Einde aan afscheiding, ja tegen Italië: Lega Nord wordt nationale partij

Screenshot_8

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl in Catalonië de separatisten strikt vasthouden aan de afsplitsing van spanje, bewandelt de Italiaanse Lega Nord de omgekeerde weg – zij ziet officieel af van haar separatistische inspanningen. De in Noord-Italië gevestigde groepering haalt het begrip “Nord” van haar embleem af, waarmee ze in het voorjaar aantreedt bij de parlementsverkiezingen.

Duits - Zuerst

Hiermee neemt de Lega Nord voor het eerst sinds haar oprichting in de jaren-80 concrete stappen om zich tot een nationale Italiaanse partij te ontwikkelen, die zodoende ook in andere delen van het land stemmen kan afpakken van de concurrerende partijen. In het vervolg zal er alleen nog maar “Lega” in het partijsymbool staan waarmee de partij de verkiezingscampagne voor de nieuwe verkiezingen ingaat. De naam van de partij blijft echter vooreerst dezelfde, omdat voor zo´n verandering een partijcongres bijeengeroepen zou moeten worden, becommentarieerde de chef van de Lega, Matteo Salvini.

Als het aan Salvini ligt moet de Lega nu ook in het Italiaanse zuiden vastere voet krijgen. Tot nu toe had ze zich met afscheidingparolen zoals “Weg van Rome” bij de kiezers geprofileerd. “We blijven een federalistische partij, die verstandige oplossingen voor de overmeestering van de crisis voorstelt, we willen echter ook in het zuiden voet aan de grond krijgen”, verklaarde Salvini.

De Lega Nord had onlangs een referendum betreffende autonomie in de regio´s Lombardije en Veneto georganiseerd, waaraan meer dan 5 miljoen mensen deelnamen en met meer dan 90% voor meer regionale bevoegdheden stemden.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Italië. Bookmark de permalink .

8 reacties op Einde aan afscheiding, ja tegen Italië: Lega Nord wordt nationale partij

 1. tippelaar zegt:

  Hoef je in NL niet om te komen, daar zijn de politici al bang van je, als je ze een mail stuurt (waar je nooit antwoord op krijgt). Nee, de nl.politici willen liever niets met de kiezers te maken hebben.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Nou, prima toch? Doe uw best, Salvini!
  Zeker, Noord- en Zuid-Italië zijn wel altijd twee verschillende werelden geweest -qua industrialisering en dergelijke, maar wie weet lukt het U, ze politiek te verbinden.
  Anders blijven in het zuiden afwisselend de socialisten óf de Papen aan de macht en dat schiet ook niet op.
  Avanti! Ga ervoor; maak Italië het territorium van Lega (Nord)!

  Like

  • Williaan zegt:

   Helemaal mee eens, afscheidingen leiden slechts tot meer geweld en onvrede.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Van bovenaf afgedwongen afscheidingen…?
    Inderdaad.
    Maar als volkeren grenzen willen corrigeren, die door politici op basis van macht, fraude en politieke corruptie zijn getrokken, dus niet op historische gronden zijn ontstaan, moet de wil van het volk geëerbiedigd worden.

    Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    Williaan zegt: 31 oktober 2017 om 13:07

    “…afscheidingen leiden slechts tot meer geweld…”

    klopt als een bus maar natuurlijk niet met wie u bedoeld…
    mensen die uit de verderfelijke misdadige perverse ideologie islam willen stappen “afscheiden” (om in uw terminologie te blijven) kunnen inderdaad op de overtreffende trap, wat geweld betekend, rekenen.
    Een “afgescheidene” is erger als een aap of en varken en moet ter dood gebracht worden.
    Wat (in mijn inziens) geweld in functie van “afgescheiden” zijn gelijke niet kent.
    Anders is het natuurlijk met volkeren die gedwongen worden tot een kunstmatige vorm van één volk, ik als Vlaming nationalist hoef daar van geen éne lessen over te krijgen.
    Lees ook eens wat paulzwueste (16h53) daarover pent.
    U bet niet op de hoogte wat nationalisme is en betekend voor een volk, en als u zegt dat separatisme (hoor ik liever) tot geweld en onvrede leiden praat u de huidige regeringsleiders en eu HQ brussel despoten na, die fulmineren ook tegen volkeren die separatisme koesteren, dat past niet in hun gedachtengoed.
    Slaap maar verder onwetende, luister maar veel naar de feelgood rotzooi die mainstream (de handlangers van de huidige regeringen) over u uitstrooien.
    Nationalisme leid tot meer geweld en onvrede… niet te geloven dat ik op deze blog soms geleuter lees dat ik denk weet deze of gene wel over wat hij/zij bezig is
    PS de despoot Verhofstadt zal u graag horen

    Geliked door 1 persoon

 3. Trucker zegt:

  Twee gedachten, één goed dat ze hun aandacht centreren op gehele Italië want separatisme is voor vele kiezers niet de belangrijkste troef om te stemmen voor zo’n partij, ik weet als Vlaams nationalist over wat ik praat.
  Twee, jammer dat ze de ‘Nord’ uit hun naam halen, Lega Nord staat als een huis elke Italiaan weet wat het is, dit doet me denken aan het Vlaams Blok dat Belang werd en dat is ook niet zonder kleerscheuren gebeurd.
  Hoewel het door een gerechtelijke uitspraak was en de partijleiding noodgedwongen een naamsverandering moest uitvoeren.
  En toch het Vlaams Blok was de naam van een partij die de gevestigde partijen deed huiveren, denk ik nog met weemoed aan.

  Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Kijk, Trucker, dat vond ik nou gevoelsmatig meteen óók: “Lega Nord” is een begrip! Daarom kon ik ook de verleiding niet weerstaan om het “Nord” er aan het einde van mijn laatste zin weer even snel bij te smokkelen.
   En ja, toen het vlaams Belang nog Vlaams Blok was, kwamen jullie al helemaal niet meer uit het verdomhoekje, ik weet het nog goed: Het Vlaams Blik, dát waren Fascisten blablabla…! Terwijl ze nu nog steeds precies dezelfde man aan de top hebben staan!
   Allemaal flauwekul, massasuggestie! Maar ja je gaat er maar in mee om niet nóg meer terrein te verliezen.
   Als het kiezersvolk maar eens definitief uit zijn lethargische slaap gewekt zou kunnen worden, waren zulke muggenzifterijen meteen niet meer nodig.
   Maar ja….

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s