De Doodsengel van Calcutta – Orde van Moeder Theresa in kinderhandel en prostitutie verwikkeld

Screenshot_89

(Vertaling: E.J. Bron)

Wanneer de “Bild-Zeitung” een thema oppakt, maakt dat de zaak niet per se geloofwaardiger, maar de in 2016 heilig verklaarde non was al tijdens haar leven omstreden. Critici gaven haar de bijnaam “Doodsengel van Calcutta”.

Nu is de orde in diskrediet geraakt. De Indiase regering heeft alle deelstaten ertoe opgeroepen de kindertehuizen van de “Missionarissen van de naastenliefde” te controleren. Het gaat om kinderhandel. Er zou al één non gearresteerd zijn, berichten de “Bild-Zeitung” en “Time”.

Naar aanleiding van haar “heiligverklaring” stond er op de “Humanistische Persdienst” (HPD): “De toestanden in de door haar geleide ´sterfhuizen´ waren catastrofaal en op aanwijzing van haar zag men af van minimale hygiënische standaards. Zodoende nam de heilig verklaarde de dood van de mensen die haar vertrouwden of die aan haat werden toevertrouwd, instemmend op de koop toe.”

De duistere kant van de winnares van de Nobelprijs voor de Vrede  werd door talrijke media steeds opnieuw een klein beetje belicht, maar nog steeds gold “Moeder Theresa” als het toonbeeld van menselijkheid en naastenliefde. De Britse documentaire “Hell´s Angel” van Christopher Hitchens tastte het imago van “Moeder Theresa” een heel klein beetje aan, maar daarbij is het altijd gebleven.

 

Het optreden van de regering van India tegen de orde moet zeker ook gezien worden tegen de achtergrond van de steeds sterker wordende invloed van Hindoe-nationalisten, die behalve de islam ook het christendom afwijzen, maar uiteindelijk zijn de beschuldigingen geen verrassing. Het zou niet de eerste keer zijn dat ordezusters verwikkeld zijn in kinderhandel; denk alleen maar aan Spanje tijdens de Franco-dictatuur. Daar werden duizenden pasgeboren baby´s van de moeders afgepakt en voor dood verklaard, om ze daarna tegen betaling aan adoptieouders te geven.

De website “mutter-Teresa.info” is op dit moment offline. Daar werden jarenlang kritische berichten over de ordegemeenschap gepubliceerd. Uit een van de artikelen blijkt dat er al tijdens het leven van “Moeder Theresa” sprake was van beschuldigingen tegen de praktijk van “bemiddeling” van kinderen aan adoptieouders:

“Op bemiddeling van pro infante kreeg de familie R. een voorstel voor een Indisch kindje. In februari 1994 reisde de familie naar India om in het tehuis ´Missionaries of Charity´ (MC, zusters van Moeder Theresa) in Delhi zijn toekomstige adoptiekind op te halen. De verantwoordelijke Indiase rechtbank, dachten ze destijds, had hen tot voogden van het op 26 januari 1991 in Agra geboren kleine meisje gemaakt. Het vertrek naar Duitsland en zodoende de adoptie van Milis stond niets meer in de weg. Volgens de papieren, die het stel op Sinterklaasdag het jaar daarvoor via pro infante had ontvangen, was Mili het kind van een vrijgezelle moeder, die het meisje op 16 oktober 1992 in Agra had afgestaan en aan de zusters van Moeder Theresa had toevertrouwd voor adoptie. Van daaruit was Mili op 10 augustus 1993 naar Delhi gekomen.

Het echtpaar R. vertrouwde de informatie in pro infante en de Indiase zusters. Het was vooral zeer overtuigd van de ernst van het bemiddelingsproces. Daarom nam het echtpaar R. in het voorjaar van 1994 ook niet de tijd om de documenten van de Indiase voogdijprocedure, die het van de zusters voor vertrek had gekregen om te laten zien aan de kinderbescherming en de voogdijrechter, zelf kritisch te bekijken. Anders zou het toen al opgemerkt hebben wat hen bij toeval pas zes jaar later zou opvallen. Niet alleen in de op 31 januari 1994 verstrekte gerechtelijke benoemingsakte (Form of Appointment), maar ook in de beide door een zuster van de Missionaries of Charity in februari 1994 ondertekende plechtige verzekeringen was geen sprake meer van een vrijgezelle moeder. Veelmeer werd gezegd dat Mili een wees (“orphan”) respectievelijk een vondeling (“born of unknown parents”) zou zijn.

Bron: http://web.archive.org

Het tijdschrift “De Theoloog” heeft zich eveneens kritisch met “Moeder Theresa” en actualiseert de bijdrage voortdurend als er nieuwe informatie is:

“Maar het kan blijkbaar nog erger: de Deense krant ´Politiken´ berichtte over politieonderzoek in Patna in de Indiase staat Bihar, volgens welk meisjes uit een ordehuis tijdelijk werden bemiddeld voor prostitutie.”

Bron:
https://freie-presse.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, Graaien, Hypocrisie, India, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

85 reacties op De Doodsengel van Calcutta – Orde van Moeder Theresa in kinderhandel en prostitutie verwikkeld

 1. Peter zegt:

  Ik geloof dit niet.
  Het spijt me.

  Like

  • boorzalf zegt:

   ” Onduidelijk blijft waar de miljoenen die ze ontving, gebleven zijn”. Nou, dat is nog al duidelijk, allemaal door gesluisd naar het Vaticaan. En die hebben gewoon schijt aan de armen.

   Geliked door 1 persoon

 2. Lars030 zegt:

  Wal-ge-lijk de ‘religies’ als schuilplaats en synoniem voor kindermisbruik en pedofilie.
  Zum kotzen die hypocrisie en hun achterlijke imaginaire vriendjes. Wat een wereld.

  Like

 3. Thom zegt:

  Het was 50 jaar geleden gewoon katholieke traditie zoals Moeder Teresa handelde. Ik bedoel dat contraceptie en abortus verboden. In de katholieke streken waren rond 1950/1960 opvanghuizen voor ongehuwde moeders die hun kind na de geboorte niet te zien kregen en (gedwongen) ter adoptie afstonden. Moeten trouwen was een enorme schande en soms zelfs reden voor zelfmoord bij het echtpaar of hun ouders. Na de geboorte van hun kind gingen die meisjes na hun zogenaamde studie in het buitenland weer terug naar hun geboorteplaats. Daarna sloegen ze dikwijls nog een man van hoge stand aan de haak. Dit gebruik was ook in protestantse dorpen gangbaar bij de hogere klasse begrijp ik uit verhalen die ik over die tijd heb gehoord. Moeder Teresa deed dus gewoon wat gangbare katholieke moraal was Mensen van deze tijd kunnen niet oordelen over de toen gangbare moraal. Als kind mocht je als katholiek jongetje niet omgaan met protestant. Immers twee geloven op één kussen daar slaapt de duivel tussen.
  Wie toen niet leefde weet niet hoe het toen was en kan daarover niet oordelen. Ik wil hiermee niet zeggen dat ik dat goedkeur, maar de zaken waren zoals ze waren en niet alleen in Calcutta. Voor de paters in Afrika brachten de kinderen ook het zilverpapier uit de pakjes sigaretten mee naar school. Desondanks was die tijd hoewel er een enorme sociale controle was een oase van geluk vergeleken met de huidige toestand.

  Geliked door 3 people

  • alwine kerkhof zegt:

   Het was zeker ook een katholieke gewoonte, om pas geboren baby’s in de ongebluste kalk te gooien?

   Like

   • delamontagne zegt:

    Nee zover gingen ze dan weer niet, ongebluste kalk ? hoe verzinnen ze het.

    Like

   • alwine kerkhof zegt:

    Het boek, De witte non.
    Het boek is namelijk een rechtstreekse aanklacht tegen de katholieke kerk. |Het gaat over onschuldige meisjes die zich voor het nonnen leven hebben opgegeven en in een klosster in \Montreal (canada) zogenaamd werden opgeleid. Echter daar werden ze onder het mom gehoorzaamheid aan de priester/pater seksueel misbruikt. De babytjes die geboren werden uit de ontstane zwangerschappen werden weggewerkt door de babytjes in ongebluste kalk te gooien waardoor de lichaampjes binnen no time verdwenen, Eén van deze nonnen had de tegenwoordigheid van geest om deze gruweldaden te ontdekken en tijdig via listige manier uit het klosster te ontsnappen. Zij heeft al haar ervaringen in dit boek onthuld. Dit verklaart waarom de katholieke kerk er alles aan heeft gedaan dit boek uit de schappen te halen. Voor iets wat op louter fantassie berus/t hoef je natuurlijk niet zulke maatregelen te nemen.

    Like

   • Wolf zegt:

    Ongebluste kalk is geen verzinsel , dat lost sneller doden op onder in de grond.

    Like

   • BertG. zegt:

    Delamontagne, het gaat niet eens meer zo zeer over moeder Theresa, maar om eindelijk weer een artikel om weer lekker te kunnen mopperen en kankeren op katholieken.
    Altijd al een favoriet onderdeel geweest hier op de site onder de anders gelovigen.
    Dus wat je er dan bij kan slepen, dat maakt niet uit.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Ongebluste kalk zeg jij, vatten met zoutzuur hadden ze in die kloosters staan.
    En iedereen die niet wou luisteren werd er in geflikkerd.

    Like

  • delamontagne zegt:

   In die jaren leefde ik toen al wel en ik herinner me ook nog ’t een en ander, hoewel ik toen nog jong was.
   zo staat me bij dat m’n moeder weleens “woorden” had met familie uit Brabant.
   R.K. uiteraard, maar anders dan in R,dam.
   Zij vond bepaalde ideeën absurd en verschrikkelijk achterlijk.
   Wist U ook dat b.v. pas geboren kinderen die nog niet gedoopt waren en stierven niet op het gewijde gedeelte van Begraafplaats mochten worden begraven.
   Dat werd dan ergens achteraf of onder een struik weggemoffeld.
   Hele discussies of zo’n kind dan wel-of-niet in den Hemel kon komen.
   Zo hoorde ik van m’n schoonmoeder, 20 jaar geleden alweer, ze was een echte gelovige Brabantse, dat het ook de gewoonte was vroeger, dat vrouwen die pas weer bevallen waren van het zoveulste kind, niet de Sacramenten mochten ontvangen bij de eerst komende Kerkgang.
   Ze moesten dan eerst een soort “zuivering” ondergaan door [gebeds]-boete-doening.
   Wat een poes-pas allemaal.
   Ik begon al te “twijfelen” aan een en ander toen de Zusters-Nonnen ( die wij met Soeur moesten aanspreken, maar tussen de kinderen onderling Zeur werden genoemd) waar we les van kregen vertelden van de Engelbewaarder die naast je op de schoolbank zou zitten.
   Ook al weer o’n 70 jaar geleden.
   Je moest dus netjes zitten anders duwde je die engel eraf………..

   Like

   • alwine kerkhof zegt:

    Wel eens van het boek De witte non gehoord?

    Like

   • hendrikush zegt:

    Ga jij maar twintig ‘onze vaders’ en veertig ‘wees gegroetjes’ bidden, op je blote knieën.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Hoe komen ze er op.
    Dus naast iedereen zat een engelbewaarder die er op letten of je wel netjes zat.
    Logisch dat er zo veel bange mensen rond lopen, als je denkt dat je de hele tijd in de gaten wordt gehouden.
    Ontsnappen is dan niet mogelijk.

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Je hebt ’t niet helemaal goed begrepen, of ik heb het verkeerd verteld.
    Niet die engelbewaarders, maar de zusters zeiden dat, anders zou je de engelbewaarder van je bankje duwen.
    Maar ik vond ’t toen al onzin.
    Kun je nagaan, was ik pas een jaar of 7 – 8, dus al vroeg kritisch, net als jij.
    Maar je hebt gelijk onder : BertG. zegt:
    22 juli 2018 om 07:49
    weer op R.K afgeven.

    Like

   • Republikein zegt:

    Ken je dat liedje nog van de zingende non, de lachende zuster?
    Was een grote hit, ik ben toen ook 2 dagen katteliek geweest.

    Geliked door 2 people

   • Nemesis zegt:

    Lag er aan van welke komaf de non was. De welgestelden en adelijke dames werden met ma mère aangesproken en de arme zusters, die in het klooster de poetsvrouw spelen mochte, met soeur.
    Vertel me maar niks, ik zat bij zo’n stel geschifte wijven op half internaat. Daar kreeg ik dan ook fatsoen bijgebracht volgens mijn eerdbiedwaardige voogd, de smeerlap.

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Het waren de nonnen waar we als kind les van kregen.
    Die moest je als “soeur” aanspreken.
    De hoofdnon heette dan waarschijnlijk “mere” Moeder ?, nou, nou
    Zoals een andere reageerster schreef, het waren die van de “Zusters van Liefde” uit Tilburg.
    Als je als kind met klasgenootjes “Papiamentu” sprak, kreeg je slaag.
    Dat was de Koloniale tijd, mocht alleen NL-s praten.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Bij die draken waar ik bij zat, was dat dus anders. Zoals ik het geschreven heb. Van de ma mères kregen we les en vooral op ons donder en die konden flink meppen, schoppen ook.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Het was in de jaren ’40 en die zusters[nonnen] liepen er daar in zo’n tropisch klimaat bij alsof het Europa was.
    Net zo ingepakt als nu die moslima’s in NL.
    Het is voor mij dus al héél lang geleden en veel dingen vervagen.
    Maar van dat “meppen” klopt wel.
    Je kreeg b.v. met een, zo noemden ze dat, “rietje”, slaag op je blote kont.
    Als ze tegenwoordig in ’t onderwijs alleen al een vinger naar ’n leerling uitsteken, heeft zo’n leraar gedonder…………..
    Maar blijkbaar leerde je wel.

    Like

  • annah zegt:

   ik herken hier alles in …. ik ben 76 en ook opgegroeid bij de zusters van liefde, oftewel krengen van barmhartigheid …. ik heb er nog veel last van ….

   Geliked door 2 people

 4. Petra DeBoer zegt:

  Dat moeder Teresa niet heilig was tijdens haar leven is allang bekend en de orde is het ook niet.

  Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Niet-protestanten zijn gewoon niet te vertrouwen ……………….

   Nou ik er nog even over nadenk , wél protestanten ook niet .
   Waarom protesteren protestanten niet tegen de islam ?
   Die enkele uitzondering die hier wat zit te miepen , dat zet ook geen zoden aan de dijk .

   Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Protestanten, het woord zegt het al, waren al afvalligen. Daar heb je Luther die het in Dld goed deed en bij ons dus die Calvijn (Frans van oorsprong) de duivel in persoon. Als je je dus afvraagt waarom er in Nederland zoveel vrome islamaanbidders en op andere fronten vrome rotsmoelen rondhobbelen, moet je bij Calvijn zijn. Voor mij deugt de katholieke kerk al voor geen meter en hoewel ik me aan m’n christelijke waarden uit het katholicisme probeer te houden, de rest gooi ik weg, zijn de protestanten voor mij allemaal huichelaars en verraders die je met protestantse liefde een mes in je rug steken.

    Like

 5. Steven zegt:

  Al tijdens het leven van moeder Teresa was sprake van ‘beschuldigingen¨: het aangehaalde geval is van 2003, na haar dood dus, en bestond erin dat ‘pro infante’ (?) de papieren van twee baby´s verwisseld had. Niks kinderhandel. Hitchens mag atheist zijn zoveel hij wil maar laster verkondigen is iets anders. Telkens wanneer ik een ‘Hitchens zegt’ kreeg kon ik moeiteloos aantonen dat het niet is zoals Hitchens zegt.
  In het geval nu heeft de orde alle medewerking aan het onderzoek geboden.
  De Missionaries of Charity doen prachtig werk. Maar al het waardevolle is kwetsbaar zegt men, dus één rancuneuze dwaas is genoeg om de pers van de hele wereld weer schande te laten roepen.

  Like

  • Wolf zegt:

   Ach, dat ziet de gansche wereld al aan, die kinderlokkers in die roomse wereld. De Doodstraf is de enige goede straf voor die vieze ROOMSE kinderlokkers .

   Like

   • Harry zegt:

    Ik ken in mijn woonplaats diverse gereformeerden DIE HUN EIGEN KINDEREN HEBBEN MISBRUIKT .

    Zelfs een vader die zijn dochters misbruikte en zijn zoon deed precies hetzelfde met diezelfde meisjes .
    Zit dat in de genen , of is het opvoeding ?
    In alle gevallen deugt het voor geen meter !

    En dan wel mij lelijk aankijken als ik even met een sappige buurvrouw sta te kroelen .
    Dat is geen incest en leidt niet tot inteelt .

    Een van mijn buren , tot voor kort ook nogal “kerks” , vertelde me dat ze er uit gestapt waren , gadverdamme zei ze , wat een eng clubje ! Net een secte , huh !

    Een dominee in mijn dorp had vijf verschillende kinderen bij vijf leden van zijn kerkgemeenschap . En op één na allemaal getrouwd .

    Waarom proberen jullie toch allemaal dat protestantisme op te vijzelen ?
    Het is toch een verloren strijd , de kerken lopen leeg .
    Steeds meer mensen worden te nuchter om er nog in te geloven .

    Geliked door 3 people

   • delamontagne zegt:

    Bestaat de uitdrukking “zo fijn als poppenstront” nog in die contreien.?
    Dat was hoe m’n vader over die zeer Cghristelijken sprak als hij zich ergerde aan de hypocrisie………

    Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Ik word doodmoe van al dat gezeik over, zij zijn de slechte en wij zijn de goede.
    Alsof er in andere kerkjes niet de meest smerige dingen gebeuren.
    In elke geloof gemeenschap lopen viespeuken rond.

    En die wolf is daar wel het meest fanatiek in om te kankeren op andere geloven.
    Waarvan katholieken wel de ergste zijn in zijn optiek.
    Wat een vermoeiende man is dat zeg.

    Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    @ Harry 22 juli 2018 om 10:17

    Iedere ‘gelovige’ mag van mij geloven wat hij/zij wil, zolang ze mij maar niet opdringen hoe ik moet leven.
    De meeste hekel heb ik aan mohammedanen en aan hypocriete ‘christenen’: de ‘refo’s’.
    Degenen die zichzelf ‘beter’ vinden dan een ander, hoeven niet op mijn sympathie te rekenen.

    Voor oprechte christenen heb ik respect, zij worden al voldoende aangevallen en vervolgd door islamtuig.

    Geliked door 2 people

   • Nemesis zegt:

    @ Delamontagne: zo fijn als gemalen poppenstront was de hele uitdrukking. Stond ook in boeken die ik niet mocht lezen van mijn zwarte kousen kerk tante. Uit Marijntje Gijzens jeugd was de titel.

    Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    Ja , Delamontagne , die uitdrukking wordt nog steeds gebruikt .
    Alleen hebben ze het nu over ” gemalen poppenstront ” ,
    Dat is wellicht nog erger .
    Dat soort kwalificaties heb je in verschillende gradaties .
    Iets minder erg is : ” een eikenhouten plank ” .
    Dan krijg je : ” zo’n stijve ” .
    Vervolgens : ” een hele degelijke ” .

    De laatste categorie , daarvan vindt men dat er nog wel mee te dealen valt .
    Als enige groep .

    Er zijn er ook die de hele dag naar boven lopen te kijken , in afwachting van ” de wederkomst ” , bang dat ze wat missen .
    Die noemen ze : ” de sterrenkijkers ” .

    Vreselijk hier in de Alblasserwaard .
    De hoedjesoptocht is nét weer voorbij gekomen ……………
    En nét als moslims die op vrijdag stapelgek worden , zo ettert de preek bij de refo’s nog door tot de dinsdag aan toe !
    Helemaal daaps worden sommigen daar !
    Die werknemers met zo’n baas zijn niet te benijden .

    Geliked door 1 persoon

 6. Thom zegt:

  Over het gangbare gebruik dat vrioeger ongehuwde katholieke meisjes dikwijls hun kind ongezien na de geboorte afstonden bestaat een documentaire over zo’n tehuis te weten
  Moederheilhttps://www.vpro.nl/speel~RBX_VPRO_12990389~het-spoor-terug-moederheil~.html

  Geliked door 2 people

 7. Thom zegt:

  De link boven opent niet, deze wel:
  Over het gangbare gebruik dat vroeger ongehuwde katholieke meisjes dikwijls hun kind ongezien na de geboorte afstonden bestaat een documentaire over zo’n tehuis te weten
  Moederheil

  https://www.vpro.nl/speel~RBX_VPRO_12990389~het-spoor-terug-moederheil~.html

  Geliked door 1 persoon

 8. hslot4 zegt:

  Het moment dat die gozer uit zn bek krijgt 2:03 dat de BBC scruplesly objective and nutral niewus outlet is is wist je al dat dit een gelul hitpiece is wat een bullshit zeg .
  Was het niet de BBC die die engelse pedo Jimmy Saville en consorten jarenlang beschermd heeft en die ander ook garry glitter .
  https://www.sott.net/article/253598-The-BBC-Protecting-Pedophiles-and-War-Criminals-Since-2004
  https://www.telegraph.co.uk/news/2017/03/17/bbc-radio-host-allowed-paedophile-prisoner-air-deeply-troubling/
  https://www.christiantoday.com/article/anti-christian-bias-the-bbc-and-the-problem-of-religious-literacy/89525.htm
  BBC totaal ongeloofwaardig en pro islam pro pedofilie en pro multi culti Anti Trump ik bedoel hoe duidelijk wil je het hebben .
  Ik had wel wat meer inzicht verwacht Bron .

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   ??? Quote: “Ik had wel wat meer inzicht verwacht Bron . . .” ???

   Like

   • Steven zegt:

    Het is juist dat hslot4 had zich met meer respect voor uw werk uit had mogen drukken. Maar verder verbaasde het mij inderdaad ook dat laster over het beste wat het westen / het christendom heeft voortgebracht hier kritiekloos wordt overgenomen. In plaats daarvan verwacht je eigenlijk de vraag welke moslim zich levenslang en belangeloos voor de kinderen, de ouden van dagen en de stervenden van welke gezindte dan ook heeft ingezet. Maar goed.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Waar rook is, is vuur . . .

    Geliked door 1 persoon

  • Wolf zegt:

   Inzicht in dat lelijke extreem linkse dode roomse rot wijf die al jaren onder grond ligt en in de HEL leeft bedoelt u???

   Like

   • Harry zegt:

    Zeg Steven , is die avatar van jou een selfie of een foto van Jezus ?
    Die laatste , daar zit copyright op hoor !
    Pas maar op .

    En wat is dat nou toch dat er hier voortdurend nieuwe evangelisten opduiken ?
    Hebben we al niet genoeg gedonder met de islam ?
    Waarom moet dat dan uitgebreid worden met-meer-van-bijna-hetzelfde ?
    Willen jullie ons laatste beetje levensvreugde ook nog wegnemen met ander religieus gezwam ?
    Hou die narigheid achter de voordeur en buiten je toetsenbord .

    Like

   • Thom zegt:

    Wat U zegt klopt wel, maar wat Steven zegt klopt wel in zoverre, dat er een veel mis is met het Rijke Roomse Leven, maar dat ze daarentegen toch enorm veel goeds hebben gedaan. Opvallend is dat BertG die geen fan is van zijn katholieke opvoeding de misplaatste opmerkingen van katholiekenhater Wolf niet accepteert.
    Het celibaat voor priesters en geestelijken deugde niet en heeft een aantal verknipte mensen geproduceerd.Inderdaad waren niet alle daden van de pastoors, nonnen, fraters, paters goed te praten, maar hun goede bedoelingen stonden meestal buiten enige verdenking. Mijn leven is lang verpest door dat Rijke Roomse Leven en hun sociale controle, maar je bent er uiteraard wel onderdeel van tot aan je dood.
    De sociale controle speelde niet alleen bij katholieken. Ze is nu nog onderdeel bij SGP en CDU.
    Moeder Teresa is gezien door de ogen van de nu levende generatie geen heilige, maar voor haar tijd was ze dat wel. Ik was 40 jaar geleden iin India en Calcutta, wat je in India zag dat zag je nergens ter wereld. In India lagen op de perrons van de stations duizenden daklozen te slapen. Je zag mensen met de meest vreselijke misvormingen. In zo’n land is het onderbrengen van sterven in een zaal al een vooruitgang, omdat ze anders liggen te creperen tussen het afval op straat. Laat degenen die hun haat op de katholieken zo graag willen botvieren eens zelf in het Calcutta van toen gaan kijken.
    Het was desondanks toch wel interessant. Ik ging eten bij een Chinees en ze hadden een bloedmooie Chinese serveerster. Rondom elke tafel hingen gordijnen die dichtgeschoven konden worden. Ik wilde achter zo’n dichtgeschoven gordijn kijken maar de baas kwam eraan en sloeg op mijn hand. Pas jaren later begreep ik dat je daar niet alleen kon eten maar ook wat seksuele attenties bij je maaltijd kon krijgen achter het gordijn.
    Mijn conclusie: Deed Moeder Teresa goed? Voor die tijd wel en gemeten naar de regels van nu een stuk minder. Was ze heilig en deed ze wonderen? Nou dat weer niet.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Gaan we weer.
    Ik heb tot mijn 13de op RK scholen gezeten, les gehad van nonnen zelfs.
    Zelfs gedoopt, dat was een traditie in de familie.
    Geen gelovige opvoeding, zo verstandig waren mijn ouders wel om hun kinderen daar niet mee te vergiftigen.
    En iedereen gelooft maar wat ie wil.

    Wolf richt zich enkel en alleen tegen katholieken, om even lekker te trappen.
    Want dat is toch het grootste uitschot onder de gelovigen, als ik hem zo moet geloven.

    Ik heb alleen wat tegen elk geloof wanneer ze er andere mee lastig vallen, niet tegen de mensen zelf.
    En ook tegen elke gelovige opvoeding, omdat dat kindermishandeling is.

    Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    Ik had het je al eerder geschreven, mocht jij eventueel later boven bij Petrus aan de Poort staan, dan kun je in ieder geval nog je “Doopbewijs” laten zien en worden toegelaten.
    Wellicht zien we elkander dan ?

    Like

   • Jannie zegt:

    Wolf, er bestaat geen hel.

    Geliked door 1 persoon

 9. louis-portugal zegt:

  Ik heb 2 bouwwerken meegemaakt aan nonenkloosters waar aan de andere kant van de weg een kappelanie was, voor paters dus.
  Hdet klooster en die kap. waren met een looptunnel onder de weg met elkaar verbonden.
  Zodoende konden de paters zonder gezien te worden naar het klooster.
  Ik heb me toen vaker afgevraagd of die nonnen met die weeshuzien begonnen waren om ook hun eigen ongewenste babies op te vangen.
  In mijn gemeente hier in Portugal lag de vroegere kappelanie in het dorp en het nonnenklooster ongeveer 2 km. verder.
  De ondergrondse gang waardoor ze verbonden werden ligt er nog en is een soort beezienswaardigheid.

  Like

  • Nemesis zegt:

   En je wilt niet weten wat men in de gewelften van een oud nonnenklooster in het zuiden van Spanje zo alles gevonden heeft. Het is gedocumenteerd, kom echter niet op de titel en ik heb geen zin die vuiligheid op internet op te zoeken.
   En nee ik heb ook niks tegen katholieke mensen, als ze de kerk maar in het dorp laten.

   Like

  • Harry zegt:

   Als ik me niet vergis was er in Nederland ook zo’n constructie met een monnikenklooster aan de ene kant en een nonnenhok aan de andere kant ,

   Met een tunnel onder de IJssel door !

   Ergo schijnheilige smeerlappen zijn en waren het !
   Voor de buitenwacht de schijn ophouden en wél precies doen wat niet mag volgens hun handleiding .

   Like

 10. Patriot 2.0 zegt:

  Dit gaat me te ver.

  Like

 11. Wachteres zegt:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/The_Magdalene_Sisters

  The Magdalene Sisters

  The Magdalene Sisters is een Engels-Ierse film uit 2002 geregisseerd door Peter Mullan. Het verhaal is gebaseerd op getuigenissen in de Britse documentaire Sex in a Cold Climate (1998). Mullan stopte veel eigen geld en energie in de film. Hij kreeg er de Gouden Leeuw op de Mostra van Venetië voor.

  Like

  • Wachteres zegt:

   The Magdalene Sisters Official Trailer!

   Geliked door 3 people

   • Wachteres zegt:

    Ik wil hiermee niet het orthodox protestantisme goed praten.

    De Rooms-Katholieke kerk had in algemene zin veel meer macht en invloed over de mensen. De druk op het volk was veel groter.

    Deze druk op de mensen had/heb je alleen min of meer bij de orthodoxen in het protestantisme.

    De protestantse kerk is juist ontstaan omdat de mensen zelf wilden nadenken over godsdienstige zaken en dit niet aan de clerus alleen wilden overlaten.

    Geliked door 1 persoon

   • alwine kerkhof zegt:

    Een paar maanden terug was er ook een film op tv, over dit soort praktijken, ook waar gebeurt, weet jammer genoeg de naam niet meer. Wat voor geloof er ook bestaat, wat met een kerk heeft te maken, er word de leden van alles op gedrongen.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Wachteres, precies en daarnaast wilden de protestanten af van de uitbuiting van de RK kerk want misdadigers (waaronder de elite) met veel geld konden hun “zonden” afkopen door aflaten te kopen. Deze praktijken waren voor de mensen die in armoede leefden een doorn in het oog en bovendien niet des bijbels. Zo zijn er vele zaken in de RK kerkleer wat de protestanten niet des bijbels vonden en vinden (celibaat, heiligen verering, beelden in de RK kerk enz.) en wilden onder de macht en uitbuiting van de RK kerk vandaan met hun pracht en praal voor de rijken.

    Ik ben protestants opgevoed en ben, ook al ben ik uit de kerk gestapt, nog steeds een christen en ben nooit door een dominee op de vingers getikt en dat de kerk bepaalde hoe ik moest leven. Dit heb ik ook nooit gehoord van mijn ouders en ook niet van mijn grootouders. Natuurlijk kreeg je vast minachtende blikken als je de was op zondag buiten te drogen had en deed en doe ik ook niet, maar indien nodig laat ik de wasmachine op zondag gewoon draaien en hang het binnen op. Deed mijn moeder ook gewoon als het nodig was en geen haan die er naar kraaide en ziet alleen God en het is aan hem om mij te veroordelen en niet de kerk. De RK kerk gaat op de plaats van God zitten en dat is niet des bijbels.

    Wat me opvalt is dat veel mensen denken dat protestanten (door sommigen refo’s genoemd) alleen bestaan uit de “zwarte kousen” kerk maar dat is niet zo. De hervormden en gereformeerden zijn niet orthodox maar zeer vrijzinnig.
    Momenteel zullen we het vooral moeten hebben van de orthodoxe kerken want zij zijn standvastig en hun kerken zijn niet geïnfiltreerd door de linkse kerk. De RK kerk is zo links als de pest en van het Vaticaan hoeft niemand hulp te verwachten om tegen de islam op te staan.

    Like

   • Thom zegt:

    @ Petra de Boer. De prostestantse dominees dat is pas fijn rechts volk volgens U.
    Overal waar er sprake is van mensen zit er uitschot tussen.
    Zo ook bij de “fijne” dominees.
    Zoals de Blikken Dominee in Friesland:

    In 1888 wordt de van oorsprong Amsterdamse predikant Johan Barger in Harlingen bevestigd. Hij betrekt de pastorie aan de Noorderhaven. Barger is een man die al een spoor van ellende achter zich heeft gelaten, maar door de doofpotcultuur binnen de kerk was niemand daarvan op de hoogte. De dominee behoort tot de bovenklasse.

    Zes jaar na zijn bevestiging schiet hij de 23-jarige Cato Mirande, woonachtig op de Grote Bredeplaats, in zijn studeerkamer dood. Het blijkt dat ze jarenlang een geheime liefdesrelatie hebben gehad.

    Johan Barger, alias de blikken dominee, krijgt in 1894 levenslang: de maximale straf na de afschaffing van de doodstraf. In 1900 overlijdt hij in zijn cel.

    Er is ook een liedje over gemaakt:

    Tarara boemdiee
    De blikken dominee
    Die schoot met kruit en lood
    Zijn arme naaister dood
    Nu zit hij in de kast
    Al aan een ketting vast
    De jongens roepen luid:
    Die komt er nooit meer uit

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Thom, natuurlijk zijn er ook dominees heel fout bezig geweest zijn en een dominee die een moord begaat is natuurlijk helemaal verschrikkelijk. Ik zal niet zeggen dat er geen misstanden in de protestantse kerk zijn gebeurd want dan ken ik nog wel wat voorbeelden.

    Like

 12. Thom zegt:

  Wie nooit in het Calcutta van tientallen jaren geleden geweest is en niet in de luxe hotels logeerde en bovendien overal rondgekeken heeft die kan wel klaar staan met hun oordeel, maar heeft geen recht van spreken. Als voorbeeld de journaliste die in een hospice iemand vond die met een operatie te helpen was geweest. Dat kon niet zei Moeder Teresa want dan was het hek van de dam, want dan moesten de anderen ook naar het ziekenhuis. Dat was terecht, want wie ‘s-nachts door Calcutta liep zag overal vele duizenden slapende daklozen met de meest vreselijke afwijkingen.
  Moeder Teresa had dan een tsunami van hopelozen naar het ziekenhuis moeten sturen en als dat bekend werd zou heel India gekomen naar Calcutta zijn gekomen om gratis geopereerd te worden.
  Zo’n beschuldiging van een journaliste die zich druk maakt over één persoon en niet begrijpt, dat het niet om die ene persoon gaat maar dat het een voorbeeld zou worden voor honderdduizenden personen met vergelijkbare ellende snijdt geen hout.

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Helemaal, helemaal juist wat U zegt over die armen in India.
   Heb ’t zelf ook gezien Bombay, Calcutta, wat een verschrikkelijke armoe.
   (en die express mismaakt gemaakte kinderen die achter je aan kropen/schuifelden voor bakshiss…………
   Maar wel goed voor de heilige koeien op straat.
   Of dat nu nog zo is ? Is wel 10-tallen jaren geleden.

   Like

   • Thom zegt:

    Hahaha Ik weet niet hoe het nu is. Ik was In de heilige Sikh stad Amritsarmet hun Gouden Tempel in India. Daatrna in Delhi en toen in Calcutta 40 jaar geleden.
    Ik begon toen met Magic Bus uit Amsterdam overland naar India.
    Het woord bakshiss ken ik maar dat hoorde in niet in India maar in Turkije. Ik zeg niet waar ik het hoorde, maar er branden wel alarmlichten.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Toch herinner ik mij een dergelijk woord daar door die arme stumpers die achter je aan [renden, wilde ik schrijven ! !] , voortstrompelden, op hun en voeten kropen etc.
    Een vreselijk gezicht en om geld vroegen.
    Er werd gezegd dat ze express kreupel werden gemaakt om meer geld door medelijden te krijgen.
    10-tallen die achter je aan kwamen. Behalve de moslimlanden, vond ik dit een vreselijk land.
    / / /
    Iets anders. Mijn vrouw kreeg een E-mailtje van haar jongste zus, een nakomertje ? , nu 60 jaar oud !.
    Kun je nagaan dat wij aan onze “oude-dag” beginnen. ?
    Die zus schreef dat ze met de trein ALLEEN naar Kyrgizië gaat komende dagen, want haar zoon gaat er trouwen.
    Is wel in NL burgerlijk getrouwd, maar daar voor de ceremonie.
    Ze zit er nogal over in. Ik ben er nooit geweest, ligt tegen China aan en muslim.
    Wat denkt U hiervan ? ? ?

    Like

 13. Patriot 2.0 zegt:

  Het Christendom is een van de pilaren waar Europa op rust.

  Waarom moet die kapot gezaagd worden ? (P.S. Ik ontken niet dat er sprake is van misstanden, helaas).

  Like

  • Nemesis zegt:

   En ik moet wel heel eerlijk zeggen, dat toen ik bijna gestorven ben bij de geboorte van het kind en daarna dus ook doodziek, ze me met enorm veel zorg en ook liefde hebben verzorgd en verpleegd. Hoewel het al wel kon, hebben ze me wekenlang daar gehouden, zodat ik niet direct weer daar naar toe moest waar het geen leven was. Ik moest er eerst sterk genoeg voor zijn en daar ben ik ze eeuwig dankbaar voor.

   Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @Patriot 2.0. omdat de deep state van de EU, de U.S.A en eigenlijk van de gehele wereld een marxistische heilstaat willen maken. En dan staan christenen in de weg want velen houden zich vast aan God en zijn zoon Jezus Christus en moeten niks van een marxistische heilstaat hebben.

   Like

 14. Steven zegt:

  Het schijnt Harry onder de aandacht gebracht te moeten worden dat er hier een hoop onaangenaams gezegd wordt over een persoon en een organisatie (de Missionaries of Charity –niet de rkk), en dat dat openstaat voor discussie. Niks evangelisten, niks religieus gezwam.
  Verder vraag ik me af waarom lieden die niet in staat zijn zich normaal en fatsoenlijk tot anderen te richten het niet kunnen laten die anderen voor te schrijven wat ze te doen en te laten hebben. Niet mijn gezelschap en niet mijn forum. Je hoeft maar één keer iets te plempen en je snapt meteen waarom de eigenaar al herhaaldelijk aangekondigd heeft het te sluiten.

  Like

 15. Henk.V zegt:

  Door het opleggen van het celibaat aan mensen die tot de geestelijkheid wilden toetreden, legde de R.K kerk een ongelooflijke , misvormende last op de schouders van vele tienduizenden mannen en vrouwen, die daar in seksueel opzicht volledig verknipt door werden.
  Alle mogelijk ontsporingen waarvan wereldwijd vele tienduizenden (en misschien wel miljoenen) minderjarige kinderen in de loop van vele jaren vreselijk de dupe werden, vinden daarin hun verklaring.
  Wanneer dit kerkgenootschap, dat onder leiding van de huidige linkse, warhoofdige paus misschien wel ophoudt te bestaan en onderdeel van de moslimwereld wordt, nog enige vorm van normalisering wil meemaken, dan zal men daar als eerste stap toch echt een einde moeten maken aan dit zogeheten celibaat!
  Per slot van rekening waren in de vroegere eeuwen in deze kerk de geestelijken gewoon getrouwd..

  Geliked door 2 people

 16. ronjaspers zegt:

  Hallo ik ben een wedergeboren christen,lid van de pinkstergemeente.Wij geloven alleen in de bijbel en jezus christus.Wij oordelen en veroordelen niet en houden ons aan de 10 geboden.

  Like

  • Harry zegt:

   Hardnekkig hè , dat geloof ?
   Het gezond verstand wordt er door verdrongen .
   Best een heftige zondag weer , voor de hemelbestormers .
   God heeft z’n notitieboekje al weer bijgewerkt . 16 punten gescoord .
   Jullie zitten safe !

   Ik ken er een paar van de pinkstergemeente .
   Tegen één van hen heb ik gezegd dat zijn zoon en kleinzoon aan de drugs zaten .
   Waar ik heel veel ergernis van had .
   Zij hadden dagelijks bezoek van marokkanen , turken en negers .
   Hij beloofde mijn naam niet te noemen in dit verband , maar hij ging er meteen werk van maken .
   Hij zou dat heel slim via zijn andere zoon spelen .
   Verdomd anderhalf uur later belde zijn zoon of ik even bij hen wilde komen praten over de kwestie .
   “Kom maar naar mij” , zei ik , (want dan ben ik beter voorbereid) .
   Zo geschiedde en ondanks dat ie in de olie was hadden we een goed gesprek .
   Taqiyya , ja hij had er wel eens van gehoord , maar wist niet wat het was .

   De jongste van het stel heeft een ontwenningskuur moeten ondergaan , van zijn vader merk ik niks meer van drugsgebruik .
   Afijn “opa” heeft me bedankt , maar op mijn vraag waarom ie mijn naam genoemd had , werd er alleen gereageerd , ” dat ie het beste gedaan had voor iedereen ” .
   Ja , maar je weet hoe rancuneus die kutmarokkanen zijn , ze steken gerust de boel in brand .
   “Nee joh , dat gebeurt echt niet ” !
   Pinksteraars die de moslims vertrouwen , godzammetruttebollen !

   Onnozele klootzakken hè , die christenen .

   Like

 17. A Ruygrok zegt:

  Al dat zalige en heilige verklarings gedoe van de rk is allemaal flauwekul.., geen instituut in de wereld is er goddelozer en Helser als dat van de paus en zijn voorgangers.., onder het voorwendsel dat het op Gods Woord, de Bijbel, is gebaseerd zijn door de eeuwen heen al miljarden zielen het eeuwige verderf ingestort.., door de misleidingen van deze Duivelse pauselijke kerk met een kleine .., k .., en heeft absoluut..,nooit…, maar dan ook..,nooit.., iets met geloof in de zin van het Bijbelse geloof te maken gehad…, van daar dat het ene aan 1 schakeling van gruwelijke mistanden is onder een denk mantel van zgn schone schijn..,
  En dan te bedenken dat wij een koningin hebben die het stof van de pauselijke voeten likt…., Weerzin wekkend…,!
  A.Ruygrok, Monster.

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   Mee eens en die heiligen verering is alleen maar ter meerdere eer en glorie van de RK kerk maar niet des bijbels.

   Beatrix walgde van het Vaticaan en ook ik begrijp eigenlijk niet dat ze toestond dat Maxima kon trouwen met W.A. en lid van de RK kerk kon blijven.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s