Yellowstone

Screenshot_112

(Door: “bozeoudeman”)

Mijn god, wat een kommer en kwel is het toch vandaag. Was het vroeger nou ook zo? Of wist men toen minder, omdat die gelukkige bastaards nog geen computer hadden en nog niet iedereen met een mobieltje liep rond te stappen. Toen had je nog persoonlijke vrijheden die wij nu niet meer kennen.  Overal en altijd bereikbaar, geweldig. Ja? Hoe was het toen, nog niet eens zo heel lang geleden. Toen was je niet overal ter wereld meteen van alles op de hoogte. Toen heerste er nog rust in je broek of jaszak. In je handtas of binnenzak. Geen ringtonend apparaat dat constant aandacht eist. 

Wie wist toen hoeveel tsunami’s er in een jaar hadden plaatsgevonden en hoeveel nog werden verwacht. Wie was toen constant volledig op de hoogte? Bijvoorbeeld van de vele miljoenen oorlogsvluchtelingen die opeens zomaar vanuit ergens kwamen aanmarcheren. Maar vanuit waar?

Of wie wist over vele busladingen extremisten die nu over de wereld trekken om deze te teisteren waar het maar kan; laat staan dat men wist over linkse relschoppers die anarchie eisen en alvast oefenen door overal de ruiten in te slaan, auto’s in brand te steken, verkeersborden uit de grond te rukken, omdat wachten op anarchie hen te lang duurt. Of over rechtse rakkers die…  Ja, wat doen rechtse rakkers eigenlijk precies?

Verder wist je ook nog niets over toenemende energietekorten, stijgende klimaatterreur, dreigende opwarming, stapelende milieuvervuiling, rommelende vulkanen en rammelende aardbevingen, noch over nieuw ontworpen ziektes, ontsnapt of niet uit laboratoria om voor nieuwe medische uitdagingen te zorgen.

Noch dat men iets wist van de nu, als klap op de vuurpijl, aankomende allesvernietigende Yellowstone Park ramp. Dagenlange duisternis of wellicht weken. Giftig water overal, gebrek aan voeding wereldwijd als deze moeder van alle vulkanen tot uitbarsting komt. Weer een toekomstige natuurramp erbij om exclusief door GroenLinks te worden geadopteerd. Weer iets erbij voor sommigen om die akelige witten de schuld aan te geven. Tenslotte zijn die begonnen met de consumptiemaatschappij!

Weer een ramp extra erbij die ons totale vernietiging brengt naast een andere, die ook aangekondigd is, die Afrikaanse rotskustwand die ooit in de oceaan stort om wereldwijd de betovergrootmoeder aller tsunami’s te veroorzaken. Ja, we hebben eigenlijk helemaal geen kernwapens meer nodig, de natuur vernietigt ons wel. Wie nu nog niet ‘Bekeert u, het einde der tijden is nu’ luid en duidelijk begint te jammeren, is reddeloos verloren. Daar zit geen verstand in of heeft stalen zenuwen en is nergens van onder de indruk.

Ondertussen gaan veel geldgeile types gewoon door met onbenullig kleinzielig gedrag, het bijeen harken van geld voor enkel zichzelf. Lezen dit soort lieden dan nooit eens kranten, kijken ze nooit naar een journaal of, beter dan dat, kijken zij nooit naar National Geographic? Heeft dit soort zich volledig afgeschermd van alle informatie die in aanhoudende veelheid over de wereld raast. Vermoedelijk, want waarom anders zijn ze onwetend.

Of ligt het aan mij, ben ik weer lichtelijk in paniek. Dan zal die Wilders, Baudet of Roos daar wel weer achter zitten, nietwaar? Dat kan natuurlijk ook. Maar als dat zo is, waarom schijnen dan de VS al vanaf 2014 voor vele miljarden voor massa’s vluchtelingen uit de VS plekjes aan het reserveren te zijn, in vermoedelijk dan nog relatief veilige landen, ingeval de Yellowstone Park ramp wel gaat uitkomen?

Of is dit ook nep-nieuws van Wilders, van Baudet of van Roos? Net als berichten over ongelukken met kerncentrales in het verleden lange tijd nep-nieuws bleven, totdat Harrisburg en Tsjernobyl niet meer te ontkennen waren. Dus toch maar voor alle zekerheid: ‘Bekeert u, het einde der tijden is misschien toch wel nu! En anders is het vast en zeker morgen, of de dag daarna, maar het komt. Ooit!’ En voor nu, nog een prettige nep-nieuws vrije dag.

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Yellowstone

 1. Charles zegt:

  Waren die “ondingen” maar nooit uitgevonden

  Like

 2. boorzalf zegt:

  We leven eigenlijk in het land van “Ooit”.

  Like

 3. Sabeltant zegt:

  Geen smartphone en ik laat ‘m steeds vaker thuis liggen.
  Als ik dan een keer moet bellen kun je het aan de eerste de beste voorbijganger vragen.
  Iedereen heeft tegenwoordig zo’n ding. 🙂

  Like

  • BertG. zegt:

   Dan zal jij wel behoorlijk op leeftijd zijn, anders kan je het wel vergeten.
   Want helemaal niemand geeft ze telefoon af aan iemand die vraagt of ie even kan bellen.
   Of je woont in een heel klein dorpje waar iedereen mekaar kent.

   Like

 4. jantjeuitnl zegt:

  Je vergeet Fukushima. 11 maart was het 7 jaar geleden. Er lekken nog steeds 3 kerncentrales en er is nog niets of niemand bij in de buurt geweest. Kan niet. Maar dit is wel ‘man-made’.

  Like

 5. Blaffertje zegt:

  De bodem van het meer in Yellowstone is de afgelopen jaren inderdaad meters gestegen door de toenemende druk van de calderra (ondergrondse vulkaan).
  Op de boden van het meer ligt een toeristenboot die zo,n 30 jaar geleden is gezonken en dit schip komt nu langzaam aan boven, er zijn al grote delen zichtbaar terwijl het voorheen ver onder water lag.
  Maar dit kan nog jaren misschien wel eeuwen duren eer de vulkaan uitbarst, er word voorspeld dat wij dan een ijstijd kunnen verwachten omdat de zon dan mogelijk maanden verduisterd zal worden en de temperatuur tientallen graden doet dalen, de tijd zal het leren.
  Maar het probleem met de asiel tsunami is nu.
  Ze nemen behalve hun irritante gedrag ook vele ziekten mee die bij ons al lang onder controle waren of zelfs helemaal waren verdwenen.
  Ze willen ons demoraliseren door onze vrouwen en dochters te verkrachten en aanslagen te plegen.
  Misschien is zo’n natuurramp niet eens zo verkeerd dan lost het probleem met die tsunami aan asielzoekers vanzelf op.
  Dan vluchten ze allen zo snel mogelijk weer terug naar hun warme landen, want ze willen niet graag eindigen als diepvries asielzoekertje.

  Like

 6. BigLJohn zegt:

  Mijn vrouw en ik hebben ieder apart een GSM. Allebei eentje alleen maar om te bellen en gebeld te worden, en SMS’ jes, een service die we overigens zelf nooit gebruiken. Soms krijgen we wel SMS’ jes van een bedrijf of van TELE 2 zelf die een boodschap sturen waarop we nooit hoeven te antwoorden. Lekker rustig dit alles, en 100 bel minuten per maand voor €4,-. Wij bellen alleen als het strikt noodzakelijk is. Zoveel mogelijk met het vaste toestel, daar dit in het Ziggo alles in een abonnement zit (Internet, TV, radio, en telefoon) en alle nummers gratis zijn voor Ziggo abonnees. Kom daar nog maar eens om in deze wereld van GSM ’s met telefonie, internet, SMS gebruik, foto;s versturen, ect ect. Wij hebben totaal geen behoefte aan zo’n GSM die alles in huis heeft en maandelijks een berg geld kost aan abonnement en extra gebruik. Laat anderen maar verslaafd worden aan deze nieuwste geldverslindende drug !

  Geliked door 1 persoon

 7. fleckie zegt:

  Dan kan men zich na het..weer..smelten.., verwonderd afvragen, hoe het komt dat er heel donker en lichter getinte personen …voorkwamen, in het ijs.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s