Communiste Mogherini maakt zomaar even bijna € 50 miljoen over aan Cuba . . .

Screenshot_75

Federica Mogherini en Raúl Castro.

(Door: Ivet González)

 Hoe de Europese Unie alsmaar belangrijker wordt voor Cuba

De Cubaanse regering start het nieuwe jaar met stevige steun van de EU. Europa is nu zelfs een belangrijker partner geworden voor Cuba dan Venezuela.

Havana en Brussel beginnen aan een nieuw hoofdstuk in hun onderlinge relaties en dat is het resultaat van het Akkoord voor Politieke Dialoog en Samenwerking (PDCA), dat eind december 2016 werd ondertekend.

Relaties met VS bekoeld

De uitvoering van het akkoord ging vorige week officieel van start met het bezoek van Federica Mogherini, de Europese hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken, aan Havana.

Voor Cuba komt de nauwere samenwerking met Europa zeer gelegen nu de relaties met de VS weer sterk bekoeld zijn en het Amerikaanse handelsembargo werd verscherpt. Mogherini noemde dat embargo achterhaald en illegaal en de oorzaak van een slechtere levenskwaliteit voor de Cubanen.

‘We betreuren dat de huidige Amerikaanse regering zijn houding ten aanzien van Cuba blijkbaar heeft veranderd’, zei Mogherini donderdag op een persconferentie aan het slot van haar bezoek.

Lees verder>>>
Knack.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Communisme, Cuba, EUSSR, hersenspoeling, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, Links fascisme, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Communiste Mogherini maakt zomaar even bijna € 50 miljoen over aan Cuba . . .

 1. Rookmelder zegt:

  Bah, bah, wat een stelletje mafklappers daar in Brussel, en wat doe je eraan ?
  1) Helemaal niks !
  2) Extra belasting betalen !
  3) T.z.t. weer op de PVV stemmen !

  Like

 2. Henk der Niederlànder zegt:

  Ja de communisten in Brussel willen niks liever als zich inkopen in andere communistische staten.
  Dat werkt nou eenmaal beter als zaken doen met Trump die toch een andere visie heeft over de verdeling van het geld van de burgers.
  We doen et even 50 miljoen Euro nasrtoe en plotseling hebben ze democratie in Cuba.
  Of zal het later blijken dat een aantal multinationale ondernemingen een nieuw lageloonland hebben ondekt en laten ze hun toegang financieren door de Europesche burgers.

  Like

 3. Hovawart zegt:

  Cuba is het nieuwe pareltje van de EU, nu de Oekraïne toch iets is tegengevallen.
  (is het inlegvelletje al getekend, Mark cs.).

  Geliked door 1 persoon

 4. Roeland zegt:

  Even wat info en feiten. Ik luister regelmatig naar de “Deutschlandfunk” radio. Die hebben al sinds minstens 30 jaar dezelfde programmering. Staatszender nummer 1 in de BRD.

  Wat ik daar tegenwoordig aan “objectieve” informatie hoor is werkelijk verbijsterend. Zoals samengevat;
  Merkel is geweldig de SPD nog veel beter.
  Trump of AFD deugen niet ( en dan druk ik mij gematigd uit), want het woord “monster” over de persoon Trump valt daar bij die radio zelfs. Ik word daar kotsmisselijk van! Nou ben ik ook een Trump fan.

  Als je de politieke stand van de Bondsrepubliek Duitsland (dus EU) wilt weten , zou iedereen , die duits machtig is eens des morgens tussen 6 en 8 uur daarop moeten afstemmen.

  Deze zelfde zender ging in de DDR tijd te keer tegen de ondemocratische dictatuur van Erich Honnecker. Gegen “die Schandmauer” (Muur der schande), ik hoor het ze nog zeggen.

  Ik luisterde vroeger ook naar Stimme der DDR de Staatsradio van Oost Duitsland. Persoonlijk werd op die zender de Amerikaanse president nooit aangevallen. Wel het systeem van “kapitalistische onderdrukking” in de USA , maar op de persoon werd nooit gespeeld.

  Wat nu gebeurt is veel erger. De zogenaamde “deugmens” van de EU is tegen de “populist” Trump etc.
  Zoekt zelfs toenadering tot Cuba. Dat alles vanuit een “democratisch progressief perspectief “.

  Mijn visie;

  We worden verraden waar we bijstaan.

  USA (Trump) zien jullie niet wat er gebeurt in West Europa?

  Als ik Trump was zou ik dit breed uitmeten! Duitsland is bezig (via de EU) Uw positie te ondermijnen, censuur in te voeren!

  USA!! ..Sancties tegen Rusland opheffen en tegen de EU (West) instellen!

  Geliked door 1 persoon

  • Rookmelder zegt:

   @Roeland, met alle respect, als zelfs jij als regelmatige luisteraar daar kotsmisselijk van wordt, waarom zou je het anderen dan aanbevelen, die propaganda is toch bijna overal hetzelfde, en iemand die wel nadenkt hoeft daar dan -ook- niet naar te luisteren !

   Geliked door 1 persoon

   • Roeland zegt:

    Rookmelder, daar heb je helemaal gelijk in. Ik bevel het ook niet aan om te luisteren. Ik wil alleen onderstrepen ,voor diegenen , die nog niet overtuigd zijn dat deze politieke zwijnerij bestaat het met eigen oren waar te nemen. Immers er zijn niet alleen “medestanders”, die op deze site meelezen. Wie de schoen past trekke hem dus aan!

    Like

   • Rookmelder zegt:

    Roeland, oke, duidelijk ! “Tegenstanders” zullen zich trouwens niet lang op hun gemak voelen op deze site en elders hun gelijkgezinde en meer aansprekende info opdoen.

    Like

  • Thomasson zegt:

   @Roeland. Bedankt voor u interessante informatie. Ja! Wij proberen een simpel feit te vergeten: ANGELA MERKEL KOMT UIT DE DDR. Zij heeft daar tijdens haar studententijd ook voor de Stasi gewerkt. Angela Merkel heeft kennelijk veel heimwee naar de goede oude tijd van de DDR en de Sovjet Unie en zij probeert nu de EU te transformeren in een soort Sovjet Unie. Zij krijgt hulp van alle Culturele Marxisten en ze zijn er echter niet weinig. Hoe langer dat wij deze club mensen zouden dulden, hoe slechter ons leven in de toekomst zal worden. Angela Merkel moet naar huis en de verrotte bende van de EU moet samen met haar ten val worden gebracht.

   Geliked door 1 persoon

 5. Thomasson zegt:

  Het nieuws laat overduidelijk zien dat de EU wordt voor ons steeds gevaarlijker. Het wordt beheerd door onverantwoordelijke mensen die graag met ons geld knikkeren. De leiding van de EU probeert de natte dromen van iedere bobo daar te realiseren. Maar zijn dat onze natte dromen? Wij betalen ervoor? Is Cuba werkelijk zo belangrijk dat Europese armen moeten het land voor een of andere reden financieren? Wat hebben wij eraan? Types zoals Mogherini, Juncker, Timmerfrans en andere types uit deze circus moeten met pek en veren weer naar huis sturen. Eigenlijk de hele circus moet weg. Dat zal ons heel veel geld besparen en onze zoeneeuwen. Het is mooi geweest.

  Like

 6. Thomasson zegt:

  Het nieuws laat overduidelijk zien dat de EU wordt voor ons steeds gevaarlijker. Het wordt beheerd door onverantwoordelijke mensen die graag met ons geld knikkeren. De leiding van deze onzalige organisatie probeert de natte dromen van iedere bobo daar te realiseren. Maar zijn dat onze natte dromen? Wij betalen ervoor! Is Cuba werkelijk zo belangrijk dat Europese armen moeten het land voor een of andere reden financieren? Wat hebben wij eraan? Types zoals Mogherini, Juncker, Timmerfrans en anderen uit deze circus moeten met pek en veren weer naar huis worden gestuurd. Eigenlijk de hele circus moet worden opgedoekt. Dat zal ons heel veel geld besparen plus onze zoeneeuwen en angsten. Het is mooi geweest tot nu toe.

  Like

 7. Dat roept om een NExit. We hebben hier geen enkele invloed op roodverpolitiekte silzucht vanuit de EU en mevrouw is nooit op haar vestje te spugen. Zo wordt de democratie ondergraven en de solidariteit overvraagd terwijl het eigen volk steeds minder vrij besteedbaar inkomen overhoudt.

  Like

 8. jan zonder land zegt:

  Trump moet uit de NATO en dan is Europa een speeltje voor Poetin. Schijten ze in Brussel in hun broek. Hebben ze in duitsland direct ook een minder grote bek.

  Like

 9. Anna zegt:

  Mogherini; de Eurpesche : Obabini….. walgelijk!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s