De vruchten van het socialisme

Screenshot_118

(Door: Dr. Andreas Unterberger – Vertaling: E.J. Bron)

Twee van de in potentie rijkste landen ter wereld, die op twee heel verschillende continenten liggen, zijn bijna tegelijk in de afgrond gedonderd. In beide landen heersen verarming, honger, chaos, massale vlucht. In beide landen zijn de verzorging en de rechtsstaat ingestort. De dubbele catastrofe bezit weliswaar veel verschillende details, maar een gezamenlijke oorzaak: ze heet socialisme. Dit ruïneert een land niet van vandaag op morgen, echter op de lange termijn gegarandeerd.

Die Freie Welt

Blijkbaar moet de mens echter regelmatig opnieuw leren dat socialistische concepten in de praktijk altijd mislukken, ook als ze op papier voor velen verleidelijk mogen klinken. Zelfs niet de dramatische implosie van het socialistische Oost-Europa heeft als les gewerkt. Ook wil men niets leren van de stille mislukking van socialistische politiek in Zweden of Nieuw-Zeeland in de jaren ´90, hoewel ze daar eveneens tot erge crises heeft geleid. Daar hebben echter sociaaldemocratische regeringen zelf hun koers volledig in de richting van het neoliberalisme veranderd, die daarna snel gewerkt heeft.

Nu is de socialismecatastrofe ingetreden in Venezuela en Zimbabwe. In beide landen hebben de desbetreffende dictators – ooit democratisch aan de macht gekomen – ondanks een constante teloorgang van hun landen jarenlang aan macht, socialisme en een politiek vastgehouden die de inwoners in bittere nood heeft gestort.

Daarbij moet je bedenken om welke landen het gaat: Venezuela bezit de meeste olie ter wereld. Zimbabwe was lange tijd vanwege zijn klimaat en bodem “de” graanschuur van Afrika. En desondanks zijn beide landen nu kapot, ook al kon het formele bankroet nog uitgesteld worden door kredieten van Rusland en China. Niemand met een beetje verstand zou deze landen geld lenen, zelfs niet wanneer 200% echte rente wordt beloofd.

In beide gevallen werden pluralistische markteconomieën veranderd in autocratische planeconomieën met een alles regulerende staat. Hier nog enkele extra krankzinnigheden voor ieder land: Venezuela heeft zijn geld, toen het dit dankzij de hoge olieprijs nog had, aan Cuba gegeven om een ander mislukt experiment te verlengen. En in Zimbabwe heeft men de blanke boeren, ooit de motor van het voormalige exportwonder, onteigend en verdreven (of ook vermoord).

Toch bestaan er in de buurt van de beide bankroete staten landen die zeer verstandige politiek bedrijven (ook al komen er natuurlijk ook steeds opnieuw fouten voor). In Zuid-Amerika zijn op dit moment vooral Colombia en Argentinië zeer succesvol. In Afrika kunnen zowel Botswana als Angola als positieve voorbeelden genoemd worden. En laat nu niemand zeggen dat de welvarende koers van Angola alleen maar verband zou houden met de olie. Want Venezuela toont aan dat ook olierijkdom de implosie uiteindelijk niet kan verhinderen, die altijd een onvermijdelijk gevolg is van socialistische politiek.

Bron:
http://www.freiewelt.net
Auteur: Andreas Unterberger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in socialisme. Bookmark de permalink .

19 reacties op De vruchten van het socialisme

 1. Charles zegt:

  Socialisme = fascisme, kijk naar nazi Duitsland NAZI = Nationalsozialist.

  Een nazi is een aanhanger van het nationaalsocialisme. Het nationaalsocialisme is de ideologie waarop, tussen 1933 en 1945, in Duitsland een totalitaire dictatuur was gebaseerd. De grondlegger van het nationaalsocialisme was de oorspronkelijk Duits/Oostenrijkse politieke provocateur, populist en latere dictator van Duitsland Adolf Hitler, die ook aan het hoofd stond van de politieke partij waarin het nationaalsocialisme zich georganiseerd had: de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij (NSDAP).

  Bron: wikipedia

  Geliked door 1 persoon

 2. Flo zegt:

  Schulz die waardeloze Socialist gaat gewoon weer mee regeren in Duitsland ,en Merkel hangt aan de haak ,ze weet en Schulz ook ,dat bij nieuwe verkiezingen ze uitgerangeerd zijn,,en het vernietigen van Europa is [nog ]niet geheel afgerond .

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Van de 2 genoemde landen heeft alleen Venezuela voor mij betekenis.
  De olie wordt daar al een eeuw lang gewonnen. Vanaf +- 1914.
  Toen in 1970 de hele boel genationaliseerd werd, werd pas begonnen met de olie/gaswinning in de U.A.R. Abu Dabi / Dubai etc.
  DAAR zijn ze nu stinkrijk, in Venezuela is de 1/2 van bevolking ARM.
  ????????????????????

  Like

 4. christdus zegt:

  Het goede aan het socialisme – eender als het christendom – is de veronderstelde steun en
  zorg voor de zwakken / werklozen in de samenleving .
  Helaas – in de praktijk – ontaard het in dictatuur door een kleine hebzuchtige kliek , welke
  de bevolking uiteindelijk in een keurslijf dwingt , een keurslijf dat deze kliek graag ziet .
  Het volk zelf laat zich naaien , want ze gunnen elkander uiteindelijk het licht in de ogen nog
  niet.
  Oh wee , als jij wat meer centjes verdiend , of een mooier autootje rijd , dat zullen wij jou
  wel even afleren , wie denk jij godverdomme wel wie je bent?
  Vooral in mijn jeugd heb ik dat – tijdens mijn MTS opleiding – moeten ervaren op de werkvloer
  vanuit de hoek van die – toen nog – linkse Babyboomers !!
  Ik dank de Babyboomers voor hun tolerantie en verdraagzaamheid , bedankt jongens dat wij
  nu met die moSSelstront zitten , dankzij jullie policor linkse gedram !!

  Geliked door 2 people

  • Rensk. zegt:

   @ Chrisdus: ik ben ook babyboomer en ik heb net zoveel last van babyboomers als jij tikt.Er zijn veel babyboomers, die klakkeloos het nieuws van NPO tot zich nemen en te vuur en te zwaard alsof het hun beste vrienden zijn de regering verdedigen. Jaloersheid is ze idd ook niet vreemd en o wee als je een andere mening hebt. Dan zitten er tussen die de boel gaan opstoken. Ik wacht dan keurig af en zwijg totdat ze zelf in hun eigen val lopen. Neemt niet weg dat ik een takkehekel aan dat soort mensen heb gekregen. Al laat ik dat niet aan ze merken. Want dan hebben ze weer een stok om mee te slaan. Linkse mensen steken energie in dingen die ze beter in dingen kunnen steken, die er toe doen. Daarom passen ze ook zo goed mij de moslimbevolking. Die steken hun energie ook in destructieve zaken. Soort zoekt soort als ik het zo mag noemen.

   Geliked door 3 people

 5. Hovawart zegt:

  40 Jaar socialisme er is in die tijd veel bereikt, Klein Orkest – Over De Muur.
  Het toekomstig lot van de westerse wereld onder Brussels Dictatuur.

  Geliked door 1 persoon

 6. BM Fidel zegt:

  Angola kreeg geen ontwikkelingshulp meer omdat het, in de woorden van Hans Jansen, “stout” was geweest. Dat land heeft zich dus zelf uit het moeras getrokken, terwijl de rest steeds verder in het moeras zakte. En wie heeft Nederland uit de middeleeuwen geholpen? De Nederlanders zelf!
  Al met al de sterkste argumenten tegen ontwikkelingshulp die ik ooit gehoord heb.

  Geliked door 3 people

 7. Louis Porrtugal zegt:

  Zeer goed artikel.
  Overigens meen ik meer landen te zien waar het socialisme dan nog wel niet zover is gekomen maar toch al flinke schade heeft aangericht.
  Angola drijft uiteraard op de bodemschatten maar ze hebben vooral gebruik gemaakt van hun oude kolonisatoren, de portugezen,en 2 miljoen werkende chinezen, in de mijnindustrie, om het land naast de angolanen reorganiseren.
  Op het ogenblik is het daar voor die portugezen ook moeilijk door de veel lagere olieprijs.
  Ik ken meerdere daar werkende portugezen zodoende mijn verhaal.

  Like

 8. Patriot 2.0 zegt:

  Wilders doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen Utrecht…..

  Like

 9. koddebeier zegt:

  M/Z : De wrange vruchten van het socialisme !! Of het voort woekert kankergezwel van men ook wel socialisme noemt !!

  Geliked door 1 persoon

 10. Stradi zegt:

  Het was toch NL dat toonaangevend was om de blanke suprematie in Zuid-Afrika de nek om te draaien, het communistische ANC werd bejubeld en aan de macht geholpen.
  Nu bijna 25 jaar later is niemand, vooral de linkse boykotters van weleer niet die objectief info durven verstrekken over dat land in verval, het is nochtans een buurland van Zimbabwe.
  http://joostniemoller.nl/2017/04/genocide-blanken-zuid-afrika-zit-opzet/

  Geliked door 1 persoon

 11. Kraftavilqa zegt:

  Het is precies zoals Margaret Thatcher zei: “the problem with socialism is that eventually you run out of other people’s money.” Er moet inderdaad altijd geld bij bij socialisme, omdat socialisme nimmer in staat is een levensvatbare maatschappij te scheppen of in stand te houden. Altijd stort socialisme ganse volken en natiën in het verderf nooit brengt het het beloofde heil, zie de lessen der geschiedenis. De Russen hadden armoede en onderdrukking, na de revolutie hadden ze armoede en onderdrukking van een andere onderdrukker. De bedoelde heilstaat is nooit de tekentafel ontgroeid zoals op grond van de specificaties viel te verwachten voor iedereen met een werkend verstand. Maar helaas waren en zijn er diegenen die ondanks alles halsstarrig willen blijven geloven in de sprookjes van Marx.”Da’s Kkapital” had eigenlijk “Blueprint for Failure” moeten heten.

  Geliked door 1 persoon

 12. Jan zegt:

  Meer vruchten, locatie: Merkelstan

  http://barenakedislam.com/2017/12/08/germany-muslims-thugs-attacking-elderly-germans-in-the-streets-for-no-reason/

  Een goede moslim is een die de gladiolen van onderen ziet.

  Ik begrijp niet waarom een van de lijfwachten van Merkel haar niet liquideert. Krijgt zeker een standbeeld en een hoofdstuk in de geschiedenisboeken

  Geliked door 1 persoon

 13. Dus dit alles is in het kort : De regeringen van de meeste landen zijn de grootste vijanden van de bevolking !!!!

  Like

 14. guusvelraeds zegt:

  Ontwikkelingshulp is racisme puur. Alleen dat willen slechts enkelen zien. De arme negertjes (wat is mis met het woord neger?) moeten geholpen worden want ze werden altijd uitgebuit en tot slaaf gemaakt is het frame. Terwijl de werkelijkheid een andere is. De negers lijden vroeger en ook nu het meeste onder de negers die het voor het zeggen hebben en de negers die het voor het zeggen hebben hebben zich verrijkt zoals het slechts een handje vol blanken is gelukt.

  Een documentaire over hedendaags Liberia. Bedenk goed dat Liberia met behulp van de Amerikanen werd gesticht door ex slaven die na de Amerikaanse burger vrijgelaten werden van de zuidelijke plantages. Wat de ex slaven het eerste deden toen ze op Afrikaanse bodem terugkeerden was? U raad het al, slaven nemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s