Steve Bannon in Frankrijk: “De geschiedenis staat aan onze kant”

Screenshot_42

Steve Bannon en Marine Le Pen op het partijcongres van het Front National in Lille op 10-03-2018.

(Vertaling: E.J. Bron)

Staande ovaties voor Steve Bannon in Frankrijk: de voormalige chef-strateeg van de Amerikaanse president Donald Trump heeft op het partijcongres van het Front National (FN) reclame gemaakt voor een wereldwijde rechtse beweging. “De geschiedenis staat aan onze kant en zal ons van overwinning tot overwinning leiden”, riep hij honderden jubelende aanhangers van het FN zaterdag in Lille toe.

DWN

“Jullie maken deel uit van een wereldwijde beweging, die groter is dan Frankrijk, groter dan Italië, groter dan Hongarije, groter dan dat alles”, zei Bannon verder in zijn ongeveer een half uur durende toespraak. Deze beweging zou zich tegen het “establishment” richten, tegen de banken en de pers, die door de regeringen “als een hond aan de riem” geleid zou worden.

De voorzitster van het Front National, Marine Le Pen, volgde de toespraak van Bannon vanaf de eerste rij. Aan haar gericht zei Bannon: “Le Pen en de “geliefde Amerikaanse president” Trump zouden er aan bijdragen het welzijn van de burgers weer op de voorgrond te plaatsen.

Het Front National had Bannon als verrassingsgast op haar partijcongres uitgenodigd. De 64-jarige reist op dit moment door Europa en bezoekt mogelijke bondgenoten. Deze week had ook de fractievoorzitster van de AfD in het Duitse parlement, Alice Weidel, een ontmoeting met hem. Bovendien trad hij op tijdens een congres in Zwitserland en observeerde hij de verkiezingen in Italië, waar de “rechts-populisten” en “rechts-extremen” samen meer dan 50% van de stemmen haalden.

De voormalige Goldman-Sachs-bankier Bannon was drie maanden voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 door Trump benoemd tot leider van zijn verkiezingscampagne. Na de ambtsaanvaarding door Trump werd Bannon chef-strateeg in het Witte Huis, maar werd in augustus 2017 ontslagen.

Daarop keerde Bannon weer terug als chef van de politieke website Breitbart. Deze baan verloor hij echter begin januari 2018 – als gevolg van de ophef rondom de aan hem toegedichte uitlatingen in het onthullende boek “Fire and Fury” van de journalist Michael Wolff over het presidentschap van Trump.

Bron:
https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", burgermoed, Elite, establishment, Frankrijk, Front National, gezond realisme, Historie, Linkse Kerk, Marine Le Pen, meningsdictatuur, Nationalisme, Patriottisme, Verzet, Vrijheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Steve Bannon in Frankrijk: “De geschiedenis staat aan onze kant”

 1. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Bannon: Interessante man. Goldman, Breitbart, Trump, wereldwijde rechtse beweging…

  Geliked door 1 persoon

 2. guusvelraeds zegt:

  Rechts populisten, rechts extremen, ultra rechtsen, dom rechts, bruin rechts, xenofoob rechts, islamofoob rechts, deplorabel rechts, bedenkelijk rechts, ultra extreem rechts, nazistisch rechts, penetrant rechts, achter de dijken rechts en natuurlijk niet vergeten racistisch rechts.

  Hoe harder het links liberaal crapuul doet schelden hoe meer de rationeel realistisch rechtsen het gelijk aan hun kant hebben.

  Geliked door 2 people

 3. delamontagne zegt:

  Discours Steve Bannon

  Geliked door 1 persoon

 4. Harry zegt:

  Laten we hopen dat hier een geweldige club uit voortkomt !
  Die Bannon is in ieder geval wel een vent die je niet zómaar even aan de kant duwt .
  En dat is wat we nodig hebben .

  Like

 5. Jan zegt:

  Marine Le Pen weigert door rechter opgelegd psychiatrisch onderzoek
  Justitie wil politica vervolgen omdat ze ISIS-filmpjes heeft verspreid
  https://tpo.nl/2018/09/20/marine-le-pen-weigert-door-rechter-opgelegd-psychiatrisch-onderzoek/

  Wat had zij verspreid?
  HERE ARE THE IMAGES: French Politician Marine Le Pen Ordered Psychiatric Evaluation for Posting ISIS Images
  https://www.thegatewaypundit.com/2018/09/here-are-the-images-french-politician-marine-le-pen-ordered-psychiatric-evaluation-for-posting-isis-images/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s