Hongarije zet in op nationale veiligheid: Meer geld voor strijdkrachten en grensbewaking

Screenshot_117

(Vertaling: E.J. Bron)

Hongarije wil tegen de achtergrond van de aanhoudende migratiedruk zijn defensie-uitgaven verhogen. Ook moet er krachtig geïnvesteerd worden in de nationale veiligheidsinfrastructuur.

Duits - Zuerst

Dat deelde de parlementaire staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, Károly Kontrát, mee tijdens een gemeenschappelijke persconferentie met de staatssecretaris van Defensie, Tamás Vargha. Kontrát benadrukte daarbij dat de regering op grond van de migratiedruk, die zwaar op Europa drukt, in het jaar 2018 nog meer geld voor het waarborgen van de veiligheid van het Hongaarse volk beschikbaar zou stellen. “Door onze grenzen te beschermen, beschermen we niet alleen ons Hongaarse volk, maar ook alle volkeren van Europa, want op deze wijze vervullen we onze verplichtingen, die voortkomen uit ons lidmaatschap van Schengen”, zei Kontrát, en hij voegde er aan toe dat begin maart drieduizend nieuwe grensbewakers hun dienst zullen beginnen.

Een bijzonder ontwikkelings- en financieringszwaartepunt zouden in 2018 de Hongaarse strijdkrachten zijn. Het ministerie van Defensie zou dit jaar “meer geld, meer soldaten en meer uitrusting ten dienste van de Hongaarse defensie-inspanningen ter beschikking staan”. De regering zou willen bereiken dat de defensie-uitgaven tot 2024 2% van het bnp zullen zijn.

Staatssecretaris van Defensie Tamás Vargha vulde aan dat de soldij van de Hongaarse strijdkrachten zou worden verhoogd en bovendien zou de uitrusting van de soldaten verbeterd worden. Het doel van de regering zou bovendien een vrijwillige reserve-eenheid in alle 197 districten van het land zijn. Voor dit doel wil de regering meer geld voor de vernieuwing van het vrijwilligers reservesysteem en de financiering van de sportvereniging van Defensie beschikbaar stellen.

Al met al wil de regering bijna 100 miljard Forint (ongeveer € 325 miljoen) voor de ontwikkeling van de defensiekrachten beschikbaar stellen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Hongarije. Bookmark de permalink .

15 reacties op Hongarije zet in op nationale veiligheid: Meer geld voor strijdkrachten en grensbewaking

  1. paulzwueste zegt:

    Goed gedaan door Hongarijje.
    Hoe lang is het geleden dat wij bij defensie zo’n extraatje als ’n kleine honderd miljoen er bij kregen om niet direct alle militairen te moeten ontslaan.
    Als het zonog even verder zal gaan zullen we met z’n allen opnieuw schieten moeten leren omdat er geen leger meer zal zijn.
    Nu heb ik daar geen probleem mee natuurlijk.
    Maar ik bedoel maar…

    Like

  2. Mary zegt:

    Lijkt me heel verstandig om meer geld te investeren in strijdkrachten je weet het maar nooit met die EU dictators.

    Like

    • Henk der Niederlànder zegt:

      Ik denk zeker niet dat het goed is om mog maar een eurootje in het leger te investeren.
      Binnen niet al te lange tijd is het Nederlandse leger een onderdeel van een Europesche legermacht.
      Elke euro die er in gepompt word is dan dus weer geld dat verdwijnt in de Europesche bodemloze put.

      Like

      • Rookmelder zegt:

        @Henk, precies, daar werken ze hier al jaren naar toe, daarom al de jarenlange bezuinigingen, omdat dit In de EU-top -geniepig- al lang besloten is en er nu naar toegewerkt wordt !

        Like

  3. Rensk. zegt:

    Ik zou willen dat we hier ook weer flink gingen investeren in het leger. Maar ja met dit waardeloze kabinet met waardeloze lui met partijen, zonder ook maar enige visie kunnen we het vergeten.

    Like

  4. Peerke zegt:

    Waarom hier niet ????

    Like

  5. Hovawart zegt:

    Het gevaar van miljoenen ontevreden/verwarde mannen die reeds geboren zijn en decennialang zullen pogen om zich te laven aan de gulheid van de noordelijke lidstaten, zonder tegenprestatie te hoeven leveren, integreren of anderzijds, is het Europa in hun ogen (en enkel in hun ogen) het beloofde land, en zijn de zuidelijke lidstaten slechts een stedentripje op hun bedevaart
    Spijtig dat men in het Hooge Noorden het welkombordje heeft veranderd in een vaarwelbord, waarmee de woningmarkt in de Lage Landen nog meer onder spanning komen te staan, de banken de enorme aantallen microkredietaanvragen niet meer kunnen bekostigen en er veel apotheekjes (gelijk als in Bombay en Calcutta) het straatbeeld zullen bepalen.
    Het grote linksche voordeel zal het einde van de 24-uurs economie blijken, de adviezen om s’avonds niet meer over straat te gaan vanwege het risico van vrouwonvriendelijke misverstanden, zal het leven een stukje socialistischer maken.

    Like

  6. Jan zegt:

    omdat hier eurofielen aan de macht zijn die naar één belang hebben: een europees leger

    Like

  7. Hovawart zegt:

    Het grote plan van Brussels om de lidstaten hun strijdkrachten te laten wegbezuinigen, om een gezamenlijk euroleger (EU-ARMY) op te kunnen richten, als ultieme droom om de dystopie te vervolmaken, heeft een Hongaarse ágacska in het wiel van het Europese Project gestoken…..
    Wij zijn uiteraard zeer benieuwd of FronteX nu word opgeheven of als pressiemiddel word gebruikt om het uitreizen van Hongaren uit Hongarije te bemoeilijken, (en wat de getormenteerde sociopaten in hun socialistische paleizen nog mogen verzinnen aan sancties).

    Like

Plaats een reactie