Dodenherdenking 4 mei 2018. . .

Door:
Gerard de Boer
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in burgermoed, dictatuur, EUSSR, Nederland, Vrijheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Dodenherdenking 4 mei 2018. . .

 1. Karel Dokter zegt:

  Het is te hopen dat die lawaai-KLOOTZAK niet doet wat hij zegt van plan te zijn.
  Van mij magtie te grazen genomen worden als hij het probeert, vanavond om 20:00 uur.
  (zie verder de voorpagina en pag. 2 en 3 van de Telegraaf van vandaag)

  Geliked door 3 people

 2. Cathja zegt:

  Stille getuigen van een zeer duistere periode in ons land. Dat zij die gevallen zijn voor onze vrijheid niet voor niets zijn omgekomen….

  Dat zij mogen rusten in VREDE.

  Geliked door 2 people

  • Wachteres zegt:

   Als dit niet stopt, dan wordt het de meest duistere periode in onze geschiedenis, Cathja

   Like

   • Cathja zegt:

    @Wachteres op 4 mei om 15:28

    Daar heeft u gelijk in Wachteres!

    “Nooit meer oorlog” wordt er steeds gezegd, maar op dit moment worden we dagelijks geconfronteerd met vreemdelingen die op een oorlog met ons uit zijn. Ik vraag me af waarom men doorgaat met de 4 mei-herdenkingen, terwijl een nieuw en nog veel groter gevaar dreigt waar men niets of amper iets tegen doet.

    “Ziende blind en horende doof”?

    Like

 3. Taljaard zegt:

  En zo is dat!

  Geliked door 1 persoon

 4. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  Deze martelaren hebben voor onze vrede en vrijheid hun leven niet gegeven. Zij werden daarvoor van hun leven beroofd. Laten wij vooral nooit vergeten, dat wij al 73 jaar in vrede en vrijheid hebben kunnen leven, dankzij het grote offer, het leven, dat van hen werd verlangd. Wij zijn aan hen verplicht de vrede en de vrijheid te koesteren als ons dierbaarste bezit. Ook zij droomden van een toekomst en een lang en gelukkig leven in vrede en vrijheid.
  Laat ons gedenken met 2 minuten stilte.

  Geliked door 2 people

 5. christdus zegt:

  Ik vraag me vaak af : als De Gaulle , Churchil en Roosevelt nog hadden geleefd , hoe zouden
  die tegen zo’n Juncker , Merkel , Rutte and the likes aankijken ?
  zit ik er ver naast als ik denk dat zij hen zouden verachten , mogelijk zelfs de kogel zouden
  toewensen ?

  Geliked door 1 persoon

  • Taljaard zegt:

   @christdus
   Van De Gaulle weet ik dat wel zeker.
   Die man had een ruggengraat van Frans staal; absoluut onkreukbaar en zo moedig als een leeuw. Een van de zeer weinige Franse militairen van zijn generatie en zijn kaliber die de Eerste Wereldoorlog hebben overleefd. Maar dan ook alleen maar omdat hij in Duitse krijgsgevangenschap raakte. Anders zou hij, met talloze andere destijds jonge Franse mannen, ongetwijfeld ergens op een oorlogskerkhof zijn terechtgekomen.
   Met een postuum Legion d’ Honneur.
   Zijn vriend Churchill was een van de initiatiefnemers voor West Europese samenwerking, met het tweeledige doel om een nieuw Frans-Duits conflict, waar het VK opnieuw en voor de derde keer in zou worden mee gesleept, te voorkomen, en een economisch blok te vormen tegen het communisme. Maar hij zou waarschijnlijk gruwen van wat er van de huidige EU terecht is gekomen.
   Roosevelt zou met verbijstering toezien op het feit dat die domme, achterlijke Europeanen opnieuw afstevenen op een oorlog, waarin Amerikaanse soldaten op termijn weer de kastanjes uit het vuur moeten halen.

   Like

  • Oeps48 zegt:

   @ christdus (4 mei 2018 om 12:46)

   Dames Heren.

   Ofschoon het wel eens anders wordt voorgesteld, was Charles de Gaulle beslist geen dikke maatjes met Churchill en Roosevelt.

   De Gaulle was een rasechte Franse chauvinist. Hij was tot op zekere hoogte wel een voorstander van een Europese economische samenwerking (EEG), maar beslist niet van een Verenigde Staten van Europa. Hij liet Frankrijk niet voor niets uittreden uit de NATO.

   Als de Gaulle nu nog zou hebben geleefd, was de EU beslist NIET tot stand gekomen. En voor lieden als Macaron, Juncker, Merkel, Rutte zou hij maar heel weinig achting hebben gehad.

   We mogen de Gaulle heel dankbaar zijn voor zijn stoere en strakke houding tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Zonder de Gaulle zou heel West-Europa een Amerikaanse kolonie zijn geworden.

   Trouwens ook koningin Wilhelmina zag de bui hangen. Daarom heeft zij met grote donaties uit haar privé vermogen de Amerikaanse oorlogsinspanning ingelost en dat gevaar weten af te houden.

   Like

  • Cathja zegt:

   @Elisah op 4 mei om 13:35

   Zij heeft er niets van begrepen Elisah. De Dodenherdenking op 4 mei is ooit ingesteld om de slachtoffers van de WOII te herdenken. Dat heeft niets te maken met omgekomen (of geweigerde) vluchtelingen. Vluchtelingen die bijvoorbeeld op bootjes stappen vragen zelf om hun dood, terwijl oorlogsslachtoffers zijn omgekomen door toedoen van de vijand.
   Misselijk mens, die Sylvana. Het wordt tijd dat ze haar vreemde ideeën voor zichzelf houdt, in plaats van ons er mee te confronteren.

   Like

 6. Aegolius cs zegt:

  Klepel valt van Bourdonklok tijdens Dodenherdenking Waalsdorpervlakte

  Het zal de tand des tijd zijn en goed gerepareerd, doch mensen die de geschiedenis in leven houden vervlieden……

  Like

 7. Jade zegt:

  Deze foto zou eigenlijk op posterformaat in
  heel Nederland moeten worden neergehangen.
  Opdat alle autochtone zombies ontwaken…

  Like

 8. A Ruygrok zegt:

  Ik had echt gedacht dat de rechter wel begrip voor meneer lawaai en volgelingen zou hebben..,Want, ja ook zij moeten zich kunnen uiten, daarom zijn toch al die Soldaten E .A. gesneuveld zodat ieder zich in vrijheid volledig zichzelf kan zijn en kan uitleven wat ook maar in die grijze massa tussen de oren opkomt.
  Maar het is slechts een kwestie van tijd dan gaat ook dit gebeuren ..eerst ‘ gedoogd ‘ natuurlijk., kan je er aan wennen.
  A.Ruygrok, Monster.

  Like

 9. Cathja zegt:

  Gisteravond voor de eerste keer naar de Dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte gekeken. Andere jaren keken we altijd naar de herdenking op de Dam.
  Wat een verademing was het! Zeer rustig, ingetogen en waardig. Geen vreselijke muziek van het korps, geen vreemdelingen die er zogenaamd ook bij horen, maar stilte….! Mensen wachtten geduldig tot zij hun bloemen konden leggen, en voordat het 20:00 uur was kregen we een paar interviews te zien met mensen die iets bijzonders te vertellen hadden.
  Indrukwekkend en voor herhaling vatbaar! Zó stelde ik me een Dodenherdenking ook altijd voor.

  De Dam hoeft voor ons niet meer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s