AfD groeit naar meer dan 30.000 leden

Screenshot_193

(Vertaling: E.J. Bron)

De Alternative für Deutschland (AfD) zet haar succesverhaal voort en heeft in mei haar 30.200ste lid verwelkomd. Eind april 2018 vierde de AfD nog haar 5e verjaardag in Berlijn, nadat de partij op 6 februari 2013 in de ruimtes van de Christuskerk in Oberursel was opgericht.

journalistenwatch

Met op dit moment meer dan 30.200 leden en bijna 1400 sponsors werd de AfD door meer dan 5,9 miljoen kiezers met 92 afgevaardigden in het 19e Duitse parlement gekozen. Ze is in alle voorbijgaande deelstaatverkiezingen succesvol in 14 deelstaatparlementen binnengetrokken. In de sociale media heeft de AfD meer dan een half miljoen aanhangers.

Volgens een actuele peiling van INSA is de AfD met 15,5% van de stemmen de op twee na grootste politieke partij in Duitsland. Zodoende heeft de AfD zich gevestigd als constant groeiende volkspartij.

“Ons succes moet des te hoger ingeschat worden, omdat de AfD door alle andere partijen en ettelijke vertegenwoordigers van de media over een breed front en inmiddels ook met twijfelachtige middelen bestreden wordt”, zegt landelijk woordvoerder Prof. Dr. Jörg Meuthen. “Het is schizofreen hoe geprobeerd wordt de AfD voor te stellen als staande aan de andere kant van recht en orde, hoewel wij – als geen enkele andere partij in Duitsland – de vrijheid van onze burgers en de rechtsstaat in ons vaandel hebben geschreven”, zegt Meuthen verder.

Zijn collega woordvoerder, Dr. Alexander Gauland, wijst er op dat veel standpunten van de AfD steeds vaker door politici van andere partijen worden overgenomen. “Veel van de door ons aangesproken thema´s, zoals de catastrofale illegale immigratie in ons land of de idiote energietransitie, kunnen inmiddels ook door andere partijen ook niet meer ontkend worden”, aldus Alexander Gauland.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), burgermoed, Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

5 reacties op AfD groeit naar meer dan 30.000 leden

 1. flo zegt:

  Eindelijk weer wat positiever nieuws.

  Geliked door 1 persoon

 2. droevige mof zegt:

  Waarom groeit de AfD en neemt haar invloed toe? Een antwoord dat het ter zake brengt, vond ik vandaag in een commentaar van een lezer in een kleine Zuid-Duitse krant:

  ,,Een historisch uniek proces: Onbekende personen zonder identiteitskaarten komen binnen. Hoeveel, dat bepalen de immigranten zelf, zij ontvangen voor hun aanwezigheid alleen maar appartementen en geld, die van de belastingbetalers worden weggenomen. De inboorlingen moeten in een soort omgekeerd kolonialisme werken voor de immigranten. Als ze bezwaren hebben, worden ze belasterd.”

  Geliked door 2 people

  • guusvelraeds zegt:

   Niet alleen belasterd. Als ze te prominent in beeld komen met hun kritiek op de multiculti waan dan lopen ze zelfs risico dat hun ruiten worden ingegooid, auto in brand wordt gestoken en gezinsleden ook niet meer gevrijwaard zijn van maatschappelijke uitsluiting en geweld.

   De progressieve samenleving is een softe dictatuur die niet gestopt schuift richting hardcore dictatuur.

   Like

 3. delamontagne zegt:

  Onder de weinige Hoogopgeleide Asieligerts die Duitsland in 2015 binnenvielen, was een ICT-er die voor zijn “mede-lotgenoten” een Appje heeft ontwikkeld.
  Het heet:”Bureaucrazy” en is bedoelt om de ongeletterde “vluchteling” wegwijs te maken in de Duitse instanties.
  Ze moeten natuurlijk wel een “smartphone” hebben [ anders krijgen ze die wellicht van de goedgeefse Duitsers ]………..
  Hier vertelt “Munzer Khatab”hoe het werkt.
  Hij vertelt het in ’t Engels, zijn Duits is blijkbaar nog niet zover.

  Like

 4. Elena zegt:

  Nog veeeeel te weinig.
  Moet minstens het tienvoudige worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s