CITAAT Thomas Sowell

Screenshot_213

Screenshot_212

“Slavernij heeft duizenden jaren bestaan in de hele wereld, met zwarte, blanke, gele en andere rassen die zowel slaven als slavenhouders waren. Betekent dit dat iedereen zich aan iedereen zou moeten verontschuldigen voor hetgeen hun voorouders deden?”

(Thomas Sowell)

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Klaas”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, gezond realisme, Slavernij. Bookmark de permalink .

16 reacties op CITAAT Thomas Sowell

  1. christdus zegt:

    Wijze woorden van een wijs man…

    Geliked door 2 people

  2. Cathja zegt:

    Wat een mooi citaat!

    Als ieder mens deze woorden eens ter harte zou nemen, dan zouden er niet zoveel irritaties ontstaan die betrekking hebben op ons (koloniale) verleden.
    De mens van heden heeft geen schuld aan het verleden. Het belangrijkste is dat we lering trekken uit de dingen die verkeerd zijn gegaan, en ervoor zorgen dat wij deze fouten niet maken.

    Helaas zijn er landen waar dit blijkbaar niet voor geldt….

    Geliked door 1 persoon

  3. Wachteres zegt:

    `Wat een wijze man!

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Thomas_Sowell

    Thomas Sowell (North Carolina, 30 juni 1930) is een Amerikaans schrijver en econoom en een prominente Amerikaanse libertariër.

    Het bijzondere aan Dr. Sowell is dat hij zowel een populaire columnist als een gerespecteerd econoom is.

    Behalve wetenschappelijke stukken schrijft Sowell ook boeken, artikelen en columns voor een algemeen publiek. Hij schrijft in bladen als Forbes en gerenommeerde kranten als The Wall Street Journal. Sowell schrijft veel over economische onderwerpen, waarin hij pleit voor een laissez-faire- (vrijemarkt-) benadering van het kapitalisme. Sowell schrijft ook over minderhedenbeleid (hij is zelf Afro-Amerikaan) en heeft kritiek op positieve discriminatie, wat hem niet bij iedereen even populair heeft gemaakt. Maar hij heeft ook over ideologie, cultuur en welvaart en politiek correct denken geschreven.

    Wat vaak terugkeert in zijn boeken en columns is een aanval op het politiek correcte denken dat hij “De visie van de gezalfden noemt.” In The Vision of the Anointed beschrijft hij het als volgt:

    What a vision may offer, and what the prevailing vision of our time emphatically does offer, is a special state of grace for those who believe in it. Those who accept this vision are deemed to be not merely factually correct but morally on a higher plane. Put differently, those who disagree with the prevailing vision are seen as being not merely in error, but in sin. For those who have this vision of the world, the anointed and the benighted do not argue on the same moral plane or play by the same cold rules of logic and evidence. The benighted are to be made “aware”, to have their “consciousness raised”, and the wistful hope is held out that they will “grow”. Should the benighted prove recalcitrant, however, then their “mean-spiritedness” must be fought and the “real reasons” behind their arguments and actions exposed. While verbal fashions change, this basic picture off the differential rectitude of the anointed and the benighted has not changed fundamentally in the last two hundred years.

    Wat een visie kan bieden, en wat de heersende visie van onze tijd nadrukkelijk biedt, is een speciale staat van genade voor degenen die erin geloven. Degenen die deze visie accepteren, worden geacht niet alleen feitelijk correct, maar moreel op een hoger niveau te zijn. Anders gesteld, diegenen die het niet eens zijn met de heersende visie worden gezien als niet alleen in dwaling, maar in zonde. Degenen die deze visie op de wereld hebben, discussiëren niet over hetzelfde morele gebied of spelen volgens dezelfde koude regels van logica en bewijs. De onwetende mensen moeten “bewust” gemaakt worden om hun “bewustzijn verhoogd” te krijgen, en de weemoedige hoop wordt aangevoerd dat ze zullen “groeien”. Mochten de benadeelden echter weerbarstig blijken te zijn, dan moet hun “gemeenheid” worden bestreden en moeten de “echte redenen” achter hun argumenten en acties worden blootgelegd. Terwijl de verbale mode verandert, is dit fundamentele beeld van de differentiële rechtschapenheid van de gezalfden en de onwetende niet fundamenteel veranderd in de laatste tweehonderd jaar.

    Geliked door 1 persoon

  4. Trucker zegt:

    Niet on topic maar who cares want dit is SCHITTEREND materiaal

    video/1

    Geliked door 1 persoon

  5. Trucker zegt:

    Hoeft geen commentaar

    Like

  6. Trucker zegt:

    WOEHAAAAAAAAAAAAAAA permiteer me voor dit filmpje een “Bobzelf(je) 😉

    Braindeads (Zombies) werden opeens uit hun lethargie gewekt 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    Like

  7. Visje zegt:

    Mooi, en waar gesproken, “ALLE” bevolkingen hebben zo hen verleden, in dader/slachtoffer zijn. Maar blijf van onze -Zwarte Piet- af aub, ’n onschuldig kinderfeest, om dat te gebruiken, als racisme, onzin.

    mvg,

    Like

  8. theresageissler zegt:

    Spijker op de kop: Dat betekent het NIET.
    Maar Links, en dan met name wèsters Links, heeft dat zo ongeveer met het ontstaan van de Frankfurter Schule uitgedacht en tiranniseert er sindsdien exclusief haar eigen omgeving mee!
    Alles wat men daartegen te ondernemen heeft is in feite duidelijk en vooral massaal stellen: Ik weiger, die verantwoording, waaraan ik part noch deel heb, te aanvaarden.
    Maar aan dat duidelijke en vooral het massále ontbreekt het helaas nogal.

    Like

  9. Henk.V zegt:

    Wie de situaties waarin wij belanden, wil doorgronden moet leren de juiste vragen te stellen. Dat is namelijk de voorwaarde voor het vinden van de juiste antwoorden….
    De juiste vragen en antwoorden zijn de bouwstenen voor een blijvend, in kracht toenemend inzicht…Wat je aan gefundeerd inzicht verwerft kan niemand je ooit weer afpakken.
    Inzicht is het machtigste wapen tegen de waanzin die politiek en de EU met scheepsladingen over ons uitstort.
    Thomas Sowell stelt een heel belangrijke vraag bij een modern, hedendaags verschijnsel waarin politiek correcte lieden ons willen opzadelen met allerlei schuldcomplexen..

    Like

  10. Trucker zegt:

    “Expert VS verhuist vandaag Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem: recept voor oorlog”

    Dit is de kop van een artikel op de website van de openbare omroep BRT in belgie.
    De auteur die dit in elkaar geflanst heeft hokt samen met het antisemitische vrouwmens Brigitte Herremans.
    Wie iets af weet van van de clubjes die Israël het liefst van de aardbodem zien verdwijnen en de RATTEN die deel uitmaken van de BDS roepers kent ongetwijfeld haar naam, (steekwoorden Pax Christi, Broederlijk Delen).
    Zij is een “gevierde” gaste op de openbare omroep om haar “visie” te geven over “het lot van de arme palestijnen die lijden onder de bezetting van de Israëliers”.
    Niet moeilijk dus dat ambtenaar-(journalist) Jens Fransen, die dit lijntje pent als kop van een artikel dat alles behalve objectief kan geheten worden, dergelijke vuilspuiterij kan en mag bedrijven bij de openbare omroep.
    De mantra bij de multikulle islamofiele clubjes is tenslotte ‘ons kent ons’.
    PS ik plaats het desbetreffende gedoe niet, wie het wil lezen moet maar verder kijken.

    Geliked door 1 persoon

  11. abouneenee zegt:

    Arabieren, getinten en Arabische getinten hebben immer de rest tot slaven geprobeerd te maken, verhandeld als vee, terwijl blanken hiervoor immer de schuld kregen. Aldus kon de afkeer van blanken die zichzelf verdedigden tegen onrecht ontstaan. Linksen die dit lezen zullen direct in de reflex schieten dat ik zover van de werkelijkheid verwijdert ben dat ze wat ik hier schrijf onmogelijk serieus kunnen nemen. Deze afkeer is zich door de hele samenleving gaan verspreiden om de lieve vrede maar te bewaren. Natuurlijk doet deze zwaargetinte Thomas Sowell alsof blanken even veel te verwijten valt als niet-blanken, hij wil zijn huid natuurlijk niet afvallen. Uitzonderingen zullen er ook zijn, maar die bevestigen alleen de regel. Ik begrijp best dat als je zelf nooit slaven gehouden hebt, dat je van geen slavernij wilt horen en je dus geneigd bent om je eigen ethnische groep wilt laten opgaan in de massa, ook omdat zowel de slavenhandelaren als de slaven zwart waren. Omdat de boodschap blanken niet direct aanvalt zullen vele blanken hem zien als vredelievend, maar het is net als met de wens van Macron om de schulden, waarvan Frankrijk er veel heeft, uit te smeren over de hele EU, waardoor Nederland nog zwaarder belast wordt. Niet dat Macron spreekt met Rutte. Niet dat Rutte ooit een Nederlands belang zal verdedigen. Niet dat Rutte werkelijk weet wat een Nederlands belang is.

    Overigens zijn wij allen slaaf van het grote geld, dat ons tegen elkaar blijft uitspelen.

    Zwarten zijn minder innovatief dan blanken en voor zover moslims dat al waren laten zij zich afstompen door zich aan de regels van de islam te houden en met neven en nichten trouwen draagt ook niet bij aan een versterking van de genen.

    Het andere uiterste kan gevonden worden bij Merkel, die bij monde van Wolfgang Schläube aangaf dat het blanke DNA te veel achteruit zou gaan als wij ons niet met vreemde strengen zouden vermenigvuldigen.

    Like

  12. kampersrene zegt:

    Verontschuldigen , waarom , mijne bompa en bomma hadden geen slaven gehad Nu hebben de moderne slaven een andere naam onder de noemer van belastingsplichtigen….Hardwerkende Nederlanders en Europeanen worden verplicht om de primaire horde van Islamieten en jungle negers mede te onderhouden ,wat staat daar tegenover…..niks nihil , behalve aanslagen, verkrachtingen en dergelijke ( volgens bepaalde individuen) cultuurverijkende elementen !

    Geliked door 3 people

Plaats een reactie