Trump waarschuwt May: “Zachte Brexit en deal met de VS is dood”

Screenshot_103

“Opgestapte Boris Johnson zou een goede premier zijn”

Als de Britse regering haar plannen voor een zachte Brexit doorvoert, hoeft ze niet te rekenen op een handelsverdrag met de Verenigde Staten. Deze waarschuwing doet de Amerikaanse president Donald Trump in een interview met de Britse krant The Sun. Trump kwam gisterenmiddag in Groot-Brittannië aan voor een tweedaags werkbezoek.

De Britse premier Theresa May maakt zich hard voor een vrijhandelsverdrag met de VS om een verwachte terugloop in de handel met de EU te compenseren. Volgens Trump komen de Brexit-plannen er echter op neer dat zijn land in feite met de EU zou moeten onderhandelen, iets wat hij onwaarschijnlijk acht.

Lees verder>>>
HLN Be.
(h/t Saskia D.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië, VS. Bookmark de permalink .

14 reacties op Trump waarschuwt May: “Zachte Brexit en deal met de VS is dood”

 1. theresageissler zegt:

  Logisch! Perfect gedaan door Trump:
  Dat kan May in haar zak steken: Déze president laat zich niet inpakken met halfslachtige trucjes.

  Geliked door 1 persoon

 2. Saskia Dubbeldam zegt:

  Trump geeft ook nog fijntjes aan dat de massa-immigratie ten koste gaat van de Europese cultuur.

  Geliked door 1 persoon

 3. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Donald Trump heeft wel een hele duidelijke boodschap aan Theresa May en tevens aan de EU afgegeven. Daar was geen woord Spaans bij.

  Dat Theresa May geen voorstander is van Brexit wisten we al. Met haar plannen voor een zachte Brexit maakt ze er eigenlijk een lachertje van. Vanwege deze softe plannen hebben er van de week al een tweetal ministers uit haar kabinet en enkele topambtenaren de handdoek in de ring gegooid. Haar positie is daardoor erg wankel. En de boodschap van Trump doet haar positie zeker geen goed. May heeft zichzelf in een uiterst moeilijke, zo niet onmogelijke positie gemanoeuvreerd. Kan ze zich hier nog uitredden ??? Ik vermoed zo, dat we nu spoedig een aftreden van May kunnen verwachten.

  Trump wordt in de media meestal afgeschilderd als een wispelturige ruziemaker. Inderdaad, hij gaat het conflict niet uit de weg. En halfzachte compromissen zijn aan hem niet besteed. Zijn beleid is simpel en hard. Hij komt zijn verkiezingsbeloften zeker na: “America first” en “Let’s make America big again”. Misschien is hij wel een van de beste presidenten, die Amerika ooit gehad heeft.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hahahaah Trump is slimmer als die hele malloten zooi in Brussel , en hij zegt het gewoon helder en duidelijk . Hadden wij maar een Trump !

  Geliked door 1 persoon

 5. Elisah zegt:

  Maar voor een no-ham-met cartoon worden mensen afgeslacht…..

  Like

 6. Elisah zegt:

  http://uk.businessinsider.com/michael-fabricant-mp-tweets-photoshop-sadiq-khan-balloon-islamophobia-2018-7?international=true&r=UK&IR=T

  Michael Fabricant MP accused of ‘Islamophobia’ over crude tweet of Sadiq Khan and a pig

  Conservative MP Michael Fabricant has been accused of Islamophobia and racism after he tweeted a photoshopped picture of a balloon version of London mayor Sadiq Khan having sex with a balloon pig over the Houses of Parliament as Donald Trump laughs.

  En als iemand anders dan een grapje terug maakt is het natuurlijk onmiddellijk “racisme”….

  Like

 7. Taljaard zegt:

  Ik lig in een deuk!
  Trump heeft ze allemaal in het pak genaaid.
  Macron neemt afstand en wacht gewoon af hoe dit zal aflopen, om zich daarna achter de winnaar te scharen. (Zo ook Rutte.)
  Merkel is vleugellam gemaakt.
  Juncker moest zich moed indrinken.
  En May zit hopeloos in de tang.

  Straks gaat Trump naar Moskou, met het duidelijke oogmerk om de verhoudingen met Rusland te normaliseren en de diplomatieke rommel die de knettergekke heks Hillary heeft gemaakt op te ruimen. In ruil daarvoor peutert hij een toezegging van Putin los om de Baltische staten met rust te laten. En in ruil voor de Krim zijn gestook in de Oekraine te staken. Het eerste acht ik wel zeker; het tweede misschien. Maar proberen doet Trump dit vast en zeker.
  Daarmee zet hij de Brusselse kongsi nog verder in hun hemd, maar die heeft hij al zo tegen elkaar uitgespeeld dat ze er niks meer tegen kunnen ondernemen.

  ”Stable genius” zou ik hem niet willen noemen.
  Maar wel een uitgeslapen sluwe oude vos en een eerste klas pokeraar, die op ongeëvenaarde wijze bluft, verwart, manipuleert en misleidt. En intussen zijn troefkaarten naar believen uitspeelt en achter de hand houdt.

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Taljaard, mee eens behalve wat u schreef over de Oekraïne want daar heeft de deep state een coup gepleegd.

   Trump is gewoon een goede schaker net als Poetin en ik volg de heren maar ook Melania met grote belangstelling want zij speelt het ‘spel” ook erg goed.

   Like

 8. ReaGluurder zegt:

  ’t Burgermeestertje van Londen in het nauw! ‘Baby Trump’ kan May en Khan nog een aardig babypoepje laten ruiken.

  Like

 9. Petra DeBoer zegt:

  Het is echt genieten met de uitspraken van Trump en ik geniet nog meer van de paniek bij de EU vazallen. Vooral de tweets van Guy Verhofstadt vallen daarbij deze dagen op want hij gaat vol op het orgel tegen Trump. Guy kan hoog springen of laag springen maar de EU gaat vallen.

  Like

 10. Jan zegt:

  Britse regering van May bemoeide zich met Amerikaanse verkiezingen en infiltreerde bij conservatieven

  MORE EVIDENCE Proves Foreign Meddling in 2016 Election Was From UK… NOT Russia
  ….
  We’ve known for over a year that the Clinton campaign and the FBI worked with former UK MI6 spy Christopher Steele, who authored a dossier of salacious statements about President Trump. Steele was reportedly paid by Fusion GPS for the document.

  Steele was paid $168,000 by Glenn Simpson’s company Fusion GPS for the series of memos containing information that was selectively briefed to journalists approved by Simpson and used by the FBI.

  The Steele dossier was never verified and is suspected of being a total fiction. This act alone by a spy from the UK is troubling enough, but that is not it…..

  ….
  https://www.thegatewaypundit.com/2018/05/shock-report-more-evidence-proves-foreign-meddling-in-2016-election-was-from-uk-not-russia/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s