Filosoof Safranski: “Het inflatoire gezwets over vreemdelingenhaat en islamofobie” zou moeten stoppen

Screenshot_123

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Zulke eerlijke en duidelijke woorden zijn zelden te vernemen. Deze worden door de literatuurwetenschapper en schrijver Rüdiger Safranski gevonden in een interview met “Spiegel Online” (helaas een betaalartikel). Hij thematiseert problemen, heeft kritiek op de vluchtelingencrisis, de politieke islam, het inflatoire gezwets over vreemdelingenhaat en islamofobie en het milieu van de politieke kitsch, waartoe ook de naïeve “welkomstfrasen” behoren. Twee tot drie jaar geleden zouden zulke uitspraken nog ondenkbaar zijn geweest.

politikstube

Elke burger met gezond mensenverstand komt waarschijnlijk tot hetzelfde resultaat dat het illusoir is om te geloven dat enorme migrantenstromen uit cultuur-vreemde landen respectievelijk islamitische landen eenvoudig te integreren en zodoende tot een westers georiënteerd samenleven in Duitsland in staat zijn, die een verachtend vrouwbeeld meenemen, affiniteit met geweld tonen en alleen de sharia als hoogste wet laten gelden. Geen mens zou vreemdelingen zijn huis binnenlaten en gratis verzorgen die men niet kent en die zich niet aan de regels houden.

Zal de geschiedenis zich herhalen? Denk alleen maar aan de teloorgang van Rome en de toenmalige decadente elite. Zover is het in Duitsland nog niet, maar zouden de komende jaren voldoende kunnen zijn voor een complete verandering en verdringing? De erfenis van Merkel?

Safranski´s uitspraken vatten het goed samen, eigenlijk verplichte lectuur voor de dames en heren in de ivoren toren in Berlijn, maar de uitspraken zijn helaas niet politiek correct en zullen geen gehoor vinden, anders zouden ze moeten toegeven dat fouten gemaakt hebben en nog steeds maken:

[…] “De politieke islam is onze levensvorm vijandig gezind.” Wie hem niet zou bestrijden, zou hem “terecht moeten vrezen”.

Met het oog op de “enorme migrantenstromen” zou men zich moeten afvragen of de liberale samenleving in de toekomst nog wel te handhaven zou zijn. “en ik vrees dat we dat bij de momentane naïviteit niet kunnen.”

Safranski bekritiseert een “luiheid van denken”, die zou gedijen in het “milieu van de politieke kitsch”. Als voorbeeld noemde hij de uitspraak van de fractievoorzitter van de Groenen in het Duitse parlement, Katrin Göring-Eckhardt, die in november 2015 met betrekking tot de komst van vluchtelingen had gezegd: “We krijgen nu plotseling mensen cadeau”. Tot de kitsch zou ook “het idee van een duurzaam  vreedzaam naast elkaar van de culturen behoren. Dat zal waarschijnlijk nooit bestaan.” […] Lees verder op “Welt.de”.

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

17 reacties op Filosoof Safranski: “Het inflatoire gezwets over vreemdelingenhaat en islamofobie” zou moeten stoppen

 1. Jules Vismale zegt:

  Rüdiger Safranski laat pas duidelijk en resoluut merken dat onze westerse tradities niet gesloopt mogen worden door de islam en hun linkse “bondgenoten” en de westerse autochtonen gewoon willen omvormen tot kritiekloze en hersenloze zombies! Het lijkt net op plagiaat wat hij over schijnt te nemen van talloze anti-EU- en islam-profeten maar de radicale islamieten lijken ons allemaal als “onreine” honden en varkens te zien!
  Maar ach: als het linkse gespuis, dat overal tegen ‘”racisme, xenofobie, islamfobie” en rechtse politici gaat protesteren dan krijgen zij toch al een koekje van eigen deeg, van hetzelfde laken een pak, worden zij met hun vreselijke waanbeelden met gelijke munt terug betaald en zijn ze gewoon
  één pot nat over de moslims en de islam!
  Want wat hebben zij allemaal verder met elkaar gemeen: een gruwelijke afkeer van een luxe verwen-maatschappij waarin zij zodanig verwend, vertroeteld en afhankelijk van zijn geworden maar daar tegenover gewoon geen enkele dankbaarheid vertonen! Ze lijken gewoon al jaren hun ziel en zaligheid te verkopen aan een wereld die zij kunstmatig willen omvormen alsof zij goden zijn en kritiek daarop niet wordt geduld!
  Ook in de Bijbel kwam dat vele generaties voor daar talloze joden, na de Exodus, en het binnengaan in het land van melk en honing (Israël), zich steeds afkeerden van God, zich constant gedroegen als de zondige steden Sodom, Gomorra en Babylon, valse afgodsbeelden vereerden en profeten van God beschouwden als onruststokers die ze vaak nog wreed vervolgden ook!
  Reken er zelfs maar op dat Safranski niet aan koffiedik-kijken hoeft te doen om te voorspellen dat al die linkse demonstranten, die overal constant tegen racisme, vreemdelingenhaat en islamfobie demonstreren, niets anders zijn dan een bende verwende nietsnutten, lapswanzen, klaplopers, lafaards, broekschijters, labbekakken etc. zijn en uiteindelijk aan hun eigen afkeer ten onder gaan als in een moeras vol drijfzand!

  Like

 2. droevige mof zegt:

  Interessant is wat de uitgever van de Spiegel, Jakob Augstein, twee dagen geleden in een interview zei: „Das Problem sind nicht die Muslime, das Problem sind die Deutschen. Wir haben doch kein Problem mit den Muslimen. Wir haben ein Problem mit Deutschen, die unsicher sind, die Angst haben, die politisch durchdrehen“ (“Het probleem zijn niet de moslims, het probleem zijn de Duitsers. We hebben geen probleem met de moslims. We hebben een probleem met Duitsers die onzeker zijn, bang zijn, politiek doordraaien “)
  In Duitsland zou je zeggen: “Der Mann hat den Knall nicht gehört.” (De man heeft de knal niet gehoord.)
  Hier is de link naar het interview: https://www.youtube.com/watch?v=RWH6nD3UOIw
  (Citaat op 11:15) Wie al zijn vooroordelen over Duitsers wil hebben bevestigd, zou het hele interview moeten zien: Arrogantie, betweterij, onverdraagzaamheid, machtsambities, koppigheid, uiteindelijk domheid en later, wanneer het te laat is: “Ik kon het niet weten.”

  Like

 3. hans zegt:

  Niet alleen inflatoir, maar ook aantoonbaar kwaadaardig, want men merkt aan alles dat moslims en zwarten grotendeels zelf vol zitten met haat!

  Geliked door 2 people

  • hendrikush zegt:

   De pot en de ketel.

   The University of Maryland has a new resource for parents to help them with “talking to kids about whiteness.”
   “White privilege can lead to a chronic case of undiagnosed entitlement, creating poor listeners, impatient speakers who talk over others, and people unaccustomed to taking orders.” https://www.campusreform.org/?ID=10649.

   Vervang white door black en oordeel.

   Like

 4. Hendrik M. zegt:

  “De politieke islam is onze levensvorm vijandig gezind.”
  Laat dat ‘politieke’ gerust weg, de islam doctrine is ons als geheel vijandig gezind en gevaarlijk.

  Geliked door 1 persoon

 5. Sabeltant zegt:

  Marxistische demonstranten van het 21 maart comité die het BLANKE westen ten val willen brengen hebben vandaag bakzeil moeten halen in Amsterdam.

  Als je de politie en bewaking van de groep aftrekt kom je hooguit tot 100 man sterk.

  De deugmensjes verwachten zelf 4000 man maar dat is dus bij lange na niet gehaald.

  Klik op de link voor de “overweldigende” overzichtsfoto van de demonstratie.
  https://t.co/jyFf76Yda9

  Zo te zien is Nederland klaar met deze landverraders en hun gekleurde hulpjes.

  Geliked door 1 persoon

 6. Thomasson zegt:

  De uitspraak van de Groenen fractievoorzitter in het Duitse parlement, Katrin Göring-Eckhardt is zeer interessant, Als groene telg van de (Hermann) Göring familie, is heel bijzonder. Haar familieleden vonden mensen die 2000 jaar in Duitsland hadden gewoond menselijke afval en deden hun best ze te vermoorden; al waren ze blank. Nu – kennelijk door biologische modificatie – vindt zij de strontkleurige wezens uit Arabische landen en Afrika een reden om toe te juichen “eindelijk krijgen wij mensen cadeau”. De vraag is wat zij nu vindt van de “verkrachters en moordenaars als cadeau? Zijn ze nog steeds mensen? Of zijn ze MONSTERS? Een normaal mens zal ze zeker niet als mensen beschouwen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Tistochwat zegt:

  “We krijgen nu plotseling mensen cadeau”

  Tuurlijk, joh, en ze zijn waardevoller dan goud, toch?

  Like

 8. kampersrene zegt:

  Weer een prachtig oefenterrein voor een voetballer .Al die achterwerken in de lucht….en dan maar oefenen !

  Like

 9. Elisah zegt:

  https://fenixx.org/2018/03/19/de-islamofobie-hoax-moslima-van-de-pvda-is-een-recidiviste-maar-dat-zal-toeval-zijn/
  Uitgebreid op het journaal te zien dat deze vrouw zou zijn uitgescholden…
  Al die blanke vrouwen die bijv voor kankerhoer of kechs uitgemaakt worden…daar wordt over gezwegen, of de blanke slachtoffers van de rape-bendes in Engeland….daar verzwijgt men de afkomst van de daders.

  Like

 10. Elisah zegt:

  Totaal afliegen van feiten.

  Like

 11. Guardiacivil zegt:

  De titel van dit stuk zou moeten zijn: Hoe kunnen we dit nog stoppen? En dan is het misschien toch hoog tijd om te gaan brainstormen en wie weet welke goede ideeën er ineens naar boven komen drijven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s