Over Chèr.e.s ami.e.s, een taalinvasie

Screenshot_153

(Door: Petra de Geus)

Chèr.e.s ami.e.s was de opening van een recente Franse post en het was geen grapje. Het was ook geen experiment, het was een demonstratie van “Inclusief schrijven”. In het Frans, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het Nederlands, wordt het geslacht van een woord altijd bepaald en eveneens of het om een enkelvoud of een meervoud gaat. Dat geeft natuurlijk problemen in het recent ontwikkelde inter-seksuele wonderland. Maar door middel van de puntjes kan de lezer zelf de gewenste gender en meervoudsvorm bepalen.

In het Duits wordt dit “Geslechtgerechte Sprache” genoemd. In het Merkel-paradijs worden evenwel geen puntjes gebruikt, maar asterisken en underlines. Daar wordt gesproken over Bürger*innen of Bürger_innen. Ook wordt er gebruik gemaakt van de postfixen “x” of “cs”.  Professx betekent zowel Professor als Professorin. Lesecs betekent Leser of Leserinnen.

In Spanje worden de @ en de x gebruikt. Señor@s kan dan señores of señoras betekenen en chicxs kan zowel als chicos en als chicas worden gelezen.

Behalve een hoop gedoe over gender-neutrale toiletten en het moeiteloos degraderen van bijna de hele bevolking tot “Reizigers” en “Burgers”, in plaats van ze als Dames en Heren toe te durven spreken, vanwege enkele seksueel ambigue mede”burgers” m/v, vindt er nu ook een invasie plaats op onze syntax. Men is creatief in het afzeiken van de witte cultuur. Want dat er hier opzet in het spel is om verwarring te kweken, lijkt me om meerdere redenen evident. Allereerst vanwege de onzinnigheid van het onderwerp, ten tweede vanwege de gelijktijdigheid ervan in meerdere landen en ten derde vanwege de selectieve aanpak.

Over de onzinnigheid van het onderwerp wil ik kort zijn. Het is natuurlijk hartstikke vervelend als je denkt het verkeerde geslacht te hebben. Maar ten eerste, er is iets aan te doen. En ten tweede, om hoeveel mensen gaat het nu eigenlijk? Moet iedereen zich aanpassen vanwege een super kleine minderheid met een identiteitsprobleem? Ik dacht het niet.

Ten tweede, de gelijktijdigheid steekt mij. Er is een breed front van cultuurstrijd gaande en daar past deze inter-seksuele correctheid precies in. De strijd om zwarte Piet, de Kerstdagen, de Paasdagen, de islamitische feestdagen, verboden productnamen zoals de negerzoen en de Jodenkoek, de #metoo hype en nu dit inter-seksueel gezever dat op meerdere terreinen verder wordt uitgewerkt. Daar kom ik zo nog op. Het feit dat er gelijktijdig in het Frans, Duits en Spaans nieuwe schrijfvormen ontstaan, wijst er voor mij op dat er van hogerhand wordt gemanipuleerd.

Want, en dat is mijn derde punt, de verontwaardiging is, net als bij de #metoo hype en de LHBTQ discussie, weer zeer selectief. In Zweden is God van de week gender-neutraal verklaard. Nu is het natuurlijk heel goed dat men beseft dat God geen man is – en ook geen vrouw trouwens – maar waarom is die discussie alleen over God en niet over Allah? In Zweden worden God en Allah toch aan elkaar gelijk gesteld? Dus, worden er nu moskeeën aangeschreven dat er niet meer op een sekse rol identificerende wijze over Allah mag worden gesproken? Over Jezus bestaan al theorieën als was hij homo of inter-seksueel, maar waarom hoor ik niks over Mohamed? Waarom worden er enerzijds het hoofddoekje en de boerkini gepromoot – beide sekse-bevestigende symbolen – en waarom wordt er niet verwezen naar pedofilie, bestialiteit en necrofilie? En verder: Waarom wordt er niet gesproken over aanslagen, het verdrijven van christenen, sekse gerelateerde eerwraak en huiselijk geweld, Taharrush en de verkrachtingsepidemie, het endemisch antisemitisme, de criminaliteit en gewelddadigheid, het lak hebben aan onze wetten, de respectloosheid en het eindeloos profiteren en klagen? Waarom staan er enkel blank-culturele onderwerpen ter discussie, terwijl er uit islamitische hoek veel grotere klachten en bedreigingen komen?

Daarmee is het inclusief schrijven wegens de gender gap een nieuwe poging de blanke cultuur aan te vallen. Het is een invasie op onze syntax. Niet alleen moeten we onze gebruiken wijzigen vanwege de problemen van enkelingen, nu wil men ook onze taal vervuilen. Het lijkt er om begonnen verwarring te stichten, de westerse cultuur belachelijk te maken en ons te verzwakken. Dat is een selectieve benadering en daarmee ruikt deze zaak naar manipulatie. Men wil ons blijkbaar (gender) neutraliseren.

Tot nu toe zijn er al heel wat verschillende seksetypen “ontdekt”. Maar volgens sommige wetenschappers komen er nog veel meer, omdat zij denken dat het man-vrouw onderscheid geen dichotomie is, maar een continuüm. De volgende keer dat er naar je geslacht wordt gevraagd, kun je je creativiteit gebruiken.

Door:
Petra de Geus (december 2017)
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "gender", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, demoniseren, hersenspoeling, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, Racisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

35 reacties op Over Chèr.e.s ami.e.s, een taalinvasie

 1. MF zegt:

  Hoe moet het met woorden zoals “broek”en “jurk” ?

  Geliked door 1 persoon

 2. Hendrik zegt:

  ik verander niets, het zit me wel goed. Wat een gezemel, dit is duidelijk een geval van echt belangrijke zaken(islamisering) uit het oog verliezen. Het gaat ons te goed dat we over dit soort futiliteiten moeten gaan nadenken. Of is het een bewuste afleidingsmanouvre om het islamgezwel de ruimte te geven om te groeien?

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   De basis voor kritiek van Nederlanders op de eigen samenlevingscultuur komt voort uit het gevoel voor zelfbehoud dat in het onderbewustzijn leeft.
   Het gevoel voor zelfbehoud geeft signalen af naar het onbewustzijn (onderbuik) dat deze signalen op haar beurt vertaald in angstgevoelens.
   Angstgevoelens worden door de hersenen vertaald naar rationele gedachten of opdrachten die betrekking kunnen hebben op aanpassing c.q. camouflage, vernietiging van de eigen leefwijze, vluchtgedrag of psychische blindheid ook “wegkijken” genoemd, vluchtgedrag naar voren d.w.z. agressie.
   Het voeren van de krokodil, waardoor tijd gewonnen wordt om te kunnen overleven, is ’n goed voorbeeld hiervan.
   Dit voel en denkpatroon wordt heel vaak zelfs vertaald naar ’n vlucht in zogenaamd sociaal gedrag naar de bezetter, vijand, machthebber, (Stockholm-Syndroom).

   Dit is de gedragssituatie die we het vaakst in het dagelijks leven tegenkomen als we ongewone of “onveilige” situaties tegenkomen..
   Interessant is om e.e.a. los te laten op bekende politici die vaak in het nieuws zijn.
   Rutte en Wilders bijvoorbeeld zijn elkaars grootst mogelijke tegenpolen, waarbij Rutte
   de onaantastbare autoriteit speelt en Wilders de boodschapper van het onheil.
   In de situaties waarbij beide politici tegenover elkaar staan, zie je dan ook steeds weer dat de mimiek van Rutte volkomen star is en blijft.
   Hij is de vleesgeworden mens die geen enkele emotie kent.
   Je moet je voorstellen dat hij de man is die eindverantwoordelijk is voor de totale situatie in Nederland, en die héél goed weet dat hij later in de geschiedenisboeken zal voorkomen als de man die het bestaande Nederland naar de totale ondergang heeft geleid.
   Dit wetende en de voortdurende aanvalsstroom van Wilders, bestaande uit beschuldigingen van landverraad en discriminatie van eigen volk plus de oproepen van Wilders om tot verandering te komen en Nederland te redden, worden echter met een vertoon van pure onverschilligheid aangehoord en beantwoord.
   Het is juist het gebrek aan emotie bij Rutte dat zich overigens ook vertaald in het voortdurend lachen en/of grijnzen, die hem het vertrouwen van ’n groot deel van het Nederlandse volk oplevert.
   Met de gedachte: “Hij zal wel weten wat hij doet.” werd elke keer opnieuw het vakje voor zijn naam op het stembiljet ingekleurd.
   Wilders is zijn gelijke op het gebied van strategie.
   Het is niet voor niets dat Wilders nu zijn offensief heeft geopend met de aanklacht tegen Rutte als racist van eigen volk.
   Nu de financiële plannen van het kabinet zo’n beetje bekend zijn zal Rutte’s populariteit bij het volk zware klappen krijgen.
   Baudet betekent voorlopig geen gevaar voor Wilders omdat Baudet in de politiek nooit op de man speelt, maar op het bereikbare ideaal.
   Wilders en Baudet vermijden dan ook elk conflict.

   Geliked door 1 persoon

   • Oeps48 zegt:

    @ paulzwueste (2 december 2017 om 16:33)
    Dames en Heren.
    Dit is een hele goede analyse. Het verklaart heel duidelijk, waarom de politiek loopt zoals het loopt.
    Ik zou hier slechts aan willen toevoegen dat Rutte de tactiek toepast, zijn beleid op te splitsen in hapklare brokken, die hij vervolgens brokje voor brokje aan het hongerige klootjesvolk voert. Dit in de wetenschap dat het klootjesvolk niet in staat is om van deze brokjes een maaltijd te maken. Het klootjesvolk ziet slechts bomen en niet het bos.

    Geliked door 1 persoon

 3. anna zegt:

  ik spreek Duits, Frans en Spaans ……. voor de goede orde ….. aan deze flauwekul doe ik niet mee …

  Geliked door 1 persoon

 4. Tistochwat zegt:

  Satan (= allah) zet wereldwijd alles op alles en reken maar dat dit alleen nog maar het begin is van de krankzinnige gekte.
  Sorry atheïsten, maar ik zie geen andere verklaring voor de ‘kromheid’ die overal heerst. Het is te groots, te vuil, om alleen maar door mensen te zijn bedacht. Er moet een zeer kwaadaardige inspiratiebron achter zitten, die tegelijkertijd de islam beschermt.

  Geliked door 1 persoon

  • Patriot 2.0 zegt:

   Het fenomeen dat al die verwarring zaait is inderdaad erg groot. Wat een moeilijk vraagstuk.

   Like

  • Cynicus zegt:

   Zo zie ik het ook. Al dat geneuzel is een rookgordijn. Hoe meer verwijfd de westerse samenleving wordt hoe makkelijker de agressieve masculiene moslims de tent kunnen overnemen. De satanische krachten achter de schermen willen hun bondgenoten de moslims zoveel mogelijk ondersteunen. De satanisten hebben met de moslims gemeen hun voorkeur voor pedofilie. Moslims met de kindhuwelijken en de satanisten met de pedoschandalen die steeds meer naar buiten komen. Satan leeft van het lijden en vreet van de energie die een kind weg geeft als die wordt misbruikt en de pedofielen vereren het pure kwaad van de duivel (satan). Satan eist ook mensenoffers en geeft daarvoor in ruil veel macht aan de elite.

   Geliked door 1 persoon

   • Patriot 2.0 zegt:

    En zo blijft de “zwarte cirkel”in stand.

    Wat is dan het antwoord. Dat Europa zich her-bezint op zijn religieuze en culturele bronnen, lijkt me, in plaats van ze weg te gooien en aan de “heidenen” te zijn overgeleverd: we hebben geen enkele (geestelijke) weerstand meer.
    Beste cynicus, wat denkt u?! .

    Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   @ Tistochwat

   Ik deel je mening. Het valt me op dat de veranderingen momenteel in ijltempo gaan in vergelijking tot enkele jaren geleden. Maar ik denk ook dat deze veranderingen zich voornamelijk binnen Europa voltrekken. Ons werelddeel moet ‘gemixt’ worden; er mogen in de (nabije) toekomst geen blanken en zwarten meer zijn, maar een vermenging van beiden. Dit is opzet, en daar zit inderdaad een zeer kwaadaardige bron achter.

   (Maar als je dit zegt dan wijzen sommigen naar hun voorhoofd…!).

   Geliked door 2 people

  • Rensk. zegt:

   Nou als jij denkt dat mensen zoveel vuiligheid niet kunnen bedenken dan ken jij de mensheid nog niet voldoende. Er zijn mensen, die tot zulke smerige kwaardaardige dingen in staat zijn dat het kennelijk veel mensen het voorstellingsvermogen te boven gaat.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Wat voor geslacht heeft Allah eigenlijk….?
   Een groot mysterie dat we zullen moeten voorleggen aan diegenen die zich zo hebben ingezet om de vrouw te beschermen in haar maagdelijk vrouw zijn door haar als feministe te herscheppen, die zich het beste tegen de man zal kunnen beschermen door zelf man te worden, of iets er tussen in.
   Dit laatste echter, dit “er iets tussen in…” heeft alweer geleid tot felle protesten van de nog “vrouw” zijnde feministen, die zich niet konden vinden in dit “iets er tussen in”, omdat deze omschrijving te duidelijk het vieze man/vrouw/contact in gedachten voor ogen zou brengen.

   Like

   • Oeps48 zegt:

    @ paulzwueste (2 december 2017 om 16:45)
    Dames ren Heren.
    “Wat voor geslacht heeft Allah eigenlijk….?”
    Een goede vraag. Het moet welhaast in de de komklaarraan te vinden zijn. Hij was immers de grote inspiratie voor de proleet met die lullige frustratie.

    Like

 5. delamontagne zegt:

  In het Frans slaat het bez.v.n.w op het bijbehorende zelfst.n.w.
  Dus; son frère EN
  sa soeur
  Je weet dus niet of degene die dit zegt, man of vrouw is.
  Dat moet blijken uit de eventuele verdere zin.
  son frère à lui ( man )
  sa soeur à elle ( vrouw )

  Dus ook niet gender-vrindelijk.
  Waarom niet maar gelijk helemaal NEUTRAAL maken…………

  sonsa of misschien sason

  om het helemaal te “mondialiseren”;
  season

  Geliked door 1 persoon

 6. Hansfree zegt:

  Wat een goed artikel Petra! Heel juist om te signaleren dat ook alledaagse taal aan de genderwaanzin moet geloven. Ook helemaal met de duiding eens.

  Geliked door 1 persoon

 7. Thom zegt:

  Met dit gezeik heeft de islam zelf niks te maken. Het zijn wel degenen die de islam faciliteren zoals D’66-ers. Toen Hiddema in de Tweede Kamer het woord neger gebruikte kwam de heer Pleeborstel van D’66 vertellen, dat het woord neger helemaal niet kon, want alle mensen zijn gelijk en gelijkwaardig volgens de heer Pleeborstel. D’66 is ook de partij die wil, dat in de trein niet meer omgeroepen mag worden: “Dames en heren”, maar “Geachte reizigers”.
  Deze figuren faciliteren de islam, schaffen Zwarte Piet af en iedereen die het horen of niet horen wil confronteren zij met hun: “Kijk eens hoe ik Pleesborstel van D’66 deug, wat een nobel mens ik ben vergeleken met jullie fascisten, nazi’s en racisten”.

  Geliked door 3 people

 8. Guardiacivil zegt:

  Duistere krachten zetten steeds meer de wereld op zijn kop en voor de rest is hun zelf alles geoorloofd.

  Geliked door 1 persoon

 9. Oeps48 zegt:

  Dames en heren.
  Het genderneutralisme stijgt ten top. Hoeveel gekker moet het nog worden, eer we een eind gaan makten aan deze idioterie. Mijn grootmoeder pleegde vroeger in voorkomende gevallen te zeggen: “degene, die dit heeft uitgevonden, zouden ze moeten opknopen aan de hoogste boom”. Ze had misschien wel gelijk.

  Like

 10. tinekevanschagen zegt:

  Er zijn volgens wetenschappers nog veel meer seksetypen ontdekt.
  Vast wel, Het hele alfabet hebben ze straks niet genoeg aan om de lading te dekken,
  Goed verhaal Petra, dank je wel!

  Like

 11. Republikein zegt:

  Mierenneukers.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s