Schokkende video: Kinderen marcheren in militaire kleding in moskee in Herford

 

(Door: Jobst Lüdeking – Vertaling: E.J. Bron)

Een video uit de moskee van de Turkse vereniging DITIB in Herford roept vragen op. Het zijn video-opnames die vragen oproepen en schokkend overkomen. Kleine, misschien 4- tot 7-jarige jongens met speelgoedwapens marcheren in uniform, zwaaiend met Turkse vlaggen, op muziek door een ruimte. Bij het aantreden roepen ze militaire commando´s en salueren. Daarna liggen enkelen van hen – blijkbaar als gesneuvelde soldaten – onder een Turkse vlag.

De opnames zijn blijkbaar onlangs gemaakt in Herford in de moskee van de Turkse moskeevereniging DİTİB. Parallel met de opnames werden foto´s van de opvoering op Facebook geplaatst – inmiddels echter deels weer verwijderd.

DITIB zou van niets geweten hebben

“De beslissing over de opvoering werd door de oudercommissie genomen en de opvoering werd ook door haar vormgegeven”, verklaart het bestuurslid van DITIB in Herford, Aydin, op telefonische vragen. Het bestuur zou niet betrokken geweest zijn bij het programma en zou er niets van geweten hebben. De opvoering zou ook niet bestemd geweest zijn voor het publiek. Binnen de gemeenschap zou echter wel degelijk controversieel over de opvoering zijn gediscussieerd.

In werkelijkheid, aldus Aydin verder, zou de opvoering betrekking hebben op een militaire overwinning in verband met de oprichter van de Turkse staat, Mustafa Kemal Pasja Atatürk. De achtergrond is blijkbaar de zogeheten Slag van Gallipoli in de Eerste Wereldoorlog 103 jaar geleden, waarin de troepen van het met Duitsland verbonden Ottomaanse rijk Britse, Australische, Nieuw-Zeelandse en Franse eenheden terugdreven.

Geen ongebruikelijke traditie

Zodoende werd de door de geallieerden nagestreefde verovering van Constantinopel, het huidige Istanboel, verhinderd. De veldslag in de jaren 1915/1916 was een bloedige strijd. De helft van de ingezette soldaten kwam om het leven of raakte gewond. Het is een dag waarop het bij veel families in Turkije niet ongebruikelijk zou zijn dat kinderen uniformen dragen, aldus een Turkije-kenner tegenover de “Neue Westfälische”.

De districtsvoorzitter van de CDU, Tim Ostermann, die de opnames eveneens kreeg, had hierover een mail naar de moskeevereniging van DITIB in Herford gestuurd, maar tot nu toe geen antwoord gekregen. “Ik vind het uiterst problematisch dat kinderen geïnstrumentaliseerd worden. Dat is in eclatante tegenspraak met elke poging tot integratie. Veelmeer is zoiets een typisch signaal voor een parallelsamenleving. Staat en samenleving moeten er alles aan doen om zoiets te verhinderen”, aldus de voormalige parlementariër van de CDU.

(G)een kinderspel

Kinderen die in uniformen paraderen, zijn in de buitenlandse nieuwsberichten van de televisie in het Nabije Oosten geen ongebruikelijk beeld. Dat echter dreumesen in Herford in camouflagepakken exerceren m.b.t. een slag in de Dardanellen, komt daarentegen uiterst schokkend over.

Schokkend vooral daarom, omdat behalve binnenlandse politieke gebeurtenissen in Turkije op dit moment de militaire actie tegen de Koerden in het noorden van Syrië aan de gang is. Schokkend ook daarom, omdat onlangs de Turkse president, met een klein meisje in uniform aan de hand – sprak van de martelaarsdood. En per slot van rekening zit Erdoğan´s religieautoriteit in feite achter de vereniging DITIB.

En schokkend ook daarom, omdat de ouders van deze kinderen zich er blijkbaar niet in het minst van bewust zijn dat zij niet als belangrijk beschouwd worden of het juist eens zijn met deze politiek.

Dat de slag en de zege van Gallipoli voor de geschiedenis van Turkije en het historisch begrip van veel oorspronkelijk uit Turkije afkomstige mensen belangrijk is, lijdt echter geen twijfel.

Misschien kan men gezien de 100.000 doden en 250.000 gewonden in de slag en dan echte rop ingaan dat oorlog nu eenmaal geen kinderspel is.

De vereniging DITIB:

 • De DITIB – de Turks-islamitische Unie van de Instelling voor Religie – onderhoudt nauwe contacten met de Turkse regering.
 • Ze staat onder controle en onder toezicht van de Turkse Diyanet, het Presidium voor Religieuze Zaken. DITIB heeft zijn zetel in Keulen. Van hieruit worden de aangesloten moskeegemeenten aangestuurd.
 • De imams van deze moskeeën worden op staatshogescholen in Turkije opgeleid en naar Duitsland gestuurd. Ze worden betaald door de Turkse staat.

Bron:
www.nw.de
Auteur: Jobst Lüdeking

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t H.S.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, Duitsland, Eurabië, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turken, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Schokkende video: Kinderen marcheren in militaire kleding in moskee in Herford

 1. Jean zegt:

  De linkse media laat liever foto’s zien die via fotoshop bewerkt zijn over chemische aanslagen die nooit hebben plaatsgevonden i.p.v. de werkelijkheid te laten zien nl. kinderen met militaire uniformen en wapens in de hand.

  Geliked door 1 persoon

 2. Geert zegt:

  Wat doen godverdomme die moffen kinderen daar, de ouders die dit toelaten verdienen de galg, maar aan de andere kant zien die Duitse kinderen wat er gaat gebeuren als zij wat ouder en genuanceerd kunnen denken.

  Like

 3. Petra DeBoer zegt:

  Mede daarom word het tijd om al die Turkse moskeeën te sluiten en Diyanet in Nederland te verbieden. Het moet toch niet gekker worden dat een Turkse minister van Godsdienstzaken invloed in Nederland heeft middels Diyanet.

  Like

 4. Haksteeg Anton zegt:

  ja ze nemen een voorbeeld aan de Hamas die zgn “palestijnse” terroristen dat is het enige wat ze doen bij die vervloekte islamisten geen religie maar terrorist zijn dat is alles wat ze kunnen.

  Like

 5. Trucker zegt:

  Niet voor niks dat ik die gebouwen haatkazernes heet.

  Geliked door 1 persoon

 6. fleckie zegt:

  Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst,: bleek wel hoe fanatiek de …HITLERJUGEND was tijdens ..EN…aan het einde van de 2e wereldoorlog,( waarvoor Amerikaanse soldaten gewaarschuwd waren,…’.HET. FANATISME…van. DIE…JEUGDIGEN!!’

  Like

 7. Astrid zegt:

  Wat mij betreft de zoveelste provocatie van ‘onze fijne moslimmens’. Wat een zalige gedachte dat het islamgedram ooit zal ophouden, maar even geduld nog mensen, eerst nog een aanstaande WOIII overleven…..

  Like

 8. Leo zegt:

  Een poos geleden was ik in een ziekenhuis in Antwerpen op kraamvisite .. De kraamafdeling bestond uit diverse kamers en in een paar daarvan lag dan een moeder met haar pas geboren baby. . Het was dan de gewoonte om het geboortekaartje naast de deur te hangen . Bij het weggaan liep ik langs een kamer waarin één of andere moslim lag ..De deur stond open en er stonden zeker 5 “tenten” binnen en het geboortekaartje naast de deur was een A4-tje met daarop een afbeelding van één of andere Arabier met een kalasjnikov voor de borst en daaronder geschreven ” Mujahedin ” en de naam van het kind…
  En het ziekenhuispersoneel vond dit de normaalste zaak van de wereld!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s