Netanyahu tevreden: De Oostenrijkse bondskanselier functioneert zoals het moet

Screenshot_146

Sebastian Kurz en Benjamin Netanyahu.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu verwelkomde de ondersteuning van de nieuwe Oostenrijkse regering voor de oprichting van een centrale Holocaust gedenkplaats in Wenen. Deze zal als herdenkingsmuur met de namen van de Oostenrijkse Holocaustslachtoffers op een prominente plek in de Oostenrijkse hoofdstad opgericht worden.

Duits - Zuerst

Op Twitter bedankte Netanyahu bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) voor diens “leadership” in deze kwestie.

Screenshot_145In een tweede tweet toonde Netanyahu zich bovendien ingenomen met de “ontroerende rede” van de kanselier naar aanleiding van de plechtigheid van staatswege m.b.t. de “Anschluß” van Oostenrijk 80 jaar geleden. Verder bedankte hij Kurz voor zijn “vastberadenheid het antisemitisme te bestrijden en zijn bedoeling aan te sporen tot een serie regeringsbesluiten met betrekking tot de voorlichting en opheldering over de Holocaust en herdenkingspolitiek.”

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Benjamin Netanyahu, gezond realisme, Historie, Holocaust, Israël, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

7 reacties op Netanyahu tevreden: De Oostenrijkse bondskanselier functioneert zoals het moet

  1. Cathja zegt:

    Bravo, Sebastian Kurz! U geeft met dit plan het Joodse volk en haar historie een zichtbare plaats in Wenen!
    Grote klasse!

    Like

  2. paulzwueste zegt:

    Die Kurz is een bijzonder intelligente avonturier eerste klas.

    Like

  3. theresageissler zegt:

    Nu, dat gunstige oordeel betekent dan meteen rehabilitatie voor de FPÖ -zoals ze nu onder Strache functioneert:
    Want Kurz heeft de nieuwe coalitie-partner toch maar een invloedrijke plaats toebedeeld – waartegen ook Netanyahu geen bezwaar aantekent.
    Dat is een ander geluid dan de Brandpunt-uitzending van 2013 of zo, waardoor Martien (Pennings) toen nog zo gealarmeerd raakte!

    Like

  4. Hendrik M. zegt:

    Heel mooty die “Holocaust gedenkplaats in Wenen”.
    Nu nog de grootste vijand der holocaust overlevenden verwijderen uit Oostenrijk en de rest van Europa.
    Islam retour afzender!

    Geliked door 2 people

    • Cathja zegt:

      @ Hendrik M.

      Er zouden prachtige tijden aan kunnen breken als de islam met al haar aanhangers uit Europa verdreven zou worden.

      Op dit moment vraag ik me af hoe lang een Holocaust gedenkplaats ongeschonden kan blijven bestaan. Als we bedenken hoeveel moslims er alleen al in Wenen wonen….; zij zullen een monument ter nagedachtenis aan de Holocaust beslist niet kunnen verdragen, omdat ze nergens mee geconfronteerd willen worden als het om het Joodse volk gaat. Voor hun gemak vergeten ze dat ze helemaal niets te vertellen hebben in welk Europees land dan ook, maar daar hebben ze zich nog nooit iets van aangetrokken.

      Voor premier Netanyahu/de staat Israël een mooi gebaar van vriendschap. Elk Europees land zou overigens pal achter Israël moeten staan! Een goede reden om dit niet te doen hebben ze niet.

      Geliked door 1 persoon

      • Anneke zegt:

        Schaam mij diep voor de ANTI-ISRAEL houding van de NL-NWO politieke trollen…De enorme stortvloed aan leugens, over dit pracht land de afgelopen decennia… VERSCHRIKKELIJK.
        Hersenspoeling van het Europese volk is blijkbaar meer dan geslaagd. Menig Europeaan haat Israel, zonder dat men ooit werkelijk in dit pracht land is geweest. Men kent heg, noch steg.

        Like

Plaats een reactie