASAKI LAG ANDERS

        Geliked door 1 persoon

      • BosscheBol zegt:

        Jantje uit nl. Uittrekesel uit het Wikipedia-artikel:

        De eerste aanvalsgolf werd uitgevoerd door 244 Avro Lancaster-bommenwerpers en negen De Havilland Mosquitos van RAF-groep nr. 5. Brits dus.

        De tweede en hevigste aanvalsgolf aanval werd uitgevoerd door 529 Britse Lancasters met 1800 ton bommen.

        Op 14 februari stegen meer dan 1400 Amerikaanse bommenwerpers op. 413 B-17’s hadden Dresden als doelwit. Zij hadden niet zoals gewoonlijk de opdracht om een precisiebombardement uit te voeren, maar kregen als primaire opdracht om het centrum van Dresden te bombarderen, en hadden daarvoor een uitzonderlijk hoog percentage aan brandbommen mee 

        Onderweg raakte een groep van 137 vliegtuigen uit koers en bombardeerde per vergissing Praag. Vijf andere vliegtuigen vielen een olie-installatie bij Brix aan. De derde aanval op Dresden begon rond 12.15 uur en duurde dertien minuten. 311 B-17’s bombardeerden met ongeveer 1900 500-ponds bommen (474,5 ton) en 136.800 staafbrandbommen vooral de reeds bestaande puinhopen naast enkele wapenbedrijven, het ziekenhuis, het station en het Reichsbahnausbesserungswerk in de wijk Friedrichstadt. Ze richtten in vergelijking met de eerdere aanvallen niet veel nieuwe materiële schade aan, maar maakten wel slachtoffers.

        Voornamelijk dus Brits.

        Mijn moeder was Duitse en woonde in Aken. Zij heeft me verteld hoe een bombardement in zijn werk ging. Eerst kwamen een paar vliegtuigen die het te bombarderen gebied markeerden met lichtkogels. Dan kwam een grote golf vliegtuigen die brisantbommen uitwierpen. De bedoeling van deze heftig ontploffende bommen was, om de stenen gebrouwen “open te breken” zodat het brandbare interieur tevoorschijn kwam.

        Dan kwam een volgende golf die napalm naar beneden gooide (benzine met een verdikkingsmiddel) Dan ging de hele zaak dus in de fik.

        Ook werd er soms nog witte fosfor op gegooid om de zaak nog eens extra aan te steken.

        Tot slot werd er even “rust” gehouden tot de hulpdiensten (restjes nog bestaande brandweer en ambulance) uit hun schuilplaatsen gekropen waren en aan de slag gingen. Dan kwam er nog een rondje brisantbommen om die diensten uit te schakelen.

        De toestanden in de schuilkelders (vaak gewone kelders) waren verschrikkelijk. Mensen huilden, schreeuwden, vloekten of baden. Mijn moeder en haar familie scholen voor de bombardementen in een pilaar van een grote spoorbrug die door Aken loopt. Die pilaren waren hol van binnen en daar had mijn opa zijn transportbedrijfje. Die brug is de hele oorlog niet geraakt. Hij liep onder de Vaalserberg door Noord-België richting Parijs. Lijkt me strategisch belangrijk. Ook de vrachtwagenfabriek naast het huis van mijn familie is niet geraakt. De hele woonwijk lag verder in puin.

        Like

    • nemo zegt:

      Aan het einde van de oorlog lieten de Britten honderden bommen vallen op Dresden, waar alleen maar vluchtelingen waren. Volgens officiële cijfers verloren 1200 mensen het leven. Er zijn aanzienlijk hogere schattingen, maar in Duitsland mag daar niet over gesproken worden. Er mag ook niet gezegd worden dat dit een oorlogsmisdaad was. Wie zoiets zegt, is een rechtsextremist en kan grote problemen krijgen. Het argument is dat rechtsextremisten darmee Duitse misdaden willen relativeren. Ook over Nordstream wordt niet gesproken. Maar dat is een nieuw onderwerp.

      Geliked door 5 people

      • BosscheBol zegt:

        Ik was in Dresden, ca 15 jaar geleden. De Mariakirche was net gerestaureerd. Ergens bij een open ruimte stond op een bord het getal 30.000. Een tijd hebben ze gedacht dat het er 200.000 waren. Het was een bewust veroorzaakte vuurstorm om Stalin te imponeren.

        Like

      • Ravian zegt:

        De Britten hebben Dresden, wat officieel een “open stad” was (en dus beschermd onder de Geneefse conventies), met iets van 800 zware bommenwerpers aangevallen, en er duizenden TONNEN hoog explosieve en brandbommen opgegooid.

        Hierna ontstond een vuurstorm, die minstens tienduizenden mensen gedood heeft.

        Het precieze slachtoffer aantal is niet te bepalen, omdat de stad tot de nok toe vol zat met (ongeregistreerde) vluchtelingen uit het oosten, en omdat tijdens de vuurstorm de temperaturen zo hoog zijn opgelopen dat de meeste slachtoffers gewoon verdampt zijn.

        Er zijn in Dresden schuilkelders bewaard gebleven waarbinnen het tijdens deze aanval zo heet geworden is dat er van de er schuilende mensen enkel vlekken in de vorm van hun lichaam op het beton achter zijn gebleven.

        De Amerikanen waren ook onderdeel van deze operatie, maar die vielen zuiver industriegebieden in en om Dresden aan, terwijl de Britten zich enkel op de bevolkingscentra richten.

        Dit was gewoon een Britse oorlogsmisdaad die zijn weerga niet kende, zoals het overgrote deel van de campagne van het Britse “Bomber Command” tegen Duitsland overigens.

        Geliked door 2 people

      • nemo zegt:

        Reactie op BosscheBol: 30 000 slachtoffers, dit zijn de cijfers die de DDR destijds publiceerde. En toen zei het Westen dat het gewoon communistische chantage was om een Navo-land zwart te maken. Een West-Duitse historicus vertelde me eens dat de bronnen met betrekking tot de periode van 1918 tot en met nu zo onvolledig zijn dat serieus onderzoek niet mogelijk is, althans in Duitsland. Ik kan alleen maar zeggen dat Duitsland niet onafhankelijk en niet vrij is, ook niet op het gebied van onderzoek en wetenschap.

        Geliked door 1 persoon

    • bobzelf zegt:

      DANK JE WEL VRIEND

      DIKKE KUS EN HUGGIE

      VRIEND BOB

      Geliked door 1 persoon

  2. Niek zegt:

    Eens kijken of het nu wel lukt, aĺle mannen zijn uitgemoord, het is om te huilen en zegt een minister dat het wel een goedkope oorlog is.

    Geliked door 1 persoon

  3. nemo zegt:

    Het Oekraïense leger beschiet al enkele dagen burgerdoelen in de Russische stad Belgorod, waarbij veel doden vallen en grote verwoestingen worden aangericht. Natuurlijk is er geen real life verlaggeving door onze staatsmedia. Die is er alleen uit Oekraïne en de Gazastrook door journalisten die ons geselecteerde beelden voorschotelen en doen alsof ze er middenin zitten.

    Geliked door 7 people

  4. bobzelf zegt:

    NOU IS DAT U DUS RUIM VAN TE VOREN AL MEDEGEDEELD

    DUS EIGENLIJK WORD IK ZO MOE VAN DIE

    ”EXPERTS ?? EN OORLOGS DESKUNDIGEN .

    DIE USA LEEGHOOFDEN DIE DUS OORLOG NA OORLOG OVERAL OP HUN KLOTEN KREGEN

    IN KUT LANDJES ..

    USA IS OVER EN UIT ..

    ALS JE NOU GEWOON NAAR DE TOESPRAKEN EN REDEVOERINGEN VAN

    MIJN OOM VLADIMIR HAD GELUISTERD .

    DAN HAD JE OOK DIE LULVERHALEN NIET ALLEMAAL GEHOORD ..

    KIJK DE USA. GING EFFE NAAR IRAK . MET HET ”LULVERHAAL ”

    ‘WAR ON TERROR . DUS JE DOET ‘DEMOLITION DAY ‘ OP 9 /11

    DE EXPOSIES PER VERDIEPING ZIJN EN WAREN DUIDELIJK TE ZIEN

    TOEVALLIG VINDT JE DAN ‘

    ”’GEHEEL NIEUWE ONBESCHADIGDE PASPOORTEN UIT SOEDI ARABIE ????

    EN DAN VAL JE VOOR DE HUMOR IRAK BINNEN . WANT DIE HADDEN NUCLIAIRE VERNIETIGINGS WAPENS EN JAWEL HOOR ZE VONDEN 12 DOZEN KLAPPERTJES . EN 11 VOETZOEKERS EN 16 ROTJES

    WAT DUS DE AANLEIDING GAF. OM 125 DAGEN ACHTER ELKAAR ALLES NAAR GOD TE GOOIEN OP WIJZE USA .

    DE DODEN ?? ACH WAT COLLATERAL DAMAGE EN HET INTERESSEERDE ZE GEEN FLIKKER . IN 219 LANDEN NIET. DIE 150 MILJOEN USA DODEN ??

    MAKKIE TOCH . EN NIEMND DIE ER DAN WAT ROEPT

    ALS PUTIN . MEDVEDEV . DE RUSSEN EEN SCHEET LATEN

    STAAN DE EU . VK. USA EN ALLE PEENTJES RECHT OVEREIND

    KLOOTVIOLEN

    NOU DE VOORLAATSTE MISKLEUN WAS NATUURLIJK AFGHANISTAN

    WAAR ZE DUS OP HUN FLIKKER KREGEN VAN MANNEN IN JURKEN MET BAARDEN EN PIJL EN BOGEN OP KAMELEN MET NIKE DESERT SLIPPERS. DE VRIENDEN VAN SVALBERG ONZE HUIS NITWIT EN TEVENS KLOOTVIOOL

    MAAR WEL 20 JAR LANG DE HEROINE / PAPAVER VELDEN BEWAKEN . EN ALLES MEESTUREN NAAR DE USA VAN DAAR DE MILJOENEN JUNKS EN VERSLAAFDEN

    NOU OOM VLADIMIR . KOMT DUS NU NETJES UITGELEGD EN DUIDELIJK VERTELD ….. GAJUS AUSRADIEREN . DUS DE NAZI’S …DE OUDE SS. FANS. DE AZOV BANDIETEN EN HET BANDERA GAJUS EN OOK DE RIGHT SECTOR .

    HIJ KOMT N.L. RUST BRENGEN OM DE RUSSEN IN UKRAINE EEN NORMAAL LEVEN TE GEVEN

    DUS .AUSRADIEREN VAN ALLEEN GAJUS . EN DAT VALT NIET MEE. WANT WAT DIT GAJUS DUS DEED NET ALS DE PALISTIJNEN OOK DEDEN . DE GEWONE BURGERS EN KINDEREN EN VROUWEN ALS LEVEND SCHILD GEBRUIKEN . DAT BEGON AL IN MARIOPOL BIJ HET HOOFDKANTOOR VAN DE AZOV NAZI’S

    WAT ER DUS b.v. NU GEBEURD IN KHARKIV. IS DAT ZE DE STAD OPSLUITEN IN EEN HELE DAN WEL 1/2 PAN CONSTRUCTIE .VOOR HET EERST GEBRUIKT IN 1942/43 NA STALINGRAD BIJ KURSK

    WAAR HITLER DUS DE OORLOG VERLOOR DOOR DE GIGANTISCHE DUITSE VERLIEZEN

    WAT D DAY DUS EEN MAKKIE MAAKTE .

    ALLEEN IS U DAT NOOIT VERTELD . .MIJ OOK NOOIT OP SCHOOL

    KIJK ALLEEN ALS U MIJ NU NOG NIET GELOOFD. NAAR HET DODEN AANTAL VAN USA MENSEN EN HET DODENTAL VAN DE RUSSEN

    ALS JE DAN NOG NIET WAKKER BENT ??

    NET ALS ONZE HUIS LUL MET VINGERS SVALBARD.

    DE USA IS NIET EENS VERDER IS GEKOMEN DAN DE BELGISCHE FRIETKOTTEN MET ZOETE MAYONAISE EN BALLEN GEHAKT UIT EIGEN JUS .SNAPPU LOSER ??

    DUS IN KHARKIV HET LEGER OPSLUITEN

    EN ZE EIGENLIJK UITHONGEREN ZONDER NIEUWE AANVOER VAN RAKETTEN EN MUNITIE EN DAN KAN JE IN DE STAD DUS EEN GUERLILLA OORLOG GAAN VOEREN WIJZE STALINGRAD VECHTEN OM KEUKENMUURTJES

    EN GEWOON ZELF OPTREKKEN NAAR DE DNEPR. DIE NU INEENS WEL HEEL DICHTBIJ KOMT

    NOU VREDESGESPREKKEN ??? UKRAINE LULT DUS VOLKOMEN UIT HIUN NEK . MET HUN EISEN

    ER VALT NIKLS TE EISEN .ZONDER GELD. ZONDER SOLDATEN EN WE HADDEN DE DISCUSSIE HIER AL MEER .

    DE RUSSEN ZIJN DUS EEN 180 KM NAAR HET WESTEN RICHTING DNEPR EN KIEV OPGETROKKEN . MET EEN FRONT VAN 1000 KM

    IS DE TERREIN WINST EEN 180.000 KM 2 .DUS BYE BYE USA. LANDBOUWGROND. BYE BYE MONSANTO . BYE BYE BAYER

    DUS HOE GAAT HET VERDER . NOU DUS NIET KIEV . OP WIJZE USA NAAR GOD GOOIEN DAN IS HET IN 3 DAGEN KLAAR

    WANT MIJN OOM MOET DUS VERDER MET DE BEVOLKING IN NOVORUSSIA ZEG MAAR

    EN UITERard gaat hij voor werk zorgen uiteraard gaat hij steden vernieuwen

    als u de foto’s ziet van HET TOTAAL NAAR MANITOU GESCHOTEN

    EX AZOV BOLWERK ”MARIOPOL ‘. LOPEN DE TRANEN UIT JE OGEN .

    NIEUWE SCHITTERENDE APPARTEMENTEN DUIZENDEN . EEN NIEUW ATLETIEK PARK . ZWEMBADEN . BIBLIOTEKEN YOU NAME IT

    SCHITTEREND . WIE BETAALD ??????????? OOM VLADIMIR . VANWEGE UW SANCTIES

    WHAHAHAHAHA

    DUS NEE HIJ KOMT UKRAINE NIET VERNIETIGEN . EN ZEKER NIET OP WIJZE USA SVALBARD VRIENDEN DIE KLOOTHOMMEL HIER

    DUIDELIJK ?? IK HOOP HET ..

    ZO NIET …….. VRAGEN . DUS VRAAG .

    LATERRRRRR

    BOB UIT SOCHI

    Geliked door 4 people

  5. adbos15460 zegt:

    en dat met gebruikte koelkast onderdeeltjes !!!!! 😅

    Geliked door 1 persoon

    • bobzelf zegt:

      DANK U . IK DOE MIJN BEST

      ALS JE DE NEDERLANDSE KRANTEN LEEST

      VERTELLEN ZE U DIT IN 2028

      ALS JE MAZZEL HEBT !!

      EN WAT GELD OVERGEHOUDEN . IK BEREKEN GEEN

      EXTRA KOSTEN WHAHAHAH

      HUGGIE VRIEND BOB

      Like

  6. bobzelf zegt:

    GENIAAL WHAHAHAHAHAHA

    JA DIE KOELKAST EN WASMACJINE ONDERDELEN HEBBEN

    UW LEVEN GERED ..

    OME BOB

    Like

Plaats een reactie