Afscheid van schoolmeester YouTube

Screenshot_349

(Door: D.G. Neree)

Sinds een jaar of tien plaats ik zo nu en dan een zelfgemaakte video op YouTube. Soms zijn dat sfeerbeelden die ik in gedachten categoriseer onder de noemer “Amsterdams Dagboek” en andere keren zijn dat registraties van gebeurtenissen zoals een debat in de Balie of een lezing van bijvoorbeeld Steve Hofmeyr of Yaron Brook.

Aangezien het mijn voornemen is om in de toekomst wat vaker dan voorheen video’s te maken en te publiceren, besloot ik om te kijken of ik hiermee enige inkomsten kan genereren. Eén van mijn video’s is immers ongeveer 100.000 keer bekeken en dan levert het toestaan van advertenties toch een niet onwelkom zakcentje op.

Na dus alle stappen doorlopen te hebben om dat mogelijk te maken, kreeg ik het bericht dat mijn videokanaal beoordeeld moest worden en dat dit pas zou gebeuren als mijn video’s in 12 maanden  100.000 uur bekeken waren en ik bovendien 1000 abonnees zou hebben. Dit blijkt dus nieuw beleid van YouTube te zijn en aangezien dit een vrij hoge drempel is, ging ik naar een alternatief zoeken.

Hierover straks meer.

Toen ik gisteren echter op Youtube wilde inloggen kreeg ik het volgende voor mijn neus:

YouTubeVerwijdering

Het betreft hier een video van een jaar of zes geleden. Ik wil hier het volgende over zeggen:

1: Blijkbaar komt YouTube “op voor ieders recht om opinies te uiten”… behalve als het islamkritiek betreft.

2: “YouTube staat het oproepen tot haat echter niet toe.” Dit is een belachelijk beleid, want veel te vaag en open voor iedere interpretatie. Ten eerste roept Edwin Wagensveld in zijn rede niet op tot haat, maar stelt hij de islamisering aan de kaak, en ten tweede hoeft “haat” op zichzelf niet slecht te zijn. Mag je een tirannieke politieke ideologie niet haten? Mag je kinderverkrachters niet haten?

3: “Dit is de eerste waarschuwing voor je account”. Wel, het is ook meteen de laatste, want in de komende dagen ga ik al mijn video’s van YouTube verwijderen en als dat gebeurd is mijn account  opzeggen.

4: “Waarschuwingen zijn niet permanent”. De opheffing van mijn YouTube-kanaal zal echter definitief en permanent zijn.

Nu kan ik bezwaar maken tegen “deze leeftijdsbeperking”. Dat is volkomen in strijd met het voorgaande. De video is immers verwijderd en er is helemaal geen sprake van leeftijdsbeperking. Hoe kan ik daar dan bezwaar tegen maken? Ik ga dat dan ook niet doen, want dat kost me veel te veel tijd en moeite. Misschien dat ik ze dit artikel stuur als het af is, daar moet ik nog even over nadenken.

Maar wat me het meeste stoort, naast dat ze met hun tengels aan mijn video’s komen, is dat ik mijn kanaal niet kan bereiken als ik niet een soort van schuldbekentenis teken door op “Ik erken” te klikken. Om mijn video’s te verwijderen en mijn account op te zeggen, moet ik toegang tot het kanaal hebben, dus word ik voor het blok gezet. Schuld bekennen of totale verbanning en confiscatie (diefstal) van mijn materiaal. Ik zal dus voor het eerste moeten kiezen en verklaar hierbij het volgende:

Ik erken helemaal niets. De toespraak van Edwin Wagensveld is geen oproep tot haat en mijn video is niet meer dan een registratie van een gebeurtenis. Edwin Wagensveld heeft niets strafbaars gedaan, dus is mijn registratie ook niet illegaal. De verwijdering van mijn video is niets anders dan politieke censuur.

Nu zag ik toch al met lede ogen aan hoe de grote mediaplatforms begonnen zijn met het afknijpen van “ongewenste” meningen en uitingen. Op Twitter worden er voortdurend accounts geblokkeerd of ge’shadowbanned’, wat wil zeggen dat iemand wel tweets kan plaatsen maar… dat niemand anders ze kan lezen. En dit zonder dat die persoon dat in de gaten heeft. Zal het mensen verbazen dat dit voornamelijk “rechtse” commentatoren zijn? De voorbeelden zijn inmiddels legio. Van Milo Yiannopoulos tot Sargon of Akkad.

YouTube heeft een andere tactiek: de “demonetization”. Video’s met “ongewenste”  inhoud worden “gevlagd” en van een waarschuwing voorzien, waardoor bedrijven daar niet meer adverteren. Bovendien krijgen ze een soort restrictie, waardoor ze minder goed zichtbaar zijn en er dus minder mensen van die video’s kennis kunnen nemen dan normaal het geval zou zijn. En dit zijn geen kleine, marginale kanalen, maar videokanalen van mensen met soms miljoenen views en honderdduizenden abonnees. Met andere woorden: ze hebben ieder een groter publiek dan de zieltogende kranten en televisie propagandakanalen. Dat zet aan het denken, niet?

Ik ben van mening dat deze platforms hiermee hun eigen graf aan het graven zijn. YouTube is immers groot geworden door individuele, onafhankelijke creaties en met name die welke origineel, out of the box, controversieel en schokkend waren. Dit zijn ze nu aan het kapot maken en daarmee hun eigen succes. Steeds meer onafhankelijke videomakers zullen YouTube de rug toekeren en zeker degenen die bij voorbaat al vermoeden dat hun video’s negatief beoordeeld zullen worden. De originele scheppers zullen andere platforms vinden, zoals Bitchute en het gezicht van YouTube zal steeds meer bepaald worden door de grote persbureaus en daardoor saai en irrelevant worden waar het vernieuwende inhoud betreft.

Ik neem dus afscheid van YouTube en heb gisteren een account aangemaakt op Bitchute. (https://www.bitchute.com/channel/zpbq4YyzYkny/) Een aantal van de video’s die op YouTube staan, zal ik weer uploaden naar Bitchute en ik ben met een aantal nieuwe producties bezig, die daar ook zullen komen te staan. Eén van de eerste video’s die ik daar zal plaatsen, zal uiteraard de toespraak van Edwin “Utrecht” Wagensveld zijn.

Vreemd genoeg heeft deze actie van YouTube mijn enthousiasme om weer “aan het werk” te gaan een flinke opleving gegeven.

Met dank voor de aandacht.

Door:
D.G. Neree
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Hypocrisie, Islamkritiek, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, social media, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

20 reacties op Afscheid van schoolmeester YouTube

 1. theresageissler zegt:

  Tja, het net sluit zich….Om de waarheid te zeggen: Ik bekijk de laatste tijd op youtube hoofdzakelijk opera’s.
  Succes en sterkte ermee, D.G.!

  Geliked door 1 persoon

 2. Haksteeg Anton zegt:

  Werkelijk een ongelooflijk en eigenlijk ook triest verhaal van de Hr. Neree ik heb respect voor wat hij heeft besloten te doen en wens hem alle succes voor zijn vervolg optreden en “you tube” hoeft voor mij niet meer dat is duidelijk en ik hoop dan ook dat anderen dat ook zeggen en doen.

  Like

  • zo triest is het niet. Het bevestigt gewoon nu dat deze censuur over de hele linie plaatsvindt. Ik heb niet voor niets geschreven hier dat 2018 het jaar van de censuur wordt. De “rechtse” commentatoren en videomakers hebben allang alternatieven gezocht. De meeste publiceren nog wel op Youtube zolang ze nog in de gelegenheid zijn vanwege hun grote aantal abonnees en viewers, maar hun video’s en commentaren uploaden ze ook naar de nieuwe, alternatieve platforms.
   Voor mij is het niet triest, want wat kan mij het schelen? Voor mij is het enige belangrijke dat ik kan schrijven en video’s maken en op internet zetten zodat ze gezien worden. Daarvoor ben ik niet afhankelijk van Youtube gelukkig. Youtube is afhankelijk van de videomakers, niet andersom.

   En weet je wat? de afscheidsvideo die ik heb gemaakt is op Bitchute nu al 5x zo vaak bekeken als op Youtube. Dus ik ben erg blij. Het is alsof ik een nieuw huis betrek. Avontuurlijk.

   Like

 3. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Bravo, D.G. Neree. BitChute rules!

  Like

 4. Hb.schwarz zegt:

  E.J.Bron.
  Succes, ik volg u tot het eind, zeker uw stukken.
  Uw verhalen zijn een openbaring voor de lezers, wat niet alle media apriceren, ze doen maar!

  Like

 5. fleckie zegt:

  Goed zo, een ‘knokker’!

  Like

 6. BertG. zegt:

  Ik heb mijn wordpress account opgezegd. Vandaar geen plaatje meer.
  Die blijven mijn 30 dagen achtervolgen wanneer ik mijn gebruikelike mail adres invul.
  Of ik niet een vergissing gemaakt heb en of dat er iets niet klopt.

  Like

  • WordPress is wel o.k. toch? waarom opgezegd?

   Like

   • BertG. zegt:

    Ook wordpress achtervolgt mij met alle reacties die ik plaats.
    Het is handig voor een plaatje bij je naam, maar je wordt ook opgeslagen en gevolgd.
    Ik vind dat niet altijd nodig.
    Ik probeer dat juist zoveel als maar mogelijk is te vermijden.
    In het verleden was het zelfs niet eens mogelijk om je account bij wordpress op te zeggen, stond in de reglementen.
    Ik denk dat door die AVG regeling dat ik het recht heb om vergeten te worden.

    Ik kan niet eens mijn normale mail adres invullen zonder direct op een wordpress link te komen, waar om mijn wachtwoord wordt gevraagd.
    En dat terwijl mijn account opgeheven is.
    Dan wordt het toch wel vervelend, lijkt facebook wel.

    Like

 7. Republikein zegt:

  Geen dank Don.

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Heel veel snap ik niet van verhaal, ik bedoel dat je er geld mee kan verdienen.
  Maar ik ben nog uit de tijd dat je de telefoniste op-moest “klinkelen” en het nr van Doktor Janssens opgeven, als je die dringend moest spreken, zo men al telefoon had.
  Maar nu weet ik van een Franse Site, “Reseau-Libre”, vrij vertaald Vrij Plaats, die een afdeling heeft genaamd:

  TOP-VIDEO
  SERVICE 24
  TVS24.RU =https://tvs24.ru/
  https://tvs24.ru/pub/

  ( Vos Vidéos sans censure
  Accessible dans tous les pays
  Sans Publicité ni cookies
  De traçage )

  Daar kan alles wat niet polletiek Correct is, neergeplempt worden.
  Het eerste filmpje dat men te zien krijgt is van die “meneer” z.g.n. Vluchteling die een oudere vrouw van haar Zitplaats jaagt in de tram, want hij is immers muslim en heeft voorrang………..
  Dat gebeurde in Zweden waar een paar dagen terug een man veroordeeld werd voor een plaatje van een duidelijke herkenbare moslim die een Kinderwagentje voortduwt en een andere moslim antwoordt dat het HELEMAAL z’n kleinkind niet is, maar zijn zoveelste vrouw.
  Mag Nie in Zweden, is haatdragend ? !

  De Site voor de ongecensureerde Tekeningen / Foto’s
  PHOTOLIBRE.ORG
  Photos et images non politiquement correctes
  https://photolibre.org/search.php

  Like

  • Wat die advertenties betreft: er zijn verschillende soorten. Advertenties die naast je video’s komen. Voor iedere bezoeker die op je pagina komt en dus die advertentie ziet krijg je bijvoorbeel o,2 eurocent. Een andere mogelijkheid is advertenties in de video of een reclamefilmpje voordat je eigen video begint. Dat laatste betaalt het meeste, Steld dat je voor alledrie 1 eurocent per view krijgt dan gaat dat na tienduizend views toch al aardig oplopen en helemaal als er uitschieters zijn van 100.000 views of meer. Een aardig aantal mensen verdient op deze manier al een aardige boterham. Daarnaast vragen ze kijkers om hun werk te steunen door bijvoorbeeld “abonnee” te worden via een site als Patreon, vor zeg 5 euro per maand. Ook daar verdienen populaire videomakers een aardige boterham mee. Ik heb niet de pretentie dat ik zoveel kijkers kan krijgen, maar alle beetjes helpen, want mijn financiële situatie is niet om over naar huis te schrijven.

   Geliked door 4 people

 9. ruud beijer zegt:

  Ach ik heb dat Facebook opgezegd. Ook zo,n huichelarij.Alles voor die gore islam.Stem op de PVV en wij bannen de islam in Nederland uit.

  Like

 10. BertG. zegt:

  >> Je kunt hier checken wie toegang heeft tot je Google/Gmail-account en je kunt dan ook de toestemming intrekken voor vage apps
  (Klik op de betreffende app en kies Toegang intrekken).
  https://myaccount.google.com/permissions

  https://www.gratissoftwaresite.nl/gmail-google-apps-toestemming-toegang-tot-mails-gelezen-privacy

  Like

 11. Wolf zegt:

  Zelfs Japansche strijdliederen uit de 2e wereldoorlog zijn bij mij gewist dat dat extreemlinkse gajes bij you tube. Dhr. Generee spreken ze ook nota bene aan met JE i.p.v. U! Typisch vies linkse vernederende straattaal gebruiken ze , die vuile smerige rotzakken!

  Like

 12. Wolf zegt:

  Herstel, “doordat extreemlinkse”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s