Terreuraanslag door ISIS in Egypte was gericht tegen aanhangers van het soefisme

 

(Door: Michael Stürzenberger – Vertaling: E.J. Bron)

De gruwelijke terreuraanslag in Egypte zorgde eerst voor verwarring: waarom valt ISIS een moskee in Egypte aan? Daar zijn nauwelijks sjiieten. Nu blijkt: de moskee in Bir al-Abed is nauw verbonden met het soefisme. Aanhangers van deze islamitische stroming worden door de soennieten, net zoals de sjiieten, de Alevieten, de Alawieten en de Ahmadiyya, niet als ware moslims geaccepteerd en daarom ook keihard bestreden. De “Islamitische Staat” (ISIS) heeft vanuit zijn oogpunt dus weer eens absoluut in overeenstemming met de koran “ongelovigen” gedood.

PI News (2)

In dit geval bijzonder gruwelijk: eerst blies een zelfmoorddader zichzelf in de ingang van de moskee op. Toen de mensen vluchtten, schoten ongeveer veertig gemaskerde ISIS-aanvallers op hen. De geloofsstrijders lieten voor de moskee ook auto´s exploderen, opdat de brandende wrakken de straten blokkeerden om de vlucht moeilijker te maken. Bovendien schoten ze op de ziekenauto´s.

“Bild” bericht over de verbinding met het soefisme:

Volgens Egyptische media zou de Al-Rawdah-moskee een ontmoetingsplek zijn van aanhangers van het soefisme. Ook op het moment van de bloedige aanslag zouden zich daar soefi´s hebben bevonden. Bij het soefisme gaat het om een islamitische geloofsstroming, die zich kenmerkt door mythische inhouden. Bij veel conservatieve, soennitische moslims gelden soefi´s daarom als afvalligen. Ook ISIS wijst deze geloofsrichting af.

Een aanval op een moskee zou een nieuwe handelwijze van de radicale islamieten zijn. Enkele maanden geleden zette ISIS echter een video op het internet, die de onthoofding van twee aanhangers van het soefisme liet zien. ISIS beschuldigde hen van hekserij.

De “Frankfurter Allgemeine Zeitung” bevestigt deze belangrijke informatie:

De moskee, waartegen de aanslag vrijdag gericht was, is volgens Egyptische mediaberichten verbonden aan een soefi-orde. ISIS beschouwt soefi-mystici als afvallige moslims.

De islamoorlogen in Syrië, Irak en veel andere landen zijn gebaseerd op de onverzoenlijke vijandelijkheid van deze “religie”-ideologie tegenover alle andere geloofsrichtingen. De soennieten, 95% van alle moslims wereldwijd, zijn hierbij bijzonder agressief om alle anderen te overwinnen en de alleenheerschappij over te nemen.

“Dood de ongelovigen waar je hen ook ontmoet, loer ze op vanuit een hinderlaag, grijp ze, onthoofd ze, sla hun handen en voeten kruislings af” – deze centrale voorschriften van de koran zijn verantwoordelijk voor zulke gruwelijke terreuraanvallen. Ze zullen nooit stoppen zolang deze bevelen als tijdloos geldig van hun god Allah gelden. De openbare discussie rondom de islam is nog lang niet zo ver dat dit probleem opgelost kan worden.

Bron:
http://www.pi-news.net/terror-anschlag-des-islamischen-staates-in-aegypten-galt-den-sufis/
Door: Michael Stürzenberger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Egypte, ISIS, Islam, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Salafisten, soennieten, Terrorisme. Bookmark de permalink .

11 reacties op Terreuraanslag door ISIS in Egypte was gericht tegen aanhangers van het soefisme

 1. Rensk. zegt:

  En als alle soefimoslims afgeslacht zijn dan is er weer een groep die afvallig is en moeten die afgeslacht. Het houdt nooit op. Die haat. En als er werkelijk alleen nog soennieten zouden zijn dan gaat de haat over in elkaar of reageren ze af op vrouwen. Tot er geen vrouwen meer zijn. Het houdt niet op nooit, Nou ja als er geen vrouwen meer zijn. Dan houdt het uiteindelijk toch op.

  Like

 2. Elisah zegt:

  Ik heb gezocht op soefisme maar kon er niet echt wijs uit worden.
  Er bestaat ook een universeel soefisme?
  https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Universeel_soefisme

  Like

 3. Rapunzel zegt:

  Tja. Er is maar 1 islam en dat is de slechte.
  Soefi fantasten kunnen van alles verzinnen en een niet bestaande Disneyversie van de islam aanhangen waar alles rozengeur en maneschijn is maar dat is wat het is, een fantasie.
  Door de slechte echte islamieten worden ze gezien als ongelovigen dus off with their heads.

  Wie niet met ons is is tegen ons mensen en soefi’s willen tegen de islam aanschurken. Zelf weten maar niet piepen als hier de vlag niet halfstok gaat.

  Like

 4. Pietersen zegt:

  Het NOS journaal berichtte slechts een maal dat het aanhangers van het Soefisme betrof een ‘stroming’ binnen de islam.
  Alle andere berichten van de NOS gingen steeds over een aanslag op moslims gepleegd, zo ook bij Nieuwsuur. Natuurlijk om de soennitische islam die dit soort aanslagen pleegt uit de wind te houden zodat meer voeding gegeven kan worden aan ‘de zielige moslims die zelf het meest van terreur te lijden hebben’. Iets waarmee moslims vaak schermen en de NOS en Nieuwsuur helpen graag een handje mee. Een voorop gezet plan dus van onze nieuwsvoorliegers. 90% van de moslims in Nederland is soenniet. Tis maar dat we weten wat we in huis hebben aan potentiele moordenaars.
  In deze link wordt uitgelegd wat soefisme inhoudt.http://www.vraagislam.nl/wat-is-soefisme/

  Like

 5. Rookmelder zegt:

  Het blijven aanhangers van de islam, maar het soefisme zou je de vorm kunnen noemen van gematigde moslims. Het gaat hen om het verwezenlijken en verspreiden van het geloof, zodat alle vooroordelen van geloofsrichtingen zullen wegvallen, en het menselijk hart vervuld is van liefde. Het gaat hun ook om het interne ontdekken van licht en kracht in jezelf, en het ontdekken van het geheim van iedere godsdienst, zonder daarbij in te grijpen in gewoontes of gebruiken ! Om op die manier de verschillen van geloofsrichtingen dichter bij elkaar te brengen, en dat wereldwijd te overbruggen, dus voorbij de grenzen van natie en ras. Het zijn eigenlijk tegenhangers van de orthodoxe islam, vandaar dat ze, zoals nu in Egypte, vaak slachtoffer zijn van de radicale Soennitische islam bij aanslagen.

  Like

 6. Rene Kampers zegt:

  Soenieten , Alevieten , Sjieten , Kustmentieten , ze kunnen elkaar blijkbaar niet rieken of zien. Het is niet onmogelijk dat het islamprobleem zichzelf zal oplossen

  Like

 7. MF zegt:

  Dit is toch HET bewijs dat islam geen gematigde benadering (van het soefisme) tolereert, en dus radicaal van aard is.

  Like

 8. Charles zegt:

  Echt een “vredige” (af)godsdienst. Als zij elkaar al zo afslachten…..dan kan je nagaan wat ons aangedaan gaat worden wanneer zij eenmaal de overhand hebben. Als we niet vlug zijn, en de boel maar gelaten over ons heen laten komen, dan is het te laat……denk aan onze kinderen en kleinkinderen die straks hierin moeten leven door onze “gelatenheid”

  Like

 9. Guardiacivil zegt:

  Al weer blijkt dus dat ISLAM IS GEEN VREDE
  ISLAM is UITROEIEN van ONGELOVIGEN en anders GELOVIGEN.
  In dit geval waren het afvallige gelovigen, met een eigen stroming of zienswijze.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s