“Nederland, grijp de kans om de Iraanse bevolking te steunen”

Screenshot_40

(Door: Ehsan Kerman)

Door veertig jaar mismanagement, steun aan [islamitisch!] terrorisme en oorlogvoering is Iran van een van de rijkste landen ter wereld een arm land geworden, waarin een deel van de bevolking letterlijk honger lijdt.

De Iraanse bevolking is in opstand gekomen. Het land is economisch en moreel bankroet. Mensen hebben hun angst verloren. Ehsan Kermani, journalist van Iraanse origine, doet een oproep zijn land te helpen bevrijden van de corrupte ayatollahs en het leger.

Vier maanden geleden ging op de sociale media een video rond waarop te zien was hoe de bewoners van een arme wijk in Teheran de gemeenteambtenaren verjoegen, die aanbelden om de achterstallige elektriciteitsrekeningen te innen. Voor de buitenstaanders leek dit een voorvalletje.

Lees verder>>>
h/t “Wachteres”
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Iran, Nederland. Bookmark de permalink .

27 reacties op “Nederland, grijp de kans om de Iraanse bevolking te steunen”

 1. jantjeuitnl zegt:

  Alleen de niet-moslims in dit land kunnen steun van mij krijgen, want die zijn er zonder enige twijfel, nog veel slechter aan toe.

  Geliked door 1 persoon

 2. Henk der Niederlànder zegt:

  Het zou inderdaad de Nederlandse huichelaars in Den Haag sieren om steun te geven aan de Iraanse bevolking, maar helaas zoals het echte huichelaars betaamd zal dat niet gebeuren.
  Evenals de msm die alleen maar de economische toestand benoemd maar pertinent de Islam en de Mullahs buiten hun artikelen houdt.
  Laat Ik het nog eens herhalen, in 2009 was het al duidelijk dat de Iraanse bevolking echt goed ziek was van de Mullahs en hun religie die de onderdrukking van de vrouw hoog op hun agenda hebben staan.
  Veel mensen hier in het westen denken nog altijd dat in Iran de religie is waar alles om draaid maar niks is minder waar.
  Inderdaad zijn er grote groepen die het conservatieve Sjiisme aanhangen maar het gros van de bevolking heeft niet veel met religie en vooral de jeugd de studenten en de inteligentia wijzen deze flauwe kul totaal af.
  Voor de Nederlandse msm is het ook de makkelijkste weg om de economie de schuld te geven en daarmee de religie niet te hoeven benoemen.
  Dat is ook een van de redenen waarom hier in het westen en met name Europa een totaal verkeerd beeld hebben over Iran en hun samenleving.
  Ik heb ook al dikwijls woestijn en zandbak voorbij zien komen binnen de reacties, wat duidelijk wijst op een totale onwetendheid wat betrefd Iran.
  Iran heeft namelijk meer te bieden als Europa als het gaat om natuurschoon en cultureel erfgoed.
  Ik zou zeggen verdiep je eerst een klein beetje in de materie voordat men reageert als een kip zonder kop want daar doen we niemand goed mee.
  Niet onszelf en ook niet de Iraanse bevolking.

  Geliked door 2 people

 3. Hendrik M. zegt:

  Vur allemoal: Veul heil en zege!
  Tja, het zijn en blijven moslims; ayatollah eruit en een bayatollah of zo terug…
  Kan er niks mee, laat ze het daar zelf maar uitzoeken.

  Like

  • Rensk. zegt:

   Precies. De moslimcultuur is het probleem en zal altijd een enorm probleem blijven. Het begint al bij de opvoeding. Niet mee bemoeien,

   Like

   • anna zegt:

    Laat die moslims het zelf maar uitzoeken daar ….. het zijn en blijven moslims .,… of kan Nederland weer wat of ergens aan verdienen daar …..????????

    Like

 4. Hovawart zegt:

  De EU over twintig jaar………
  (tank het Samsom-airlines vliegtuig maar vol, er kunnen vast nog wel wat Iraniërs bij die 17.2 miljoen Nederlanders, en anders bij de 1.5 miljoen illegale Nederlanders in de Pays-Bah).

  Like

 5. Republikein zegt:

  Rot op met je kutboodschap, ga terug om zelf de revolutie te leiden die je naar de overwinning brengt, of naar de dood.
  We hebben hier onze eigen problemen.
  Nitwitten.

  Journalist Ehsan Kermani, geboren in Iran en kandidaat-raadslid voor GroenLinks, schetst in een artikel in NRC-next de afschuwelijke toestand in Iran. Voor veel mensen is dit ver van hun bed, maar internationale solidariteit vraagt van ons, dat we ons bekommeren om misstanden in de wereld. Ehsan trekt vergelijkingen met de solidariteit met de onderdrukten in Zuid-Afrika ten tijde van het apartheidsregime. Ik was in die tijd lid van de Anti Apartheidsbeweging en heb hiervoor regelmatig met een kraam op de Heuvel gestaan. Wat precies geholpen heeft weet niemand. Het gaat immers om grote, complexe problemen. Maar we zijn het in ieder geval aan ons geweten verplicht ons naar vermogen in te zetten voor handhaving van mensenrechten en opheffing van onderdrukking.

  Like

 6. Rensk. zegt:

  Ja hoor stop de neus er maar weer in. We hebben gezien wat dat oplevert. Irak bemoeienis/Libie etc
  Ze wilden verandering en hebben Khomeini binnen gehaald als een koning. Het is en blijft een moslimcultuur en daar zit het probleem. En dat probleem blijft met alles was Islam is. Laat ze het zelf maar uitzoeken. Jammer de bammer dat Khomeini niet waargemaakt heeft wat ze dachten. Het is alleen maar slechter geworden. Ze hebben Islam en ze houden Islam en ik wens dat ze Nederland niet lastig vallen met hun religieuze gekte.Iedere keer als in een moslimcultuur de dictatuur valt dan is het chaos.Egypte b.v. is alleen maar slechter geworden na Moebarak.

  Geliked door 2 people

  • theresageissler zegt:

   Ik ben het niet altijd onverdeeld eens met je commentaren, maar in dit geval moet ik eerlijk toegeven, dat ik er evenmin veel heil in zie, om ons nu híer weer mee te gaan bemoeien.
   Iran mag dan oorspronkelijk Perzisch ipv. Arabisch zijn, verpest door de islam is dat land inderdaad toch wel..
   Stel, dat de ‘vrijheidslievenden’ inderdaad zegevieren, wat is dat dan voor vrijheid, die ze uiteindelijk voorstaan? In hoeverre zet dat zoden aan de dijk, naar onze begrippen?
   Moet allemaal nog blijken, als het zo ver is.
   Het Perzië van de Wijsgeer Zarathustra is in elk geval niet meer: Verstikt door de islam.
   Laat ze dit maar mooi onder elkaar uitzoeken; geen handen aan vuil maken.

   Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    Inderdaad, wat gaat er allemaal wel weer gebeuren bij machtsverandering. Nog meer rotzooi in de regio, met alle gevolgen voor de wereld van dien.Ik houd mijn hart vast.

    Als het mis gaat zal de NPO wel weer een tranen trekkende show gaan maken, inclusief collectes. In Nederland kunnen de zwakken en zieken en ouderen het bekijken: zelfredzaamheid, is het parool.

    Like

  • louis-portugal zegt:

   Rensk ik enk dat je verkeerd zit.
   Iran heeft heel veel niet moslims of bematigden.
   Het westen heeft de shah toen laten wegjagen en die pedofiel Komeiny , zie Martien Pennings, van Parijs naar Teheran laten gaan.
   Het volk kwam van de drup in de regen.
   Uiteraard was er bij de shah corrupte,maar dat is onder de islam veel erger geworden.

   Like

   • louis-portugal zegt:

    Overigens kijk ik een beetje op van dat een groen-linkse kandidaat zo tegen zijn islamitische geestesverwanten is.

    Like

 7. Mary zegt:

  Hoezo nu is er voor Nederland en Europa een gouden kans om Iraniërs te ondersteunen, sinds de jaren negentig heeft de Nederlandse regering Iran als een “veilig land” bestempeld en voerde handel op allerlei gebied met Iran, wat is daar ineens aan veranderd???

  Like

 8. Rookmelder zegt:

  De meest laffe politici zal je nu niet horen, Iraniers zijn immers geen zielige Palestijnen en stel je voor dat je Turkije tegen de haren in strijkt, nee, liever bang afwachten en hopen dat het met een sisser afloopt, al zie ik dit, gezien de omvang en het doel van de protesten, nog niet snel gebeuren.

  Like

 9. Hovawart zegt:

  Die Linkse idealen klinken geweldig….tot het geld op is/ het land overvol is, dan beginnen de ratten hun eigen jongen op te vreten.

  Like

 10. Rensk. zegt:

  @ Hovawart wat je hierboven tikt dat merk ik aan ouderen in mij omgeving, die met vastberadenheid op Pechtold gestemd hebben en mij de grond in getrapt hebben toen ik zei dat het een grote hufter is. Nu confronteer ik met de problemen die gaan ontstaan in de toekomst (en zijn grijpgrage takken)en wat zeggen ze dan: het zingt mijn tijd wel uit. Ze geven dus geen reet om de toekomst van hun kinderen. Ik vind ze walgelijk en om te kotsen.

  Like

 11. guusvelraeds zegt:

  – Elk geweld tegen de demonstranten veroordelen en de mensenrechten hoog op de agenda zetten.
  – Naar voorbeeld van Amerika de Revolutionaire Garde op de terroristenlijst zetten.
  – Zoals de demonstranten in Iran eisen Iran dwingen Irak en Syrië te verlaten.

  Dat gaat Nederland niet doen?

  Denk het niet. Misschien schoorvoetend als ze merken dat de tijd hiervoor opportuun wordt.

  Doet Nederland dat wel dan is dat ook indirect een aanklacht tegen hun eigen reeds decennia durende islamisering activiteiten op Nederlands grondgebied. Terwijl in Nederland stimulerend de discussie rondgaat over hoofddoeken bij de politie dragen in Iran de vrouwen hun hoofddoek (dat een expliciet symbool is van vrouwen onderdrukking en verachting) al zwaaiend op een stok.

  Nederland en de EU islamitische terroristen veroordelen. Nee natuurlijk niet. De Palestijnse terroristen staan immers via miljoenen subsidies op de loonlijst van de EU. Want met deze subsidies worden de families van terroristen en zijzelf maandelijks rijkelijk voorzien van uitkering en allerlei andere diensten gratis.

  Nee dan liever Israël demoniseren en laten demoniseren via de onafhankelijke en altijd oprechte Nederlandse media.

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds – goed geschreven!
   Helaas lees ik nog veel reacties hier van mensen die een totaal verkeerd beeld hebben over Iran. Het is gemakkelijk om alles over één kam te scheren en het af te doen met een ‘niet mee bemoeien’. In 2009 was een heel andere zaak. Toen werd er door de Soros marionet en Moslim minnende Obama helemaal niks gezegd tégen het regime. Dat is nu duidelijk anders en de mensen zijn het na decennia zat. Ze hebben al zoveel slachtoffers van dit terroristische regime dat ze er hun leven aan durven wagen. Erg LAF van de EU om zich niet sterk uit te spreken tegen het geweld wat volledig tegen de mensenrechten is. Maar ja, er zijn er teveel die toch al té ver ge-brainwashed zijn door de Soros media. TRIEST!

   Like

 12. Benesha zegt:

  De mensen zullen die religieuze fanatici wel beu zijn ook maar het imperium stokken in de wielen steken in Syrië kon niet zonder gevolgen blijven uiteraard. Iran krijgt een Kievje aan de broek.

  Like

 13. boorzalf zegt:

  Dat gaat weer voor een hoop vluchtelingen zorgen. En links maar roepen WELKOM WELKOM.
  En dan bij nieuwsuur, een lulhannes geeft Trump de schuld van de rellen.

  Like

 14. Pietersen zegt:

  Hoewel ik weet dat veel mensen in Iran helemaal niets op hebben met de islam, met name de jongere generatie die vrijheid wil, ondergronds stiekem feestjes viert met alcohol en westerse muziek, en veel vrouwen spugen op kledingvoorschriften en de Iraanse geloofspolitie, vind ik dat wij ons er niet mee moeten bemoeien.
  Wij hebben zelf al genoeg rotzooi met onze politici.

  Like

 15. Taljaard zegt:

  Hoop van harte dat ze in Iran de mullah’s er eindelijk eens uit kunnen trappen, maar geloof niet dat het ze zal lukken. De demonstraties zijn een stedelijk verschijnsel en beperken zich bovendien tot een relatief hoog onderwezen deel van de stedelijke jeugd. Net als in 2009 dus.
  Die opstand werd keihard neergeslagen door het leger, waarvan de soldaten voornamelijk afkomstig zijn uit het door en door conservatieve platteland. En de bevelhebbers van het Iraanse leger zijn veteranen uit de Irak-oorlog, die destijds hondstrouw waren aan Khomieni en de islamitische republiek. Verwacht een herhaling van 2009.

  Like

 16. Gert Dalen zegt:

  Nou nou en dat van een GL-er in in de Volkskrant. Werd wel eens tijd. Beginnen ze het te zien. Of is dat weer anders en kan het niet als het NL of Europa betreft? Dan zijn ze nog hypocrieter dan ik al vind. Een geluid geven dat we achter de demonstranten staan en tegen het Iran regime en de islam vanuit NL zou toch niet verkeerd zijn? Wilders, Baudet, SGP kom maar op met het veroordelen van het islamfascisme, corruptie en dictatoriale regime in Iran. Steun het volk en laat dat de wereld en Iran zien.

  Like

 17. Jan zegt:

  Waar zijn de westerse ‘feministen’ en de ‘pussyheads’?

  Like

 18. M. zegt:

  Nederland zal niets steunen wat het normale verstand dient.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s