Zondagspeiling: AfD blijft voor de SPD

Screenshot_27

(Vertaling: E.J. Bron)

Geen verandering op de eerste drie plaatsen bij INSA

Als er aanstaande zondag parlementsverkiezingen in Duitsland zouden worden gehouden, zou de AfD 17,5% van de stemmen krijgen en zodoende 0,5% voor staan op de SPD. De AfD blijft dus onveranderd op de 2e plaats op de partijranglijst staan.

Die Freie Welt

Het was een harde klap voor A. Nahles, Stegner en de andere kameraden, toen verleden week het opinieonderzoeksinstituut INSA bij de zogeheten “Zondagspeiling” voor het eerst de AfD boven de SPD had gezet. Desbetreffend zuinig waren de dames en heren van de voormalige grote Duitse sociaaldemocratie en deden heel goed hun best om deze cijfers niet te becommentariëren. Vermoedelijk is het echter nog erger voor hen dat de peiling voor deze week de trend bevestigt. De AfD heeft de SPD als tweede kracht in het land afgelost; tenminste bij INSA.

Wat de situatie voor de “rooien” nog beduidend moeilijker maakt, is het feit dat zelfs het SPD minnende opinieonderzoeksinstituut FORSA de AfD inmiddels op ooghoogte ziet met de kleinere coalitiepartner van de zogenaamde “Grote Coalitie”. Weliswaar gunnen Güllner en zijn mensen vanuit traditionele verbondenheid met de partij de SPD nog een voorsprong van 1%, maar deze procent zou wel eens meer met de wens van Güllner dan met de realiteit overeen kunnen komen.

De andere partijen blijven in de prognoses bijna onveranderd. De CDU/CSU haalt landelijk opnieuw de drempel van 30% niet (29%) en de FDP blijft op 9,5% staan. Alleen Bündnis 90/Die Grünen winnen een procent (nu 13%), die ze van de meermaals van naam veranderde SED (nu “Die Linke”, 10%) kreeg.

De voorspellingen betreffende de beide nog dit jaar plaatsvindende deelstaatverkiezingen zien de AfD eveneens sterk in de lift. Bij de verkiezingen in Beieren zal, volgens bijna alle opinieonderzoeksinstituten, de jonge partij AfD op het politieke parket van Duitsland als tweede achter de CSU over de finish gaan. Minstens even belangrijk: Söder en zijn mensen zullen de grens van 40% niet halen.

In de deelstaat Hessen zijn de traditionele opinieonderzoeksinstituten gestopt met hun prognoses, nadat de AfD binnen drie maanden met 5% naar 15% van de stemmen is gestegen, terwijl de SPD tegelijkertijd van 26% naar 22% is gedaald. Op dit moment durft blijkbaar niemand meer echt een prognose aan.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

17 reacties op Zondagspeiling: AfD blijft voor de SPD

 1. Jammer dat het een peiling betreft.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Wat ben ik blij dat wij als Nederlanders geen identiteit hebben.
   Je zal maar Duitser zijn en je hele leven op dezelfde partij moeten stemmen omdat dat nu eenmaal in je genen zit.

   Wij kunnen tenminste op de PVV stemmen en daardoor…
   Ja wat eigenlijk?

   Like

   • Ja zo werkt dat in Duitsland, ze moeten toch een sterke leider hebben, nou dan kunnen ze met Merkel niet meer stuk Paul. Alles wat die Duitsers sinds 2015 over hen heen gekregen hebben, man, man, man daar moet ik niet aandenken dat het op dezelfde schaal gaat plaats vinden in Nederland. Individuele intelligentie is overbodige luxe en absoluut niet gewenst door de bestuurlijke elite, deze laat zich op bijna elk beleidsterrein gelden door moedwillige verwaarlozing, nivelleren van intelligentie naar het niveau vluchteling, wordt op grote schaal toegepast.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Zo is het helemaal Adriaan.
    Ik merk het aan mezelf.
    Vroeger dacht ik 100% als oorspronkelijke blanke Nederlander.
    Zelfs nog familie van dat jongetje met die Delfts-Blauwe duim.
    Je weet wel.
    Nu zit ik al 60% tussen Somalees en 40% Ivoorkuster in.
    Dat betekend dat mijn intelligentie de voorbije jaren met 150% is gekrompen.
    Maar allemaal belastingvrij.
    Mensen die hun achternaam niet meer weten omdat ze waarschijnlijk hun papieren op het toilet hebben gebruikt, kunnen geheel gratis aanspraak maken op doop als moslim.
    Moslima’s zijn nòg niet mogelijk, dit laat op zich wachten.
    Begrijpelijk, gezien al dat transtendergedoe het afgelopen jaar.
    Wat zijn wij er op vooruit gegaan?
    Door die terugval in de tijd is NL in ieder geval eindelijk weer een man-vriendelijk land geworden.
    4 Vrouwen met gratis slagen en verwondingen, en het weer in de wet kunnen erkennen van pedofilie kunnen we weer ’n hele tijd vooruit.
    Probleem is alleen dat de vrouwen snel schaars geworden zijn.

    Like

 2. orelius zegt:

  Wat moet er in godsnaam nog gebeuren voor de afd veel meer groeid . De noord Europese volkeren zijn gewoon gestort . Als je al die multi cul ziet in onze eens zo mooie landen dan hadden partijen als afd allang de grootste moeten zijn. Lang leve de Visgrad landen . En een snelle in een storting van de EU.

  Geliked door 2 people

 3. droevige mof zegt:

  Wat is 17,5% als u 51% nodig hebt om echte wijzigingen aan te brengen. En deze 51% zullen ze noit laten, hetzij met verkiezingsfraude of met een verbod op de AfD. Het “probleem” zal eerder worden opgelost. Meer dan een derde van echte oppositie is niet toegestaan in de Bundestag.
  Verboden zijn geen probleem in Duitsland, waar we wereldkampioen zijn en blijven. En wat de verkiezingsfraude betreft, google de woorden Wahlfälschung Deutschland AfD.

  Like

  • Henk der Niederlander zegt:

   En wat te denken van een cordon sanitaire Droevige.
   Neem van mmij maar aan dat ook de Duitsers dit Belgisch Nederlands en Franse ”fenomeen” gaan overnemen.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Dat hele gedoe met dat stemmen is ’n totale maskerade om de zittende regering weer voor vier jaar op het pluche te houden en het volk koest te houden.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    In ons zogenaamd democratisch systeem hebben ze de “Referenda” verboden.
    Gelukkig hebben we nog de zogenaamde “peilingen”.

    Like

 4. Nemesis zegt:

  Om in aanmerking te komen voor een plek op de kieslijst, dienen de leden een flink aantal X handtekeningen te verzamelen. In Nederland bestaat ook zo iets. De bevolking die zeggen wel de AFD heeft gelijk en bij internet peilingen doen ze dan anonym wel mee, maar als het erop aan komt, dat die handtekeningen moeten worden gezet, geven ze niet thuis. Want als ze dat doen, zeggen ze, worden ze voor nazi etc. uitgemaakt. En dat moet je nu echt niet willen. Bovendien kan je deelname als lid al de reden zijn om je baan te verliezen. Een bezoekje van de Antifa, je auto in de fik en je huis tot onbewoonbaarheid beklad. Het is dus een heel smerig spelletje wat gespeeld wordt. Wees er maar van overtuigd dat de Antifanten alles precies bijhouden, geholpen door hun vele waterdragers in verenigingen, bij overheden groot en klein.
  En als er weer gestemd moet worden, stemmen ze toch weer CDU. Want die deden het ergens toch wel goed (ja, dat uitknijpen van het volk) en ze zijn dan geen naatsie. De Nederlanders zijn al mesjogge, maar die Duitsers zijn echt helemaal van god los.

  Geliked door 1 persoon

  • droevige mof zegt:

   Omdat ik er staaltjes van kan verteilen.

   Like

   • Nemesis zegt:

    Zou je misschien eens moeten doen. Informatie uit eerste hand. Schrijf er een artikel over. Wij willen graag geinformeerd worden over wat onze buren zoal uitspoken, is beslist niet verkeerd. Ik weet wel veel over wat in good old Germoney zo alles gebeurt, maar zo dicht bij het vuur zit ik ook niet.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   We zouden allemaal moeten weten dat als je het volk de mogelijkheid ontneemt om democratisch te kunnen stemmen, demonstraties gaat verbieden en objectieve nieuwsgaring vervangt door propaganda, de enige uitweg van het volk revolutie is…

   Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    En waarom weten we dat niet? Je geeft denk zelf al het antwoord, als men objectieve nieuwsgaring vervangt door propaganda.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Niet door de propaganda maar door het gebrek van de gewone man om te willen weten wat er aan de hand is.
    Gebrek aan nieuwsgierigheid wordt dus onze ondergang.

    Like

 5. Jan zegt:

  Blijft voor, zal dat blijven en binnenkort wegvagen: Sharia Partei Deutschland verleent ‘Europaprijs aan mensensmokkelaar Claus-Peter Reisch van ‘Lifeline’ voor het binnensluizen van moordenaars, dieven en verkrachters en krijgt bovendien €2500 als beloning.  Woher der Wind der Verblendung weht, erklärt SPD-Landesvorsitzende Natascha Kohnen: Der Schutz der Menschenwürde sei das oberste Ziel der Europäischen Union. Mutige Menschen wie Claus-Peter Reisch hielten die Werte am Leben, für die unsere Gemeinschaft steht. Er sei deshalb ein großer Europäer.
  ..

  Like

 6. Gert Baken zegt:

  Goed nieuws. Dat de AfD 2e direct na CDU komt. Liever nog dat ze de grootste partij van het land wordt. Het is de redding voor de Duitse cultuur en haar oorspronkelijke bewoners e.a.
  Ik spreek wel eens Duitser die hier in NL is aan dat de AfD goed is en hun land kan helpen. Een duitser moest er van glimlachen. Kan alles betekenen natuurlijk. Masr dat zij weten dat er ook nederlanders zoals ik achter AfD staan. Ik krijg ook steeds bericht van hen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s