VIDEO Dr. Nicolaus Fest: over verkiezingscampagne en windwijzers (+ vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag. Wat was er deze week aan de hand? De verkiezingscampagne gaat de hete fase in. Waar je dat aan merkt? De windwijzers draaien in de wind van de opiniepeilingen. Bijvoorbeeld Christian Lindner (FDP). Jarenlang hadden hij en de FDP geen kritiek op de illegale grensopening. Nu verlangt hij: Middellandse Zeeroute afsluiten, opvangkampen in Afrika, alle “vluchtelingen” uitzetten. In een paar woorden: de rechtsstaat herstellen. Ach . . . nu toch wel? Was dat gisteren niet nog totaal “nazi”, “rechts-populistisch” en “onchristelijk”? Lindner wil gefrustreerde CDU-kiezers winnen. Maar of die echt zo gek zijn om deze schaamteloze koerswijziging van hem te geloven?

Ook de media draaien in de wind. Tot gisteren was de politiek van de bondskanselier en de SPD zogenaamd alternatief-loos, verstandig, bezonnen. Na het foutief “duel” genoemde tv-optreden van Merkel en Schulz regent het nu plotseling kritiek: ouderdomsarmoede en beroepsarmoede zouden niet ter sprake zijn gekomen. Klopt! Maar de gepensioneerden die lege flessen verzamelen, zijn niet gisteren opgedoken, en die duizenden slecht betaalde baantjes via uitzendbureaus, dit fantastische sociale werk van de grote coalitie, ook niet! Wie echter heeft al heel lang kritiek op deze foutieve ontwikkelingen? Klopt: de AfD!

Volgens de media zou ook de erosie van de binnenlandse veiligheid niet ter sprake zijn gekomen. Nee toch. G-20, mes-moord in Hamburg, Anis Amri, Oud & Nieuw in Keulen, enz., enz. Dat is nu toch een thema? We zouden toch gewend moeten raken aan de terreur, vonden de media en de politiek. Alleen de AfD wilde dat niet. Nu vindt iedereen dat plotseling juist.

En de media klagen: ook de gevolgen van de illegale immigratie zouden buiten beeld gebleven zijn. Voor de woning- en arbeidsmarkt, voor de sociale kassen. Echt? Zijn er ook negatieve gevolgen? Tot gisteren waren de immigranten toch waardevoller dan goud, allemaal geschoolde arbeidskrachten en deskundigen!? Alleen de AfD waarschuwde voor de miljarden kosten, het stijgen van de huurprijzen, lege sociale kassen. Nu weten ze het plotseling allemaal.

Ach, en het steeds slechter wordende onderwijs zou bij Merkel en Schulz ook niet ter sprake zijn gekomen. Ook dat is een compleet verrassend thema: honderdduizenden Syrische analfabeten komen de scholen binnen – en het onderwijsniveau daalt? Minister-president Schwesig (SPD!) van de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern stuurt haar kinderen naar privéscholen. Ook voor de SPD zijn onderwijs en gelijke kansen gewoon een kwestie van geld . . .

Tenslotte: ook voor het thema islamisering en parallelsamenlevingen zouden Merkel en Schulz zich gedrukt hebben. Dat schreven serieus die kranten, voor welke dit thema tot gisteren niet bestond. Wakker worden! Alles wat aan het duel Merkel-Schulz bekritiseerd werd, wat media en politici nu eisen, is – het verkiezingsprogramma van de AfD! Namelijk ouderdomsarmoede, beroepsarmoede, binnenlandse veiligheid, overbelaste sociale kassen, geïmporteerd terrorisme, parallelsamenlevingen, dalend onderwijsniveau. Veel kiezers weten dat al lang. Nu zien ook de windwijzers het. Ze doen, zoals de FDP, snel een koerswijziging. Geloofwaardig is dat niet.

Dit land heeft een partij nodig die de problemen benoemt – en geen partijen die de werkelijkheid pas twee weken voor de verkiezingen ontdekken. Hoogste tijd dus voor een alternatief dat met beide benen op de grond staat! AfD!

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", AfD (Alternative für Deutschland), christendemocraten, Duitsland, gezond realisme, Hypocrisie, liberalen, Merkel, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, sarcasme, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op VIDEO Dr. Nicolaus Fest: over verkiezingscampagne en windwijzers (+ vertaling!)

 1. Williaan. zegt:

  Gewoon op merkel blijven stemmen en Duitsland wordt vanzelf een derde wereld land,
  trouwens heel Europa zakt er naar af, met zeer rijken aan de top, is misschien wel het streven!

  Like

 2. De bedoeling is inderdaad dat er 2 soorten komen; paleisbewoners en horigen.

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Over windwijzer gesproken !
  Stasi Merkel-Ferkel voor 12 jaar !

  Like

 4. Cathja zegt:

  In Duitsland speelt hetzelfde toneelstuk als in ons land, vlak voor de verkiezingen. Tal van valse beloften worden gedaan, men speelt zogenaamd in op de zorgen in de samenleving, maar als de overwinning is behaald (Merkel), dan lijdt men plotseling aan geheugenverlies, en worden de oude plannen weer naar voren geschoven en uitgevoerd.
  De kiezers hebben het nakijken.
  Zowel in Duitsland als in Nederland.
  Wat smerig toch, als je je burgers misleidt en minacht! Want dat is wat zij doen.

  Like

 5. ron zegt:

  Het ergste is dat die vele kiezers alles voor zoete koek nemen en weer gebaseert op deze gebakken lucht uitspraken kiezen voor deze partijen. Rutte beloofde ook 1000 € en won.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s