Bedankt, Angela Merkel!

Screenshot_236

Angela Merkel en Alexander Gauland (AfD). 

(Door: “LEO” – Vertaling: E.J. Bron)

Er is Merkel veel gelukt. Zonder Merkel zou er geen AfD zijn. Zonder Merkel zou ook de zogenaamde “EU” veel stabieler zijn, zou er in de “EU” noch een noord-zuid noch een oost-west conflict zijn. Zonder Merkel´s “vluchtelingen” zou de Brexit er waarschijnlijk niet zijn geweest en waarschijnlijk ook geen Donald Trump. Zonder Merkel´s afschrikwekkende voorbeelden zou er geen vicekanselier Strache in Oostenrijk zijn, en in Italië zou de Lega nog steeds een kleine regionale partij zijn. Wordt het niet eens tijd om hartelijk dankjewel te zeggen?

PI News (2)

Nog nooit sinds de vroege jaren-60 was de politieke uitgangssituatie in de westelijke wereld vanuit conservatief-liberaal oogpunt beter dan nu. In de VS regeert Donald Trump, in Europa kantelt de ene na de andere regering naar rechts. De zogenaamde “Europese Unie” wordt doorkliefd door diepe politieke tegenstellingen. Zulke tegenstellingen in de “EU” waren er weliswaar altijd al, maar nooit doorkliefden ze het Europese continent van noord naar zuid en van oost naar west. Goed voor Europa, zou je willen zeggen, want deze politieke ontwrichting is exact de toestand die de Europeanen dringend moeten meemaken om het juk van de Brusselse heerschappij van bureaucraten eindelijk weer van zich af te schudden. De “EU” in haar huidige opzet moet voorgoed ten onder gaan, en op dit moment is ze dichter bij deze ondergang dan ooit.

En aan wie hebben we deze fantastische politieke situatie te danken? Wie is er in de westelijke wereld het langst aan de macht en had bij alle crises, die überhaupt eerst gezorgd hebben voor deze nieuwe ordening van de politieke landkaart, de vinger in het spel? Bij elke politieke analyse van de gebeurtenissen van de afgelopen jaren valt onvermijdelijk steeds opnieuw dezelfde naam: Angela Merkel.

Laten we eens terugdenken. Het begin van het einde van de “EU” vormde de eurocrisis: “als de euro mislukt, mislukt Europa” – wat een domme zin. De zin wordt pas juist in de inhoudelijk correcte vertaling: “Als de euro mislukt, mislukt de EU”. En gelukkig voor Europa begon daarom vooral de Duitse kanselier de Grieken dood te bezuinigen in plaats van hen een tijdlang de vrijheid van een eigen munt te geven. Maar in werkelijkheid wilde men ten koste van de Grieken immers noch de Grieken noch Europa, maar vooral de eigen prestigeprojecten – de “EU”, de euro – redden. Nu. Tien jaar later, is Griekenland nog net zo kapot als toen en geen stap verder. Goed zo, want nog nooit eerder hadden de Grieken zo weinig sympathie voor de Brusselse bonzen dan nu. Bedankt, Angela Merkel!

De winkel werd echter pas echt instabiel door Merkel´s tweede domme uitspraak: “Ons asielrecht kent geen bovengrens”.  Deze zin is net zo idioot als de eerste. Natuurlijk kent het Duitse asielrecht een grens, omdat het letterlijk in de grondwet alleen geldt voor mensen, die van buiten de “EU” binnenkomen – wie dat niet gelooft, kan het in artikel 16 nalezen. En natuurlijk kent het Duitse asielrecht ook een bovengrens, omdat het alleen voor politiek (!) vervolgde mensen geldt en daarom niet voor al diegenen die daar niet onder vallen. Maar gelukkig voor Europa kan of wil Merkel niet lezen, want wie zou het nu zonder Merkel´s massale vestiging van illegale binnendringers nog over de “Visegrád-groep” hebben? Wie zou in het narcistische West-Europa de ideeën van de een of andere president van Tsjechië, Hongarije of Slowakije interesseren – allemaal landen, waarin volgens de gangbare mening van de West-Europese betweters alleen maar achtergebleven boerenkinkels wonen, die veel te stom zijn voor democratie? Maar dankzij Merkel en haar zogenaamde “vluchtelingen” moeten al deze eigenwijze rotzakken in Brussel, Parijs en Berlijn zich nu serieus met andere politieke denkwijzen bezighouden – een duidelijke vooruitgang voor de democratische discussiecultuur in heel Europa. Bedankt, Angela Merkel!

De “EU” zodoende een puinhoop: trammelant tussen noord en zuiden, trammelant tussen oost en west. Overal waar de Berlijnse heks zich inmengt, is er ruzie. Splijten en tweedracht zaaien, dat kan ze goed. En dat is een geluk, want zouden de Britten zich echt van de “EU” hebben afgescheiden wanneer Merkel met haar televisiebeelden van kriskras door Europa struinende vagebonden uit het Midden-Oosten en Afrika niet een stevig handje zou hebben geholpen? Heeft UKIP Merkel misschien zelfs omgekocht, opdat dit wijf in de Brexit-discussie het levende bewijs van een onbekwame, passieve, met de politieke realiteit totaal overbelaste groep landen levert – precies het bewijs dat het team rondom Nigel Farage dringend nodig had om het lange tijd onbesliste Fifty-Fifty van de Britten op de laatste meters in een minimale 52:48 te veranderen? In ieder geval waren Merkel´s legerkampen der heiligen exact de juiste actie op het juiste moment, beter had het niet kunnen lopen voor UKIP. Engeland neemt afscheid naar de vrijheid, en de Brexit is in principe ook de Exit voor de hele “EU”. Macedonië en Kosovo zullen een lidstaat zoals Groot-Brittannië nooit kunnen vervangen. Hartelijk bedankt, Angela Merkel!

Niet minder nipt was de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Van de Brexit naar Trump, dat is één en dezelfde politieke zwaai, die een historisch ogenblik lang door de Angelsaksische wereld veegde. En Trump wist Merkel´s verkiezingsgeschenk te gebruiken: in de verkiezingscampagne heeft hij meermaals gewezen op haar afschrikwekkende voorbeeld. Want de Duitse Bondskanselier leverde hem heel vriendelijk exact die scenario´s die hij nodig had om het Amerikaanse publiek zijn horrorvisies van ongecontroleerd het land binnenstromende edele wilden levendig voor ogen te voeren. Merkel – dus ook door Trump gekocht? Misschien zou Horst Seehofer niet alleen het “Bundesamt für Migration und Flüchtlinge” (BAMF) moeten uitmesten, maar bij gelegenheid ook de Bondskanselarij. In ieder geval eind goed, al goed, en gelukkig voor de hele westerse wereld regeert nu in plaats van de jammerende en tierende Hillary de conservatieve contrarevolutie in het Witte huis. Bedankt, Angela Merkel!

Daarom zouden we er trots op haar moeten zijn, op onze Duitse Merkel: deze vrouw is de turbokatalysator voor rechtse en conservatieve stromingen wereldwijd, zelfs in Oostenrijk. Daar heet de vicekanselier H.C. Strache – wie had dat een tijdje geleden nog durven dromen? En in Italië zit een voormalig onbelangrijke stram conservatieve regionale partij, de Lega, nu zelfs in de regering. Thuis in het ingeslapen Duitsland heeft Merkel ons uiteindelijk die rechts-liberale partij gegeven waarop we al jarenlang gewacht hebben. Want zonder Merkel geen AfD. Daarvoor zouden we haar überhaupt het meest dankbaar moeten zijn. Wie herinnert zich niet de wanhopige eenzaamheid, toen we allemaal moeizaam in de eigen kennissenkring probeerden oppositionele “netwerken” op te bouwen? Nu zijn er niet alleen netwerken, er is een organisatie, er zijn aanspreekpunten, er is een structuur, er zijn demonstraties, er zijn afgevaardigden. En dat alles zou er niet zijn zonder Merkel. We hebben aan deze vrouw dus een hele nieuwe kwaliteit van oppositiearbeid tegen deze kapotte, corrupte leugenstaat te danken, die Duitsland van ons wil afpakken.

De AfD, de Brexit, Donald Trump, Visegrád, H.C. Strache en de Lega – wat is Angela Merkel allemaal wel niet gelukt! Ook Macron zal ons nog ontdoen van Merkel: Frankrijk zal, als alles zo doorgaat, de volgende zijn die kantelt. Laten we Angela Merkel een lang leven wensen en dat zij nog vele jaren in de Bondskanselarij moge “regeren”!

Bron:
www.pi-news.net
Door: “LEO”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Merkel. Bookmark de permalink .

9 reacties op Bedankt, Angela Merkel!

 1. yobesommer zegt:

  Ja Merkel, bedankt

  Like

 2. T.Troubadour zegt:

  Zo scherp,zo precies ,zo niet policor,moge Nederland volgen.

  Like

 3. Marja zegt:

  Tja dat is een andere kijk op deze hele toestand. Daar ga ik mij aan vasthouden.

  Like

 4. ikke zegt:

  ik zal pas bedanke als het valt te vroeg kraaie is nooit goed da weet ik uit ervaring :))

  Like

 5. Pingback: Het “fenomeen” Merkel | toodlessss

 6. Barbara Marquart Scholtz zegt:

  Noch sitzt Ihr da oben, Ihr feige Gestalten,
  vom Feinde bezahlt und dem Volke zum Spott,
  doch eist wird wieder Gerechtigkeit walten,
  dann richtet das Volk und es gnade Euch Gott.

  Like

 7. Jules Vismale zegt:

  Wat die gore EU-teef van een Angela Merkel heeft veroorzaakt in Europa en Duitsland is al overbekend. Helaas weet Alexander Gauland (AfD) niet echt goed wat de Wehrmacht, het Duitse leger, allemaal uitspookte daar hij, gelijk aan talloze naoorlogse rechtse en linkse generaties, werd verblind door geschiedvervalsing. Hij meende namelijk dat alleen de SS, SD, Waffen-SS en de Gestapo tijdens WO II in Polen en Rusland oorlogsmisdaden pleegden en de Wehrmacht totaal onschuldig was en een fatsoenlijke veroveringsoorlog voerde!
  In het onderstaande artikel bleek echter dat men in 1995 al wist aan te kaarten dat dit beslist NIET zo was:

  Alexander Gauland, die samen Alice Weidel de populistische partij Alternative für Deutschland (AfD) aanvoert, ligt hevig onder vuur. Eergisteren doken beelden op van een partijbijeenkomst waar Gauland zei dat Duitsers best trots mochten zijn op de prestaties van de Wehrmacht in de Tweede Wereldoorlog. De hardnekkige mythe van de goede Wehrmacht, die in tegenstelling tot de SS wel goed was, is door historici echter allang gedeconstrueerd.

  In de Tweede Wereldoorlog maakte de Wehrmacht zich namelijk op grote schaal schuldig aan oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. De meeste van deze misdaden werden begaan aan het Oostfront, waar het Derde Rijk een vernietigingsoorlog voerde tegen de Sovjet-Unie.
  De Wehrmacht kreeg van het Oberkommando der Wehrmacht (OKW) het bevel om alle politieke commissarissen, de ideologische officieren in het Rode Leger, Russische partizanen, joden, zigeuners e.v.a. bij gevangenname te executeren. De Wehrmacht assisteerde de beruchte Einsatzgruppen ook bij het vermoorden van Joden. En bij wraakacties tegen partizanen werden hele dorpen volkomen uitgemoord.
  De grootste misdaad waar de Wehrmacht verantwoordelijk voor was was de dood van meer dan 3.500.000 Sovjet-krijgsgevangenen! Ze werden, als ze niet direct werden geëxecuteerd, afgebeuld in werkkampen, doodgehongerd of men liet hen opzettelijk sterven aan besmettelijke ziektes.

  Aan het Westfront hield de Wehrmacht zich beter aan de regels. De Fransen, Britten en de Amerikanen waren volgens de nazi-ideologie geen Untermenschen en werden dus relatief goed behandeld als ze krijgsgevangene werden gemaakt. Niettemin gold aan het Westfront wel het Nacht und Nebel-bevel, namelijk dat verzetsmensen spoorloos moesten verdwijnen.

  Hoewel de Wehrmacht dus betrokken was bij de ergste misdaden van het nazi-regime wilden oud-militairen na de oorlog hun straatje schoonvegen. Alleen de echte nazi’s zouden betrokken zijn bij oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid, de Wehrmacht hield zich aan het oorlogsrecht en had een schoon blazoen. Helaas bleken talloze verderfelijke plannen van de nazi’s al bedacht te zijn door Pruisische generaals uit WO I, geleerden, wetenschappers, artsen en andere verderfelijke (zelfs niet-nazistische) racisten!
  Toen tijdens de Koude Oorlog de geallieerden West-Duitsland opnieuw wilden gaan bewapenen, eisten kanselier Konrad Adenauer en enkele oud-officieren in het zogenoemde Himmerod Memorandum dat het negatieve beeld van Wehrmacht moest worden bijgesteld. Omdat de geallieerden erg graag wilden dat de BRD meewerkte aan de verdediging van West-Europa tegen de communistische dreiging ging men hierin mee.

  De mythe van de goede Wehrmacht wordt dus niet alleen beleden door nationalistische Duitsers (lees niet: nazi’s), die trots op hun verleden wilden blijven, maar zien we ook terug in westerse literatuur en films.
  In 1950 verscheen het nogal hagiografische boek Rommel: The Desert Fox, waarin de Duitse generaal (en daarna veldmaarschalk) Erwin Rommel als een nobele militair wordt geportretteerd, die ook fel tegen Adolf Hitler zou zijn. Het boek was een groot succes in Groot-Brittannië en werd in 1951 verfilmd onder de titel The Desert Fox: The story of Rommel. Deze film speelde een vrij belangrijke rol in het verzoeningsproces, om op deze manier een onderscheid te maken tussen Duitsers (goed) en nazi’s (slecht).

  Ook de spionagethriller The Odessa File van Frederick Forsyth (vooral bekend van zijn boek The Day of the Jackal, over de aanslag op Charles de Gaulle) uit 1972, die twee jaar later werd verfilmd, cultiveerde de mythe van de goede Wehrmacht. De vader van de hoofdpersoon was een kapitein in de Wehrmacht die slechts zijn mannen en zijn vaderland wilde beschermen tegen het Rode Leger, terwijl de laffe SS’ers ongewapende Joden vermoordden en hun eigen hachje probeerden te redden.

  Historisch onderzoek maakte korte metten met deze populaire voorstellingen. Hoewel natuurlijk niet alle Wehrmacht-militairen fout waren is de Wehrmacht verre van ‘clean’ geweest. Het scherpe onderscheid tussen nazi’s en de Wehrmacht is leuk in theorie en politiek gezien heel handig – voor het Duitse zelfbeeld en voor verzoening – maar er klopt helemaal niets van.
  Het Duitse publiek maakte in 1995 voor het eerst massaal kennis met de vreselijke misdaden van de Wehrmacht tijdens de Wehrmachtsausstellung (de Amerikaanse jood Daniel Goldhagen had al in 1995 in zijn boek vermeld dat talloze niet-nazistische Duitsers eveneens fel antisemitisch bleken en later gewillige beulen van Hitler omdat ze de ondergang van de joden wilden).
  Tegenwoordig is deze tentoonstelling een vast onderdeel van het Deutsches Historisches Museum in Berlijn. Op basis van veel historisch materiaal – foto’s, dagboeken enzovoort – wordt duidelijk hoe zeer de Wehrmacht bij oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid betrokken was.

  Revisionisten als Alexander Gauland vinden ideologie belangrijker dan de waarheid. Het is voor hen onverteerbaar dat niet alleen de nazi-leiders fout waren en een handjevol SS’ers (er hebben echter bij de Waffen-SS ongeveer 900.000 Duitsers en andere Europeanen gediend waaronder zelfs Balten, Oekraïners, Russen, koezakken e.a.), maar dat een groot deel van de Duitse samenleving betrokken was bij de misdaden die tijdens de oorlog werden gepleegd.
  Zijn de Duitsers daarmee collectief schuldig? Natuurlijk niet. Er hebben immers ook Duitsers in het verzet gezeten (veel van deze verzetslieden waren alleen zelf ook veel te verdeeld en vijandig naar elkaar toe om een front tegen de nazi’s te vormen) en er waren ook Duitse burgers die vooral omstander waren.
  En het is helemaal onzin om de Duitsers van nu collectief schuldig te verklaren aan de misdaden die toen werden gepleegd. Niettemin is historisch besef belangrijk. Mensen zijn vrijwel altijd tot de verschrikkelijkste dingen in staat (in iedereen huist namelijk wel iets slechts of verderfelijks). Dit ontkennen of bagatelliseren doet niet alleen de geschiedenis geen recht, maar is ook een klap in het gezicht van alle oorlogsslachtoffers.
  Met zijn revisionisme spuugt de AfD-voorman de Joodse, Poolse, Russische en andere slachtoffers van de Wehrmacht in het gezicht, en ook hun nabestaanden. Gauleiter Gauland moet zich kapot schamen.

  Daar komt echter wel bij dat in de USSR de Stalinisten al, ver voordat Adolf Hitler aan de macht kwam, onder Jozef Stalin eveneens vele miljoenen Russen, Oekraïners, Wit-Russen e.a. hebben vermoord en dan vooral door de NKVD! ook dit werd vele decennia’s lang ontkend totdat het communisme godzijdank in de periode 1989-1990 voorgoed ten onder ging!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s