Duitse mediamagnaat Mathias Döpfner: ‘We zien de voorbodes van onderwerping’

Screenshot_97

(Door: Sietske Bergsma)

Opmerkelijke toespraak bij landelijke mediabijeenkomst in Stuttgart roept op tot kritische journalistiek en mondig burgerschap

Gisteren sprak ‘de Ruport Murdoch’ van Duitsland, Mathias Döpfner (foto) – president van de Duitse vereniging van krantenuitgevers (BDZV) en winnaar van vele journalistieke prijzen, voor een volle zaal in Stuttgart over de kwaliteit van de journalistiek en de uitdagingen van deze tijd. Het werd een bijna on-Duits vlammend betoog over het gevaar van onderwerping aan islam en autocratische overheden. Een beetje laat komt de oproep wel.

“De democratieën worden wereldwijd verzwakt. Radicale minderheden dicteren het discours. Er kan maar een antwoord zijn op de uitdagingen van deze tijd: kritische journalistiek. (…) De tijden zijn ernstig, het gaat om veel. Alleen als we vechtlustig zijn en zelfverzekerd, kunnen we winnen.”

Lees verder>>>
(h/t R. v. L.)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Duitse mediamagnaat Mathias Döpfner: ‘We zien de voorbodes van onderwerping’

 1. Theresa Geissler zegt:

  Tamelijk laat, nou ja….Beter laat dan nooit. Het is belangrijk, dat juist een topfiguur in de media dit alsnog naar buiten brengt.
  Die passage over Trump -niet letterlijk geciteerd trouwens- is dan de zwakke plek in het betoog. Als hij dat werkelijk meent, had hij dat bijvoorbeeld ook zó kunnen brengen:
  “Trump vertoont sporen van narcisme en lijkt gevaarlijk voor de democratie. Hij is echter tegelijkertijd het democratische antwoord op ontwikkelingen, die de bevolking duidelijk niet langer welgevallig waren, het signaal, door het Amerikaanse volk afgegeven, dat het van mening was, dat het roer óm moest. De enige weg, die een democratische samenleving in deze te doen staat, is: Dat signaal niet te negeren of te trachten, het tot zwijgen te brengen, maar het te eerbiedigen en, alert en kritisch, doch objectief in de gaten te houden, wat het op den duur zal brengen.”
  Zó had het óók nog gekund, naar mijn bescheiden mening.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Dit soort uitspraken moeten dagelijks te horen en/of te lezen zijn. Misschien dat dán bij velen de schellen eindelijk eens van de ogen vallen.
  Ons werelddeel loopt groot gevaar. Het tij is nog te keren, maar dan moeten we wel de handen ineen slaan. En dat zal moeilijk worden.

  Like

 3. Wim zegt:

  Hoe komt het toch dat ik hier een heel dubbel gevoel bij heb? Voor mij is toch de testcase ‘Trump’. Wel over ‘persvijandigheid’ van Trump spreken, maar het niet hebben over de Trumpvijandigheid van de pers maakt de man er niet geloofwaardiger op. Lijkt een geval van de vos die passie preekt…

  Like

 4. Thom zegt:

  De vent is gewoon een Lul. Hij erkent, dat islam problematisch is. Dan zegt hij dat eerlijke journalistiek zoals het nu gebeurt noodzakelijk is, maar vergeet dat de pers schuldig is deze rotzooi. aan met hun ontkennen van de waarheid. verder begint de linkse zeikerd Trump af te zeiken.
  Hij lost niks op en is gewoon een linkse Laplul ontkenner die in het begin met een paar stoere woorden doet of hij het licht gezien heeft. Gezien misschien wel, maar wel met zijn handen voor zijn ogen.

  Like

 5. Pietersen zegt:

  Zeitung Bild ? Dat is toch dat krantje dat de ‘welkomstcultuur’ aanprees ? En die gaan nu terugkrabbelen ?
  Laat deze Döpfner eerst maar eens bij zichzelf te rade gaan met de valse journalistiek die hij met zijn kranten bedreven heeft. Als het goed is zouden we nu rechtse journalistiek die op feiten en niet op valse sentimenten gebaseerd is moeten verwachten, dus doe wat Döpfner.

  Like

  • Elisah zegt:

   Millionen von Toten bis 2025 warum?
   Het geschatte bevolkingsverlies tot 2025:
   Deagel verwacht tot 2025 ernorme miljoenenkrimp van de bevolking van vooral democratische en Westers georiënteerde landen.
   Voor Nederland bijv een verlies van 7.710.000 mensen!!!
   Deagel werkt met de regeringen van de hele wereld samen om hun informatie te vergaren en verwacht een totale ineenstorting van het economische en sociale systeem van de betreffende landen.
   Men verwacht tot 2025 dus een verschrikkelijk aantal doden, de lijst is verpletterend.

   Like

 6. Rookmelder zegt:

  Een goed en positief betoog, en dat van een Duitse mediamagnaat. Er komen steeds meer heldere lichtpuntjes bij in de duisternis

  Like

 7. kruisridder zegt:

  Hij moet ook op zijn tellen passen. Een collega van hem zit al een half jaar in die knast.

  Like

 8. Joop Sigaar zegt:

  Niet alleen bij de Germanen , ook bij de Batavieren ….en wat te denken van de Vikingen ?
  Wat een landen , wat een volkeren …….
  Bukken maar allemaal .

  De media/NPO/RTL , politiek, regering en E,U zorgen ervoor dat het geregeld wordt voor de Haatbaarden en zwarte oversteekmenschen .

  Eten ,drinken, medicatie, wapens , zorg maar dat alles in huis is want er breken barre tijden aan .

  Joop

  Like

 9. Marian zegt:

  OVER MIJN LIJK!!!!!!!!

  Like

 10. Gert Jan Reitsma zegt:

  Hij is wel wat laat maar hij zegt het toch maar. Nu moeten zijn daden laten blijken dat dit geen opgeklopte lucht was.

  Like

 11. BigLJohn zegt:

  Prachtige voornemens, alleen in de praktijk komt er nu niets meer van terecht. Waarom komt iemand nu pas met al die voornemens. Dat had meer dan 50 jaar geleden al moeten beginnen, bij de eerste – gastarbeiders – die naar Europa kwamen. Nu verschillende Europese landen al op omvallen staan word er opeens iemand klaar wakker die de passie gaat preken !

  Like

 12. jantjeuitnl zegt:

  Zo’n linkse persmuskiet heeft bloed van Duitsers aan zijn handen.

  Like

 13. decloese1945 zegt:

  deze meneer is te laat. Het is al te laat. Alleen met geweld zijn de moslims nog te stoppen. Helaas is de gemiddelde westerling daar te laf voor. Wij zijn goed in herdenken en gedenken , want als iemand een scheet laat, ligt diezelfde avond de plek waar de scheet werd gelaten, vol met grafkaarsen, bloemen en knuffels. Je kan de spullen maar beter in huis hebben, toch! Kan je je met goed fatsoen in de treurende menigte begeven. Lekker gevoel hoor, dat erbij horen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s