Nieuwe Oostenrijkse regering streng voor asielzoekers: geld en smartphone afgeven bij aankomst

Screenshot_80

De nieuwe Oostenrijkse premier Sebastian Kurz (rechts) en zijn coalitiegenoot Heinz-Christian Strache van de FPÖ.

De nieuwe Oostenrijkse regering die vandaag de eed aflegt, zal een fors strengere migratiepolitiek voeren dan zijn voorgangers. Zo is in het regeerakkoord ‘Zusammen. Für unser Österreich’ afgesproken dat asielzoekers bij aankomst in het land hun cash geld moeten afgeven, net zoals hun smartphone, zodat die kan worden uitgelezen.

Onder de koepeltermen ‘illegale migratie stoppen’ en ‘asielprocedure versnellen’ vallen een reeks concrete maatregelen die de Oostenrijkse migratiepolitiek moeten verstrengen. Dat hebben de conservatieve ÖVP en de rechts-populistische FPÖ afgesproken.

Lees verder>>>
(h/t M. van A.)
HLN Be.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", asielwaanzin, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

39 reacties op Nieuwe Oostenrijkse regering streng voor asielzoekers: geld en smartphone afgeven bij aankomst

 1. Wolf zegt:

  Oostenrijk ……… HET voorbeeld voor gansch Europa hoe het MOET!.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Daar waar landverrader Rutte voor de zoveelste maal het Nederlandse volk met frauduleuze verkiezingen misleidde en daarna volledig in de steek liet door de PVV die na de VVD de grootste partij van NL was geworden, te blokkeren voor regeringsdeelname, heeft Oostenrijk met Kurz en Strache de meest ideale regering gekregen.
   Geheel volgens de uitslag van de verkiezingen, en daarmee de wens van het volk respecterend!
   Gefeliciteerd Oostenrijk!!!

   En nog wat Geld en Smartphone voor controle bij de grens afgeven is NIET streng,maar volkomen normaal…!

   Like

 2. Patriot 2.0 zegt:

  Goed zo, aanpakken die hap!

  Like

 3. Cathja zegt:

  Prima plannen voor Oostenrijk. Ik mag het wel, die strenge asielprocedures. ‘We’ zijn al veel te lang en te vaak voor de gek gehouden door die vreemdelingen, en daar moet maar eens een eind aan komen. Prima dat ze hun smartphones gaan uitluisteren, en nagaan met wie ze werkelijk te maken hebben.

  Rutte, dit eis ik ook voor MIJN land! Zorg ervoor dat ook Nederland veel strengere regels krijgt, en dat de belastingbetalers niet opdraaien voor de kosten van de immigratie. De ‘vluchtelingen’ hebben vaak veel geld op zak en dat zou, net als in Oostenrijk, eerst opgemaakt moeten worden. Daarna verzorging ‘in natura’ in plaats van met een basisbedrag.

  Gewéldig, wat een positieve wending op dit vlak in Oostenrijk!

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ Cathja 18 december 2017 om 12:43

   Die verzorging in natura komt toch ook op de nek van de belastingbetaler terecht?
   Laten die asieleisers maar iets gaan maken van hun landen van herkomst.
   De ‘heren’ zijn allemaal jong en gezond (afgezien van de schurftige kwalen die velen met zich meedragen waarmee ze ons besmetten) en hun bekken zijn ook groot zat.
   Ik wil geen cent meer bijdragen aan de verzorging van binnendringende mohammedanen. Waarom zou ik? Ze haten ons als de pest.

   Je kunt verdorie nog beter geld aan de maffia betalen dan aan de belastingdienst. Van de maffia krijg je er tenminste nog iets voor terug: een vorm van bescherming.

   Like

   • Rensk. zegt:

    Nou met de maffia kun je beter niets te maken hebben hoor. Vragen steeds meer en als je geld op is gaat alsnog je kop eraf of een kogel door je hoofd

    Like

   • Cathja zegt:

    @Tistochwat

    Volledig met je eens. Wat ik bedoelde te zeggen met ‘in natura’ betekent niet dat ze hier tot in lengte van dagen mogen verblijven, en op onze zakken mogen teren. “Zolang ze in de asielprocedure zitten”, had ik daarom beter kunnen schrijven. Geef ze dan geen zakgeld, alleen voeding totdat ze worden uitgezet (áls dat al gebeurt!). Onthouden we hen alles, dan gaan ze geheid op rooftocht, en zijn we nog veel verder van huis!

    Ook ik voel er niets voor om aan de zorg van die mohammedanen mee te betalen, maar onze overheid heeft genoeg listige manieren om via de Belastingdienst ons tóch bij te laten dragen. Je kunt er woest om worden, maar daarmee heb je alleen maar jezelf.

    Maar je hebt wel dégelijk gelijk met je reactie!

    Like

 4. hendrikush zegt:

  Eine Trend-Wende bietet sich an.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Eindelijk is een EU regering die verstandige maatregelen neemt en hun hersens gebruikt !!!
  Heee Rutte en andere regering eikels opletten kan je zien hoe je een land moet besturen en de juiste maatregelen moet nemen !!!!

  Like

 6. Wachteres zegt:

  https://www.hln.be/nieuws/binnenland/studie-belgen-in-2016-positiever-tegenover-vluchtelingen-en-migratie-dan-in-2002~a5d0b2a3/

  Studie: Belgen in 2016 positiever tegenover vluchtelingen en migratie dan in 2002

  Het percentage Belgen dat voorstander is van een soepele omgang met asielaanvragen door de regering, is in de periode 2002-2016 gestegen van 17,9 tot 30,4 procent. Meer Belgen (43,3 in plaats van 28,2 procent) vinden dat vluchtelingen in hun land van herkomst effectief moet vrezen voor vervolging. Dat blijkt uit onderzoek aan het Centrum voor Sociologie van de KU Leuven.

  EN DAT MOETEN WIJ GELOVEN???

  Like

 7. Peter zegt:

  100 % mee eens !!

  Like

 8. Williaan zegt:

  Had direct moeten gebeuren, alles zal wel door gegeven en verstopt worden.

  Like

 9. Elisah zegt:

  Ik weet het niet hoor, als je slim bent zorg je toch wel dat je niks op zak hebt?

  Like

 10. Sabeltant zegt:

  Zolang Europa analfabete niet westerse immigranten blijven opnemen zal het afpakken van geld en hun telefoon weinig zin hebben.
  Ik zie al gebeuren dat ze bij aanvraag zonder geld met een nep telefoon aan komen, terwijl het geld en de andere telefoon even door vrienden bewaard wordt. Dan begint het allemaal verdacht veel op symbool politiek te lijken.
  Ik zou het graag uitgebreid zien met directe afgezonderde detentie totdat duidelijk is of ze kwalitatief en sociaal in voldoende zijn onderricht om te mogen blijven, en zo niet, linea recta retour.
  Het moet die migranten duidelijk zijn dat als ze de verkeerde sociale opvattingen hebben en kwalitatief geen enkele bijdrage kunnen leveren in het gastland ze geen enkele kans maken op asiel.
  Syrische astronauten, artsen en architecten hebben we nu wel genoeg.

  Geliked door 1 persoon

 11. Pietersen zegt:

  D’as niet handig dat nu elke asielophaler weet dat ie z’n i-phone moet afgeven.

  Like

 12. Eric zegt:

  Het regeerprogramma schrikt af, maar is te weinig. Geen referendum over een oxit, geen verbintenis om het aantal asielzoekers vanuit de Arabische wereld naar 0 terug te brengen, geen duidelijk uitwijzings-of deportatiebeleid. Het is duidelijk dat vooral Kurz dit regeerprogramma heeft samengesteld en dat hij een EUcraat blijft, ondanks de schijn van subversiviteit die hij uitstraalt. Natuurlijk is het goed dat migranten niks meer krijgen, maar wat met de bestrijding van de islam, de moskeeën, de haatbaarden en hoofddoeken? Waarom worden zij, als een noodzakelijk voorbeeld voor andere West-Europese landen, niet zonder hebben en houden naar hun thuislanden teruggestuurd? Ik beschouw deze overeenkomst van Strache en Kurz slechts als een aanzet. Zo er geen vervolg aan wordt gebreid kan je moeilijk over een radicaal beleid spreken, en dan wordt het wéér een maat voor niks. Het is nu of nooit, zowel voor Oostenrijk als voor Europa !

  Geliked door 1 persoon

 13. Henk der Niederlànder zegt:

  Jah, smartphones afgeven lijkt erop dat de overheid in Oostenrijk een vinger achter de deur willen krijgen bij de mensensmokkelaars.

  Like

 14. Wachteres zegt:

  “Asielzoekers moeten bij aankomst in het land hun cash geld moeten afgeven, net zoals hun smartphone, zodat die kan worden uitgelezen”.

  O, en de Oostenrijkse regering gaat ervan uit dat zij dit dan ook doen? Kom nou, een trucje is gauw bedacht.

  De enige oplossing is:StOPPEN MET DE INSTROOM!

  Geliked door 1 persoon

 15. renato zegt:

  Van die reeds binnen zijn ook…..

  Like

 16. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Ontwikkeling in Oostenrijk, die menig hart verwarmen
  ’t blijkt wél te kunnen, wat het Volk steeds wil
  de Overheid zwijgt hier nu eens niet stil
  dit is Gezag zoals elk Volk van harte wil omarmen !
  .
  signalen die weer nieuwe hoop gaan brengen
  bewijzend dat de weg is waar gewenst
  terwijl de Samenleving toch niet wordt ontmenst,
  omdat geen Hatersvolk zich blijvend kan gaan mengen !
  .
  Jasterke
  .

  Like

 17. Tistochwat zegt:

  Heel mooi, maar onderstaande vind ik moeilijk te pruimen:

  In een gezamenlijke verklaring beloofden ÖVP en FPÖ, na zeven weken onderhandelen tot elkaar gekomen, trouw aan de Europese Unie.

  ‘Trouw beloven’ aan een ‘socialistisch’ drankorgel en diens rode kameraadski’s.

  Like

 18. Anneke zegt:

  Hé, héél goed nieuws!!! Als dit realiteit mag worden / – zijn, dan is dit land ook een VOORBEELD voor de rest van W-Europa. Oostenrijk heeft ’t in het verleden eveneens al aan de stok gehad, met de veroveringsdrang van de profeten van mohammed en maangod allah…

  Like

 19. Theresa Geissler zegt:

  Dit is in principe dus wel degelijk mogelijk…. áls een conservatieve partij het geluk heeft, een lijsttrekker te krijgen met de juiste inslag, met andere woorden, met oog voor het realistische gedachtegoed.
  Met alle eer voor Strache, die de realistische koers uiteraard al consequent is blijven varen: Het is hier toch Kurz geweest, die deze doorbraak mogelijk heeft gemaakt!
  Een ding is zeker: Deze veelbelovende jongeman is géén Rutte; integendeel!

  Like

 20. Rensk. zegt:

  Is een goed voornemen, maar vergis je niet in die lui hoor. Ze zijn ontzettend innovatief hun bezit te verbergen. Heb nog gewerkt watn toendertijd de ROA, heette.Godzijdank niet lang. Je moet bijzonder clever zijn bij die lui.

  Like

 21. Geen vreemden meer binnen laten, europa is van ons, (EUROPA he , niet de EU), BREXIT WAS EEN “GOEDE” REDEN, ik duim voor Polen Hongarije tsechië en anderen, dan volgen er nog!

  Like

 22. Anna zegt:

  Geld en smartphone afgeven prima idee : Maar met als resultaat nog hogere criminaliteits ( diefstal )cijfers.
  Nooit meer telefoon en geld terug geven, dat zal de immigratie remmen!!!!!!
  Fantastisch idee!!!! Rutte ga je gang!

  Like

 23. J.C.Jans zegt:

  Mooie maatregelen allemaal,echter uit het bericht toch een zwaar minpunt,nu ze de kans hebben laten ze dit na.

  “In een gezamenlijke verklaring beloofden ÖVP en FPÖ, na zeven weken onderhandelen tot elkaar gekomen, trouw aan de Europese Unie. Er komt geen ‘öxit’-referendum. “

  Like

 24. Ronald zegt:

  Prima plannen, maar het is helaas weer slapende honden wakker maken!!! Dit soort dingen MOET JE NIET VERTELLEN!!! Dan gaan mensen hun smartphone en geld misschien ook wel ‘weggooien’ (ze zullen het ergens verstoppen en dit later ophalen). Een hoop gajes komt hier illegaal binnen zonder paspoort en liegen en bedriegen over alles!!! Ze kijken en lraten zo zielig, totdat ze binnen zijn. Dan komt hun ware duistere aard weer naar boven………

  Beter is: HELEMAAL GEEN GRATIS GELD ZOEKERS BINNEN LATEN!!!! EIGEN VOLK EERST!!! Alleen dan kun je een sterk land opbouwen!!!

  Ik ben blij te horen dat de realistische mensen in een aantal Europese landen zich steeds meer verzetten tegen het stinkende moslimvolk!!!

  Like

 25. Jan zegt:

  Oostenrijk’s nieuwe regering: “Israël is een Joodse staat”
  https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/239420

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s