CARTOON: Orgaandonatie . . .

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “delamontagne”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

32 reacties op CARTOON: Orgaandonatie . . .

 1. leefbarbaar zegt:

  Trap er niet; je onderdelen belanden mogelijk in een moslim, die nimmer zelf iets zal afstaan vanwege de islam. Het zal pas weer aantrekkelijk worden om donor te worden, als je kunt bepalen, voor wie je organen bestemd mogen zijn. Dit recht hebben nu de buitenlanders, maar wij niet. Vandaar dat ik ook donor af ben.

  Geliked door 1 persoon

 2. Steven zegt:

  Het zal mij wederom helemaal niet verbazen dat ze je organen er gewoon uithalen zonder dat de familie het te weten komt. Op papier NEE, maar zodra je weggedragen wordt snijden ze je open…

  Geliked door 1 persoon

 3. kampersrene zegt:

  Rechtse hersenen komen niet in aanmerking voor transplantatie , ze zijn ten strengste verboden

  Geliked door 1 persoon

 4. De vrouw op de fotoshop heeft m.i. een enorm overgewicht, dus per definitie zeer arbeids- of donatieongeschikt.

  Like

 5. Misschien in dit verband handig om te weten dat ‘op slag dood’ of ‘hersendood’ nog niet betekent dat je morsdood ben. E en daarom hebben in een ver verleden onze voorouders, die toen nog door schade en schande wijs werden, besloten dat je een overledene 3 dagen de tijd moest geven om echt en definitief te sterven voordat ie in z’n graf werd gelegd. Voor het slopen van je organen moet je nog leven anders is ’t orgaan waardeloos en al aan het rotten. De Wittejasindustrie weet ’t allemaal haarfijn maar ja, de pijp moet wél roken.

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Maar in een nog niet zo héél ver verleden, 19e eeuw geloofde men ook nog in boze geesten, duivels en meer ongerief.
   Dus werd het graf van bepaalde personen met tralie-werk beveiligd, zodat hij niet terug kon keren.
   Ideetje voor bepaalde overleden Politici ?????????

   Geliked door 2 people

 6. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.
  Reken er maar niet op, dat je met orgaandonatie kunt besparen op de uitvaartkosten. DXe uitrvaartondernemer, die het leeggeplukte overschot weer toonbaar moet afleggen, doet dat zeer zeker niet voor niets. Daar rekent ie extra voor. KASSA !!!

  Like

  • kopjethee zegt:

   NEE ! Dit is niet juist !
   Het ` leeggeplukte overschot ` wordt leeg geplukt, op de Operatie Kamer door het transplantatie-team, vervolgens hecht ander medisch personeel het lichaam dicht. (KEURIG.mag je hopen, heb wel eens anders meegemaakt maar afijn ) . Dan wordt de GEVER gebracht naar het mortuarium alwaar het gewoon wordt aangekleed en opgebaard, net als anders. Bezoekers zien en merken hier NIETS van !

   Like

   • Oeps48 zegt:

    @ kopjethee (9 februari 2018 om 02:16)
    Dames en Heren.
    Ja ja, zo zou het moeten. Dat staat in het protocol. Maar in de praktijk gaat het er wel eens wat anders aan toe. Ik weet van het volgende geval. Toen de begrafenisondernemer het overschot kwam ophalen, kreeg hij het naakte en bebloede lijk mee in een plastic lijkenzak. Ja, het lijk was dichtgenaaid, maar vraag niet hoe. Hij kreeg ook een vuilniszak mee met de laatste kleding van de overledene. Over het algemeen wordt een lijk niet door het ziekenhuis afgelegd, maar door de begrafenisondernemer. Sommige begrafenisondernemers zijn eventueel gehuisvest in de catacomben van een ziekenhuis. Maar zij zijn zelfstandige ondernemers en maken geen deel uit van het ziekenhuis. Het mortuarium van het ziekenhuis is geen toonkamer , maar slechts een koelcel om de lijken tijdelijk te bewaren, tot ze worden opgehaald.

    Like

 7. Astrid zegt:

  Ik had jarenlang een donorcodicil, maar ik heb me vorige week volledig afgemeld, dit vanwege de recente, doortrapte politieke plannen om ons automatisch tot donor te maken. Daarnaast heb ik ook uit medische bronnen begrepen dat als je dood bent, je lichaam weldegelijk nog bewustzijn heeft, het zij op celniveau, maar het zou zomaar kunnen dat je dan toch nog gevoel hebt en dus ‘snijpijn’ kan ervaren. Ook zijn er genoeg voorbeelden, waarbij de dode helemaal niet dood bleek en weer tot leven kwam.
  Nee, laat al die mensen die daar niet mee zitten zichzelf maar aanbieden. Bovendien, kunnen ze inmiddels geen kunstorganen maken? Ze kunnen toch ook twee hoofden op een hond ‘graften’, en menselijke oren op muizen kweken?

  En dan nog maar afwachten of al die donorganen het goed zullen doen, als ze eenmaal overgeheveld zijn. Je zal het hart van een Charles Manson maar in je lijf krijgen…. die is inmiddels dood, maar het idee…..

  Geliked door 1 persoon

  • Rookmelder zegt:

   @Astrid, dat klinkt bekend, ik heb al wel wijzigingen op het codicil aangebracht wat ik overigens als vrijwillig ja, tenzij…. donor ondersteunde ! Mocht de wet van die linke loetjes van D666 de komende week worden aangenomen -valt nog te betwijfenen- en het dus een verplicht nee, tenzij…. wordt is het over en uit, dan wordt het definitief NEE !! Dan zie ik het als verplichting van de staat om je keuze te maken en daar sta ik pertinent niet achter ! Overigens houd ik dat scherp in de gaten, omdat ik dan het -ook- voor mijn bijna 85-jarige moeder regel…..

   Like

   • Astrid zegt:

    Ja R., ik hou het ook voor mijn ouders scherp in de gaten, die naderen inmiddels de kritieke leeftijd, nog ouder dan jouw moeder. Beiden willen geen donor zijn, logisch, want ze hebben niks meer te bieden: ze zijn moe en versleten. Er is al meer dan genoeg in die beste mensen gesneden.

    Like

 8. fleckie' zegt:

  Alle d66-ers zijn dus van plan hun lichamen bij ..hun., …. een eventuele operatie , medewerking te verlenen’ aan het laten ‘uitslachten’van eigen lichaam, ten bate van iemand met zeer goed gevulde beurs, en zodoende diens leven eventuele te verlengen?!,

  Geliked door 1 persoon

 9. Aegolius cs zegt:

  Bij het leven uitgekleed en na de dood nog leeggehaald worden……. Naaahg, geen Nederlander wil hieraan opteren om langer te leven en een islamiet weigert überhaupt ’n orgaan van een ongelovige!

  Het evenwicht zal zich op “natuurlijke” wijze herstellen.

  Geliked door 1 persoon

 10. kopjethee zegt:

  https://www.wanttoknow.nl/boeken/weet-jij-dit-over-orgaandonatie-en-transplantatie/
  Orgaandonatie ? ……Zeer beslist niet doen, OOK NIET ONTVANGEN !

  Geliked door 2 people

  • Petra DeBoer zegt:

   @kopjethee, bedankt voor de link en ook al wist ik al dat je niet dood bent als de organen zonder narcose uit je lichaam worden gehaald, vind ik het erg goed dat u dit middels de link onder de aandacht brengt.

   Inderdaad orgaandonatie…niet doen…en wetende dat organen big business is, het al helemaal niet doen. In Syrië en andere landen zijn en worden veel mensen vermoord om de organen.

   Like

 11. Hoe lang gaat zo’n donororgaan mee? Moet je om de 2 jaar een vers hebben? En iedere week naar de bloedprikkerij en controle-arts? Zodat door die orgaan-rondpomperij de ziektekosten nog 10 keer zo hoog worden, het eigen risico op 1900 per jaar komt en de premie 700 per maand.

  Niemand wil een orgaan hebben van een ouwe lul van 70 behalve de meiden van de vlakte en dan nog maar voor een paar minuten. Wat gebeurt er met de organen van honderdjarige donors? Gaan die de nierbroodjes of de leverpastei in? Wordt er straks organenjacht gemaakt op onze kinderen? Heeft die kudt(partij) niet in de gaten dat ze de geschiedenis in gaat als Lijkstra het zusje van Mengele? Zijn ze nu niet bezig met activiteiten waarvoor de Nazi’s een klotenaam opliepen en Neurenberg 1.0 werd opgestart?

  Geliked door 1 persoon

  • Nee, die organen van 100 jarigen verkopen ze als ontwikkelingshulp aan Afrika.

   Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @breinbrouwsel, hoelang een orgaan meegaat weet ik niet precies maar ik weet wel dat het afhangt van welk orgaan het is. Diegene die een orgaan ontvangt moet in elk geval zolang hij/zij het orgaan heeft medicatie slikken zodat het orgaan niet afgestoten word. En dus zijn er ook regelmatige controle’s nodig. Een orgaan kan gelijk na de operatie afgestoten worden maar dat kan ook na vele jaren gebeuren

   Dat D’66 de weg van Mengele opgaat is me allang duidelijk. Niet alleen met de organen maar ook met het “voltooid leven”. De organen willen ze al staatseigendom maken en dan later geheid ook beslissen wanneer je dood gaat.

   Geliked door 1 persoon

   • Ooit een film over gezien waarin lui die een voltooid leven hadden met de fanfare naar het w(l)ijkcentrum werden gebracht, toespraakje d’r bij en hup naar de slachtafdeling. Van de onbruikbare meuk werd Soylent Green gemaakt dat een dag later in diverse smaken in de schappen van de Appie lag.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s