Uiterst pijnlijke vondst: Hoe komen NAVO-wapens bij ISIS?

Screenshot_92

(Vertaling: E.J. Bron)

Heeft Washington niet bij hoog en bij laag bezworen alleen wapens te leveren aan de “gematigde oppositie” in Syrië? Nu hebben Syrische troepen de nieuwste wapentypes uit NAVO-landen ontdekt – allemaal in een wapendepot van ISIS (foto). Een Britse deskundige legt uit hoe het oorlogsmaterieel in “verkeerde” handen terecht kon komen.

nieuws spoetnik

Dat is een heel moeilijk moment voor de VS en zijn NAVO-partners. Ze hadden namelijk verzekerd hun wapenleveringen aan Syrische strijdgroepen streng te controleren, opdat ze nooit en te nimmer bij de verkeerde mensen konden terechtkomen.

En nu zijn er NAVO-wapens gevonden op precies die plek waar ze niet mochten zijn: in een ISIS-kamp in het Oost-Syrische Al-Mayadin, zoals een brigadegeneraal van de Syrische regeringstroepen bekend heeft gemaakt.

Ze zijn daar terechtgekomen “via bemiddelaars”, verklaart Ammar Waqqaf, oprichter en directeur van GNOSOS, een centrum voor Midden-Oosten studies in Londen.

Dat functioneert als volgt:

“De VS zoeken een Syrische groepering uit die niet met Al-Qaida in verband gebracht kan worden. Ze leiden de groep op, ze bewapenen hem en daarna wordt hij door ISIS opgeslokt”, verklaart de deskundige. Dit zou men in Syrië steeds opnieuw hebben waargenomen.

Bovendien zou ISIS ook rechtstreeks NAVO-wapens hebben kunnen kopen, zegt de analist. “Bijvoorbeeld in Turkije, een NAVO-lid”. Op deze manieren zouden de terroristen de afgelopen vijf jaar aanzienlijke wapenvoorraden hebben aangelegd.

Een andere “wapenroute” zou via de golfstaten Saoedi-Arabië en Qatar leiden. Deze landen zouden geld beschikbaar gesteld hebben, opdat het Westen “in grote stijl voormalige Sovjet-wapens kon kopen, bijvoorbeeld in Servië – om er niet rechtstreeks NAVO-wapens bij te betrekken”, aldus Waqqaf.

De Amerikanen zelf leverden ook, bijvoorbeeld de raketwerper TOW – “een hoogontwikkeld wapen, dat beslissend was voor het oorlogsverloop”, zegt de Midden-Oosten kenner. “De raketwerpers werden oorspronkelijk uitgedeeld aan gematigde groeperingen – die zijn daarna echter opgegaan in de terreurgroepen.”

Dat zou een schande zijn, benadrukt de analist. “Want terwijl beloofd werd dat de wapens absoluut niet in verkeerde handen zouden terechtkomen, zijn ze dat dus blijkbaar wel. Blijkbaar heeft men het niet zo nauw genomen met de controle – of de controles vonden helemaal niet plaats.”

Nu besluiten de Verenigde Staten opeens de burgerbevolking in Raqqa te helpen. De deskundige beoordeelt deze beslissing aldus: “Washington heeft de mensen in het noorden en noordoosten van Syrië er altijd toe willen brengen zich af te splitsen van de centrale regering in Damascus. Zogenaamd zouden de Amerikanen hen helpen een beter staatsbestel op te bouwen…”

Nu zou Raqqa dusdanig verwoest zijn, dat de VS voor het eerst moeten leveren – de stad zo snel mogelijk opbouwen – om de Syriërs aan hun kant te krijgen.

“Als Washington de Syrische centrale regering in Damascus en haar bondgenoten zoals Rusland hierin zouden betrekken, zou dat de wederopbouw van de stad bespoedigen en de humanitaire situatie van de mensen daar verbeteren”, zegt de deskundige.

Het zou echter het doel van Washington zijn om deze regio van Syrië af te scheiden, “dus zullen ze niemand aan de opbouw van de stad laten meedoen.”

Bron:
https://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, ISIS, NAVO, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

17 reacties op Uiterst pijnlijke vondst: Hoe komen NAVO-wapens bij ISIS?

 1. Petra DeBoer zegt:

  Het is allang bekend dat er wapens van de Amerikanen naar IS zijn gegaan en eerder met opzet dan per ongeluk. Dat geld ook voor de wapens die al Qaida/al Nusra hebben want die zijn gewoon ondersteund door de CIA. Trump heeft deze ondersteuning ingetrokken.

  Van de week bleek dat er ook wapens via Schiphol naar Syrië zijn gegaan want in Al-Mayadin bleken dozen met wapens te zijn waar dit opstond. Een opdrachtgever in Amerika heeft een bedrijf als distributeur, die ook in Nederland zit, wapens laten versturen naar Syrië.

  Er zijn vorig jaar december in Aleppo ook chemische middelen gevonden bij al Qaida met het etiket “Made in Germany”. In Syrië word door het Syrische leger alles gedocumenteerd en de NAVO heeft samen met enkele andere landen zoals Qatar bloed aan hun handen.

  Geliked door 2 people

 2. guusvelraeds zegt:

  “De VS zoeken een Syrische groepering uit die niet met Al-Qaida in verband gebracht kan worden. Ze leiden de groep op, ze bewapenen hem en daarna wordt hij door ISIS opgeslokt”, verklaart de deskundige. Dit zou men in Syrië steeds opnieuw hebben waargenomen.

  Dat hoeven ze mij vandaag niet meer uit te leggen. Dat was algemene strategie onder de Obama administratie. Begon al onder Bush. Dit is de tactiek die gebruik werd om ongewenste regeringen en regeringsleiders uit het zadel te wippen. Regime change werd het genoemd. Na zo’n regime change kwamen natuurlijk “democratische verkiezingen” LOL en het land ging een zonnige toekomst tegemoet.

  Bij de Nederlandse NPO werd zelfs door overmoedige zelfbenoemde kenners van het Midden Oosten op tafel gedanst.

  Hier ontbreekt alleen nog een propaganda film gemaakt door een hedendaagse Leni Riefenstahl waarin Obama gezeten op een witte schimmel de horizon tegemoet rijdt op naar het volgende land dat op de nominatie staat geruïneerd te worden. Op de NPO werd over dit soort strategieën nooit een noot gekraakt.

  Want Obama.

  Geliked door 3 people

  • fleckie zegt:

   Op…’ARTE’ tt. 117, , …dd. 30.10.2017′ staat..’AUSCHWITZ.-AKTEN.sind WELTERBE’.
   DIe Unterlagen des ersten Frankfurter .. AUSCHWITZ-Prozesses und eine altromische verfassungsrechtliche Handschrift sind von der UNESCO als Weldokumentenerbe ausgezeichnet worden. Die aus Deutscland stammenden Dokumente gehoren zu Insgesamt 78 Dokumenten, die neu in das Weltregister aufgenommen wurden,wie die Deutsche Kommission der UN-Kulturorganisation in Bonn mitteilte……………Der AUSCHWITZ – Prozess (1963-1965) ruckte den millionenfachen MORD an JUDEN,Minderheiten, politischen Gegnern und ANGEHORIGEN der Volker EUROPAS ins Blickfeld der Offentlichkeit……………Stichwort:…AUSCHWITZ-Prozess.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
   Teletekst 118, op ARTE 30.10.2017: …..Die Prozessunterlagen zum ersten Frankfurter AUSCHWITZ-Prozess setzen sich aus 454 Aktenbanden und 103 Tonbandern zusammen. Die Anzeige einer Privatperson gegen SS-Oberscharrfuhrer Wilhelm Boger hatte das Verfahren ins Rollen gebracht.Boger war im KZ AUSCHWITZ an zahlreichen Folterungen und Morden beteiligt.. ………Zum ersten Mal waren 1960 Staatsanwalte aus der Bundesrublik ins Polnische Oswiecim( AUSCHWITZ) bereist . An 134 Verhandlungstage vernahm das Gericht 360 Manner und FRAUEN,darunter 221 Opferzeugen und 85 .. SS-Zeugen.<<<<<<<<<<<<<<

   Like

 3. Duchesne zegt:

  In Limburg liggen bijna een miljoen van die wapens te wachten….onder het motto voorraad in geval de Russen komen…..om zeer waarschijnlijk aan moslims te worden uitgedeeld. Amerikanen verraden de Christenen omdat de Arabieren geld schuiven.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jade zegt:

  Allemaal gelul, de VN en de NAVO zijn
  veranderd in totaal foute clubs…
  Mensenlevens tellen niet meer.
  Alles draait om olie, gas, winst en macht.
  We leven in een zieke kut-wereld, en zolang
  we de verantwoordelijken hiervoor niet opruimen
  blijft dat zo.

  Geliked door 1 persoon

 5. fleckie zegt:

  Op 22.10.’17, onder ‘koningin Utopia, no.44,:… ‘VK mag wapens aan Saoudie-Arabie blijven leveren’

  Geliked door 1 persoon

 6. D. G. Neree zegt:

  En dan te bedenken dat Nederlandse militairen met afdankertjes moeten werken.

  Geliked door 3 people

 7. Petra DeBoer zegt:

  Off Topic: John McCain flipt omdat de waarheid over zijn rol om Trump in een kwaad daglicht te zetten aan het licht is gekomen.

  http://www.dawnlightnews.com/2017/10/27/trumps-got-mccain-running-scared-after-british-spy-outs-him-as-hillarys-secret-agent/

  Geliked door 1 persoon

 8. jantjeuitnl zegt:

  Goede kans dat al die terugkerende oorlogsmisdadigers een aardig voorraadje van die wapens mee hebben genomen. Bedankt EU en VS.

  Geliked door 1 persoon

 9. Er is in duizenden jaren geen fluit veranderd. Legers bestaan uit al dan niet gedwongen huurlingen die door gulzige graaiers op pad worden gestuurd om hun neven en nichten te beroven. De ene Poederpruik tegen de andere. Nooit in de geschiedenis werd er een oorlog of opstand door Het Volk gevoerd.Dat werd er hooguit door geld, propaganda of dwang (ronselarij, dienstplicht) bij betrokken. Dus ook hier. Ordinaire roofpartij. Olie, gas en andere grondstoffen. En Klantjepik natuurlijk.

  Geliked door 1 persoon

 10. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE (on WP) herblogden reageerde:
  Follow the Money

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s