Herdenken ongewenst

Screenshot_187

(Door: Martina Meckelein – Vertaling: E.J. Bron)

Daar liggen ze, de gedachten, de tranen, de pijn en de rouw, bij elkaar geveegd op een hoop – als vuil. De twee witte kruisen zijn al verdwenen. Evenals de beide buxus boompjes, die eerder de kleine, heel onofficiële, maar des te meer oprechte gedenkplaats voor de vermoorde slachtoffers van de Breitscheidplatz in Berlijn flankeerden.

Junge Freiheit

Hoe praktisch, dat de eeuwige lichtjes naast een grote vuilcontainer bij elkaar werden geveegd. Alsof deze erop wacht de herdenking aan de doden in te lijven.

Zo ziet nu de herdenkingscultuur in Duitsland er uit – nog geen jaar na de islamitische terreuraanslag op de kerstmarkt, waarbij twaalf mensen hun leven verloren en 55 gewonden vielen:

Screenshot_188

Berlijnse politiek wil geen pas op de plaats maken

Het bestuur en de politiek van Berlijn willen, zo lijkt het, deze vanzelfsprekende pas op de plaats niet. Deze stilte op de plek aan de voet van de Gedächtniskirche. De verslagenheid van de omstanders, die er vaak maar korte tijd bleven, om daarna met ernstige gezichten door te lopen. En vaak was er ook woede te horen – zachtjes weliswaar, maar hoorbaar.

Afgelopen. Naar voren kijken. Dan storen die kaarsjes, de beide kruisen en de buxus boompjes alleen maar. Men mag ook het potentiële gevaar dat van hen uitgaat niet onderschatten: bezoekers en voorbijgangers aan de kerstmarkt zouden over deze verzameling van rouw kunnen struikelen en zich kunnen bezeren. Daarom moet van de advent-betovering dit jaar ook genoten worden achter zware blokken beton.

Bron:
https://jungefreiheit.de
Door: Martina Meckelein

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Berlijn, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, Groenen, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op Herdenken ongewenst

 1. Statler & Waldorf zegt:

  Inderdaad, vooral de geestelijke armoede is met geen pen te beschrijven.

  Geliked door 3 people

 2. Cynicus zegt:

  De aanval op herdenken is een onderdeel om de cultuur uit te wissen.

  De neomarxistische aanval op culturen en de geschiedenis van een cultuur.

  Geliked door 2 people

 3. Rene Kampers zegt:

  Ik kreeg datzelfde gevoel als zouden ze de namen van joodse slachtoffers die in de gaskamers werden vermoord , op diverse gedenkplaten zouden verwijderd hebben om de Duitsers niet tegen het hoofd te stoten en hun niet herinneren aan hun beestachtige daden . Idem voor de getaande broeders en hun achterlijke godsdienst . Wij mogen ze vooral niet kwetsen ze mogen het gevoel van liever kwijt dan rijk , zeker niet ondervinden . Ze zijn nog altijd welkom in Popsaland , heu Merkelland !

  Geliked door 3 people

  • paulzwueste zegt:

   Merkel is tijdens de verkiezingen uit het wagentje van de 8-baan gevallen.
   Komt nooit meer goed.
   Kwijnt steeds verder weg.
   In feite heeft ze geen macht meer.
   Haar partij is in de minderheid.
   Nieuwe verkiezingen zullen rampzalig zijn.
   Nog even, en de rechtse aasgieren zullen zich met lang in petto gehouden juridische aanklachten op haar storten.

   Merkel is passé.

   Like

 4. Cathja zegt:

  Volledig mee eens @Driek. De winkeliers doen een verkrampte poging om er nog iets ‘gezelligs’ van te maken, maar klatergoud is geen goud. De glans is overal vanaf!
  Treurige wereld/treurig Nederland/zwarte toekomst!

  Geliked door 3 people

 5. waarom nodigde Merkel de terroristen uit?

  Like

 6. R van Beek zegt:

  Wat heeft het voor zin? Het worden er teveel. En auto.komen er demonstraties bij

  Like

 7. Wim zegt:

  Die hele ‘gedenkplaats’ had al iets miezerigs, weggemoffeld ergens in een hoekje. Maar het kan inderdaad altijd nog erger…

  Geliked door 1 persoon

 8. Tistochwat zegt:

  Herdenken ongewenst, een grote schande!

  Overal verdwijnt de sfeer…
  Hier in het dorp zijn ze al bezig met het ophangen van wat armoedige straat-feestverlichting , het slaat helemaal nergens op. Het is grauw, kil, gekunsteld en triest en daar veranderen een paar lullige buitenlampjes niets aan.
  Nergens hoor je meer sinterklaasliedjes in winkels en de kerstversiering die al weken in de schappen ligt, stelt ook niets meer voor. Het spul ligt bij wijze van spreken tussen de rollen wc-papier.
  De linkse dwingelands gaan net zolang door tot letterlijk elke kleur uit ons bestaan is verdwenen. Binnenkort alleen maar getint volk, zwarte boerka’s, het gejengeljank vanaf ontelbare minaretten en het geklaag van eisnegers.

  Het allerergste is nog de ijzige kou, veroorzaakt door verraderlijke ‘landgenoten’.

  Like

  • Cathja zegt:

   @Tistochwat

   Ja, dat is één van de ergste dingen: je eigen landgenoten verraden! We worden niet alleen belaagd door buitenlanders, maar ook links gespuis is een gevaar voor onze samenleving!

   Geliked door 1 persoon

 9. MF zegt:

  De regering, en het Nederlandse volk in hoge mate, weigeren zich nog altijd te verdedigen…. en dan komen er nog veel meer blokken….

  Like

 10. Aegolius cs zegt:

  Het bestuur volstrekt in de ban van Merkels hoofdstad, Berlin und ‘Wir schaffen das’.
  Gewoon opruimen.

  Like

 11. paulzwueste zegt:

  Gedenkplaatsen voor de gevallenen van de massa-immigratie zullen pas opbloeien en worden bijgehouden als waarschuwing om nooit meer de macht uit handen te geven, als de grote rechtse omwenteling gekomen is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s