They are not a religion of peace!

Screenshot_100.png

(Door: Ellen Kuipers)

Enschede, 03-06-2018

Rechts In Verzet (RIV) had voor vandaag een kleinschalige demonstratie  aangevraagd van ca. 15 mensen voor de Turkse Selimiye moskee met als thema “Invloed Erdoğan naar nul! Geen megamoskee Kuipersdijk!” Na een paar mensen van ons te hebben verzameld op het afgesproken punt zijn wij met z’n allen naar de Atjehstraat gelopen. Aangekomen op de Wooldriksweg zien wij aan onze rechterhand een bouwplaats liggen en om de hoek ligt de Atjehstraat. Op de hoek buiten de hekken een stapel stoeptegels die daar letterlijk voor het oprapen liggen. Mijn commentaar tegen mijn moeder: “Erg slim van de politie om mogelijke projectielen te laten liggen voor de tegenstanders”. 

We hadden te horen gekregen dat de demonstratieplek 20 meter was opgeschoven voor de veiligheid (de zwarte stip in plaatje nr. 2).  Dus hier stonden we dan samen met wat mensen van Voorpost, andere genodigden en nog wat lokale mensen.

Screenshot_98

Even de situatie schetsen:

–  Achter ons was de bouwplaats afgesloten met hekken, die ook links van ons stonden tot de Wooldriksweg met een rij auto’s ervoor.

– Recht van ons een huis en schuinrecht van ons de Turkse Selimiye moskee.

Rond 15.00 uur stonden 12 tot 15 man demonstranten, 5 man politie en een groep mensen bij de moskee.

Met maar 12 tot 15 demonstranten dacht de politie aan 5 man wel genoeg te hebben, maar     hadden er niet bij nagedacht dat de problemen weleens van de tegenpartij zou kunnen komen. De politie had beter moeten weten, omdat zij die vrijdag nog aanwezig waren geweest bij het vrijdagmiddaggebed in de moskee en te horen had gekregen dat er een grote mogelijkheid was van wanordelijkheid vanuit hun richting!

15.05 uur: verdubbeling bij moskee van het aantal mensen en nu ook mensen aan de linkerkant van ons.

Onze eerste spreker was op dat moment aan het woord en de politie had al moeite om de orde te handhaven. Ze liet de tegenpartij doen en laten wat die wilde, maar wij moesten op de stoep blijven anders was de demonstratie over!

15.15 uur: rechts van de demonstratieplek stond de straat vol met mensen horend bij de moskee en links een handje vol.

De situatie werd al wat grimmiger en er moest al meerdere malen ingegrepen worden bij de moskeebezoekers. Wij kregen maar steeds te horen van hun kant dat zij vredelievende mensen waren.

Na wat leuzen geroepen te hebben, was de tweede spreker aan de beurt.

15.20 uur: spreker was al niet goed meer te verstaan door de massa mensen die rond de demonstranten waren komen staan, ongeveer 10 meter was de afstand op dat moment tussen beide groepen.

Screenshot_99

Er waren op dat moment al genoeg aanwijzingen dat het niet goed zou gaan en hebben we naar 112 gebeld. Vijf  politieagenten die ons moeten beschermen tegen een massa tegen-demonstranten, nee, dat zagen wij niet goed aflopen. Maar nee hoor, kregen geen extra politie en mochten 112 alleen bellen bij een noodsituatie! Dus iemand moet eerst in elkaar geslagen, neergestoken en/ of vermoord worden voordat je 112 mag bellen blijkbaar. We moesten maar gaan praten met de officier van dienst die daar op dat moment de leiding had.

We waren net  in gesprek met deze man, kregen we van hem te horen dat we dit allemaal maar moesten accepteren als beroeps-demonstrant (alsof we betaald worden door Soros, net als de Antifa enz.)  toen de escalatie begon. Een spandoek van Voorpost werd door een individu kapot getrokken van het hek en meegenomen. Hugo ging hier achteraan, maar ook de gehele aanwezige politie. Hierdoor konden de overige tegen-demonstranten de rest van ons aanvallen.

Het belangrijkste doel van hen was al onze banners in handen te krijgen of te vernietigen, maar dat is hen niet gelukt . De twee partijen konden letterlijk op elkaars tenen trappen, zo dichtbij stonden ze.

Naar mijn mening bleek hieruit dat, zeker de jongeren, een kort lontje hebben, mogelijk door hun lage suikerspiegel werd dit lontje te kort. Volgende keer maar wat suikerklontjes meenemen voor ze!

Zijn er van al die aanvallers mensen opgepakt of aangehouden? NEE, geen één!!!

15.30 uur: de politie sommeerde ons om te vertrekken onder een politie-escorte. We waren de hoek nog niet om, worden we zowat van onze sokken gereden door een tegenstander. “En raad eens wat de politie deed? Ze konden nog net deze tegenstander en Hugo uit elkaar houden, totdat Hugo wegliep. Is deze man opgepakt voor poging tot …? NEE!!!!! Natuurlijk niet, reed rustig met zijn scooter achter ons aan tot de rotonde.”

Eindelijk terug bij het punt waar we met elkaar afgesproken hadden. Zijn we met een groep even wat gaan drinken, niet om tot rust komen, maar meteen internet opgegaan. Want als het aan de media van Nederland ligt, komt van deze demonstratie weinig tot niets naar buiten. Bij drie lokale krantjes op internet een stukje met (des)informatie van de politie, want volgens de politie had ze de demonstratie al beëindigd voordat er iets kon gebeuren.

Nou de tegenstanders hebben ons echt laten zien dat zij  ‘vredelievende’ mensen zijn!

Door:
Ellen Kuipers
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in burgermoed, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Moslims, Nederland, Overheid, political correctness, politie, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op They are not a religion of peace!

 1. hslot4 zegt:

  Tjah Ellen Kuipers wat hebben we hier van geleerd ? altijd body cams mee en continu laten lopen niet alleen voor de raddraaiers maar meer voor de agenten die duidelijk geinstrueerd zijn om te laten escaleren .
  Zo wordt het geen welles nietes spelletje en privacy heb je op de openbare weg niet dus daar hoeft oom agent zich niet op te beroepen .

  Like

 2. Eva110 zegt:

  Ellen TOP dat jullie de moed hebben gehad om met zo’n klein groepje mensen daar heen te gaan en stand te houden.
  Hopelijk komt er nog een mogelijkheid een grootschalige demonstratie te houden waar ik zeker deel van zal uitmaken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Stef zegt:

  Het is bewonderenswaardig van deze protesterende Nederlanders.Maar ik denk dat de bezoekers van dat misbakselgebouw wel weten wat de plannen van de islam zijn.
  Zou het niet beter zijn om in Hilversum bij de NPO of Den Haag op het Binnenste Buitenhof te demonstreren ?

  Geliked door 1 persoon

 4. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  NSB Politie is en was NOOIT je beste vriend.

  Geliked door 1 persoon

  • kampersrene zegt:

   Niet mee eens , ikzelf was voor 36 jaar een politie-inspecteur De politie is POLITIEK gebonden .zoals ik reeds eerder schreef .Indien Wilders minister President zou zijn , zou je het verschil wel zien .Die betogers zijn moedige mensen, ik draag hun een warm hart toe

   Like

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Beste Ellen Kuipers en uw gelijkgestemden. Een nobel streven om te demonstreren. Wat bent u er beter op geworden? Niets dus. Zolang de huidige politiek nog niet 180 graden gedraaid is trekt u als Patriot aan het kortste eind. Dat de politiek aan onze kant komt te staan, het oorspronkelijke Nederlandse volk dus, is een ding wat zeker is. Het kost echter tijd. Gebruik deze tijd om zo min mogelijk op te vallen. Bereidt u voor op wat komen gaat en doe dat goed. Het heeft geen zin om jaren de bak in te draaien om een mogelijk gevalletje van zelfverdediging die wat hard aankomt bij de vijand. Want geloof me, die D66 rechters inclusief het O.M. kwijlen ervan om u aan te pakken wegens poging tot moord met voorbedachten rade in terroristisch groepsverband. Ze zullen alle rechercheurs van heel Nederland op dat soort zaken zetten om u voor jaren in de cel te krijgen. Alert blijven en afwachten dus.
  En, u staat er beslist niet alleen voor.

  Pugna pro Patria.

  Like

 6. Elisah zegt:

  https://politiek.tpo.nl/2018/06/06/turkije-boos-over-toestaan-pegida-barbecue-in-rotterdam/
  Turkije boos over toestaan Pegida-barbecue in Rotterdam
  ‘Besluit Ahmed Aboutaleb enorme tragedie

  Like

  • kampersrene zegt:

   Jack was het opperhoofd van DENK niet gekomen om die woedende turken een beetje te kalmeren en hun bij te brengen dat Nederland een verdraagzaam land is waar iedereen zijn mening van uiten (voor zover het nog mogelijk is)

   Like

   • Kampersrene; Het opperhoofd van DENK had natuurlijk gezegd; “Aanvallen die hap omdat ze de ‘profeet’ beledigen. Hen doden kan later wel als de gemoederen gesust zijn!!!”

    Like

 7. kampersrene zegt:

  Moest op dit spandoek het woordje “NOT” zijn weggelaten dan hadden die betogers met zekerheid mogen rekenen op de komst van Rutte , Timmermans , Pechtold en ergelijkte correcten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s