Rechter hangt kruisbeeld weer op

Screenshot_25

In Beieren verplicht: Kruisbeeld in de rechtszaal.

(Vertaling: E.J. Bron)

Op bevel van het Beierse ministerie van Justitie heeft een rechter van het kantongerecht Miesbach het kruisbeeld weer moeten ophangen in de rechtszaal. Rechter Klaus-Jürgen Schmid had het kruisbeeld vorige maand voor een proces tegen een van terreur verdachte Afghaanse radicale islamiet laten weghalen. Tegenover de “Bild-Zeitung” had Schmid gezegd dat hij het ook niet meer zou willen terughangen in de rechtszaal, omdat hij vaak zaken met asielzoekers zou behandelen.

Junge Freiheit

Omdat het actuele proces tegen de 21-jarige “een religieuze component had, vond ik het juist om het kruisbeeld weg te halen”, had de “Münchner Merkur” de rechter geciteerd. De inmiddels veroordeelde verdachte had een zich tot het christendom bekeerde landgenoot met de dood bedreigd.

Het Beierse ministerie van Justitie maakte nu duidelijk dat de beslissing over het verblijf van een kruisbeeld in de rechtszaal niet wordt genomen door de voorzittende rechter, maar dat dit de taak van het justitiële bestuur zou zijn. Rekening houdende met het diensttoezicht zou het ministerie duidelijk gemaakt hebben dat in heel Beieren de standaard voor rechtszalen weer hersteld zou moeten worden.

“Uitdrukking van de christelijke traditie van ons staatsbestel”

Een perswoordvoerder verklaarde hierover dat in Beierse rechtszalen in principe kruisen zouden hangen: “Zij zijn een uitdrukking van de christelijke traditie van ons staatsbestel.” Bovendien zou een kruis of een kruisbeeld in de rechtszaal er niet per se verantwoordelijk voor zijn het vertrouwen in de rechterlijke onafhankelijkheid te schaden.

De beslissing van de rechter in de districtsstad ten zuiden van München om het kruisbeeld te verwijderen, had in het hele land voor verontwaardiging en onbegrip gezorgd. De Beierse viceminister-president Ilse Aigner (CSU) zei het weghalen van het kruis te beschouwen als “in hoge mate on-sensibel tegenover de gevoelens van de slachtoffers.” De voormalige Beierse minister-president Edmund Stoiber (CSU) noemde het een “compleet verkeerd signaal”. “Wie een ander met de dood dreigt, omdat die christen is geworden, zou het kruisbeeld goed moeten kunnen zien”, zei Stoiber tegenover de “Bild-Zeitung”.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Christendom, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, gezond realisme, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

23 reacties op Rechter hangt kruisbeeld weer op

 1. Wachteres zegt:

  Met de komst van de islam wordt wel duidelijk welke gedrochten wij in de maatschappij hebben. Het christendom verbergen ten gerieve van een Afghaanse moslim-crimineel; je moet maar de gore moed hebben.

  Geliked door 5 people

 2. Flo zegt:

  Rechters laten de oren hangen ,naar deze nieuwkomers,terwijl ze trots zouden moeten zijn,op d’r eigen afkomst en cultuur .ze hebben niet geleerd,maar alles verleerd ,dank zij de docenten .

  Like

 3. jantjeuitnl zegt:

  Links en moslims. beiden zijn ze door de duivel aangedreven. Dus de resultaten van beiden zijn hetzelfde.

  Geliked door 1 persoon

 4. BertG. zegt:

  Ik vraag me alleen af waarom er een kruis in een rechtszaal moet hangen.
  Het is toch niet god die jou ergens voor veroordeelt, maar een persoon in functie, en geen priester.

  En dit heeft niets te maken wat ik tegen een geloof heb.
  Een kruis hang je op in een kerk of thuis.

  Like

  • BertG. zegt:

   Op het politie bureau of het stadhuis hangt toch ook geen kruisbeeld boven het loket.
   Ik zou mezelf bij voorbaat al veroordeeld voelen wanneer iemand de bijbel hanteert of mee laat wegen in een rechtszaak of bij een aangifte.

   Dat de gelovige dit juist graag ziet en zelf zal toejuichen kan ik nog begrijpen, maar niet iedereen is hier van gediend.
   Eigenlijk is ook dit weer vergelijkbaar met het drammerige gedrag van een mossel.
   Kerk en staat dient strikt gescheiden te zijn, ten alle tijden.

   Like

  • kruisridder zegt:

   Bert, ons land en de meeste West-Europese landen hebben een Joods-Christelijke traditie. Al vanaf de vroege middeleeuwen. In de rechtzaal wordt rechtgesproken. Zo gaat dat ook vanuit de Bijbel. Eerlijkheid en Rechtschapenheid.

   Like

   • BertG. zegt:

    Je zegt het zelf al, imn de rechtszaal wordt recht gesproken.
    En daar heeft geen enkele godsdienst iets mee te maken. geen bijbel maar ook geen kruis.
    Zo neutraal als maar mogelijk.

    Like

 5. Elena zegt:

  Men had die gore land/cultuurverrader ( rechter) samen met de Afghaanse crimineel naast het kruis moeten hangen.

  Mijn beide dochters zijn na de lagere school naar het St Montfoort College,Rotterdam gegaan eerst één jaar als brugsmurf , daarna gymnasium.
  Tijdens de Gymnasium tijd van oudste dochter geen getinten te zien.
  Jongste dochter in ’85 of ’86 naar St. Montfoort, meerdere getinte leerlingen, voornamelijk Hindoestanen uit Suriname.

  Geliked door 1 persoon

 6. kampersrene zegt:

  Jezus is gestorven aan het kruis voor ons allemaal dat leered ik op een Katholieke school , dus ook voor islamieten………had hij dat geweten , dat hij ook voor krapuul moest sterven

  Like

 7. kampersrene zegt:

  Dus die rechter die dat kruisbeeld liet weghalen toont respect voor het krapuul dat hij moet berechten maar ook voor die islam…knappe rechter !

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  Absurd dit. Een kruisbeeld hoort niet in de rechtbank.
  Wat god vindt van het vonnis is een heel andere zaak.

  Geliked door 1 persoon

 9. kruisridder zegt:

  Als een Kruisbeeld niet in de rechtbank hoort, moet de Koran op staande voet verdwijnen uit de Kamer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s