1984 . . .

Screenshot_93

(Door: “Manna”)

In mijn vorige artikel, “Charlottesville, de Antifa heeft zijn eerste martelaar“, sloot ik af met het ‘1984 komt steeds dichterbij’. Het is veel zeggend dat de eerste reactie op het artikel zich afvroeg wat dit betekende. Met een lach en een traan zag ik webmaster E.J. Bron de reageerder verwijzen naar de Wiki-pagina over het boek. Vandaag, 6 dagen later, ben ik geschrokken van alle mediaberichtgeving rondom Charlottesville. Het is nog ernstiger dan ik in eerste instantie gedacht had. 

Toegegeven, ik heb het boek voor mijn Engelse lijst gelezen, nu bijna 30 jaar geleden, en er is weinig van de plot blijven hangen. Maar de essentie blijft altijd hangen. Zelfstandig denken is taboe, alleen ruimte voor opgelegd groepsdenken en je bent slechts een nummer in een groot rad. Afwijken is dodelijk. “1984” was een waarschuwing tegen nazisme, stalinisme en andere staatsdoctrines. (en er zijn legio voorbeelden dat ook de islam onder deze noemer valt, maar dit is voor een volgende keer.)

Vandaag, 6 dagen later, ben ik geschrokken van alle mediaberichtgeving rondom Charlottesville. Het is nog ernstiger dan ik in eerste instantie gedacht had. Want “1984” komt niet naderbij, we zitten er al in.

Met één van de smerigste, massale campagnes heeft de MSM er alles aan gedaan om alles wat Trump zei over Charlottesville te verdraaien. Weer zag ik krokodillentranen bij CNN, werden de Amerikaanse cabaretiers ingezet, kwamen alle populistische Republikeinen aan woord en werden zelfs Obama en George Bush jr. en sr. van stal gehaald. Dit omdat president Trump zei dat de kogel van zowel links als recht kwam. Dat deze uitspraak zacht gezegd terecht, logisch en verstandig was, is materie voor een volgend artikel.

Waar ik me in dit artikel op wil richten, zijn de Amerikaanse hightech- bedrijven met een monopolistisch karakter die nu kleur bekennen: de kleur van communistisch rood:

– Google heeft haar zoekinstellingen op politieke gronden aangepast om de zoekresultaten voor afwijkende meningen (lees rechts) te marginaliseren.
– YouTube gaat video’s die niet de goedkeuring hebben van de sponsors inkaderen (lees rechts)
– Paypal weigert haar diensten aan rechts-gekleurde klanten en media

Niet alleen de ‘Legacy Media’, de oude tv- en radiomedia, worden nu politiek gecensureerd, maar ook het internet. Een meer dan zorgwekkende ontwikkeling, waarvan iedereen weet dat het hier slecht een eerste stap betreft.

Er is een nieuw front waar president Trump zich op moet richten: het internet. Beschermende wetgeving moet zo snel mogelijk ingevoerd worden om de vrijheid van meningsuiting te waarborgen…

Door:
“Manna”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, demoniseren, Desinformatie, Donald Trump, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

35 reacties op 1984 . . .

  1. BertG. zegt:

    En wie moet die Beschermende Wetgeving dan wel niet maken.
    Diezelfde die er aan meewerken om ons het zwijgen op te leggen?

    Like

    • Statler & Waldorf zegt:

      In mijn beleving was maart 2017 in Nederland de laatste kans om het roer om te gooien en daar is door een combinatie van stemgedrag en gesjoemel met uitslagen dus geen kans meer op.
      Frankrijk met Macron en straks Duitsland met wederom Merkel van hetzelfde laken een pak.
      Schijnbaar is het de wens van de Europeanen om op een uiterst onveilig, sterk verarmd en uit 183 verschillende genders bestaand continent te wonen.
      Ik snap er in ieder geval niets meer van.

      Like

      • Wolf zegt:

        Statler/Waldorf . Ten eerste wil ik u zeggen dat ik ook door u met u wens aangesproken te worden daar we elkaar niet kennen, zie – 18 -08 2017 uw reactie! Ten 2e laat ik me NIET zeggen door een wild vreemde zwartkijker die zich met bovenstaande reactie er bij neerlegt en zich overgeeft aan de Eurofielen en hun islam -slaaf gedragingen , dat ik MOET lezen. Ten 3e haat ik linkse trollen die de boel tegen elkaar opzetten [ wat is 1984? ].Wij bij ons hebben geleerd eerst de kat uit de boom te kijken en om nooit over 1 nacht ijs te gaan, ik vertrouw dat soort vreemde dom linkse korte vraagjes NIET !!!. Uw reactie hierboven vind ik doemdenken. U geeft het al op. LAF. Daarvoor strijd dhr.Wilders niet met vrees voor zijn eigen leven. hij staat voor vrijheid en het streven ,ook strikt mijn streven, om de hele santekraam van links, islam en eurofilie te verwijderen met wortel en tak. Doemdenkers kunnen we missen als kiespijn.

        Like

    • jantjeuitnl zegt:

      Trump, natuurlijk. Vergeet niet dat de meerderheid van de gewone Amerikanen hem steunt. Die zijn namelijk niet gek.

      Like

    • Manna zegt:

      Trump kan per presidentieel decreet wetgeving erdoor drukken. Het Supreme court zal deze wetgeving zeker bekrachtigen ter bescherming van artikel 1.

      Like

    • aquarius4422 zegt:

      Die is er al.
      Het eerste amendement van de constitutie.

      Like

    • Wolf zegt:

      Bert G. Inderdaad! En wat die eerste reageerder/ster betrof kon dat wel eens een linkse trol zijn geweest. alleen dom links kan dom linkse vragen stellen alsof ze onder een steen weggekropen zijn.

      Like

      • Statler & Waldorf zegt:

        Jij zou eens moeten leren lezen.

        Like

      • Manna zegt:

        Was het maar waar Wolf. ik ben bang dat 9 op de 10 millennials dit niet weet. Men heeft geen interesse uit lessen uit het verleden en overtuigd van het eigen gelijk.

        Like

  2. koddebeier zegt:

    Er is maar één optie en als je nadenkt dan weet je ook welke, hij is keihard maar het kan niet anders !!

    Like

  3. herman derks zegt:

    als Europa 40 jaar geleden de islam niet binnen had gehaald met al die moslims en daarbij behorende moskee’s , en de grenzen gesloten hielden , waren gegarandeerd geen aanslagen geweest. altijd kan ik wel zeggen zijn het moslims. veel onschuldige mensen zijn gestorven dankzij het linkse eu beleid, waarvan ik een tegenstander van ben. en had de economie ook goed gegaan met gesloten grenzen. rechts moet de macht krijgen en wegvagen dat hele linkse gespuis. en dan nog iets leve Orban van Hongarije.. sterke leider . heel wat anders dan dat slappe lachbekje van rutte.

    Like

  4. Wat er sinds eind vorig jaar allemaal niet is veranderd….
    Ik mocht toen deelnemen aan een cursus Radicalisering, om signalen te leren herkennen….Gek genoeg werd er op die cursus de nadruk gelegd op Nederlandse bekeerlingen en neo-nazi`s werden als rechts weggezet. Eenmaal vragend naar hoe het met de mores van Antifa was gesteld antwoordde de cursusleidster (een orthopedagoge) dat dat slechts een klein groepje onruststokers was die geen kwaad deden. Overigens was, Abou Jahjah in haar ogen een geweldig en intelligent mens en waren Nederlanders ZO mono-cultureel, en was Israel een halve terreur staat. Gelukkig wist ik genoeg over islam en links om daarin van repliek te kunnen dienen, maar ook met dit soort cursussen wordt beroepskrachten in het sociale veld zand in de ogen gestrooid. Ondertussen hoop ik dat ze in haar woorden is gestikt.

    Geliked door 1 persoon

    • Beschouwer zegt:

      Ik hoop ook dat de vuile linkse valse huichelaarster in haar woorden is gestikt. We zijn de valse vieze lage satanische verdraaiingen na elke moslim tereuraanslag meer en meer zat.

      Wat willen die vieze valse linkse Israelhaters dat we ons de mond laten snoeren.
      Nooit en jullie linkse bedilzuchtige vuile huichelaars zullen veel klappen krijgen in de komende burgeroorlog.
      Kom maar een beeld kapot maken van een zeeheld en jullie zullen klappen krijgen. Kom maar zeiken en provoceren over zwarte piet en dat jullie linkse neomarxisten mogen wegrotten in de hel waar jullie horen.

      Like

  5. J. C. Th. Köhler zegt:

    “Beschermende wetgeving moet zo snel mogelijk ingevoerd worden om de vrijheid van meningsuiting te waarborgen…”

    Waarborgen? Terugkrijgen zul je bedoelen! Zoals je schreef: “1984” komt niet naderbij, we zitten er al midden in. De vrijheid van meningsuiting is al om zeep geholpen. Met dank aan Rutte, Brussel, de hoofdstroom media, etc.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

  6. Beschouwer zegt:

    Ik vind dit echt griezelig worden. Het lijkt wel of de communistische satanisten nu alles uit de kast halen om het netje te sluiten. Er wordt bijvoorbeeld ook steeds meer gepushed om contant geld te gaan afschaffen. Als je dan tegen massa-immigratie bent, niet in het klimaatsprookje gelooft en niet achter de digitale dictatuur staat dan krijg je geen toegang tot je eigen geld. Ook wanneer je dan teveel CO2-punten hebt gebruikt omdat je alweer vlees heb gekocht geen toegang tot je geld. Je kan niet een paar honderd euro uit de muur halen voor jezelf. Ook als je dan te oud bent wordt je afgesloten van je geld. Doden stoten geen CO2 uit dus weg met de oudjes. Je kind is niet op komen dagen bij de transgenderpromotiedag waarbij de jongens als meisje verkleed moeten zijn en andersom; geen toegang tot je eigen geld.

    Geliked door 1 persoon

  7. boorzalf zegt:

    – Google heeft haar zoekinstellingen op politieke gronden aangepast om de zoekresultaten voor afwijkende meningen (lees rechts) te marginaliseren
    Zo kan ik bij voorbeeld niet meer op de site “Bijbels Optiek” komen. Tijdelijk uit de lucht misschien?

    Like

  8. Renske zegt:

    Mijn hemel dat volk in Amsterdam in die demonstratie met als thema Charlottesville. Wat een bezopen achterlijk volk. Het lijkt mij toe dat er meer van dat achterlijke volk rondloopt dan volk wat wel normaal en nuchter over zaken kan denken. Ik vind het een heel naar en beroerd idee. Bij Jinek: lieten ze even Merkel zien en als je ze dan hoort kirren: goh lief he? Zo heb ik haar nog niet eerder gezien. Die stomme trollenkop van Verbaan. Hoog niveau weer. Merkel moet toch weer even de hoogte in van de linkse truttenclub.Wel,, ze is net zo”lief”” als Hitler.

    Geliked door 1 persoon

  9. M.A.L. Sion zegt:

    Die beschermende wetgeving zou tegelijk het hacken onmogelijk moeten maken.
    Naar mijn mening – als domme, ITC – leek, is er een voor de hand liggende oplossing.
    Stel verplcht dat elk apparaat dat gebruikt wordt op internet een iris-scan heeft. Laat niemand toe op het internet zonder identificatie d.m.w die iriisscan.
    Het internet is te vergelijken met de normale infrastructuur voor het verkeer. Daarvoor is de overheid verantwoordelijk. De overheid zou ook de verantwoordelijkheid moeten hebben en houden over de openbare electronische infrastructuur. Hier kan en moet een strenge parlementaire controle op toegepast worden.
    Hiermee moet tevens voorkomen worden dat hackers (of een vijandelijke mogendheid) sabotage plegen op belangrijke nutsvoorzieningen.
    Het is toch van de gekke dat elke gebruiker zijn apparatuur met virus-scan programma’s moet beveiligen tegen de ongein die over ons uitgestrooid kan worden door kwaadwillenden. Die beveiliging dient centraal geregeld te worden. Een veilige toegang tot het internet moet zonder die poespas gegarandeerd worden. Het huidige wildwestgebeuren is op de duur niet houdbaar.
    malsion@orange.fr – inspraakpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

    Like

    • BertG. zegt:

      Daar heb je niet echt goed over nagedacht.
      Je iris scan is uniek, als die gehackt is, dan ben je alles kwijt.
      Je kan namelijk je iris scan niet veranderen, net zo als je vinger afdruk.
      Zo heeft Plassterk een keer bedacht om met een pasje in te loggen, dan weten ze meteen wie je bent.

      Like

      • Asgard zegt:

        Plassterk is een vieze rat vies klein pisventje,..in een collum ergens vorig jaar in de krant, sprak ie al uit dat ie voor een politiestaat is in NL waarin de burger al zn vrijheden op moet geven voor meer veiligheid, dus deze doorgeslagen idioot hoort bij het establishment, total controle freak.

        Like

      • BertG. zegt:

        Ik wil niet vervelend worden, maar dat wij nu afgeluisterd kunnen worden, al ons internet gegevens bekeken kunnen worden, en waar we met een sleepnet in de gaten gehouden worden, hebben we mede aan de PVV te danken.
        Die weer, zo als vanouds, meegestemd heeft met dit ideetje van de VVD.
        Over control freak gesproken.
        Ik begrijp heel goed dat we dat liever niet willen weten, wat blijft er anders nog over van dat begrip VRIJHEID.

        Like

  10. Jan zegt:

    Het is gevaarlijk leven aan de universiteit van Massachusetts-Amherst. Nodig iemand uit en je belandt al in de cel als het aan linkse gekken ligt. Hier onder een overzicht van gevaarlijke ‘intimiteiten’, de zogenaamde microaffecties

    Like

Plaats een reactie