Nationale krachten in de lift: Salvini wil van Lega een “Europese kracht” maken

Screenshot_310

(Vertaling: E.J. Bron)

De nieuwe Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, wil van zijn partij Lega een Europese kracht maken. “Mijn doel is de verandering in een Europese, een internationale kracht, die over de nationale grenzen heen gaat en alle volkeren in Europa vrijheid, werk en werkgelegenheid biedt”, zei partijchef Salvini volgens de “Corriere della Sera”.

Duits - Zuerst

“Ik ben voor een Europa van de hoop”, verklaarde Salvini verder. “Ik ben voor een Europa van de hoop, van de werkgelegenheid en van de veiligheid. Tot nu toe werd Europa decennia lang slecht geregeerd. Dat heeft geleid tot een Europa met onzekere banen, bank-faillissementen en een buiten controle geraakte immigratie. Alle partijen moeten beslissen aan welke kant ze staan”, zei Salvini tegen de krant uit Milaan.

Hij sloot bij deze gelegenheid ook definitief uit dat de Lega zou kunnen toetreden tot de Europese Volkspartij (EVP), waartoe de bondgenoot Forza Italia rondom de voormalige minister-president Silvio Berlusconi behoort. In het Europees Parlement behoort de partij van Salvini, net zoals de FPÖ, tot de fractie van “Europa van Naties en Vrijheid” (ENF).

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, gezond realisme, Lega Nord. Bookmark de permalink .

6 reacties op Nationale krachten in de lift: Salvini wil van Lega een “Europese kracht” maken

  1. Petra DeBoer zegt:

    Geen interesse maar nexit.

    Like

  2. Thom zegt:

    Salvini laat zich niet ondersneeuwen net als Seehofer.
    Seehofer en Merkel hebben een akkoord bereikt en er komen bij de grens van Beieren gesloten asielcentra en degenen die al asiel hebben aangevraagd ergens anders worden daar opgesloten. daarna wordt onderhandeld over het terugsturen. Dat werkt ook voor geen ene mallemoer en de AFD zal de CSU in Beieren te grazen nemen bij de verkiezingen.
    Merkel en Seehofer hebben onoverkomelijk gezichtsverlies geleden. Van een onaantastbare
    kanselier kan een aanblijvende minister niet beweren: “Ik kan met deze vrouw niet samenwerken”.

    https://www.hln.be/nieuws/buitenland/merkel-en-seehofer-bereiken-na-uren-onderhandelen-doorbraak-over-migratie~ae853378/

    Like

    • Eric Kamp zegt:

      Onder het symbol van Lega staat een text geschreven die daar niet thuis hoort. “E lascialo legato” onder de naar Salvini, betekent in the italiaans: “En laat hem vastgebonden blijven”. Legare betekent ” verbinden” maar ook “knevelen”.

      Like

  3. Johan van Vught zegt:

    Dan heb je lef!
    Geen Europese diktators meer in Brussel, maar een Europa van naties en vrijheid!

    Like

  4. Bas zegt:

    Matteo Salvini, zijn doel is verandering in een Europese, een internationale kracht, die over de nationale grenzen heen gaat. Kennelijk opnieuw pappen en nathouden binnen de EU. Beter is om het idee van een grenzeloze Europese Unie helemaal af te schaffen. Het motto ”eigen baas en eigen bestuur in eigen land”, is een beter alternatief, zonder verantwoording verschuldigd te zijn aan een Europese maffia bende die de eigen bevolking alleen ziet staan om er EU belasting bij weg te halen.

    Geliked door 1 persoon

  5. john van antwerpen zegt:

    Italie moet je nooit onderschatten. Vanaf de Romeinen zijn ze al inventief.
    Eindelijk weer een renaissance in het voordeel wat ons heeft groot gemaakt.

    Like

Plaats een reactie