Vluchtelingenhulp

Screenshot_327

(Door: Rob Meyer)

Zo vaak hoor ik dat ‘het zo goed is van ons om die arme vluchtelingen te helpen’. Vluchtelingen, arme mensen die huis en haard moeten ontvluchten, omdat het hen te heet onder de voeten wordt in eigen land. Los van het feit dat veel migranten over een behoorlijke financiële basis blijken te beschikken, en los van het feit dat het percentage ‘gelukszoekers en economische vluchtelingen’ – volgens o.a. Timmermans – onder die migranten bijna 75% is, zit er nog een ander aspect achter deze vlucht-tsunami, n.l. de eigen verantwoordelijkheid voor de belabberde situatie in het te verlaten land.

Je mag er toch wel van uit gaan dat een burger niet kan  zeggen dat het ‘zijn of haar schuld niet is dat het eigen land in zo’n ellendige situatie terecht is gekomen? Of zijn al die vluchtelingen totaal onschuldig aan het verval in hun eigen land? Dacht het niet.

Daarnaast zien we dat veel van deze vluchtelingen hun normen en waarden, alsmede hun religie, hier voortzetten, over die van ons heen fietsend. Integratie heeft in het merendeel van de gevallen geen enkele zin. Kun je in feite ook niet van ze verwachten, aangezien ze, door ons land te verkiezen boven dat van hen, al duidelijk aangeven dat ze in eigen land niet verder kunnen met hun leven en dat hier wensen voort te zetten, met al hun eigen normen en waarden.

Is het niet zo dat echt hulp bieden begint bij de aanpak in eigen land waar het inmiddels een zootje is geworden? Is het niet zo dat ik door mijn land te ontvluchten met de boodschap ‘dat ik een stakker ben, slachtoffer van een beleid dat mede door mijn toedoen kon standhouden’, mij geheel onttrek aan enige verantwoordelijkheid voor de toestand in mijn land?

Ik denk dat de hulp die wij hen bieden helemaal geen hulp is, maar alles alleen maar erger maakt. Nog los van het feit dat wij steeds meer hun levenswijze opgedrongen dreigen te krijgen.

Nog even en het wordt hier net zo’n ellende als in het door hen verlaten land. Nee, echte hulp zal moeten bestaan uit het – tijdelijk – opvangen, boterham geven alsmede een slaapplek en dan rond de tafel gaan zitten om te kijken wat wij voor hen kunnen betekenen, maar dan in EIGEN land.

Dat is m.i. de enige écht werkende hulp die wij dienen te bieden aan vluchtelingen. Niet hen zonder meer binnenhalen, geld, woning en voeding geven en ze maar laten aanmodderen in onze cultuur, die hen totaal vreemd is. Realisme is beter dan onderbuikbeleid. Hoewel dat laatste veel burgers hier een status geeft van ‘kijk eens hoe goed ik ben!’

Idealisme heeft mijn sympathie, maar gespeend van realisme verwordt dat tot tunnelvisie.

Door:
Rob Meyer
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Vluchtelingen". Bookmark de permalink .

17 reacties op Vluchtelingenhulp

 1. Peter zegt:

  Geen rooie cent meer naar de boevenorganisatie Artsen zonder Grenzen !!!
  Met het geld dat ze gebruiken voor hun illegale taxibootjes hadden ze de malaria de wereld uit kunnen helpen.
  BOEVEN zijn het !! Uit op macht voor hun clubje en wereldvisie.
  Dit onder het mom van een “goed” doel.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jo zegt:

  En ook geen rooie cent meer naar Vluchtelingenwerk Nederland, want dat is dé organisatie die vreemdelingen Nederland binnenhaalt, en die er met bussen voor zorgt dat die negers in Libische havens terecht komen. Net zoals er een veerdienst is tussen de Libische havens en de schepen van de NGO’s die juist buiten de haven liggen te wachten, is er ook een buslijndienst tussen Nigeria en Libië.
  NB. Beste Rob, de volgorde is waarden en normen hoor ! Een voorbeeld daarvoor is: Bij de waarde respect, hoort de norm: ‘wees beleefd’ !

  Geliked door 1 persoon

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Je mag er toch wel van uit gaan dat een burger niet kan zeggen dat het ‘zijn of haar schuld niet is dat het eigen land in zo’n ellendige situatie terecht is gekomen?”

  Nee, daar mag je niet van uitgaan. Dat zal je eerst moeten bewijzen. De geschiedenis van die burger erbij pakken en bestuderen. Pas dán kun je zeggen of het die burger’s schuld is of niet. Ondergetekende heeft 49 jaar gewerkt, waarvan grote perioden zware, lichamelijke arbeid. 18 Jaar als ZZP-er, waarin er geen geld was voor een pensioenvoorziening. Is het dus mijn schuld dat ik nu in de situatie zit waarin ik zit? Dacht het niet.

  “aangezien ze, … hun leven … hier wensen voort te zetten, met al hun eigen normen en waarden.”

  Waaruit blijkt dat ze hun leven hier wensen voort te zetten MET AL HUN EIGEN NORMEN EN WAARDEN? Dat van die normen en waarden blijkt nergens uit. Dat is pas achteraf vast te stellen uit hun gedrag, niet uit het feit dat ze hun leven hier voort wensen te zetten.

  “Is het niet zo dat echt hulp bieden begint bij de aanpak in eigen land waar het inmiddels een zootje is geworden?”

  Weer: Nee, dat is niet zo. Ontwikkelingshulp geeft West-Europa al zo’n zeventig jaar, zonder enig aantoonbaar resultaat. Dus die hulp is geen panacee.

  “Nee, echte hulp zal moeten bestaan uit het – tijdelijk – opvangen, boterham geven alsmede een slaapplek en dan rond de tafel gaan zitten om te kijken wat wij voor hen kunnen betekenen, maar dan in EIGEN land.”

  Zelfs het -tijdelijk- opvangen moet voorkomen worden. Wat is het voor onzin die mensen hierheen te laten komen, om dán pas te kijken wat wij in hun eigen land voor hen kunnen betekenen? Als wij willen kijken wat we in hun eigen land voor hen kunnen betekenen, moeten we dat dáár doen, niet hier!

  “Dat is m.i. de enige écht werkende hulp die wij dienen te bieden…”

  Zoals hierboven al geschreven, die hulp werkt niet. Hééft tenminste nog nooit gewerkt. Einstein heeft gezegd: Waanzin is steeds hetzelfde doen en een andere uitkomst verwachten. Die hulp geven we al -resultaatloos- zo’n 70 jaar. Het is waanzin nu ineens te verwachten dat het gaat werken.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Helemaal mee eens.

   Dan hoeven we het eigenlijk helemaal niet meer over ontwikkelingshulp te hebben.

   Of misschien toch?

   Ontwikkelingshulp is een complete industrie geworden die heel veel voordeel heeft als de onderontwikkelde situatie in de “ontwikkelingslanden” op alle deel gebieden zoals corruptie, armoede, uitbuiting en intellectuele achterlijkheid blijft voortbestaan.

   Ontwikkelingshulp die streeft naar zelfstandig functioneren van ontwikkelingslanden is zoiets als een automobiel industrie die streeft een auto te bouwen die minimaal 75 jaar mee gaat.

   Dat zouden ze kunnen maar dat doen ze niet.

   Zo schieten de NGO’s die aan ontwikkelingsfantasie doen er helemaal niets mee op als ze na 75 jaar kunnen zeggen, zo de klus is geklaard.

   Like

  • rob meyer zegt:

   Beste j.c.th.kohler, jouw argument m.b.t. zzp-ers die geen pensioen noch ziekteverzekering hebben, klopt wel, maar staaft mijn stelling ‘dat iedere burger mede verantwoordelijk is voor de situatie in eigen land’. Heb jij nooit gestemd? ‘Het volk krijgt de leiders die het verdient’. Dat las ik ooit ergens en ben het daar roerend mee eens. De realiteit reikt verder dan idealisme.

   Like

 4. bigljohn zegt:

  Als er maar genoeg – immigranten – hier toegelaten worden, en deze zich ook razendsnel zullen vermenigvuldigen, dan zijn wijzelf de nieuwe vluchtelingen geworden die huis en haard moeten verlaten om —– ergens —– in de wereld een veilig heenkomen te zoeken. Tenminste als er nog zoiets bestaat als een —– ergens —–. En een welkomst-commitee plus een vorstelijke behandeling gelijk hier die rare import krijgt, zullen wij niet —– ergens —–, maar nergens krijgen. In het andere geval zullen wij, net als die boeren in Zuid Afrika, allemaal het loodje moeten leggen.

  Like

 5. Het grootste verdienmodel voor maffia en randfiguren als mensensmokkelaars…..documentvervalsers…….rubberboten fabrikanten…….pendelaars……illegale vervoerders……en kamelen uh…slavendrijvers.

  Geliked door 1 persoon

 6. fleckie zegt:

  Als men dan bekijkt hoe de meer dan 800.000 Joden, die met achterlaten van eigendom, etc. BEDELARM dus,..uit. ARABISCHE LANDEN ! gevlucht!! en Russische Joden , helemaal in Israel zijn geïntrigeerd, ( misschien zelfs nog die ARABISCHE landen van WAARUIT . NU druk op Europa wordt uitgeoefend HUN VOLK. op te vangen ,(‘ parasiterend ‘op met ‘noeste’ arbeid en met beleid een bepaalde ..EUROPESE ..welvaart is bereikt)!, deze welvaart gewoon komen
  ‘UITHOLLEN’ in vliegende vaart, door hun idee-fixe , ( binnendringen) vooral gelanceerd door hun imams ,dat ze …meerderwaardig. zijn, ( wat niet blijkt uit hun deelname- integratie in onze landen. (! WAT een VERSCHIL met ISRAEL, …….hoe de Joden …ALTIJD WEER OPNIEUW OPBOUWEN!!, en zelfs het totaal verwaarloosde land PALESTINA op een zeer hoog peil gebracht hebben,( waarop men jaloers kan zijn,………EN IS. !!!

  Like

 7. fleckie zegt:

  In het Algemeen Dagblad :,Op 26.6.1990 …….’Israël…….verbijsterend hoe sommigen blijk geven van hun gebrek van aan feitenkennis. betreffende. Israel en desalniettemin. menen commentaar. te. moeten. geven. op. de. handelingen van Israel. ……………In de 2 e helft van de 19e eeuw. terzijde gelegen, verwaarloosd. en eenzaam, hoek van het aftakelende Turkse rijk, Kwam pas GOED in de belangstelling nadat de Joden de ontwikkelingskiemen. ZELF hadden gelegd! Uit de ARABISCHE landen gejaagd. van hun bezittingen. BEROOFD! arriveerden Honderdduizenden in Israel……..De Russische Joden zijn nu op de vlucht voor de ‘PAMJAT’, bedenkend hoe het. ze. tijdens andere pogroms verging( ook in andere Europese landen). In 1988 ,in Israel , 16.000 HA. begroeid en bebost. land in brand gestoken, 50 jaar aan zorg. en. inspanning , voor miljoenen guldens. verloren gegaan. In het geëxplodeerde ‘Lockerbievliegtuig’. zaten o.a. JOODSE. Studenten van “de Syracuse universiteit in. New York” . *~*~*~*~*~*~*~

  Geliked door 1 persoon

 8. Jackholland zegt:

  Zo maar een gedachte Maar hebben wij medelijden met apen die in Afrika hun voedsel moeten zoeken en naakt in bomen moeten slapen? Nee toch ? De aap hoort daar toch? Hebben we medelijden met bijvoorbeeld pygmeeen die in het oerwoud wonen zonder iPhone en internet nee toch? Met eskimoos die in tenten slapen bij -30? Waarom dan wel mensen uit hun habitat halen en verwachten dat ze net zo gaan leven en denken als wij westerlingen. Wij moeten ze hulp bieden in het land waar ze wonen beter voor de Afrikaan en woestijnbewoners beter voor de westerling .(goedkoper geen botsing met cultuur) . In mijn beleving zouden westerse landen bijvoorbeeld landen als Nigeria moeten adopteren Daar studenten van ons naar toe sturen om z on land op te bouwen en het volk daar te instrueren . Het volk daar niet uitbuiten maar voor niets hulp geven is nl ook onzin. Laat de bevolking werken in nieuw onder leiding van westerlingen op te richten bedrijven maar geef ze jaarlijks ook mogelijkheid op aandelen van het bedrijf zodat het bedrijf na bijvoorbeeld 30 jaar in handen kan komen van de oorspronkelijke bevolking. Als ze het daarna weer verkloten is het ons pakkie aan niet meer.

  Like

 9. Wachteres zegt:

  Baudet in verhit debat met Rutte over immigratie

  Like

 10. John zegt:

  Artsen zonder grenzen >> ceo ( directeur ) Hans Van de Weerd > jaarsalaris 174.000 euro !!!!!!

  Like

 11. rob meyer zegt:

  Bigljohn: wat jij zegt klopt helemaal. Staaft tevens mijn stelling ‘dat iedere burger – mede – verantwoordelijk is voor de situatie in eigen land’. Als jij stelt dat ‘wij op zekere dag huis en haard moeten ontvluchten en zelf de nieuwe vluchtelingen zijn geworden’, dan kan ik niet zeggen dat ik part noch deel heb aan die situatie. Ik heb jarenlang gestemd op bewindslieden die ervoor hebben gezorgd dat het in mijn land is zoals het is. De jarenlange linkse dictatuur waar Nederland door is geteisterd heeft deze situatie gecreëerd, en het wordt hoog tijd dat we dat gaan inzien.

  Like

 12. John zegt:

  Het Rode Kruis >> ceo ( directeur ) Cees Breederveld > jaarsalaris 198.000 euro !!!!!!

  Like

 13. Qvic zegt:

  Mijn vraag is, van waarom moeten wij als bevolking andere buitenlandse mensen helpen?. Dat veroorzaakt zelfs dat die geholpen groep steeds luier wordt en zelf niets meer gaat doen en totaal zich afhankelijk laat maken van de hulp uit het westen. Dat gaat als een magneet werken voor andere die zo nodig hulpbehoevend zouden zijn die op onze kosten ook een lekker lui rijk leventje wil waar hun natje en droogje op hun wenken bediend wordt en tevens dan wij (de bevolking) respect voor hen moeten hebben in hun doen en laten, zelfs de wet voor laten schrijven door die zogenaamde hulpbehoevende. Terwijl wij dan de benen uit ons lijf moeten hollen en hogere belastingen moeten gaan betalen en door moeten werken tot ons 70e jaar om dan pas met pensioen te mogen, omdat het geld hard nodig is voor die zogenaamde hulpbehoevende. Als dit leest, dan begrijp je ook hoe enorm dom/stom wij zijn geworden door constant andere te willen helpen. Laat die ander zich zelf helpen, dat moet ik zelf ook. Iedereen die zo van de multiculti-behoefte heeft en voor open grenzen is, emigreer dan maar eens naar die arabische landen. Dan kun je persoonlijk daar naar hartleus andere mensen helpen en wel op eigen kosten. Wedden dat er dan niemand dat gaat doen, want dat is nu net een stapje te ver en op eigen kosten is ook te veel van het goede. Hiermee geven zij eigenlijk aan dat jij maar die kosten op zich moet nemen en het werk, zodat zij mooi weer kunnen spelen voor de buitenwereld. Laat we ons niet gek maken door die psychopaten (die we volksvertegenwoordigers noemen) die het zogenaamd zo goed voor de buitenlandse medemens is en maar wel eerst hun eigen zakken rijkelijk vullen van onze afgeperste centen (wat in de volksmond belastingen wordt genoemd). Nederland is inmiddels zo corrupt geworden en de bevolking laat het nog steeds toe, dat we steeds dieper in het dal komen. We laten ons als kleine kinderen behandelen door de overheid en de schuld vraag altijd bij die ander neerleggen. Ja daar zijn wij goed in. andere de les lezen. Maar wel telkens op de zelfde gevestigde orde blijven stemmen in de hoop dat er ooit iets zal veranderen. Dat die gevestigde orde juist de oorzaak zijn willen de meeste het toch niet horen. Dat noem ik het toppunt van dommigheid van die mensen. Daar kom je niet door hun ontkenning heen met een discussie, die zijn zo gestoord dat zij de realiteit niet willen zien of horen. Want dan valt hun droom utopia in duigen. Maar deze mensen veroorzaken wel dat de realisten de hoek in gezet worden en de vreemde buitenlandse invasie door kan blijven gaan. Zij zijn net zo goed landverraders, alleen dat beseffen zij niet eens zo dom zijn zij wel. De meeste daarvan hebben ook nog eens een hogere opleiding genoten, die veelal totaal geen toekomst bestendig is. Zoals van een kunstacademie.
  De grote fout die telkens gemaakt wordt is dat wanneer iemand een hoger opleiding heeft gedaan niet automatisch een hogere I.Q. heeft dan mensen die een lagere opleiding heeft genoten. Meestal is het juist andersom, omdat hogere opgeleide alles volgens de boeken moesten doen en niet vrij mochten denken en zelf mochten nadenken.

  Like

  • rob meyer zegt:

   Goed stuk en helder geformuleerd. Zo steekt dat wel zo ongeveer in elkaar in onze westerse samenleving. Het Oostblok met name is al bezig wakker te worden en die landen staan voor eigen volk. Dat noemt men Nationalisme en wordt linea recta gekoppeld aan ‘bruinhemden’, nazi’s, fascisten. Die kwalificaties hebben absoluut niets van doen met realisme en de zorg voor eigen volk.
   Echte hulp aan zwakkeren wordt in de oude Chinese wijsheid mooi aangegeven:
   ‘Wie een man één vis geeft, dan heeft hij één dag te eten. Als je hem leert vissen, dan heeft hij zijn hele leven te eten!’ Dàt is echte hulp die op de lange termijn werkt.

   Like

 14. John zegt:

  Unicef >> ceo ( directeur ) Henk Franken > jaarsalaris 371.459 euro !!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s